Arhiva > Arhiva
Stiati ca.....
silviu:
aha, pai atunci e la fel de normalenweisen ca imediat inainte de sex cat si in timpul sexului, vasele de sange de la creier sa fie contractate, astfel incat majoritatea capacitatii sangvine sa fie concentrata in zona pelviana, pentru... :blush: d'aia e unii care se albeste la fatza si nu mai judeca :(
iata si esplicatia pentru care anumiti barbati, prinsi asupra faptului de cine nu trebuie si luati la intrebari, raspund candid: pai ce minte am io?! :-\
Caroline:
Da, asa este, Silviu. De aceea unii isi pierd "uzul ratiunii"... si nu fac rau. :giggle:
NICOLAE:
--- Citat din: luciamanta din Marți, 03 Iulie 2012, 15:39 --- În timpul actului sexual, se eliberează endorfine care au efect analgezic, alungând durererile de cap, dar si pe cele musculare.
--- Terminare citat ---
...nici nu mi mai amintesc cum or fi alea :)
almi_gabi:
De ce spunem hmm cand ne gandim ?
"Hmm", sau "hmmm", ori "hm", sunt printre cele mai frecvente interjectii pe care le folosim atunci cand cadem pe ganduri. Cu toate acestea, i-am oferit banalului hmm o vasta paleta de conotatii, iar o echipa de lingvisti americani a reusit sa descopere de ce il folosim atat de des cand ne aflam in plin proces de gandire.
Rostit cu o intonatie ascendenta, hmm poate semnifica: "Nu inteleg, mai spune o data". Emis prelung cu un "m" amplu: "Ma gandesc serios la ce mi-ai zis."Rostit mirat, pe ton inalt: "Da, poate - buna idee!". Emis rapid si cu un registru jos: "Ma îndoiesc - nu cred..."
Cu toate ca exista in majoritatea limbilor pamantului si intr-o varietate de forme, originile acestei interjectii atat de des folosite sunt inca neclare.
"Nu am nicio teorie cu privire la originea sa. Este posibil sa fi aparut în limba engleza dupa ce a fost preluat din franceza... doar că nu-i putem gasi urmele. Presupun ca interjectia este atat de naturala, si a fost dintotdeauna la indemana oricui, incat putea aparea simultan in mai mullte forme de limbaj", declara Anatoly Liberman, lingvist în cadrul Universitatii din Minnesota si expert in datarea originii termenilor.
Hmm este considerat o interjecţie, la fel ca alte asocieri de sunete din familia sa, precum um, huh, au, oau.
"Primul h emis este un simplu substitut pentru respiratie, pe cand m, emis cu gura inchisa, simbolizeaza faptul ca nu suntem siguri de ceea ce urmeaza sa spunem. Pauza indica faptul că suntem temporar fara replica, dar inca atenti la discutie. Varietatea de tonuri are legatura cu multitudinea de trairi pe care le exprimam prin aceasta banala interjectie", adauga dr. Liberman.
Pe de altă parte, Nicholas Christenfeld, psiholog in cadrul Universităţii California din San Diego, este de parere că hmm este atât de popular si de folosit deoarece este, initial, un sunet neutru, mult mai usor si comod de emis decat oricare altul.
sursa: LiveScience
almi_gabi:
De unde izvoraste egoismul ?
Un nou studiu, realizat de cercetatorii elvetieni, a descoperit locul din creier in care se adaposteste egoismul.
Conform cercetatorilor, egoismul se formeaza in locul numit jonctiunea temporoparietala. Constatarea a fost facuta in urma unui studiu realizat pe 30 de participanţi care au fost rugati sa joace un joc cu bani. Participantii au primit sume mici de bani si au fost rugati sa ii imparta intre ei si o persoana anonima. Unii participanti au tinut toti banii pentru ei, iar altii au impartit banii cu persoana necunoscuta, cu care se jucau. Apoi, oamenii de stiinta au monitorizat creierele participantilor si au observat ca oamenii care s-au comportat intr-un mod egoist, pastrand toti banii pentru ei, au avut mai putina materie cenusie în jonctiunea temporoparietala comparativ cu cei care si-au impartit banii.
Jonctiunea temporoparietala nu este o descoperire recenta. Cu ceva timp in urma s-a constat ca regiunea este implicata in procesul de luare a deciziilor. Studii anterioare au descoperit ca perturbarile de la nivelul acestei arii au impact asupra capacitatii noastre de a lua decizii. De asemenea, se pare ca joncţiunea temporoparietala are legatura si cu empatia, capacitatea de a te putea transpune "in pielea altcuiva" pentru a intelege trairile celuilalt.
In timp ce studiul condus de Ernst Fehr de la Universitatea din Zürich sustine ca aceasta zona are o oarecare legatura si cu altruismul, cercetarea nu a reusit sa arate daca marimea jonctiunii temporoparietale este determinata genetic.
"Rezultatele sunt foarte interesante. Cu toate acestea, nu ar trebui sa concluzionăm ca un comportament altruist este determinat numai de factorii genetici", a incheiat Ernst Fehr.
Surse: descopera.ro, BUSINESS INSIDER
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă