Aici se discuta > Subiecte generale
Dependentele
Caroline:
--- Citat din: Sara din Marți, 29 Noiembrie 2011, 09:17 ---Cred ca conteaza foarte mult la ce tip de inteligenta ne referim.
Una este inteligenta rationala si alta e inteligenta emotionala.
--- Terminare citat ---
Eu obisnuiam sa spun ca exista un fel de prostie a inteligentilor. Sau cum spune vorba din popor, unde-i minte multa, e si prostie. Foarte adevarat! Din pacate insa, majoritatea sistemele actuale de educatie (si nu numai din Romania) nu cultiva decat inteligenta analitica, matematica, lingvistica etc., in timp ce inteligenta emotionala si sociala sunt un fel de cenusarese. Nu de putine ori, vad elevi care sunt talentati la dans sau arte plastice si, in loc sa fie incurajati sau sustinuti sa-si dezvolte talentele, sunt tratati cu dispret de parinti, profesori si colegi deopotriva fiindca abia reusesc sa promoveze la matematica sau limba romana. Am fost cu astfel de copii in tabara la mare... si au fost cei mai naturali, loiali, seriosi si afectuosi copii din grup!
Din pacate insa uitam ca, atunci cand acesti copii "vinovati" de un alt fel de inteligenta vor creste, ei vor fi acei 90% care ne vor matura strazile, ne vor coase "la banda" cizmele in fabrici, vor fi in spatele tejghelei la magazine sau restaurante, vor fi racanii care ne vor apara granitele tarii etc. Si nu in ultimul rand, daca nu au sansa sa schimbe lumea (ca Einstein, care era corigent la matematica in scoala), ei vor fi majoritatea covarsitoare la urnele de vot! "Elitele" vor pleca din tara... iar noi pe ceilalti, care raman, nu-i cultivam, "dependenti" fiind de vanitatea perfomantei, intr-un sistem educational prost inteles.
Chiar ati crezut lozinca ceausista despre invatamantului performant din Romania?! Am citit rapoarte internationale dinainte si de dupa Revolutie... situatia nu s-a schimbat cu nimic: 1% sunt olimpici, iar restul, in ultima treime... din peste 150 de tari. De ce oare ne mai miram ca nu stim ce-i aia sa fim emotionali si sociali in Romania? Ca suntem "dependenti" de bascalie, OTV... dependenti mai mult de circ decat de paine?!
manghel:
de ce sa abordam o directie atat de profunda de ce nu ne referim strict la stabilitatea personalitatii si caracterului unei persoane, consider ca o persoana care primeste o educatie sai care un filtru propiu foarte bine pus la punt nu se poate lasa influentat spre a folosii fel si fel de produse iar dependdenta nu reprezinta altceva decat o slabiciune a unor persoane,de lipsa de maturitate si de stabilitate comportamentala si a personalitatii. nu consider ca poti scapa de probleme prin fel si fel de consumuri,tutun,alcol,cafea asa ca cineva poate sa mearga intr-o drumetie pentru a se relaxa si uita de stres in loc sa se imbate ca un animal,iar legat de single ca ar fi predispusi mai mult la astfel de vicii este o afirmatie nefondata,uitati-va in jur la cate famili sunt distruse din cauza acestor vicii,certuri,boli,accidente s.a.
bit:
@Caroline:"N-am niciun merit... asa ca transmit mai departe...": Doamna, ca orice barbat, rectific, in conformitate cu media (onesta) masculina, subsemnatul va multumeste pentru nepartinire (grea treaba la sexul dvs.! 8)), pentru o sinteza eleganta, concisa si la obiect a ideilor unor inaintasi celebri (care idei se invarteau haotic si prin capul meu; daca nu toate, cel putin o parte, insa fara o forma concisa si intr-un mod nici pe departe ordonat) si pentru onestitate (care -dupa propria parere- nu se dobandeste, indiferent de numarul studiilor facute, ci este un dat, te nasti sau nu cu ea).
silviu:
Portretul alcoolicului român
E trecut de 18 ani şi nu o duce rău cu banii, în jumătate din cazuri. 80% sunt bărbaţi iar restul - femei. Ajutor cer însă mai mult bărbaţii cu vârsta peste 50 de ani, care au venituri modeste.
Caroline:
--- Citat din: bitek din Vineri, 09 Decembrie 2011, 23:40 ---@Caroline:rectific, in conformitate cu media (onesta) masculina, subsemnatul va multumeste pentru nepartinire (grea treaba la sexul dvs.! 8)), ... care -dupa propria parere- nu se dobandeste, indiferent de numarul studiilor facute, ci este un dat, te nasti sau nu cu ea).
--- Terminare citat ---
Cu placere... Insa capacitatea de asociere de idei nu se mosteneste, se invata si se exerseaza, in general. In particular, la mine, de cand predau a devenit deformatie profesionala. :P
Pe de alta parte, nu vad ce legatura are asta cu... onestitatea... si... gradul de onestitatea cu... sexul?! ???
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă