Arhiva > Arhiva

Razboiul sexelor

<< < (300/389) > >>

micaela:
@ Manfred, eu cand spuneam ca-l prefer pe Liiceanu nu ma refeream numai la "stil" (la frumusetea exprimarii literare) ci mai ales la profunzimea abordarii si intelegerii lucrurilor si chiar la frumusetea gandirii, caci pana si masochismul poate fi o traire (destul de) frumoasa daca apartine unui suflet elevat, si poate fi exprimat intr-o maniera estetica, posibil de apreciat chiar daca nu esti de acord cu continutul. Ori urologul este un groslan nu numai prin stil ci mai ales prin structura interioara, prin uratenia gandirii.
Stiu, o sa-mi spui si tu, ca si altii, ca Liiceanu nu e un om "frumos". habar n-am, nu-l cunosc, insa imi place ceea ce scrie si nu cred ca un om "urat" poate gandi ca el.

Cred ca te poti lovi de oameni urati si "josi" in viata si tu sa ramai "frumos", sa nu te lasi profund marcat de aceia, sa nu "ii iei cu tine" mai departe, prin resentimente, frustrari si ura sau dezgust revarsate asupra celorlalti (in speta, femeile toate). inveti ce e de invatat si apoi "te cureti", intelegand ca a fost un episod de viata, poate necesar. inveti apoi sa privesti cu mai mare atentie in jur, sa selectezi acei oameni de calitate cu care merita sa te insotesti, si sa eviti femeile "adevarate".
Din pacate, cu tristete o spun, sunt din ce in ce mai putini oameni de inalta calitate; si femei si barbati. sau poate e doar o impresie... poate ca si inainte ponderea lor era aceeasi, dar macar media avea niste valori mai corecte. cred.

julia:
recunosc ca pe mine ingenuitate m-a dus cu gindul la naivitate sau credulitate, iar in cazul meu naivitatea asta numai lucruri bune nu mi-a adus.
si inca nici acu nu scapai de ea fir-ar sa fie ...
felul in care umblam prin viata e o optiune personala dictata de foarte multi factori sau situatii, dar daca structura ta este sa fii bun si generos si tolerant, da si eu zic ca ingenuitatea nu se pierde. experientele pe care le-am avut in viata eu cred ca m-au facut omul care sunt azi si atunci nu am cum sa le reneg.

dar eu gasesc ca mai intii trebuie sa distingem intre citeva situatii (correct me if i`m wrong)
a)   cei care au avut dar datorita experientelor traumatizante sau cel putin semnificative – au pierdut-o
b)   cei care au pastrat-o
c)   cei care nu au avut-o niciodata never ever
d)   exista si cei care au dobindit-o ulterior??

janeta:

--- Citat ---d)   exista si cei care au dobindit-o ulterior??
--- Terminare citat ---

am citit prin niste carti ca da . cei care au avut norocul asta sunt cei care au avut parte de o moarte clinica si care , in momentul in care au revenit la viata au devenit oameni deosebit de buni si curati sufleteste indiferent cat de "patati" au fost initial . daca o fi asa sau nu , habar nu am dar , din principiu atunci cand primesc o informatie noua pe care n-am cum sa o verific deocamdata ,merg pe premisa fifty-fifty .

Manfred:

--- Citat din: micaela din Vineri, 12 August 2011, 12:19 ---@ Manfred, eu cand spuneam ca-l prefer pe Liiceanu nu ma refeream numai la "stil" (la frumusetea exprimarii literare) ci mai ales la profunzimea abordarii si intelegerii lucrurilor

--- Terminare citat ---

Am inteles deja asta. Daca privesti citeva rinduri mai sus ai sa vezi ca si eu spus acelasi lucru, "si mie imi place CUM si chiar si CE scrie Liiceanu", ziceam eu. Nu exista niciun dezacord intre noi in aceasta privinta. :) Daca am facut referire la "stil" este pentru ca sint convins ca Liiceanu ar putea sa scrie si o mojicie, o prostie, o stupizenie...cu stil.

Stiu ca e greu de acceptat ca exista oameni care scriu frumos si gindesc urit, pare paradoxal, dar istoria intelectualitatii romane abunda de exemple. Este un motiv pentru care in Romania este o acuta criza de modele. Uite putem face un sondaj pe SC: ce intelectual roman ati avut/aveti ca model in viata dv?
Nici nu vreau sa-l bag pe Liiceanu in categoria uritilor (chiar daca zici stii ca eu am sa fac asta  :) ), ca avem candidati destui. Sa zicem doar ca pentru mine a fost o dezamagire (usoara, ca n-am suferit prea tare!  :) )
In legatura cu "scrisori catre fiul meu zaponez", aceeasi parere cu a ta. Deci, vezi mai mult convergem decit divergem.

Chiar, tu cum reusesti sa te lupti cu raul si uritul?

Manfred:

--- Citat din: julia din Vineri, 12 August 2011, 13:51 ---recunosc ca pe mine ingenuitate m-a dus cu gindul la naivitate sau credulitate, iar in cazul meu naivitatea asta numai lucruri bune nu mi-a adus.
si inca nici acu nu scapai de ea fir-ar sa fie ...

--- Terminare citat ---

Pai ai apreciat corect, de asta ziceam la un  moment dat ca mai aproape de timpurile noastre ingenua e definita ca fiind frumoasa, dulce, naiva, casta, virginala, pura. Dar startul a plecat din antichitate si in sclavagism avea semnificatii mai largi.
Bucura-te ca esti asa! :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă