exemplu de minciuna din experienta mea :
eram cu cineva si stateam cu persoana respectiva , nu conteaza unde , cert este ca stateam in alt oras decat bucuresti... s-a intamplat ca de ziua copilului respectivei persoane sa fiu acolo, sa sarbatorim impreuna. la un moment dat am primit telefon de la fosta sotie ca baiatul meu este bolnav si se simte rau. bineinteles ca m-am indispus brusc si imi venea sa zbor in bucuresti , dar in acelasi timp nu voiam sa fac praf bunadispozitie si sarbatoarea copilului celei cu care eram. Ea a observat imediat schimbarea mea si mi-a fost greu... nu stiam ce sa spun , daca spuneam adevarul , ea fiind mama si o persoana cu mult bun simt ar fi renuntat la bucuria de a ma avea langa ea si m-ar fi expediat la baiatul meu , nu voiam asta si atunci am mintit spunand ca ma simt eu cam rau si ca v-a trece... m-a crezut si a doua zi am plecat in bucuresti fara ca ea sa stie de ce am fost suparat... nu a fost singura minciuna care am spus-o, situatii asemanatoare dar diferite au mai fost ...
Am gresit ? pot fi scuzat ? sau poate ar fi trebuit sa spun adevarul indiferent de consecinte ?
motivatia mea a fost doar una altruista , zic eu , dar acum , de la distanta mi se pare ca totusi am gresit ...