Autor Subiect: Excursie in Maramures - 9 - 12 iunie 2011  (Citit de 56199 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
Re: Excursie in Maramures - 9 - 12 iunie 2011
« Răspuns #150 : Luni, 20 Iunie 2011, 17:33 »
  Isi aminteste cineva ce-am facut in seara cand n-am fost la terasa ?!
in seara aceea eram foarte obositi dupa un tur de forta Creasta Cocosului-Sighetul Marmatiei-Sapanta, iar dupa masa copioasa unii s-au dus la odihna, unii la o baie in piscina interioara cu apa sarata, unii (inclusiv eu) au stat la o poveste si o bere afara pe terasa pensiunii, Cleopatra facea competitie intre Bucuresti si Sibiu :) :)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #151 : Luni, 20 Iunie 2011, 18:00 »
Citat din: luciamanta
Spun fiindcă-mi sunteţi dragi: la Lacul Sărat m-au conceput părinţii mei.
pe tine nu te-a adus barza? :-\

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #152 : Luni, 20 Iunie 2011, 21:49 »
pe tine nu te-a adus barza? :-\
   Silviu, iar m-ai făcut să râd cu poftă!  :D Barza a intentionat să mă aducă, Silviu. Dar, într-o zi caldă si frumoasă de toamnă barza şi-a întors privirea şi a văzut doi tineri care se iubeau, sărutându-se. Şi a înţeles că ar fi greşit dacă ar fi intervenit atunci. A lăsat tinerii să-şi materializeze iubirea.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #153 : Marți, 21 Iunie 2011, 10:48 »
Iti multumesc Ayouni pt compliment. Si pentru hard-ul de ultima generatie. Trebuie doar sa-i fac loc in microbuz. Clopotelul de adunare sper sa fie la toate actiunile asa cum a fost la Praga. Super - super punctualitate. Este foarte confortabil pt toti ca ora de intalnire, cea de adunare, de plecare sa fie cea fixata. Mai ales in excursii in care timpul este dedicat si foarte strict. Si la Praga am incercat sa ajung cu cei care au participat la cat mai multe obiective si pentru ca mereu am facut economie de minute pe drum, am extins programul si cu alte obiective.

julia

• Vizitator
« Răspuns #154 : Vineri, 24 Iunie 2011, 18:43 »

Eu de amu mi-s morosanca

Pe mine Maramuresul m-a vrajit. Mi-a placut tare mult peste tot. La cit mi-am dorit sa ajung in Maramures de atita timp, cred ca puteam sa dorm si in sura ca tot as fi zis ce minunat e aici!! Am multe fotografii din locurile in care am umblat si cind mi se face dor ma uit la ele. Dar trebuie sa mai vin in Maramures ca mi-a ramas inima acolo si ce ma fac de acu fara ea…

Dar cel mai si cel mai si cel mai mie una mi-a placut la Birsana. Cind am auzit ca nu se stie sigur daca vom vizita manastirea ma gindisem sa plec mai devreme cu o zi ca sa o vizitez singura. Exista o veche credinta care spune ca rugaciunile ajung cu atit mai repede la cer cu cit turnul bisericii este mai inalt. Maramuresul este vestit printre altele si prin bisericile sale din lemn cu turnuri inalte si semete, la Sapinta e cea mai inalta, urmata de cea din Surdesti si Barsana.

Am inteles ceva la Sapinta: ca cimitirul nu e doar un cimitir, vesel e adevarat, dar totusi… Nuuuu, e mai mult decat atit, e o cronica a satului scrisa si cuprinsa in versurile sugubete de pe crucile albastre, dar mai ales, ce mi se pare demn de tot respectul, e atitudinea netematoare de acceptare a mortii si chiar victorie asupra ei.

N-am pastrat amintiri si nici nu am imagini de la Sighet – inchisoare. E singurul loc in care nu am vrut sa deschid aparatul. Nu am putut. Atita tristete si suferinta si amar in locurile alea… Oameni cu sclipire, intelectuali, membrii academiei, artisti, familiile lor, atit de multi, atit de multi… Mi s-a parut ca viata insasi a fost prizoniera in spatiul ala. Mi se face frig si acum cind imi amintesc. Am plecat in minte cu fraza citita pe undeva: cine uita trecutul e condamnat sa il repete.

Drumetiile pentru mine – generatie de asfalt care nu stie ce inseamna natura si farmecul ei – au fost o incintare, chiar daca mi-a iesit limba de un cot. Maramuresul iti taie respiratia. La propriu. Atita verde, atita liniste, atita lumina, si iara verde, cit verde… Peisaje care ti se imprima pe retina si cu greu le mai uiti vreodata. Acum cind deschid ochii si dau de blocurile gri zic ca am un vis urit!

PS: Multumescu-ti Gigi Cindea.

PPS pt cei care au dorit sa vada pozele si mi le-au cerut: eu mi-am facut datoria si le-am trimis lui Gigi pt a fi postate, daca nu v-ati grabit in timp util…
Dati MP cine le mai vrea o data. Si pt cele cu participanti pe care nu le-am afisat pe forum.
Si tot asa daca vreti sa-mi trimiteti poze cu mine din excursie. Multumesc.

julia

• Vizitator
« Răspuns #155 : Vineri, 24 Iunie 2011, 18:54 »

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #156 : Vineri, 24 Iunie 2011, 19:00 »
bine ai revenit, julia! :)...minunate locuri!

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #157 : Vineri, 24 Iunie 2011, 19:07 »
iulia, noi te-am tot asteptat cu masa pusa... cum nu ai aparut, a trebuit s-o strangem:

nici o grija, ai aici ceva cu care sa "tesi" de-acum incolo, si la propriu si la figurat... deh, la razboi ca la razboi!

p.s. am dat deja sfoara-n tara in cautarea adresei tale de e-mail pentru ca sa-ti trimit si tie linkul cu poze atunci cand ma voi intoarce in Bucuresti.  tie si celorlalti.
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

julia

• Vizitator
« Răspuns #158 : Vineri, 24 Iunie 2011, 19:15 »

floriiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!
tie am uitat sa-ti trimit pozele cu participanti
le dau drumul pe transfer si iti dau mp

Offline valaura11

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
« Răspuns #159 : Vineri, 24 Iunie 2011, 21:47 »
Iulia, trimite-mi si mie prin MP te rog poze cu grupul, acelea nu le am. Cred ca v-am exasperat cu pozele, dar am facut multe, ca sa am din ce tria, facand imagini din mers si neavand nici un aparat mai performant(la care visez de mult). Am imortalizat niste imagini reusite...Cand voi avea mai mult timp, voi posta si eu cateva. Am citit ce s-a scris ca si impresii de vacanta. Mi-au placut cateva, care au reflectat realitatea traita de grupul intreg, inclusiv ale tale. Iti multumesc si te pup! Aura

julia

• Vizitator
« Răspuns #160 : Vineri, 24 Iunie 2011, 21:50 »

bine aura, vecina mea de scaun
nu cred ca ai exasperat cu pozele, dar cred ca am exasperat noi cu cintatul !!!! data viitoare vor avea toti dopuri sau casti la ei

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #161 : Vineri, 24 Iunie 2011, 22:30 »
bun venit iulia! :-*

viata este o permanenta (in)cintare!
indiferent de ceea ce auzim, impunem ritmul propriu
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #162 : Vineri, 24 Iunie 2011, 23:25 »
bine aura, vecina mea de scaun
nu cred ca ai exasperat cu pozele, dar cred ca am exasperat noi cu cintatul !!!! data viitoare vor avea toti dopuri sau casti la ei
;D sa vezi tu karaoke in Ceahlau.  :D

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #163 : Vineri, 24 Iunie 2011, 23:41 »
............Cred ca v-am exasperat cu pozele, dar am facut multe, ca sa am din ce tria, facand imagini din mers si neavand nici un aparat mai performant (la care visez de mult). Am imortalizat niste imagini reusite...

nu ne-ai exasperat... inca! ;) cum ajung in Bucuresti (ah ce boare racoroasa adie printre copaci acum aici! si ce miros de flori si stele!) iti /va voi trimite pozele "cu oameni" prin transfer.ro.  a propos de exasperare, e posibil ca si noi cantaretele si dansatoarele sa fi produs un astfel de sentiment in altii... cu scuzele de rigoare daca s-a intamplat asa ceva dar nu ne-am putut controla...). 
expresia aceasta imi aminteste de o expresie intr-adevar faimoasa din "Legaturile Primejdioase"  in care John Malkovich intr-un rol interpretat genial, ii da replica lui Michelle Pfeiffer:"it is beyond my control".  da, asa si cu noi, uneori...

dar iti voi trimite pozele, fii fara grija! :-*
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #164 : Sâmbătă, 25 Iunie 2011, 11:14 »
Ajungand acasa din concediu am  discutat cu un prieten care este din Barsana  si l-am intrebat daca exista locuri in care s-au pastrat locurile traditionale maramuresene. Mi-a raspuns ca mai sunt doar cateva sate – izolate – care nu se afla pe drumurile turistice - care s-au pastrat oarecum intacte , fara interventia omului prin constructia de case noi, moderne si pastrarea vechilor gospodarii autentice.
E pacat ca se pierde din vericiditatea si specifiicul locurilor.