Autor Subiect: ZEN  (Citit de 76319 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Răspuns: ZEN
« Răspuns #60 : Marți, 24 Mai 2011, 23:06 »
zau ca merita sa-l cititi pe Dulcan. Eu am o mare admiratie pentru ceea ce a ajuns sa inteleaga...

am citi cate ceva si nu are numai conceptii zen...omul are parerile lui proprii , formate dupa ce a studiat aproape toate religiile si conceptele de viata ... intradevar merita ...

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #61 : Marți, 24 Mai 2011, 23:07 »
zau ca merita sa-l cititi pe Dulcan. Eu am o mare admiratie pentru ceea ce a ajuns sa inteleaga...

Sa il citim, da, dar cand scriem aici, indiferent pe cine citam, sa precizam sursa (asa cum ai facut tu, de exemplu!), dar mai ales sa demonstram ca ne-a ramas ceva in cap si prin fapte, nu doar prin cuvinte seci! Eu ma straduiesc, recunosc, sa nu imi musc limba,  ca nu se stie!

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #62 : Marți, 24 Mai 2011, 23:08 »
Cred ca intoarcerea la adevarurile primordiale ale umanitatii este pe cale sa se petreaca, desi semnele exterioare sunt ingrijoratoare. Distrugerea sistematica a mediului, razboiul care a devenit o realitate permanenta a lumii contemporane, alienarea generala a individului, toate acestea sunt dublate de o constientizare din ce in ce mai acuta a acestor fenomene. Este ca atunci cand, inainte de o vindecare, boala mai da un ultim atac major. Sunt incredintat ca participam cu totii la o mutatie de proportii in constiinta umanitatii si ca, dincolo de semnele alarmante, in zilele noastre se inchide un cerc. Suntem pe drumul de intoarcere acasa, in adevarata noastra fiinta, oricat de lung este drumul cunoasterii si intelegerii, pe care-l avem de strabatut.
asta da de gandit si unui pesimist ca mine ...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #63 : Marți, 24 Mai 2011, 23:12 »
omul acesta e un geniu.  ;)

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #64 : Marți, 24 Mai 2011, 23:16 »
cred ca ma culc, visand la un altfel de geniu ...
pana una alta ... s-au inmultit geniile. doar geniile ... atrag genii ...
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #65 : Marți, 24 Mai 2011, 23:20 »
cu cat stii mai multe cu atat iti dai seama ca stii mai putin ...:) si asta este adevarat...parca eram mai linistit si mai calm cand nu vazusem zeitgeist , nu citisem mare lucru in afara de sven hassel , si james joyce... poate hermann hesse , jocul cu margele de sticla mi-a deschis un pic apetitul si apoi am ras tot ce prindeam in mana cautand cunoasterea...am cunoscut doar ca pe masura ce citeam mai mult , nu mai intelegeam nimic ...  :o :o :o :o

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #66 : Miercuri, 25 Mai 2011, 09:10 »
revin (ca-s asa incapatanata, uneori  :D).... nush' de ce, dar eu nu cred ca suferinta e un "must", ca Dumnezeu ar vrea sa suferim pana la inima franta total...never ever...suferinta este,intr-adevar, una dintre cai, atunci cand drumul nu e cel corect si trebuie a ni se pune-o piatra-n cale...dar nu singura..e drept ca atunci cand esti in impas sufletesc te intorci in tine si la Sursa, dar ce-ar avea impotriva El daca tu ai evolua intelept, frumos, echilibrat, fara sa-ti arzi aripile de tot? uite, ideea necesitatii frangerii inimii ca sa ajungi la Dumnezeu e o idee cu care eu nu rezonez. Nu stiu care e enuntul originar dar cred ca e o traducere eronata ca urmare a unei interpretari eronate.

Va voi zice si perspectiva mea asupa lui Dumnezeu, cand voi avea mai mult ragaz, ca sa scandalizez adeptii perspectivelor religioase.  :D Va pun acum o scurta idee, dintr-un MP pe care tocmai l-am scris cuiva.

"Dumnezeu e in TOT. E o teorie intreaga.....s-a dovedit stiintific, un fizica cuantica, ca pana si ceea ce conventional numim materie (moarta) este tot energie..aceeasi energie din care suntem construiti si noi, la o alta vibratie. Totul este (o aceeasi) energie si Totul este Dumnezeu. Misterul sta in aceea ca aceasta energie este organizata inteligent, este informata. Cand te rogi, transmiti o informatie cu energia gandului (cu cat mai intens gandul, cu atat mai bine), iar acest TOT (Univers / Dmnezeu) raspunde, ca in cibernetica.  :D"

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #67 : Miercuri, 25 Mai 2011, 09:19 »
waw... ai curaj sa iesi in fata cu discutii despre divinitate... ma bucur ca il ai  :)
Cred ca nu a fost tradus gresit , dar sunt diferite pareri si conceptii...le postez asa cum le-am citit , chiar daca nu sunt de acord nici eu cu multe dintre ele ...
 supunerea lor atentiei voastre in forma lor originara, este importanta, pentru ca selectia a ceea ce acceptam sau nu ca fiind compatibile cu noi , apartine fiecarui cititor...
din amalgamul de idei si conceptii fiecare dintre noi ne construim o cale de urmat , ne construim propriile principii si valori, si ne construim pana la urma caracterul ..

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #68 : Miercuri, 25 Mai 2011, 21:01 »

Langa Tokio traia un vestit razboinic Samurai, care a decis sa-i indrume pe cei tineri in budismul Zen. Se spune ca in ciuda varstei inaintate, el putea infrange orice adversar.
Intr-o dupa-amiaza un luptator - cunoscut pentru lipsa lui de scrupule - a ajuns in localitatea unde traia batranul Samurai. Toti studentii erau impotriva luptei, dar batranul Samurai a acceptat provocarea.
S-au adunat toti in piata din centrul orasului, iar tanarul a inceput sa-l insulte pe Samurai. A aruncat cateva pietre in directia lui, l-a scuipat in fata, i-a aruncat toate insultele ce exista sub soare, i-a insultat pana si pe stramosii sai. Timp de cateva ore, a facut totul pentru a-l provoca pe maestru, dar batranul ramanea impasibil. La sfarsitul dupa-amiezii, simtindu-se obosit si umilit, razboinicul a abandonat si a plecat.
Deceptionati de faptul ca maestrul primise atat de multe insulte si provocari, studentii l-au intrebat:
- Cum ai putut rabda atat de multa umilinta? De ce nu ti-ai folosit spada, chiar daca stiai ca ai fi pierdut, in loc sa-ti expui lasitatea in fata tuturor?
- Daca cineva vine la tine cu un dar si tu nu il primesti, cui apartine darul? intreba Samuraiul.
- Celui care ti l-a oferit, replica unul dintre discipoli.
- La fel si cu orice manie, insulta sau invidie, spuse maestrul. Cand nu sunt acceptate, continua sa apartina celui care le-a purtat.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #69 : Miercuri, 25 Mai 2011, 21:06 »
foarte, foarte, foarte mishto. bravo Jul. la fix.
Sum, fii samurai.  :P

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #70 : Miercuri, 25 Mai 2011, 21:09 »
aveti un raspuns zen in topicul stelianei ...nu ma mai repet...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #71 : Joi, 26 Mai 2011, 13:43 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/ZXDY8WVTlnI?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #72 : Joi, 26 Mai 2011, 13:50 »
foarte, foarte, foarte mishto. bravo Jul. la fix.
Sum, fii samurai.  :P
micaela...in principiu, samuraii nu erau decat niste mercenari, luptatori care vietuiau pe o feuda, o aparau de clanuri rivale cu sabia si stiinta de a lupta. aveau un cod de comportament , bushido, si renumele ca devotamentul si onoarea sunt valori supreme in casta lor...de admirat intradevar, dar in esenta, nu erau decat unelte in mana cuiva, nu ? asa ma vezi tu pe mine ? o unealta ?  ;D ;D ;D ;D ;D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #73 : Joi, 26 Mai 2011, 15:38 »

daca ai fi un fierastrau mic, electric, n-ar fi tocmai rau, ca-mi doresc.  :D :D
stiu, sum, dar ma refeream la "filosofia" acelui samurai intelept care spunea cam ce cred si eu, ca injuriile aduc dezonoare celui care le rosteste nu celui catre care se indreapta.
si-ar mai fi una (nush' formula exacta) "cand cineva te dusmaneste / jigneste, aparent fara motiv, e foarte probabil ca tu ai niste merite de care nu se bucura". ;)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #74 : Joi, 26 Mai 2011, 16:00 »
uneltele sunt de mai multe feluri micaela...unele te ajuta , altele te ranesc, altele aduc placere...
am inteles perfect ce ai vrut sa spui tu , dar tu ai inteles ce am vrut sa spun eu ?  ;D ;D ;D ;D
cateodata esti asa simpla si cateodata asa complicata...ufff ma zapacesti...
cuvintele sunt niste unelte micaela...ca si ciocanul; daca nu esti atent cu ele te pot rani...