Autor Subiect: Nevoia de culoare  (Citit de 81809 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Răspuns: Nevoia de culoare
« Răspuns #60 : Vineri, 15 Iulie 2011, 14:28 »
iaca aci culoare  :D

marcutza

• Vizitator
Răspuns: Nevoia de culoare
« Răspuns #61 : Vineri, 15 Iulie 2011, 14:45 »
super, @jan ! multumim  :)

julia

• Vizitator
Re: Nevoia de culoare
« Răspuns #62 : Vineri, 22 Iulie 2011, 15:15 »

Brazilia e o tara plina de culoare. Culorile din steagul ei reprezinta: verde - padurile tropicale, galben – aurul, albastrul – cerul. Conform Discovery Channel cerul Braziliei este cel mai albastru din lume. Aici cite ceva de la carnaval:

http://www.colourlovers.com/blog/2008/03/11/the-colors-of-carnival-brazil

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #63 : Luni, 25 Iulie 2011, 13:08 »
Mereu am considerat  culorile ca fiind - dincolo de perceptia si trairea lor afectiva - si o oglinda a personalitatii noastre. Ele evidentieaza atitudinea omului fata de viata si fata de cei din jur.
Culorile exprima lucruri diferite pentru fiecare om sau cultura in parte. Culorile semnifica sentimente, emotii , popoare sau traditii.

Am gasit cateva semnificatii ale culorilor in diverse culturi.
De exemplu, rosu este asociat in China cu bucurie si festivitate, in Japonia cu lupta si manie; in cultura indienilor americani semnifica masculinitate; in Europa dragoste, iar in SUA comunism.
 In tarile cu populatie africana, negrul sugereaza binele, iar albul raul.
Pentru europeni, negru este culoarea tristetii, in timp ce aceste stari sunt exprimate la japonezi si chinezi prin alb.

Verdele
semnifica la europeni invidie, la asiatici bucurie, iar in anumite tari speranta, in timp ce galbenul comunica la europeni lasitate, gelozie, la americani este culoarea intelectualitatii, iar la asiatici semnifica puritate.

Offline Monique

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 274
« Răspuns #64 : Joi, 28 Iulie 2011, 21:17 »
Culorile orasului Kiev.

julia

• Vizitator
« Răspuns #65 : Sâmbătă, 30 Iulie 2011, 15:09 »

E frumos sa vezi lumea in culori dar eu am un sentiment aparte cind privesc fotografiile alb-negru. Nu stiu de ce, dar ma emotioneaza mai mult decat celelalte.

http://www.instantshift.com/2009/12/19/100-beautiful-examples-of-black-and-white-photography/

julia

• Vizitator
« Răspuns #66 : Miercuri, 17 August 2011, 20:35 »
Poate pentruca la cele in culori te fura frumusetea si forta culorilor, dar la astea privesti mai in profunzime nedistras de alte detalii si esti receptiv mai mult la ce-ti transmite.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #67 : Luni, 05 Septembrie 2011, 10:26 »
Trecand pe stradutele Venetiei, printre magazine cu vitrine si rafturi pline de culoare am gasit la un moment dat si un magazin plin cu pulovere in culorile specifice sticlei de murano. Avea rafturi de jur imprejur intro revarsare de culoare.  :)

julia

• Vizitator
« Răspuns #68 : Duminică, 18 Septembrie 2011, 22:12 »
imi place sa pun culori pe mine. nu pe fata ca nu prea ma machiez. dar in tinuta sunt destul de colorata. se transmite si in stare.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #69 : Vineri, 30 Septembrie 2011, 18:50 »
probabil ca ai dreptate jul - culorile ne transmit o anumita stare - si la ce ma refer - in mod cert nu imi place toamna dar imi plac culorile ei

nu ma pot abtine sa nu caut in cele mai dosite colturi culorile aramii, rosietice, brune - amestecate cu verdele dat in parg al toamnei  :)
mai ales ca stiu ca peste 2 luni in drumul spre casa nu voi mai vedea asa ceva ci doar un gri monoton si "mahnit" al iernii (zapada in Bucuresti nu este alba  ??? )

julia

• Vizitator
« Răspuns #70 : Joi, 13 Octombrie 2011, 19:29 »
daca ar fi sa aleg doar o singura culoare la care sa am acces as alege verde

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #71 : Joi, 13 Octombrie 2011, 20:32 »
Iulia, ce bine ai ales culoarea, verdele este simbolul vietii.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #72 : Joi, 13 Octombrie 2011, 20:35 »
Eu una, atunci cand am nevoie de culoare in viata mea, dar mai ales de miscare si de antrenament pe muzică, asa procedez:

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/vuX0f1ubbtc?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #73 : Sâmbătă, 15 Octombrie 2011, 13:04 »
daca ar fi sa aleg doar o singura culoare la care sa am acces as alege verde

multa vreme albul a fost emblematic pentru mine - nu prea ma pricep eu la chestii din astea dar cred ca venea din copilarie - bunica varuia mereu casa cu alb - asa era atunci - cand venea primavara facea curatenie peste tot si eu asociam venirea primaberii cu alb nu cu verde si apoi mama lucra in spital - ma lua cu ea la servici - iar acolo totul era alb

acum, dupa ce tot mi s-a repetat ca mai exista si alte culori decat alb (de fapt albul nici nu este o culoare dar asta e altceva  :) )  am inceput sa "vad " in jurul meu si alte culori
recunosc ca exista la mine o inclinatie pentru culorile solare, calde
si am constat ca oamenii vor culoare in viata lor - fie in imbracaminte, fie in accesorii, fie in mediul inconjurator
apropo de case .... cat de faine pot fi aceste case zugravite intr-o culoare incredibil de "optimista"

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #74 : Vineri, 21 Octombrie 2011, 08:40 »
"Bocet de insecte vesteste sfarsitul.
Toamna si-al meu cantec au acum culoarea
Ultimelor frunze
Din iarba din pampas."