Autor Subiect: ZEN  (Citit de 76378 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
Răspuns: ZEN
« Răspuns #120 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 13:01 »
nu sunt bogata... nu ma lafai in bijuterii si toale de firma...nu am o casa somptuoasa si nici o masine supertare...nu mi-am dorit niciodata sa am bani multi...Multumesc pentru ceea ce am si incerc sa iau totul asa cum este...traiesc prezentul asa cum e el si nu ma raportez nici la cei mai saraci decat mine, nici la cei mai bogati...imi iubesc viata asa cum e ea...cu bucuriile marunte pe care mi le fac mie si fiului meu...Sigur ca poate mi-as dori sa merg in Alpi, dar Ceahlaul este mult mai aproape...Chiar daca nu e la fel de spectaculos, bucuria urcusului si satisfactia pe care o am cand ajung in varf, linistea si echilibrul pe care le regasesc introtdeauna pe munte, sunt aceleasi si in Alpi si pe Ceahlau...Nu ma simt prost si nici vinovata atunci cand nu-i pot oferi fiului meu un lucru pe care si-l doreste...dorintele copiilor pot fi uneori exagerate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le implinim imediat...M-as simti vinovata daca nu as avea ce sa-i pun pe masa sau daca ar trebui sa-l imbrac cu haine rupte...Stiu, copiii vad unii la altii si isi doresc si ei, dar sunt convinsa opti, ca si tu ca si mine, si cu siguranta ca multi cei de pe forumul asta, am reusit sa-i invatam pe copiii nostri ca exista lucruri mult mai importante pe lumea asta,... din pacate atat de mercantila in care am ajuns sa traim,... lucruri care nu se pot cumpara cu bani si fara de care nu poti sa traiesti...dragostea, prietenia, aprecierea si respectul celor din jur...Dragostea pentru fiul tau, prezenta ta in viata lui, toate lucrurile pe care il inveti si pe care le faceti impreuna valoreaza  infinit mai mult decat orice jucarie pe care el si-ar dori-o :)...si intr-o buna zi va intelege lucrul asta... :) :)Nu ai de ce sa te simti prost, opti... :)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #121 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 13:24 »
ati inteles gresit ...nu faptul ca nu am putut sa-i iau o masinuta fiului meu m-a durut ... asa cum a mai spus cineva, i-am luat destule... baiatul stie cand se poate si cand , si daca nu e ceva foarte important nici macar nu cere ...m-a suparat ca traim imtr-o lume trista si ca atunci cand aveam nevoie sa nei zambeasca cineva nu am gasit decat fete triste si ingandurate... nu lipsa de bani a fost problema ci lipsa de bucurie ... parca eram intr-o poezie de bacovia si asta ne-a posomorat pe amandoi...eram tristi , e adevarat dar eram doi tovarasi care se retrag(invinsi) din terenul de lupta , dar se retrag IMPREUNA...am ajuns acasa si de draci ce aveam am distrus 7 lumi complete pe starcraft 2 impreuna cu el ... am dat foc , am distrus si eradicat tot ce ne-a picat in gheare, tot unu langa altul si daca la inceput o faceam cu o rautate dictata de razbunare , apoi radeam si macelaream...sunt bune si jocurile astea la ceva ...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #122 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 13:33 »
 ::)

taaare mi-as dori sa ma joc ...
prefer autenticitatea!

baiatul meu, nici acum nu stie sa piarda. ma doare foarte tare acest lucru. cand poti stii sa pierzi ... ai mai castigat ceva.
cel mai mult ma bucura faptul ca atunci cand ii este cel mai greu ... am decizia definitiva!
este extraordinar, cand nu astepti nimic ... si poti da totul!

p.s. rade mai frumos si mai tanar decat mine, chiar daca are acelasi volum! ;)
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #123 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 13:42 »
da, asta e foarte important, sa stii sa pierzi. am invatat pe pielea mea si din cauza asta a fost unul dintre lucrurile importante pe care le-am "predat" copiilor, cu insistenta: acceptarea esecului in viata, cateodata. eu am fost o fraiera :) care invata f. bine si, bineinteles, toata lumea (inclusinv meditatorii) imi spunea ca nu voi avea nicio problema cu intrarea la facultatea grea pe care mi-o alesesem. pana atunci parcursul meu fusese "de succes". Ei bine, la admitere, prima oara, a fost o conunjuctura  bizara si...am picat "la mustata". nu fusesem absolut deloc pregatita pentru asta, asa ca socul a fost imens si mi-am revenit foarte greu. anul urmator am intrat printre primii, dar acel esec m-a marcat teribil, prin intensitatea disperarii. asa am inteles cat de important e sa stii sa pierzi, sa fii pregtit si pentru nereusite, in viata...acelasi lucru trebuie invatat si in dragoste... neacceptarea esecului si neintelegerea faptuli ca toate trec, nimic nu e definitiv rau...ii impinge pe unii adolescenti la sinucidere, in momentele cumpana...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #124 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 13:47 »
ati inteles gresit ...nu faptul ca nu am putut sa-i iau o masinuta fiului meu m-a durut ... asa cum a mai spus cineva, i-am luat destule... baiatul stie cand se poate si cand , si daca nu e ceva foarte important nici macar nu cere ...m-a suparat ca traim imtr-o lume trista si ca atunci cand aveam nevoie sa nei zambeasca cineva nu am gasit decat fete triste si ingandurate... nu lipsa de bani a fost problema ci lipsa de bucurie ... parca eram intr-o poezie de bacovia si asta ne-a posomorat pe amandoi...eram tristi , e adevarat dar eram doi tovarasi care se retrag(invinsi) din terenul de lupta , dar se retrag IMPREUNA...am ajuns acasa si de draci ce aveam am distrus 7 lumi complete pe starcraft 2 impreuna cu el ... am dat foc , am distrus si eradicat tot ce ne-a picat in gheare, tot unu langa altul si daca la inceput o faceam cu o rautate dictata de razbunare , apoi radeam si macelaream...sunt bune si jocurile astea la ceva ...

bravo, opti :D...ati defulat toata furia si asta e bine ...reprimarea sentimentelor nu e sanatoasa :Dbine ca nu v-ati apucat sa distrugeti farfuriile sau paharele facand din ele obiecte zburatoare ;)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #125 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 14:07 »
m-a suparat ca traim imtr-o lume trista si ca atunci cand aveam nevoie sa nei zambeasca cineva nu am gasit decat fete triste si ingandurate...
atunci, prietene opti, tu de ce afisezi, de asemenea, o fata posomorata si blazata, de nu mi-a venit sa cred ca individu' neparticipativ din realitate este unul si acelasi cu personajul comunicativ de pe forum? pai ce, noi ceilalti n-avem si noi nevoie de un zambet, acolo, de o atitudine amicala?  :P

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #126 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 14:31 »
mica ...
foarte putini oameni se rezuma la faptul ca o fapta sau doar niste cuvinte pot avea valoare. valoare poate avea doar ceea ce traiesti cu adevarat. iar prin felul cum iti traiesti viata, inseamna tot ceea ce ai trait pana la acel moment cand il constientizezi. cand eu, ma pot armoniza cu constiinta ... supraconstiinta releva realitatea

asa cum am spus ... viata mi-a oferit partea cea mai frumoasa,frumoasa, frumoasa, astfel incat m-am trezit cu intrebarea lui sumi ... dar tu ce cauti pe acest forum?
revenind la subiect ... care face parte din subiect ...

calea ... gandurile ... drumurile ... intamplarile ... mesajle ... viziunea ... salutul ... neprevazutul ... o soapta, o vorba, un gest ... un ceva decat altceva ... o privire ...etc
nu pot face decat sa ne putem identifica "grupul" apartenet...
nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #127 : Sâmbătă, 28 Mai 2011, 15:27 »
taaare mi-as dori sa ma joc ...
de-a ce?

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #128 : Luni, 30 Mai 2011, 20:34 »

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #129 : Vineri, 03 Iunie 2011, 19:25 »
"Ocoleste obstacolele, nu le infrunta.
 Nu te stradui sa invingi.
Asteapta momentul potrivit."

"A incerca sa intelegi este ca si cum ai vrea sa vezi prin apa tulburata. Fii linistit si lasa apa sa se limpezeasca. Ramai calm, pana cand vine vremea sa actionezi."

"Inteleptul iese in evidenta,
deoarece se vede pe sine ca pe o parte din intreg.
Straluceste,
deoarece nu vrea sa impresioneze.
Implineste fapte marete,
pentru ca nu cauta recunoastere.
Intelepciunea lui este cuprinsa in ceea ce este,
nu in opiniile sale.
El refuza sa infrunte pe cineva,
asa ca nimeni nu il infrunta."
                      (Lao Zi)

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #130 : Vineri, 03 Iunie 2011, 19:36 »
Dalai Lama spune ca exista o cale bine trasata care ne conduce spre fericire. In primul rand trebuie sa identificam factorii care ne provoaca invariabil suferinta si pe cei care ne aduc fericire. Apoi trebuie sa-i eliminam pe cei cauzatori de suferinta si sa-i cultivam pe cei ai fericirii.

Adevarata sursa de fericire este controlul constiintei. Fara o minte disciplinata nu poti avea control asupra a ceea ce faci si nu poti fi independent fata de evenimente. O minte calma este echivalenta cu fericirea.

Fericirea nu trebuie confundata cu placerea. Placerea tine de simturi si cu toate ca poate da uneori senzatia fericirii, ii lipseste sensul. Fericirea in schimb se bazeaza pe existenta unui sens si se poate pastra de multe ori in pofida unor conditii exterioare potrivnice.

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #131 : Duminică, 05 Iunie 2011, 23:15 »
"Mintea functioneaza intotdeauna negativ. Principala ei functie este de a nega, de a spune "nu".Analizati-va. Constatati de cate ori spuneti "nu" intr-o singura zi si reduceti aceasta proportie. Constatati de cate ori spuneti"da" intr-o singura zi si mariti aceasta proportie.Treptat, veti observa ca proportia intre "nu" si "da" se schimba, si odata cu ea se va schimba si personalitatea dumneavoastra. Observati de cate ori spuneti "nu", desi un "da" ar fi fost mult mai usor de rostit, desi nu era deloc necesar sa spuneti "nu"...De cate ori ati fi putut spune "da", dar ati preferat sa spuneti "nu" sau sa pastrati tacerea.Ori de cate ori spuneti "da" va impotriviti egoului dumneavoastra. Egoul nu poate digera aceasta silaba; el nu se hraneste decat cu "nu". Spuneti: "Nu! Nu! Nu! si egoul se va amplifica de cateva ori in fiinta dumneavoastra.Mergeti la gara sa va luati un bilet. Chiar daca sunteti singur in fata ghiseului, functionarul din spatele lui isi va gasi ceva de facut, fara sa va bage in seama.Este un alt fel de a spune "nu". El simte nevoia sa va lase sa asteptati putin.... Va va sili sa asteptati, chiar daca acest lucru nu este deloc necesar, dar ii va da un sentiment de putere. Nu mai este un functionar oarecare: are puterea de a face pe oricine sa astepte.Primul gand care apare in  minte este "nu". "Da" este mult mai dificil. Nu spui "da" decat daca te simti complet neajutorat si stii ca trebuie sa-l spui. Analizati-va singuri! Transformati-va mintea: renuntati la "nu" si deveniti adeptii lui "da", caci egoul se hraneste cu otrava lui "nu"." (Osho)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #132 : Duminică, 05 Iunie 2011, 23:25 »
osho e un mos cam nebun , cateodata e ok ...cateodata nu ... totusi filozofia zen te cam lasa fara sentimente si te transforma intr-o "leguma" oarecare cateodata... nu stiu daca e ok sau nu ..in contrast voi vorbi un pic despre conceptia de a trai fado...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #133 : Duminică, 05 Iunie 2011, 23:36 »
nu cred ca e o filosofie care sa poata fi aplicata in totalitate in zilele noastre...cred mai degraba ca e aplicabila pustnicilor si nicidecum oamenilor care traiesc intr-un ritm trepidant si care de multe ori uita la ce se gandeau, atat de mare e invalmaseala de ganduri si lucruri de rezolvat din capul lor...dar totusi cred ca daca am incerca macar in anumite situatii sa aplicam principiile zen, viata noastra ar fi mai usoara si cred ca am privi dintr-o alta perspectiva toate lucrurile neplacute care ni se intampla...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #134 : Duminică, 05 Iunie 2011, 23:43 »
chestia asta cu a spune "nu", chiar cred ca asa e....sunt multi oameni care accepta sa refuze sau si mai rau sa ignore pe cineva, tocmai din dorinta de a-si face simtita asa zisa autoritate....mi s-a intamplat des sa intalnesc astfel de oameni...sau daca stam sa ne gandim bine de cate ori nu-i interzicem copilului nostru ceva tocmai pentru a-i arata cine-i seful...