Autor Subiect: Dependentele  (Citit de 151279 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Dependentele
« Răspuns #315 : Vineri, 03 Februarie 2012, 10:09 »
nu, nici vorba, glumeam mai sus ;)
nu bifez de pe lista de dependente nimic :)
sau poate.....cafeaua sa zic ca ar fi o dependenta, dar a fost un moment cand am renuntat un timp la ea si n-a fost nicio problema

insa ca sa renunti la oricare dependenta iti trebuie vointa si o puternica motivatie
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #316 : Vineri, 03 Februarie 2012, 10:23 »
Ooo ... Doamne! Cred ca in curand ii vom cere lui Gigi sa faca o monastire pentru preasfintelul Silviu. Credeti nu credeti, monahatelul face treba ca la carte! :2funny: Post, rugaciuni, matanii, respiratie sacadata  :D alea-alea ... Patrafir nu poarta, ca nu da cu lulica! :2funny:
nihil sine deo

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #317 : Sâmbătă, 04 Februarie 2012, 20:14 »
insa ca sa renunti la oricare dependenta iti trebuie vointa si o puternica motivatie

cu vointa nu merge cel putzin in cazul tigarilor,sau nu pentru o perioada lunga de timp,de obicei dependentele sunt create de brainwashing(condamnatul la moarte are ultima dorinta o tigara,dupa sex cel mai placut lucru ar fi sa ti aprinzi o tigara,,etc),deci ar merge un antibrainwashing ca solutie;asa este si cu alte dependente gen alcool,droguri,femei  :)etc,cu toate ca am mai intrebat cine poate sa mi explice cum iti afecteaza negativ viatza dependenta ''femeie''.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #318 : Sâmbătă, 04 Februarie 2012, 21:05 »
Imi amintesc de un cunoscut, om la vreo 60 de ani, dependent de bautura si tigari, spre disperarea familiei. Baiatul lui a vorbit cu un prieten care era medic si l-a dus pe taica-sau la un control. I-au facut analizele, medicul (in "colaborare" cu baiatul) i-a prezentat situatia ca fiind f grava, i-a spus ce tratament sa faca, sa renunte la bautura si tigari, i-a spus ca avea probleme cu ficatul, cu inima si vasele de sange si ca daca nu urmeaza indicatiile sale peste o luna sa nu mai vina la control ca nu mai are rost, va muri in f scurt timp.
Omul din acea zi a renuntat definitiv la tigari si bautura, au trecut aproape 4 ani de atunci. Relatia cu familia s-a imbunatatit extraordinar, sotia lui imi povestea ca s-au regasit si sunt indragostiti ca in tinerete.
In cazul lui a fost vointa si motivatie puternica, dorinta de a trai si frica de moarte, probabil. S-a descurcat destul de bine si fara ajutor specializat.

Cum iti poate afecta viata dependenta de femei? Negativ, cred eu....tradus printr-o viata dezordonata (daca dependenta se refera la mai multe femei), riscul mare de a contracta boli cu transmitere sexuala. Cred ca sunt predispusi spre acest fel de dependenta barbatii indisponibili emotinal.

Daca dependenta se refera la o singura femeie, iar e ....rau: apare dorinta de a o controla, a o manipula, gelozii, din astea... iar relatia e clar una disfunctionala.

Offline Guesswho

• Hero Member

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #320 : Sâmbătă, 04 Februarie 2012, 22:19 »
Imi amintesc de un cunoscut, om la vreo 60 de ani, dependent de bautura si tigari, spre disperarea familiei. Baiatul lui a vorbit cu un prieten care era medic si l-a dus pe taica-sau la un control. I-au facut analizele, medicul (in "colaborare" cu baiatul) i-a prezentat situatia ca fiind f grava, i-a spus ce tratament sa faca, sa renunte la bautura si tigari, i-a spus ca avea probleme cu ficatul, cu inima si vasele de sange si ca daca nu urmeaza indicatiile sale peste o luna sa nu mai vina la control ca nu mai are rost, va muri in f scurt timp.
Sunt de acord dar seamana si a antibrainwashing ''ultima dorinta inainte de a muri -o tigara'',si reversul''daca mai fumezi o sa mori repede''.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #321 : Duminică, 05 Februarie 2012, 11:44 »
In cazul lui a fost vointa si motivatie puternica, dorinta de a trai si frica de moarte, probabil. S-a descurcat destul de bine si fara ajutor specializat.
a fost frica de moarte. atat.
Citat din: guesswho
Cum iti poate afecta viata dependenta de femei? Negativ, cred eu....tradus printr-o viata dezordonata (daca dependenta se refera la mai multe femei), riscul mare de a contracta boli cu transmitere sexuala.
oh, da. cred ca e groaznic :( azi - cu una, maine - cu alta, poimaine - cu alta >:( o cumplita dezordine iti ravaseste viata. sa nu mai vorbim de BTS. oricand poti contacta o boala letala si poti sucomba prin deces brusc :'(

silviu

• Vizitator

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #323 : Duminică, 05 Februarie 2012, 17:29 »
[cine poate sa mi explice cum iti afecteaza negativ viatza dependenta ''femeie''.

Nicolae, punctul meu de vedere e doar teoretic, ma gandesc ca un barbat care traieste astfel iti poate explica mai bine, chiar in detaliu  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #324 : Luni, 06 Februarie 2012, 11:00 »
Cum iti poate afecta viata dependenta de femei? Negativ, cred eu....tradus printr-o viata dezordonata
Citat din: guesswho
punctul meu de vedere e doar teoretic, ma gandesc ca un barbat care traieste astfel iti poate explica mai bine, chiar in detaliu  ;D
pana gasim barbatul ala care traieste astfel, poate ne explici tu cum ne afecteaza negativ ???

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #325 : Luni, 06 Februarie 2012, 15:05 »
de ce, silviu? vrei sa-ti schimbi stilul de viata? ;D
iar barbati care traiesc astfel sunt pe toate drumurile  :P

silviu

• Vizitator
« Răspuns #326 : Luni, 06 Februarie 2012, 16:08 »
tot nu am inteles cum ne poate afecta viata dependenta de femei :(

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #327 : Luni, 06 Februarie 2012, 16:12 »
eu mi-am spus punctul de vedere, teoretic, e drept ( am sesizat si ironia din partea ta ;))....la partea practica un domn ne poate lamuri ::)...pentru cei mai multi barbati asta e motiv de lauda ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #328 : Luni, 06 Februarie 2012, 16:39 »
nu e ironie. e curiozitate masculina ;D da' tot nu m-ai lamurit :(

Offline de_ana

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
« Răspuns #329 : Luni, 06 Februarie 2012, 17:33 »
pt "el" nu cred sa fie asa de nasol traiul cu dependenta asta, pt sotia lui insa ar putea fi cam problematic  ;D
Oamenii nu sunt prizonierii sorții ci ai propriei minți