Arhiva > Arhiva
Razboiul sexelor
micaela:
din bun simt nu a zis absolut nimic, eu am simtit-o ce banuieste , dar am lasat totul asa cum a picat si am trecut peste... incet incet chestiunile astea au tot erodat relatia pana sa ales praful..
realizezi cat de mult a sapat asta in interiorul ei? pe cand daca-i spuneai adevarul totul se rezolva al naibii de simplu. :(
optimus sum:
tu ce ai facut in locul meu ? ai fi spus adevarul ? ai fi stricat bucuria unui copil si a mamei lui cu nefericirea ta ?
micaela:
as fi incercat sa nu stric nimic dar spunand adevarul. repet, minciuna sau, in cazul asta, e mai potrivit neadevaul (caci nu e chiar o minciuna urata) se simte si face infinit mai mult rau...
micaela:
asa s-a intamplat si in cazul meu...el era construit astfel...obisnuia sa "cosmetizeze" totul, deseori din buna intentie cred...dar se simtea mereu "neadevarul"...geaba i-am spus ca prefer un adevar oricat de neplacut unei minciuni "de bine"....asa era el obisnuit...sa spuna minciunici. S-a instalat neincrederea....care, impreuna cu alte ingrediente si intamplari nu tocmai frumoase, a facut totul praf.
optimus sum:
in cazul respectiv, nu se putea sa nu stric nimic.
persoana cu care eram, este o fire altruista in cazuri din astea, uneori extremista si ar fi reactionat peste masura desi in altfel de cazuri este egoista ... asta a fost motivul de fapt, pentru care de cate ori imi era dor de copilul meu sau de ai mei de acasa, incercam sa ascund fata de ea starile mele, si mai minteam ...chiar si acum mi se pare corect cum am procedat , si nu ma simt vinovat ...poate am si eu o parte din vina ca nu am fost suficient de destept sa o "educ" in asa fel incat sa inteleaga situatia si sa treaca totusi peste starile mele proaste, dar dragostea(bat-o vina) nu m-a lasat sa o vad necajita.
e complicat, si nici acum nu stiu exact care ar fi o metoda de a impaca si capra si varza.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă