Arhiva > Arhiva

Proportia de aur

<< < (2/5) > >>

iulia17:

la aspect/imagine poti intervenii, din fericire. depinde cit interes acordam. la datele constitutionale nu.
dar apropo de proportia de aur, si persoanele corpolente se pot incadra in aceasta regula, deci pot fi foarte atragatoare...  :D

admin:
Proportia de aur este un raport, chiar denumirea indica acest lucru. Deci este valabila la orice greutate de corp feminin. Functioneaza si la cele mai slabe si la cele mai corpolente. Doar ca in cazul extremelor este destul de putin probabil, daca nu cumva chiar imposibil ca si corpul sa respecte aceasta proportie. O femeie slaba, slaba, nu are cum sa indeplineasca un raport de 1,6 intre sold si talie, cele doua dimensiuni sunt foarte putin diferite. In situatia femeilor supraponderale, lipsa exercitiului fizic duce la o scapare de sub control a dimensiunilor in special in cele doua zone, acolo unde activitatea musculara este minima.
Exista, asa cum a remarcat si Iulia17 persoane mai corpolente care respecta acest raport si exemplul cel mai bun este tipologia de femeie brazilienca. De aici admiratia masculina fata de acestea, desi nici pe departe nu sunt slabute. Conformatia corpului lor este destul de apropiata de regula sau proportia de aur si le este chiar usor sa o mentina, indiferent de greutate. Sunt insa un caz aparte.

almi_gabi:
Frumusetea este strans legata de simturi, perceptie si de senzatia de placere. Bineinteles, este ceva subiectiv, dar se pare ca sintem programati sa avem o serie de criterii obiective in perceptia a ceea ce este frumos. De exemplu, fara sa ne dam seama, ne atrage cel putin in cazul corpului uman, simetria si anumite proportii - probabil din instinctul biologic de a selectiona ceea ce este "sanatos" si are sanse de supravietuire.
De aici  concluzia ca ne place mai mult ceea ce respecta proprotia “numarului de aur”.
Corpul uman ( corpul ca intreg,mainile, fata, chiar urechea etc) respecta aceste proportii.

Binenteles ca functie de epoca si moda gustul barbatilor pentru femeia slaba (snur) sau pufoasa a diferit. In ultima vreme a fost promovata si mediatizata femeia inalta si slaba si atunci ea a devenit un simbol de frumusete.
Acum 500 de anii moda vremii facea ca femeia mai plinuta sa fie considerata frumoasa.
In arhitectura multe constructii respecta proportia de aur. Constructorii piramidelor Egiptului Antic cunoşteau proporţia de aur.
Multe din monumentele renasterii (catedrale, domuri, statui, palate etc) respecta proportia de aur.
De aici "proportia de aur"- The Golden Ratio - care, este confirmat, ne atrage mai mult.
Un video care ne arata cateva exemple ale proprotiei de aur - The Golden Ratio.

catalin sinaia coach:
Un roman deosebit Matila Ghyka si teoria numarului de aur:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Matila_Ghyka

silviu:

--- Citat din: iulia17 ---imi amintesc picturile renasterii in care modelele feminine nu erau ... deloc slabute si totusi erau foarte apreciate si dorite de barbati. iata si exemple:
http://www.cotidianul.ro/122027-Femeia_lumea_tainica_si_dorita_a_Venetiei_renascentiste

--- Terminare citat ---
am urmat linkul si am gasit-o pe "suzzana la baie"...

sincer sa fiu, aici nu vad nimic de aur :( iar daca asta era modelul apreciat si dorit de barbatii vremii, ma gandesc cum aratau barbatii din acea perioada ??? asta imi aduce aminte de un banc, cand un tip care vizita un muzeu se opreste in fata unei statui care reprezenta un barbat fara maini si fara picioare. si dupa cateva clipe de admiratie, il intreaba pe ghid cum se numeste sculptura, iar acesta ii raspunde: se numeste Invingatorul! si vizitatorul: aha! imi dau seama cum arata Invinsul :(

--- Citat din: catalin sinaia coach ---Un roman deosebit Matila Ghyka si teoria numarului de aur:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Matila_Ghyka
--- Terminare citat ---
e! aici e altceva :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă