Autor Subiect: Dependentele  (Citit de 151209 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Dependentele
« Răspuns #330 : Luni, 06 Februarie 2012, 17:50 »
Sotia? Da` cine-i cere ei parerea?  :D
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #331 : Luni, 06 Februarie 2012, 18:27 »
Eu n-am inteles nici intrebarea, pana la urma era vorba despre dependenta de femei (afemeiatul / priapicul) sau dependenta de o femeie (obsesiv-compulsiv)?! Nu cred ca afecteaza altfel decat in cazul oricarei manii... dar las barbatii sa se hotarasca mai intai la ce fel de maniaci se refera.   >:D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #332 : Luni, 06 Februarie 2012, 19:43 »
Citat din: caroline
Eu n-am inteles nici intrebarea
Citat din: guesswho"
Cum iti poate afecta viata dependenta de femei? Negativ, cred eu....tradus printr-o viata dezordonata (daca dependenta se refera la mai multe femei)
aceasta-i intrebarea: cum ne poate afecta viata dependenta de femei? adecatelea unde-i dezordinea? nu mancam la ore fixe? ne punem izmenele pe scaun? nu ne calcam chilotii la dunga? ???

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #333 : Luni, 06 Februarie 2012, 20:22 »
Pe unii barbati nu ii poate afecta aproape nimic. Au depasit momentul detasarii.
Ei sunt in ele, dar nu sunt ai lor - femeilor!

La fel si in cazul barbatului care si-a refacut viata. Stia! Dar a asteptat momentul Constientizarii!
Constienta a ceea ce urma sa se intample a determinat decizia luata de el.

Dezordinea lasata in voia ei, duce la ordine.
Toate aceste lucruri le consider ... intr-un anume fel - doar pentru perceptia mea. Fiecare este liber sa faca ce doreste, cand voieste, cum doreste. Atunci cand are libertate, se va manifesta doar in spiritul sau.
Cu cat ingradim, cu atat limitam!
nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #334 : Luni, 06 Februarie 2012, 22:37 »
n-am priceput nimic...da' daca zici ca ei sunt in ele, e ok.

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #335 : Marți, 07 Februarie 2012, 09:02 »
Iar gresesti, bre! Ai priceput ce crezi ca iti este bine si ai mai priceput ce nu ai vrut sa pricepi  :2funny:
nihil sine deo

Offline de_ana

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
« Răspuns #336 : Marți, 07 Februarie 2012, 10:24 »
Sotia? Da` cine-i cere ei parerea?  :D
daca e omu' dependent si la un mom dat intra in sevraj o observa si sotia  :D
Oamenii nu sunt prizonierii sorții ci ai propriei minți

silviu

• Vizitator
« Răspuns #337 : Marți, 07 Februarie 2012, 12:00 »
sotia? s-o tie Dumnezeu :angel:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #338 : Marți, 07 Februarie 2012, 15:29 »
daca e omu' dependent si la un mom dat intra in sevraj o observa si sotia  :D

da, asa-i trebuie daca-si baga nasul in treburile, pardon, dependentele barbatului  :knuppel2:
daca doar banuie ca el o inseala, fara sa aibe dovezi, o acuza ca nu-i in toate mintile.
daca ii pune dovezile in fata, ii spune ca a vrut s-o protejeze, ca vorba aia "ce nu stii, nu te doare" :(
cum spunea cineva pe aici, nu-i ingradi libertatea, e liber sa faca ce-l taie capul.
Daca il poti accepta asa, bine, stai cu el, nu, cauti pe altul potrivit tie.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #339 : Marți, 07 Februarie 2012, 16:05 »
Daca te uiti cu atentie, cred ca poti observa lipsa echilibrului in oameni, fiecare dintre noi e mai mult sau mai putin asa. Ori dependenta de ceva (sau cineva!) e forma de lipsa a echilibrului interior. Iar daca respectivul (rescpectiva) stie sa ascunda asta bine, eu zic ca si asta e o problema! Cumva, toti cautam starea de gratie, fie ca ne dam seama sau nu, fie ca recunoastem sau  nu.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #340 : Marți, 07 Februarie 2012, 16:28 »
Daca te uiti cu atentie, cred ca poti observa lipsa echilibrului in oameni, fiecare dintre noi e mai mult sau mai putin asa. Ori dependenta de ceva (sau cineva!) e forma de lipsa a echilibrului interior.
============
sunt de acord, probabil exista niste factori emotionali declansatori, persoana dependenta ii constientizeaza sau nu. Regula este negarea dependentei. Cei care constientizeaza, accepta si recunosc ca au acea dependenta, si actioneaza ca s-o trateze.(pt ca e o boala)
La alcoolicii anonimi pasul major il constituie recunoasterea dependentei de alcool, "Sunt X si sunt alcoolic".
===============
Iar daca respectivul (rescpectiva) stie sa ascunda asta bine, eu zic ca si asta e o problema!
===================
da, dar daca celalat e atent nu are cum sa nu observe semne ale dependentei, oricat s-ar controla cel dependent, tot are "scapari". Ca tot vorbim de dependenta de femei, relatez un caz, el era dependentul, un tip imatur, dominator, ea, o tipa puternica, cu cariera, banii nu erau o problema pt nici unul dintre ei. La inceput, el se purta exemplar, iesiri la restaurant, ii aducea aranjamente de flori, excursii, vacante in tara si in strainatate, cadouri, bijuterii, parea barbatul dorit de oricare femeie. Dar, incet-incet, tipul a inceput s-o controleze, ii verifica telefonul, cine era cel/cea care suna, ii spunea ce haine sa-si cumpere, ce sa poarte, cum sa-si aranjeze parul, cum sa se machieze. Evident ca tipa si-a dat seama cu cine are de-a face si i-a dat papucii. I-ar fi facut viata un cosmar.
==================
Cumva, toti cautam starea de gratie, fie ca ne dam seama sau nu, fie ca recunoastem sau  nu.
================
Oare? vad atatia ignoranti in jur.... :(

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #341 : Marți, 07 Februarie 2012, 22:40 »
Silviu, dependenta de femei NU te afecteaza in niciun fel... daca face parte din natura ta. Nimic din ce ne este intrinsec nu ne poate afecta.  ;D

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #342 : Miercuri, 08 Februarie 2012, 08:42 »
tipul a inceput s-o controleze, ii verifica telefonul, cine era cel/cea care suna, ii spunea ce haine sa-si cumpere, ce sa poarte, cum sa-si aranjeze parul, cum sa se machieze

daca nu am nimic de ascuns nu ma deranjeaza sa se uite in telefon; daca ma gandesc sa ascund, ma oboseste si prefer "lupta" deschisa; si eu intreb partenerul, cine suna la telefon; la haine, mai cer parerea, pentru ca ma intereseaza; faptul ca ii place o anumita tinuta, tunsoare sau un machiaj altfel decat mie, il consider interes;
cator femei nu li s-a intamplat sa intrebe partenerul: iti place ce mi-am cumparat? iti place cum m-am tuns? iti place acest nou parfum? iti place culoarea unghiilor? etc.
iar el: nu stiu iubire, fa ce vrei! ce ma intrebi pe mine?
oricum - unele - femei fac doar ce vor, indiferent de parerea partenerului. dar cand se tine un oarecare cont - atunci cand acesta il manifesta - mi se pare ca il intereseaza si altceva decat ce ii pui in farfurie sau in pat.
e doar o parere ... exclus dependenta.
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #343 : Miercuri, 08 Februarie 2012, 11:53 »
Una e sa vezi ca barbatul e atent cu tine, interesat sa-ti dea un sfat, sa-si spuna parerea si alta e sa-ti impuna cum sa te imbraci. Tipa e stilata, e o femeie de cariera, prin insasi preofesia ei tre` sa umble ca scoasa din cutie. I-a facut intr-o zi o "surpriza" si a dus-o intr-un mall si s-a apucat sa-i aleaga tinute.  ;D.
E normal, firesc sa-l intrebi( daca nu are un minim de spirit de observatie sa vada schimbarea de unul singur ;)) "iti place cum m-am tuns", dar in cazul relatat, el ii arata cam cati cm sa-si tunda din par, sa nu care cumva sa-si schimbe culoarea, etc. Trebuia sa folosesca doar parfumurile cumparate de el, doar bijuteriile primite de le el, a mers pana la a-i interzice sa mai poarte o bratara pe care i-o facuse mama ei cadou si care avea o valoare simbolica extraordinara pt ea. Aaaaa, si inca ceva ce-mi amintesc: mi-a povestit cam nelinistita ca tipul o sunase la cateva zile dupa ce-l cunoscuse, de vreo 10 ori intr-o zi si i-a trimis si vreo 40 sms. O suna noaptea la 12-1 sa vada daca s-a culcat :2funny: Eu i-am zis de atunci sa-l lase ca-i fileaza ceva, dar a vrut sa se convinga singura.
Din punctul meu de vedere asta nu e interes, ci .....nebunie. ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #344 : Miercuri, 08 Februarie 2012, 12:06 »
e clar! baiatu nu avea o boala sanatoasa :(