Arhiva > Arhiva
Moralitatea de a minti
steliana:
va rog sa ma ajutati cu mai multe sfaturi pentru a pedepsi o persoana mincinoasa;
daca nici una dintre variante nu imi place ... ma gandesc la o incadrare juridica;
cine ma cunoaste, stie ca nu mint - mai ales cand ma infurii!
almi_gabi:
..... sfaturi pentru a pedepsi o persoana mincinoasa
sa se gaseasca oare "ac de cojocul" mincinoasei/ mincinosului? ???
janeta:
primul pas , cred eu , este demascarea persoanei mincinoase . cu cat lucrurile se intampla cat mai " pe fata" , cu atat cel/cea care se foloseste de minciuni are mai putine sanse de a-si prolifera neadevarurile . ba mai mult , cei din jur fiind avertizati in privinta acestui mod ( deplorabil , zic eu , ) de comportament vor proceda la excluderea din sanul comunitatii a mincinosului . iar asta poate fi o pedeapsa , desigur .
apoi , eu n-as ignora varianta juridica deoarece pentru mincinosii care ne afecteaza in mod grav existenta musai trebuie o pedeapsa pe care sa o simta cel putin la fel de acut pe cat de nociv le este comportamentul .
julia:
idem mai sus
bit:
Cel mai bun lucru pe care il poti face e sa rupi orice legatura cu persoana respectiva si sa te indepartezi cat de mult poti fata de ea, eventual ca masura definitiva, tinand cont de faptul ca minciunile respective au avut o tinta, un scop si au cauzat mult rau. Eu asa fac. Cu mici exceptii (adica daca e mascul, se poate invarti de o frumoasa rupere de bot din partea mea iar daca e o lady, ma rog - o lada, ca o lady nu procedeaza asa, ii explic dragut sa se tina departe de mine pentru restul zilelor sale). E cam preistorica treaba, stiu, dar e extrem de eficenta, cel putin stiu ca sunt inconjurat de oameni de incredere. Si asta ma face sa-mi traiesc viata mai linistit.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă