Arhiva > Arhiva

FERICIREA ca stare de spirit

<< < (76/125) > >>

fortuna777:
balanta, eu spuneam ca nu asociez iubirea cu fericirea, decat daca e vorba de dragoste reciproca...nu vorbesc aici de dragostea conditionata, care vine insotita de un anumit bagaj material...ori de cate ori am iubit, am iubit omul asa cum era el si nu zestrea materiala pe care o avea...Vorbeam de dragostea neimpartasita pe care nu pot s-o asociez decat cu nefericirea :(

silviu:
nu esti defecta :D este evident ca doar o dragoste impartasita poate aduce fericirea.

lori:

--- Citat din: fortuna777 din Luni, 11 Iulie 2011, 18:19 ---flavia, la mine a iubi si a fi iubita trebuie sa fie concomitent...
--- Terminare citat ---
Dar oare intotdeauna cei doi parteneri iubesc concomitent? A iubi pe cineva poate declansa unele sentimente la cel iubit, dar nu intotdeauna iubire : mila, curiozitate, indiferenta, compasiune ... Tocmai aceste sentimente neclarificate pot duce uneori la un parteneriat nepotrivit. Tocmai de aceea se spune ca intotdeauna exista unul care iubeste mai mult, iar celalalt se lasa iubit. Eterna dilema! De obicei, femeia este cea care se implica mai mult, iar barbatul din diferite motive se complace si se lasa iubit (uneori chiar cu indiferenta). Dar poate fi si invers ... Sunt foarte multe nuante aici, iar diferentele duc intotdeauna la nefericire, la boli nervoarse, socuri sufletesti, ba chiar sinucideri la persoanele mai sensibile ...

balanta:
fortuna, dar nici eu nu vorbesc de partea materiala....vorbesc de faptul ca iubim cumva tot in schimbul unei afaectiuni, unor sentimenete...pai sa presupunem ca ne indragostim de cineva si il iubim...dar el ne spune ca nu poate nutri aceleasi sentimente...ce facem, ne dezandragostim pe loc pt e nereciproc...bun...indragosteala trece...da unu ajunge sa nu mai iubeasca in timp ce celalalt da...ce facem atunci, nu-l mai iubim imediat ce aflam ca el nu ne mai iubeste?

silviu:

--- Citat din: balanta din Luni, 11 Iulie 2011, 23:12 ---indragosteala trece...da unu ajunge sa nu mai iubeasca in timp ce celalalt da...ce facem atunci, nu-l mai iubim imediat ce aflam ca el nu ne mai iubeste?

--- Terminare citat ---
nu, il iubim mai departe, dar asta nu inseamna ca suntem fericiti, dimpotriva :(

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă