Arhiva > Arhiva
De la o generatie la alta
Sara:
o fi avand el vreo vina sau nu, dar de afectat sigur il afecteaza!
un banal: "esti prost ca maica-ta" dintr-un singur foc il afecteaza pe copil ca e devalorizat intai de toate el, apoi este devalorizat celalalt parinte, care pentru copil este egalul celuilalt partener (macar teoretic, in primii ani de viata)...
almi_gabi:
poate prin educatia care este transmisa si prin formarea caracterului dar trasaturile de personalitate ale copilului cred ca raman chiar si asa "contaminate" de atmosfera din jurul lui
Sara:
--- Citat din: almi_gabi din Marți, 27 Decembrie 2011, 20:44 ---(...) trasaturile de personalitate ale copilului cred ca raman chiar si asa "contaminate" de atmosfera din jurul lui
--- Terminare citat ---
Apropos de acest aspect: cineva spunea la un moment dat (nu-mi amintesc conjunctura) ca daca un EL si o EA sot si sotie s-au certat, energia emisa de cei doi ajungee sa fie simtita si resimtita de copil, copilul aflandu-se in alta camera sau chiar la distanta mare de parinti. Faptul ca copiii nu stiu si nici nu pot la varsta lor sa traduca ce simt nu inseamna neaparat ca ei nu simt nimic in legatura cu disensiunile si conflictele adultilor. Ei absorb ca un burete tot ce se emite catre ei.
julia:
si iata inca ceva ce preluam de la parinti: avem tendinta sa ne purtam in cuplu asa cum am vazut ca faceau "modelele" noastre in copilarie.
almi_gabi:
cred ca avem tentinda sa ne purtam in general in situatiile pe care le intalnim in viata asemeni "modelelor" pe care le-am avut in copilarie - in principal parintii si bunicii (si ei contribuie la educatia si cresterea unui copil in mare masura) : poate aceste comportamente pe care le "mostenim" sa mai fie schimbate de influentele societatii,de cele ae anturajului si ale vreunui exemplu de om cunoscut pe care ni-l alegem
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă