Autor Subiect: Frumusetea  (Citit de 215206 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Frumusetea
« Răspuns #795 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 15:13 »
Io-i dau dreptate Mariei. E adevarat, e frumoasa nepoata, da`e prea ostentativa. Si postura si decorul (ala interior adica)...aduce a videoclip de 50 Cent. Sau cum il cheama pe alalalt tigan rapper de culoare...Sean Paul. Si io-s adeptul frumusetii naturale (bine, a nu se intelege ca is chiar asa de batut in cap si nu vad un make-up care scoate in evidenta niste ochi frumosi, de exemplu). Nu, ma refer la atitudine mai degraba, nush, mai bine ceva mai bland (chiar daca asa, posesoarea atitudinii poate parea ea mai bleguta un pic) decat "ďa d-aici"-urile astea exacerbate de azi.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #796 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 15:41 »
caro, chiar este eleva ta?

Da, chiar. Poza am copiat-o de pe pagina ei de Facebook. N-am vrut sa exprim de la inceput ceva, am vrut sa vad intai impresiile voastre. Chiar are 16 ani si chiar e o eleva tare silitoare si cuminte. Eu ma minunam de frumusetea ei in blugi si in tricou, intr-o banala sala de clasa. Se vede asta din contrastul intre ochii si privirea ei ( O0 micaela) si restul ambiantei. De ce pare totul atat de deturnat si de ce ne revolta? Asta e intrebarea... e usor sa zicem "traim intr-o societate de consum". Da' de facut, ce facem? Asteptam sa ne vedem inclusiv proprii copii astfel? Verificati va rog paginile lor de Facebook, hi5 etc. Eu sper sa nu aveti astfel de surprize... Alti adulti care umbla pe-acolo nu sunt asa de principiali. Copiilor astora trebuie sa le spuna cineva de incredere ca sunt frumosi asa cum sunt, prin ei insisi, si atat.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #797 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 16:00 »
de ce pare totul asa de deturnat?!din cauza decorului.  stati linistite, linistiti, nu sunt revoltat, nici enervat, sunt foarte calm, comentariul meu a fost pe marginea a ceea ce-am vazut si mesajul pe care mi l-a transmis fotografia in sine.  hai sa nu fiu rau si sa ma refer la fetita (da, mi-ai confirmat Caro, este o fetita!) o sa ma refer la fotografie: fotografia aceea vinde ceva! ca vinde o limuzina, ca vinde bauturi fine la bordul unei astfel de limo, ca vinde si altceva... pai da, nu 'geaba am anii pe care-i am, o astfel de poza mie ca barbat imi vinde si altceva! va rog sa ma iertati daca considerati ca sunt crud.  sunt sigur ca nu e nici vina copilei, ea este incantata sa se vada asa frumoasa si impodobita, intr-o ambianta asa de luxoasa. noi putem privi in toate felurile, care mai de care mai ingaduitoare, dar sunt unele persoane reci, calculate, care din umbra gandesc altfel in fata unei fotografii.  si care pot amagi biata copila promitandu-i ca-i vor schimba povestea de lux de-o zi intr-una permanenta. in schimbul a ce?! si e posibil ca multe fete de la tara sau de la oras, batute de lipsuri si saracie, sa accepte orice pentru o "altfel" de viata. in rest, de acord cu voi, este o fata foarte frumoasa si proaspata!
mierea si ochelarii nu vor schimba prea multe, mai curand ar trebui sa-i dam cu totii jos si sa vedem realitatea asa cum este, fara s-o edulcoram ca sa o putem inghiti. steliana, ostentatia cui?  compasiunea cui? si fata de cine?

PS duducuta mea (cum spune cineva pe-aici) m-a acceptat ca prieten pe FB, asa ca din partea asta nici o grija! :) ;))

"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #798 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 16:03 »
Io-i dau dreptate Mariei. ...

haide colega, da-mi si mie un pic! ;)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #799 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 16:10 »
Dreptate iti dau si io, ca d-aia am pus poza spre analizare, ca ma revolta si nu stiam de ce ...  ;)

Offline iana

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #800 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 16:24 »
Carolina, poza este facuta cu ocazia balului de la sfarsitul liceului?
Pentru ca asa se explica limuzina, o aparitie insolita printre carute, Dacii, etc.:)
Am trait si eu momentul prin fii-mea, asa ca va pot spune ca in final nimic nu mi s-a parut deplasat: machiaj profesional, extensii (la fii-mea nu a fost cazul), rochie de bal, pantofi, plimbare cu limuzina...Doar foarte costisitor, dar a meritat, pentru ca este un moment atat de fericit in viata lor.
Nu stiu cum arata fiecare in viata obisnuita, dar in noaptea balului se transforma ca in povestea cu broscuta.
Iar cand le vezi adunate sa se fotografieze (nu m-am putut abtine sa nu ma duc sa le vad), atata tinerete te copleseste de-a dreptu'...si te apuca asa un dor sa fii din nou tanar si sa o iei de la inceput, :(
Nu stiu daca tanara se ducea la bal, dar sfatul Micai este bun: ochelari roz, o lingurita cu miere si bucurati-va de ceva frumos  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #801 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 16:29 »
Eu n-am zis ca nu e bun... da' de la fericirea balului pana la postarea publica pe net...

Offline iana

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #802 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 16:48 »
Eu n-am zis ca nu e bun... da' de la fericirea balului pana la postarea publica pe net...
Ai dreptate, din pacate uneori maturizarea vine mai tarziu. Iar acum isi spune cuvantul doar "teribilismul" varstei. Presupun ca poza de pe FB a fost postata pentru prietenii ei si nu pentru cei de varsta noastra. Ma intreb cum isi va judeca ea publicarea pozei peste 15-20 de ani.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #803 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 17:28 »
cum am spus...fiecare priveste prin propii lui "ochelari". bit si matei au privit, normal, cu "ochii" unui barbat matur, eu si iana cu aceia a unei mame care, aflata mai in stransa legatura cu lumea adolescentei, intelege altfel acest mod, pana la urma firesc, al adolescentilor de a se "arata" in ipostaze care li se pare lor ca ii pun in valoare. E un mod de a-si verifica "atractivitatea". Sigur ca postarea publica a acestor fotografii contine o doza de risc. sigur ca exista "ochi" periculosi si minti diabolice, iar acesti copii (ba chiar si unii mai maturi) pot deveni victime. Aici intervine rolul parintelui. si nu e vorba de un rol de "gardian", caci e imposibil a fi alaturi fizic de copilul tau, in orice situatie potential periculoasa, ci acela de a-i dezvolta copilului propriul sau sistem defensiv, discernamantul, facandu-l capabil sa se apere singur in fata atator pericole care exista nu numai in lumea virtuala ci si in cea reala.
Dar eu nu ma refeream la (toata) fotografia in sine, desi eu, ca si iana, cred ca e una din milioanele de fotografii cu adolescenti usor teribilisti care se arata intr-o ipostaza mai deosebita, perceputa de ei ca fiind "eleganta". Cred ca trebuie privite lucrurile si prin prisma psihologiei varstei lor.  Asadar, nu cred ca fata "vinde" altceva decat imaginea ei (asa cum o fac mai toti de varsta ei) chiar daca se poate interpreta si altfel,  privind mai ales prin ochi de barbat, din cauza contextului si mai ales a sticlelor acelora (daca le veti sterge din cadru, veti vedea ca frivolitatea imaginii va fi mult redusa). Nu cred ca merita privita excesiv de critic aceasta fotografie.
Cat despre riscurile postarii fotografiilor de acest gen, ba chiar si mai "ofertante" de atat, e mult de spus...Cred ca si simpla postare a unui chip frumos poate atrage ochii cruzi si reci de care pomenea cineva. Doar un psihic bine blindat cu informatie referitoare la pericolele existente este in mai mic pericol...desi...chiar si atunci cand exista acest "blindaj" rational, exista vulnerabilitatea pe fond emotional.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #804 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 17:52 »
experiment: vi se mai pare sau nu la fel de frivola?

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #805 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 17:58 »
Cam da. Oglinda si tapiteria de piele in exces. Mai de graba un crop pe orizontala de deasupra capului pana in talie care sa-i aduca chipul mai aproape.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #806 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 18:07 »
si-un pic de Photoshop care sa adauge o broboada si maneci lungi, nu?!  ;D
biata copila, a ajuns obiect de studiu si polemica intr-un topic despre care nici macar n-are cunostinta.  :)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #807 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 21:30 »
si-un pic de Photoshop care sa adauge o broboada si maneci lungi, nu?!  ;D
biata copila, a ajuns obiect de studiu si polemica intr-un topic despre care nici macar n-are cunostinta.  :)

pai vedeti, cui i-ar placea ca fiica / fiul sa ajunga subiect de studiu pe un forum?! :) micaela, sa nu-mi desenezi mustati, te rog, ca atat iti mai trebuie!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #808 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 21:53 »
pai vedeti, cui i-ar placea ca fiica / fiul sa ajunga subiect de studiu pe un forum?! :) micaela, sa nu-mi desenezi mustati, te rog, ca atat iti mai trebuie!

cum sa nu-ti desenez? asa?  ;D

sper ca nu l-am dotat cu mustata pe amicul tau. ;D

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #809 : Duminică, 09 Septembrie 2012, 21:56 »

pai vedeti, cui i-ar placea ca fiica / fiul sa ajunga subiect de studiu pe un forum?!

in sfarsit ... s-a ajuns la acelasi numitor; bine ca am plecat de acasa, altfel ... >:(
nihil sine deo