Imi amintesc de un cunoscut, om la vreo 60 de ani, dependent de bautura si tigari, spre disperarea familiei. Baiatul lui a vorbit cu un prieten care era medic si l-a dus pe taica-sau la un control. I-au facut analizele, medicul (in "colaborare" cu baiatul) i-a prezentat situatia ca fiind f grava, i-a spus ce tratament sa faca, sa renunte la bautura si tigari, i-a spus ca avea probleme cu ficatul, cu inima si vasele de sange si ca daca nu urmeaza indicatiile sale peste o luna sa nu mai vina la control ca nu mai are rost, va muri in f scurt timp.
Omul din acea zi a renuntat definitiv la tigari si bautura, au trecut aproape 4 ani de atunci. Relatia cu familia s-a imbunatatit extraordinar, sotia lui imi povestea ca s-au regasit si sunt indragostiti ca in tinerete.
In cazul lui a fost vointa si motivatie puternica, dorinta de a trai si frica de moarte, probabil. S-a descurcat destul de bine si fara ajutor specializat.
Cum iti poate afecta viata dependenta de femei? Negativ, cred eu....tradus printr-o viata dezordonata (daca dependenta se refera la mai multe femei), riscul mare de a contracta boli cu transmitere sexuala. Cred ca sunt predispusi spre acest fel de dependenta barbatii indisponibili emotinal.
Daca dependenta se refera la o singura femeie, iar e ....rau: apare dorinta de a o controla, a o manipula, gelozii, din astea... iar relatia e clar una disfunctionala.