Autor Subiect: Tehnici de cucerire  (Citit de 266942 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

iulia17

• Vizitator
Răspuns: Tehnici de cucerire
« Răspuns #360 : Luni, 30 Mai 2011, 20:10 »

Cele 3 stadii ale dragostei

Helen Fisher Universitate Rutgers din SUA a propus 3 etape ale dragostei: dorinta (sexuala), atractia si atasamentul. Fiecare din aceste stadii apare sub impactul a diferiti hormoni si substante chimice.

I  Dorinta: Pofta trupeasca este provocata atat in cazul femeilor cat si al barbatilor de hormonii sexuali testosteron si estrogen.

II  Atractia: In aceasta etapa esti intru totul lovit in cap de "bata" dragostei si cu greu te poti gandi la altceva. Oamenii de stiinta cred ca "atractia" este determinata in principal de 3 neurotransmitatori: adrenalina, dopamina si serotonina.

- Adrenalina. Stadiul initial al indragostirii iti activeaza raspunsul la stres, intensificandu-ti nivelurile sanguine de adrenalina si cortisol. Aceste substante iti trezesc senzatia de farmec aparuta atunci cand, pe neasteptate te "amorezezi" si te fac sa transpiri iti maresc pulsul si iti usuca gura.
- Dopamina . Aceasta substanta chimica stimuleaza mecanismul "dorintei si nevoii de rasplata" prin provocarea unui intens val de placere. Fisher a sugerat ca "adeseori cuplurile dau semne ale intensificarii dopaminei: o energie crescuta , mai putina nevoie de somn si mancare , o atentie focalizata si o desfatare extrema prin cele mai mici detalii ale relatiei nou incepute".
- Serotonina. Una dintre cele mai importante substante chimice care explica de ce te indragostesti si din ce cauza noul partener iti stapaneste incontinuu gandurile.

III  Atasamentul: Atasamentul mentine cuplurile unite indeajuns de mult timp pentru a avea si a creste copii. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta faza finala este provocata de doi hormoni: oxitocina si vasopresina.

- Oxitocina  este secretata atat de femei cat si de barbati in timpul orgasmului adancind probabil sentimentul de atasament si facand ca partenerii din cuplu sa se simta mai apropiati unul de celalalt atunci cand fac sex.

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #361 : Luni, 30 Mai 2011, 20:22 »

si atunci daca dragostea e doar o chestie de cocktail hormonal, mai bine ne ducem la endocrinolog cind ne indragostim sa ne prescrie ceva medicamente si sa ne revenim rapid.

Offline Daria2011

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #362 : Luni, 30 Mai 2011, 21:55 »
Asa e Iulia,

uite aici link ul pe you tube :

http://www.ted.com/talks/lang/rum/helen_fisher_tells_us_why_we_love_cheat.html

foarte interesant de citit

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #363 : Luni, 30 Mai 2011, 21:56 »
da` de ce sa ne revenim ? mie mi se pare superb sa traiesti iubirea . am mai spus-o o data : sa iubesti pana iti pocnesc urechile...
nimic nu se compara ( pentru mine ) cu asta .

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #364 : Luni, 30 Mai 2011, 22:02 »
ei, uite na, mie nu-mi pocnesc nici urechile si nici nu simt fluturi prin stomac.  :P

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #365 : Luni, 30 Mai 2011, 22:03 »
Niciodata sa nu zici niciodata!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #366 : Luni, 30 Mai 2011, 22:05 »
pai nu, ca indragostita am fost, dar nu cu simptomele astea.  :D

Offline Daria2011

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #367 : Luni, 30 Mai 2011, 22:08 »
optimus sum : Nu cred ca femeile se oftica ca s-au indragostit …. Si totusi din punct de vedere psihologic barbatul este “ vanatorul “  - cu sau fara tehnici de cucerire – si cu cat “vaneaza “ mai mult cu atat va aprecia mai mult…pentru ca oamenii au tendinta de a acorda o valoare speciala acelor lucruri care au o disponibilitate limitata ..

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #368 : Luni, 30 Mai 2011, 22:08 »
never say never.. carmen toma are dreptate...
te pocneste de nu te vezi cand te astepti prea putin... cat oi fi tu intelectuala , o sa-ti pocneasca urechile si o sa-ti mananci toate cratimile facand dezacorduri si greseli de prescolar... lasa ca vezi tu ...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #369 : Luni, 30 Mai 2011, 22:11 »
never say never.. carmen toma are dreptate...
te pocneste de nu te vezi cand te astepti prea putin... cat oi fi tu intelectuala , o sa-ti pocneasca urechile si o sa-ti mananci toate cratimile facand dezacorduri si greseli de prescolar... lasa ca vezi tu ...
mai sum, tu ai ceva cu mine si gramatica mea  :D... nu-i o vina ca-s intelectuala, dar nu am considerat niciodata asta ca fiind prima mea calitate. :P
la varsta asta pocnituri in urechi? poate de la otita.  :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #370 : Luni, 30 Mai 2011, 22:14 »
optimus sum : Nu cred ca femeile se oftica ca s-au indragostit …. Si totusi din punct de vedere psihologic barbatul este “ vanatorul “  - cu sau fara tehnici de cucerire – si cu cat “vaneaza “ mai mult cu atat va aprecia mai mult…pentru ca oamenii au tendinta de a acorda o valoare speciala acelor lucruri care au o disponibilitate limitata ..

da, nush; de ce, dar e adevarat...eu n-o sa pricep niciodata de ce o iubire oferita direct si deschis, cu loialitate si devotiune, nu mai e "atractiva". de ce jocurile astea stupide de cucerire-recucerire-descucerire... teatru scurt de dupa-amiaza..:D :P

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #371 : Luni, 30 Mai 2011, 22:16 »
   Punem pariu? Sunt de acord cu manifestarile strict fizice, care pot sa fie oricum: pocnituri, vajaieli, ameteli, etc., pana la fluturi in stomac, dar sub nici o forma nu cred ca as deveni subit imbecila, sa uit sa scriu si sa vorbesc Limba Romana! E prea mult! Poate doar sa uit sa vorbesc, sa las tacerea sa vorbeasca in numele meu, asta da!

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #372 : Luni, 30 Mai 2011, 22:17 »
maaaamaaaa , ce lovita te dai de batranete...
uite, iti promit ca data viitoare cand ne intalnim o sa-ti trag un prim plan cu 16 megapixeli, si te studiez bine acasa , numarandu-ti ridurile , ca sa ma conving de ce te dai baba ...
asa figuranta esti cateodata ...  ??? ??? ???
se poate ca pana acum sa nu fi iubit cu adevarat , dar si cand te-oi indragosti , mai vedem daca mai stii sa vorbesti asa rece si calculat

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #373 : Luni, 30 Mai 2011, 22:22 »
Citat
http://www.ted.com/talks/lang/rum/helen_fisher_tells_us_why_we_love_cheat.html

m-am cam simtit pusa la microscop vazand acest videoclip , dar  pot spune ca , intr-adevar este interesant

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #374 : Luni, 30 Mai 2011, 22:23 »
maaaamaaaa , ce lovita te dai de batranete...
uite, iti promit ca data viitoare cand ne intalnim o sa-ti trag un prim plan cu 16 megapixeli, si te studiez bine acasa , numarandu-ti ridurile , ca sa ma conving de ce te dai baba ...
asa figuranta esti cateodata ...  ??? ??? ???
se poate ca pana acum sa nu fi iubit cu adevarat , dar si cand te-oi indragosti , mai vedem daca mai stii sa vorbesti asa rece si calculat

nu sunt figuranta...asa ma simt acum... :(

si am iubit....  pe cine nu m-a meritat (vorba romantei  ;))  :P