...si n-as uita sa adug invatarea cucvantului : iarta-ma .
parerea mea este ca pentru a reusi sa ramanem impreuna cat mai mult timp ( si asta , zic eu , este valabil atat intro prietenie cat si intro casnicie ) primul lucru care trebuie facut este sa renuntam la orgolii . daca esti absolut convins/a ca esti detinator/oare al adevarului absolut ( care adevar , de fapt ? ) si incerci sa-ti impui punctul de vedere cu orice chip , atunci ai toate sansele sa ramai numai cu adevarul tau .
apoi , toti gresim , nu ? in sinea noastra stim ca suntem vinovati , dar in fata celuilalt cautam toate argumentele posibile si imposibile ca sa-i demonstram ca , de fapt , nici vorba de vina din partea noastra . ori , daca suntem pusi in fata unor dovezi incontestabile , cautam sa dam vina pe partener pentru propria noastra vina .
ce mare chestie sa-ti ceri iertare ? da , frate , am comis-o , dracu` stie de ce am facut-o , ori s-a intamplat pentru ca asa am crezut eu la momentul ala ca e bine , dar acum constat ca am gresit si crede-ma ca imi pare sincer rau . si chiar sincer trebuie sa regreti pentru ca altfel devi parsiv/a si asta e tare urat .
trebuie sa te educi in asa fel incat sa nu ai nicio apasare ca nu esti dumnezeu ( doar el e perfect , nu ? ) si ca poti gresi in cel mai ridicol mod cu putinta , insa daca parerea ta de rau este cu adevarat sincera , daca inlaturi orgoliul ( adica sa-mi cer eu iertare ? niciodata , ca doar nu sunt prost/oasta ) asta se va simti si lucrurile pot reveni la linistea dinainte .
eu asa cred ca ar trebui inceputa apropierea dintre doi oameni ce se doreste a dura 50 de ani .
pastrav am prajit , mica .