Autor Subiect: ZEN  (Citit de 76325 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Răspuns: ZEN
« Răspuns #135 : Duminică, 05 Iunie 2011, 23:47 »
da, asa este... in momente de cumpana , incearca sa fi zen si te va ajuta. nu poti depasi toate trairile si durerile , cand doare, doare, dar poti sa-ti gasesti mai rapid echilibrul interior. viata e prea complicata ca sa o poti incadra intr-un fagas al unei filozofii, si de multe ori torentul ei e mai puternic si rupe digurile ridicate de tine cu minutiozitate si rabdare . e greu sa fii zen permanent , dar poti incerca pret de o clipa sa fii.. fado spune ca dimpotriva , iti eliberezi sufletul traind intens fiecare emotie , fiecare bucurie sau fiecare durere... spune ca avem o singura viata si este prea scurta sa o irosim in desertaciune . cand canti canta cu toata vocea pe care o ai , cand iubesti , iubeste cu toata dragostea pe care o ai , cand urasti , uraste din toata fiinta ta... si niciodata sa nu-ti fie indiferent nimic... indiferenta ucide umanul si viata .... care este de urmat nu stiu , dar stiu ca am incercat sa urmez amandoua conceptiile si amandoua au dat rezultatele scontate ...:)

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #136 : Luni, 06 Iunie 2011, 00:03 »
sunt de acord cu tine...este imposibil sa fii zen in lumea noastra...insa trairea intensa si exprimarea emotiilor inseamna tocmai sa nu reprimi nimic...si pana la urma tot la osho ajungi care nu stiu nici el cat de zen este pentru ca are multe chestii care nu au legatura cu zen...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #137 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:09 »
Citat din: optimus sum
cand iubesti , iubeste cu toata dragostea pe care o ai , cand urasti , uraste din toata fiinta ta.
asta inseamna sa fii zen?

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #138 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:26 »
n-ai citit atent. era vorba despre filosofia "fado". ca sa capisci mai bine, ascult-o pe Amalia Rodriquez.  :P

silviu

• Vizitator
« Răspuns #139 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:27 »
aha! mi-ai luat o piatra de pe inima. credeam ca sunt zen si io nu stiu :-\

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #140 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:28 »
adica esti fado?  :P

silviu

• Vizitator
« Răspuns #141 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:32 »
nope, sunt doar eu.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #142 : Luni, 06 Iunie 2011, 13:54 »
bingo!

chiar ma intrebam daca mai este cineva pe aici EU, TU, EL, EA

sa traiesti constrans de salbloane fara sa incerci propria constientizare ... ce mai viata ...
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #143 : Marți, 07 Iunie 2011, 11:06 »
A te bucura de o lauda inseamna la unii doar o politete a inimii - si de-a dreptul contrariul unei vanitati a spiritului. Friedrich Nietzsche
Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi asupra societatii. Mahatma Ghandi
Devenim mai intelepti prin necazuri, prosperitatea ne distruge simtul de apreciere al dreptatii. Seneca

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #144 : Marți, 07 Iunie 2011, 15:13 »
si daca m-as limita sa spun doar ... reflectii ... cu reflexie ...

si daca as intreba ... cum invatam sa existam? cum putem gandi cu trupul? cum ne putem deschide catre ... noi dimensiuni ale fiintei...?
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #145 : Marți, 07 Iunie 2011, 16:10 »
poftim ?  :o :o :o :o :o :o :o
poti sa traduci te rog ?

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #146 : Marți, 07 Iunie 2011, 16:17 »
si daca m-as limita sa spun doar ... reflectii ... cu reflexie ...

si daca as intreba ... cum invatam sa existam? cum putem gandi cu trupul? cum ne putem deschide catre ... noi dimensiuni ale fiintei...?
trebuie sa invatam sa existam ? si o planta exista ca si un fir de praf de altfel... sa traim , asta o putem invata, dar sa existam ?....
cum gandim cu trupul ? trupul simte si trimite ce simte la minte ...el nu gandeste decat pragmaticul vietii...atat...ii spune plamanului: respira, inimii :bate, glandelor sudoripare:transpirati, etc...cum putem gandi cu trupul ?
cum ne putem deschide catre noi dimensiuni ale fiintei ? asta e cat de cat o intrebare care ne loveste in meandrele concretului...
Steli , tu ne scrii asa ca sa te dai mare fata de noi cu ermeticul si ezotericul mintii tale ?

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #147 : Marți, 07 Iunie 2011, 16:23 »
Citat
Devenim mai intelepti prin necazuri, prosperitatea ne distruge simtul de apreciere al dreptatii. Seneca

tare i-as zice eu vreo doua domnului Seneca despre care nu-mi amintesc ca ar fi ales sa traiasca ca un ascet (ci doar sa moara cu stoicism  pentru ca nu avea incotro si era la moda sa mori dand dovada de demnitate daca ti-o cerea Cezarul )

in locul necazurilor , prefer o viata linistita si sa vezi atunci  cu ce calm si obiectivitate sunt in stare sa apreciez dreptatea ( a cui dreptate , de fapt ? ) .

din punctul meu de vedere ( ce trufie pe mine sa-l contrazic pe Seneca  ;D) necazurile nici pe departe sa te faca mai intelept , pentru ca vazute prin prisma durerii lucrurile pot aparea mult distorsionate . si apoi , cand sunt amarata pana peste poate de o lovitura trasa zdravan de viata dupa ceafa , sunt prea putin dispusa la obiectivism . nu ma lasa durerea atroce din spinare , domnule Seneca  ;D

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #148 : Marți, 07 Iunie 2011, 17:14 »

steli are dreptate, de cele mai multe ori doar traim cind de fapt ar trebui sa existam, adica mult mai complet si mai profund decat simpla supravietuire.
iar trupul nostru gindeste si o face chiar mai bine decat daca am controla noi totul, nu noi decidem sa avem puls sau respiratie, cum si in ce fel, nici ce hormoni sa secretam sau cum sa echilibram reactiile din corpul nostru.

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #149 : Marți, 07 Iunie 2011, 17:20 »
Ooo ... Doamne!
Ooo ... Domnule!

Sincera sa fiu - precum intotdeauna, pentru ca am invatat sa exist, desi lectia nu se va sfarsi indiferent de cate vieti vom avea  - nu inteleg de ce te-ai repezit la all 2-lea ... daca ...

Cand am intrat pe acest topic, am spus ca este exact ceea ce-mi doream. Consider elegant ca fiecare sa-si exprime parerea a ceea ce imbratiseaza.
Vreau sa cunosc mai mult despre ZEN, iar daca starea concorda mai multor semeni din anturajul meu, nu va fi nici un efort sa ma conformez.

Desigur ca voi traduce absolut tot ceea ce multora li se pare neclar. Dar ... acum chiar nu am timp sa fac acest lucru - vorbesc la telefon, pregatesc bagaje, mi-este foame si m-am saturat sa mananc singura, vreau sa fac sarmale dar nu am timp :P - si mai mult ... ma bazez pe starea ZEN ... care (cred) ca  impune ... respect!
nihil sine deo