Aici se discuta > Subiecte generale

Dependentele

<< < (108/110) > >>

costi31:
Merci mult Wonderland  ;)
Parca n.ar fi dependenta cafeaua ,  doar cantitatea si de cate ori bei pe zi ,  Sunny !
Bine ca de.acuma depinde si de marca , mod de preparare ,  la cine si  cu cine o savurezi  ::)

Louie:
Ce ziceti despre... dependenta de autoturism?
La modul la care te sui in masina sa mergi 50 m sa iei o paine, sau lasi masina fix in fata intrarii in supermarket.
Daca mai stiti si altele adaugati voi la lista.

Leia:
Ma întreb de ce fumătorii sau consumatorii de alte “plăceri” își aleg o data anume (de referință clara: ziua copilului, ziua proprie etc) pentru “a se lăsa” de dependență? De ce nu li se ia pur și simplu? Adică sa afirme: “Dintr-o data nu mi-a mai venit sa fumez și nici nu-mi mai pasa de când sau ca alții au ales sa fumeze in jur.” De ce toți spun ca au : săptămâni sau 9 ani 3 luni și 26 zile de când nu au mai pus chestia aia in gura?

Louie:

--- Citat din: Leia din Sâmbătă, 18 Mai 2019, 17:44 ---Ma întreb de ce fumătorii sau consumatorii de alte “plăceri” își aleg o data anume (de referință clara: ziua copilului, ziua proprie etc) pentru “a se lăsa” de dependență? De ce nu li se ia pur și simplu? Adică sa afirme: “Dintr-o data nu mi-a mai venit sa fumez și nici nu-mi mai pasa de când sau ca alții au ales sa fumeze in jur.” De ce toți spun ca au : săptămâni sau 9 ani 3 luni și 26 zile de când nu au mai pus chestia aia in gura?

--- Terminare citat ---

Pentru ca a te lasa de fumat sau de orice alta dependenta presupune un efort deosebit si mentionarea duratei acestei mari realizari intareste inca o data importanta deciziei luate. Binenteles ca asta este valabil doar la fostii fumatori. Acum ma voi referi doar la fumatori, las pe altii sa vorbeasca despre alte dependente.
O persoana care nu a fumat niciodata nu va intelege sub nici o forma acest efort, ambitia, perseverenta si vointa pe care trebuie sa le ai si la care trebuie sa apelezi in fiecare zi pentru a rezista tentatiei. Cel putin o perioada mai mult sau mai putin indelungata, in functie de persoana.
Nu ati observat ca intotdeauna morala "lasatului de fumat" vine de la un fost fumator si niciodata de la cineva care  nu a fumat niciodata? Tocmai pentru ca acesta poate sa faca diferenta dintre cum te simti cand fumezi si cum te simti cand ai renuntat la fumat. Si cauta sa sublinieze acest fapt de fiecare data cand vorbeste cu un fumator.

Leia:
Este interesant ce și cate dependente ați enumerat... Înțeleg ca sunt mai mulți oameni dependenți (de fumat, mașina, cafea, alcool, de alt om, de munca etc) decât independenți. Oare nu o fi in firea omului sa tot fie dependent de ceva/ cineva? De la atașament de lucruri și oameni care provoacă plăcere și pana la dependentă o fi numai mintea stavilă?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă