Autor Subiect: Excursie in Maramures - 9 - 12 iunie 2011  (Citit de 56372 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

marcutza

• Vizitator
Re: Excursie in Maramures - 9 - 12 iunie 2011
« Răspuns #105 : Luni, 13 Iunie 2011, 10:51 »
bun gasit !

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #106 : Luni, 13 Iunie 2011, 11:02 »
bine ati venit , bine ati venit !

de-abea astept sa povestiti cum a fost ...

gigi , tu nu cumva ai fost in alta viata pelerin ? ca tu sari dintrun rucsac in altul  :D

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
« Răspuns #107 : Luni, 13 Iunie 2011, 12:18 »
Bine v-am gasit!
Nici nu stiu cu ce sa incep...
Incep totusi prin a spune ca pt. mine a fost prima excursie alaturi de comunitatea Singles Camp, eram in acelasi timp si curioasa sa cunosc in realitate pe cei care i-am vazut scriind pe forum, dar si  putin retinuta deoarece nu stiam exact la ce sa ma astept. Am avut o surpriza placuta sa constat ca sunt oameni foarte deschisi, am cunoscut oameni noi, veseli si plini de viata langa ei era imposibil sa nu te simti bine si sper ca atat cat s-a putut m-am integrat destul de bine.
L-am cunoscut inclusiv pe neobositul Gigi, pt care am toata admiratia pentru rabdarea de care da dovada vis a vis de toate "pretentiile" noastre si tin sa-i mai spun inca o data ca eu personal, si cred ca si altii, s-au simtit forte bine in aceasta excursie.
Cat despre excursia in sine, Maramuresul este un obiectiv care merita vazut. De la primul contact cu zona ti se taie respiratia la cate peisaje minunate sunt de vazut, nu stii unde sa te mai uiti astfel incat sa nu pierzi nimic. Munte , padure, apa, verdeata, urcusuri, coborasuri, vai adanci si spectaculoase....acestea erau peste tot, oriunde mergeai.
Nu ma pricep foarte bine sa descriu in cuvinte ceea ce am vazut, dar a fost o excursie dinamica.
Pt mine urcatul pe munte a fost o provocare mai ales ca nu stiam ce ma asteapta, traseul spre Creasta Cocosului a fost unul inedit insotit de ploaie si ceata, dar a avut farmecul lui chiar si asa, peisajul era superb si chiar daca am abandonat cu putin inainte sa ajung pe culme  :)  ;D
Mi-a placut extrem de mult Manastirea Barsana, e o oaza de liniste si de frumusete, cimitirul de la Sapanta, atelierul de ceramica de la Sacel, Cascada Cailor.....si nu in ultimul rand mersul cu mocanita, care a culminat cu o masa gustoasa, muzica si dansuri sasesti.
Toate obiectivele merita vazute...sunt frumoase fiecare in felul lor, iar cuvintele nu pot exprima tot ceea ce semnifica ele.
Ii las pe ceilalti mai talentati la scris sa va transmita in cuvinte tot ceea ce am vazut.  :)
Inchei prin a spune ca ma bucur ca v-am cunoscut si ca am venit in Maramures.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #108 : Luni, 13 Iunie 2011, 18:26 »
Am revenit din Maramures cu multe amintiri.Locuri de neuitat pline de istorie si traditie romaneasca .
Peisajul bland al coamelor dealurilor ti se perinda prin fata ochilor rupt parca dintro alta lume.

Maramuresul este un amplu muzeu in aer liber unde stravechiul se imbina cu noul  - locul unde viata de zi cu zi a a satului maramuresan este o adevarata intoarcere in timp. In fiecare sat te intampina bisericile de lemn si atat de cunoscutele porti maramuresene- bijuterii de arta populara.

Manastirea Barsana – desi reconstruita relativ recent –pastreaza traditia maramureseana.

Ma bucur ca in aceasta excursie am reintalnit membrii ai SC pe care ii stiam si am cunoscut noi prieteni. Impreuna am urcat pe carari de munte, am vizitat manastirile din zona, cimitirul de la Sapanta si am calatorit cu mocanita.

biologie

• Vizitator
« Răspuns #109 : Luni, 13 Iunie 2011, 20:58 »
a fost minunat, m'am simtit foarte bine, raman amintiri placute despre locuri si despre noi prieteni, deosebiti
ma intreb cine a plecat cu punga mea cu adidasi urat mirositori :-*

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #110 : Marți, 14 Iunie 2011, 07:50 »
In ultimele excursii, nu am avut nici aparatul de fotografiat, nici camera cu mine. Am incercat sa imortalizez imaginile in minte, sa fiu mai atent la ce era in jurul meu si mai putin la aparate...
Ii multumesc briannei pentru filmul din Italia, o sa gasesc o posibilitate sa primesc si pozele ei. Imi pare rau pt ca in Maramures n-am avut stick-ul cu mine pt a le copia, dar cu siguranta o sa ne mai intalnim.
Din Maramures am primit deocamdata poze de la iulia17, cei care ati facut va rog sa mi le trimiteti si mie, pe office@singlescamp.ro.
Mi-ar face placere sa am mai multe fotografii de la Pustnicu, am primit doar de la janeta. Paparazzi din padurea de langa lac, am rugamintea sa-mi trimiteti si mie.
Mai jos este link-ul spre pozele iuliei, facute in Maramures.
http://dlf.transfer.ro/maramures_iunie_2011-transfer_RO-13jun-5a0423.rar  

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #111 : Marți, 14 Iunie 2011, 13:54 »
Am revenit dar inca nu mi-am revenit. Totul a fost - pentru mine -  la superlativ.
Aceasta excursie mi-a oferit si de aceasta data acel "altceva" pe care nu intotdeauna il putem prinde. Am prins si momentul.
La completarea implinirii acestei excursii a comtribuit foarte mult marturisirile noilor membri - pe care ii cunoscusem cu ocazia Pustnicului. Incantarea nu putea fi simulata, dorinta de participare la viitoare intalniri, vadita.

Felicitari si multumesc, Gigi! Ai reusit sa-mi implinesti un vis, inainte de a-mi adormi dorinta.
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #112 : Marți, 14 Iunie 2011, 15:47 »
steliana e singura in padure. s-a ratacit de grup... care aveti telefonul ei , sunati-o sa o linistiti.

eroare!
nu m-am ratacit nici macar o clipa de grup. am ajuns intr-un punct in care am spus, STOP. din acel punct, multi dintre cei care au continuat drumul, au regretat ca nu s-au intors. cu aceasta ocazie ma pot numara printre invingatori. din tot grupul care a urcat la Creasta Cocosului, doar patru persoane au reusit sa "mangaie" stanca. restul ... gafaiau in ceata.
de ce ma alatur victoriosilor? pentru ca toata lumea mi-a admirat indrazneala de a parcurge drumul inapoi singura - au marturisit ca nu ar fi avut acest curaj, facandu-si mari cruci - pe o ceata de nici nu vedeai unde calci, pe un traseu care te putea fura in orice moment. am vrut o verificare si mi-am oferit-o.
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #113 : Marți, 14 Iunie 2011, 16:38 »
steliana e singura in padure. s-a ratacit de grup... care aveti telefonul ei , sunati-o sa o linistiti.

eroare!
nu m-am ratacit nici macar o clipa de grup. am ajuns intr-un punct in care am spus, STOP. din acel punct, multi dintre cei care au continuat drumul, au regretat ca nu s-au intors. cu aceasta ocazie ma pot numara printre invingatori. din tot grupul care a urcat la Creasta Cocosului, doar patru persoane au reusit sa "mangaie" stanca. restul ... gafaiau in ceata.
de ce ma alatur victoriosilor? pentru ca toata lumea mi-a admirat indrazneala de a parcurge drumul inapoi singura - au marturisit ca nu ar fi avut acest curaj, facandu-si mari cruci - pe o ceata de nici nu vedeai unde calci, pe un traseu care te putea fura in orice moment. am vrut o verificare si mi-am oferit-o.
te lauzi... sigur te-ai ratacit si apoi ai venit singura inapoi pentru ca nu ai avut puterea sa fii alaturi de ceilalti. nu-i asa ? stiu ca te oftic , dar asta este rolul meu , sa oftic lumea pentru ca si eu sunt un ofticos care se oftica permanent pentru orice succes al celor din jur ...  ;D ;D ;D ;D

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #114 : Marți, 14 Iunie 2011, 17:07 »
Va povestesc eu exact cum a fost cu Creasta Cocosului, am un pic de timp inaintea unei intalniri.
S-a plecat de la cota 700, de la Complexul Pintea Viteazul, pana unde s-a urcat cu masina. Vremea nu a fost tocmai prielnica, cel putin in prima parte a excursiei pe munte. Poate ritmul acestei actiuni a fost un pic alert, aici s-a resimtit simtul de competitie. Intentia mea a fost sa avem o actiune dinamica pe de o parte care sa oblige la un efort (nu prea mare, pt ca traseul face parte din categoria "usor") necesar dupa lancezeala citadina si pe de alta parte sa folosesc actiunea pentru socializarea grupului. Muntele in general predispune la prietenie, ajutorare, camarederie, apropiere. Cand esti sus, esti bucuros sa intalnesti pe cineva, iti face placere sa schimbi doua vorbe. In cadrul unui grup atat de mare se formeaza pe traseu bisericute, asta inevitabil, pt ca drumul in sine, potecile, obstacolele nu permit sa se mearga foarte grupat. Doar ca grupul fiind eterogen din punct de vedere al profilului dinamic si elementul de camaraderie montana aproape inexistent, plus lipsa de experienta comuna de a urca la munte, a rasfirat si insirat participantii pe mai mult de 500 m, ceea ce la traseul pe care-l aveam de parcurs (6 km pe sens) era foarte mult. Eu am ramas ultimul sa nu apara probleme in spate, dar in fata s-a accelerat mult si ritmul urcarii a fost peste capacitate de efort medie. Steliana a abandonat prima, a inteles ca ritmul este prea mare, a sesizat de asemenea ca cei din fata nu asteapta si sunt nerabdatori sa ajunga sus si s-a intors spre complex. A mai fost un grup de 3 participanti care a renuntat, la baza varfului, de unde incepea de fapt urcusul. Parerea mea de rau este ca multi au renuntat cand nu mai erau decat nici 200 m pana in varf si asta nu pentru ca erau foarte obositi ci pentru ca nu puteau sa aprecieze cat mai este pana la Creasta Cocosului. In final s-au strans sus mai mult de 10 persoane, in timp ce echipa care ajunsese sus, incepuse coborarea. Sus era ceata si umezeala, iar toti cei care ajunseseram in varf, eram transpirati si incalziti. In conditiile astea nu am putut ramane pt odihna, asa cum se face de obicei pe munte, inainte de coborare. S-ar fi riscat raceli severe, pt ca aerul rece, combinat cu umezeala si organismul nostru cald si transpirat, avea toate sansele sa declanseze asa ceva. Pentru multi Creasta Cocosului a reprezentat o incercare a puterilor, poate de mult nu mai facusera asa ceva. Pentru altii a fost prilej de confirmare a posibilitatii la efort, i-am vazut foarte satisfacuti de isprava de a atinge stancile vulcanice, care compun "creasta". Poate a fost dura pentru altii, nu stiu, eu v-am descris doar ce s-a intamplat acolo, in munte...

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #115 : Marți, 14 Iunie 2011, 17:13 »
wow , a fost ceva... chiar ar trebui sa fi multumit , Gigi , ca nu a trebuit carat cineva in spate si ca ati ajuns cu bine toti inapoi .
dar ca experienta chiar cred ca a fost ceva inedit si deosebit .
ha , cred ca ar trebui sa va fericiti ca nu am fost cu voi pentru ca , puturoasa cum sunt la trasee montane musai ar fi trebuit sa-mi faceti o targuta ceva , sa-mi care oasele batrane si sa pop pupa si eu cocosul pe creasta  :D

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #116 : Marți, 14 Iunie 2011, 18:27 »
De sus din munte, am ramas cu amintiri pe care nimic nu are cum sa le stearga. Sunt niste peisaje de vis, pietrele, copacii, iarba toate impreuna iti dau senzatia de ireal, de un tablou, nu de realitate. Efortul fizic este superrasplatit avand ocazia sa vezi asemenea minunatii. Raman cu satisfactia momentului in care m-am contopit cu acea fantastica natura.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #117 : Marți, 14 Iunie 2011, 18:48 »
La noapte plec spre Praga, dar port in minte locurile prin care am trecut in Maramures. Nu cred ca le pot suprapune cu ceva atat de repede. Nu stiu, voi ceilalti care ati participat ce ati simtit acolo, dar eu am ajuns acasa cu dorinta de a reveni cat mai curand in Maramures. Tocmai au plecat de la mine doi tineri care urmeaza sa-si faca nunta la Sibiel, iar mirele este in timpul liber ghid montan. N-am stiut pana acum cati straini vin sa ne viziteze muntii si locurile acestea pe care noi le vedem doar la tv sau pe net. Incercarea mea in Maramures a fost sa va arat cat mai multe, poate prea multe pentru unii, prea putine insa pentru altii. Sper insa ca ceea ce am selectionat pentru vizitare v-a facut placere si v-ati bucurat de ce ati vazut impreuna cu mine. Ideal ar fi fost sa mai avem o zi, de relax si de povesti, pe malul piscinei, dar pentru multi programul si asa a fost prea lung. Am vrut sa va arat din toate: munte, traditie, mestesuguri, locuri deosebite. Ar fi fost pacat sa se renunte la ceva din programul pe care-l gandisem. Si la ce sa renuntam?La mocanita? La atelierul de ceramica dacica de la Sacel? La Cascada Cailor? La Memorial?  La Cimitirul de la Sapanta? La Creasta Cocosului? Sau la berea de seara? Sunt convins ca ati ajuns obositi acasa, poate n-ati simtit o relaxare fizica, dar in mod cert v-ati incarcat bateriile pentru ceva vreme...Muntele stie cel mai bine sa faca asta! Eu ma bucur ca am fost acolo cu voi, ma bucur ca am putut petrece impreuna 4 zile excelente! Mi-a facut placere sa ii reintalnesc pe cei vechi si sa cunosc cativa noi membrii foarte agreabili! Sunt convins ca o sa-i reintalnesc in alte actiuni alaturi de cei vechi si chiar imi doresc asta!

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #118 : Marți, 14 Iunie 2011, 18:49 »
traseul a fost chiar foarte lejer. un bulevard in usoare cascade de relief. marturisesc ca nu pot face compratie cu drumul care a dus catre creasta, cu cel de intoarcere. pentru mine fiecare pas facut a insemnat ceva. fiecare respiratie, a insemnat altceva. niciodata drumul care duce catre ceva, nu inseamna acelasi lucru cu drumul care poate intoarce ceva, spre altceva. acesta a fost sentimentul meu, iar cei care nu pot intelege ca putem calca foarte lejer pe nori ... nu pot decat, sa-mi exprim regretul ca nu incearca peripetiile Singles Camp, impreuna cu victoriosii care accepta infrangerea din simtul echipei.
ar fi foarte multe de spus, dar cei care ma cunosc stiu ca nu intotdeauna ma destainui.
daca as proceda asa, voi ce mai descoperiti, dragi prieteni?

astept cu interes marturisirile noilor membri, care ... cred ca nu si-au revenit din fascinatie.
nihil sine deo

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #119 : Marți, 14 Iunie 2011, 19:11 »
Efortul fizic este superrasplatit avand ocazia sa vezi asemenea minunatii. Raman cu satisfactia momentului in care m-am contopit cu acea fantastica natura.

efortul fizic este rasplatit cu varf si indesat si pe Ceahlau. Indraznesc sa te intreb admin,...oare ne vei insoti si pe Ceahlau? :)