Nu cred ca aici am facut topuri si nici liste de cumparaturi...
Dar in viata poti merge pe un drum fara sa-ti pese ce fel de drum este sau iti poti creea un traseu...
Asa cum iti faci un plan, de ascensiune in cariera, de autoeducatie, o lista de cumparaturi pt piata , etc , care pot fi mai putin importante decat un partener de viata , asa poti foarte bine sa-ti formezi macar o idee despre ce fel de om vrei sa ai langa tine cand ai 80 de ani si frumusetea fizica s-a dus ...
Sigur, putem trai si la intamplare, sa cunoastem diversi oameni pe care sa-i iubim mai mult sau mai putin, sa zburam ca un flutur nebun din floare in floare, din iubire in iubire , din dezamagire in dezamagire si sa ne trezim la un moment dat ca avem o inima facuta praf , o experienta de viata dureroasa in urma si sentimentul ca am irosit o viata fara rost... Nu stiu daca exista viata dupa moarte sau daca avem o noua sansa intr-o alta viata , poate avem o singura viata si ce facem cu ea, poate este important, nu ?
Nu am pretentia sa elimin hazardul din ecuatia vietii, dar macar sa rezolvam cateva necunoscute despre noi ...
Nu am pretentia sa ne programam pragmatic vietile , prietenii, iubirea, departe de mine acest gand , dar putem sa ne gandim ce fel de om o sa ingrijim cand nu se va putea misca din pat si ce fel de om putem tolera langa noi cand vom fi batrani si bolnavi.
Si pentru a imbatrani frumos alaturi de un om pe care il iubim, este bine sa avem fixat in minte care ar fi un minim de calitati pe care ni le dorim si care defecte le putem tolera...