Arhiva > Arhiva
Problemele financiare ale unui single
Sara:
--- Citat din: Manfred din Vineri, 13 Ianuarie 2012, 13:36 ---Dar ne putem uita si in ograda noastra/tara noastra, hai sa ne punem fiecare intrebarea: cunosc eu un om inteligent, cultivat, care a produs ceva valoros si care astfel a facut multi bani in Romania? Mie nu-mi vine nici un nume in cap.
--- Terminare citat ---
Hmm...cam am exemple, numai ca oamenii respectivi nu-s cunoscuti la nivel national. Seful meu este un astfel de om.
--- Citat din: Manfred din Vineri, 13 Ianuarie 2012, 13:36 ---Vad in schimb o multime de indivizi inculti, agramati, incapabili de operatii simple de aritmetica, etc. plini de bani.
--- Terminare citat ---
Sunt si d'astia destui...
Cred ca-i suficient loc si pentru oameni valorosi, si pentru agramati.
Important este cum esti tu ca individ, nu cum sunt altii. Altii sunt asa cum pot ei sa fie.
Este mult mai usor in general sa vorbesti despre altii, despre cum sunt ei, ce nu pot ei sa faca sau sa inteleaga, decat sa vorbesti despre tine, despre succesele si esecurile tale, despre ce simti TU cu privire la un aspect anume.
La fel de usor este sa pui linkuri din presa, care mai care mai oribile, la urma urmei asta le e menirea, sa oripileze oamenii, si mult mai greu este sa te alimentezi cu informatii pozitive, placute si constructive.
julia:
Problemele mele financiare se pare ca nu au rezolvare. Asa ca am invatat sa traiesc cu ele in buna pace si armonie, decat sa caut sa scap de ele.
Caroline:
Si eu cunosc astfel de oameni "inteligenti si multumiti" in Romania, mai mari sau mai mici. Dintre cei mari, am cunoscut personal cuplul care a fondat firma Softwin (aceea care e acum singura firma de IT din RO care livreaza antivirus sub licenta proprie in 80 de tari. Sunt putini, dar exista.
In schimb, chestiunea cu venitul era doar un exemplu de la curs, despre ceea ce poti face cu inteligenta ta. Ideea era aceeasi: nasol este doar cand cineva stie, dar nu face ceva in acest sens... ci, eventual, se justifica si se lamenteaza. ::)
bit:
Eu traiesc cu convingerea (vazuta si personal) ca nu exista business cinstit in tara asta care sa fi facut pe cineva bogat din cale afara. Cred ca cu cat mai mare e averea, cu atat mai mare a fost Čmenul. Si nimeni nu ma poate convinge de contrariu. Pentru ca legile sunt asa cum sunt iar fiscalitatea...in fine, o dau in politic si mi-e sila. Repet: raport direct proportional intre marimea averii si eludarea legii. Si nu spun asta din invidie ci ca pe o simpla constatare. Sau concluzie la ce am vazut pana acum, cum vreti sa-i spuneti.
Caroline:
De exemplu, firma Softwin a reusit sa-si cumpere un sediu propriu abia la peste 10 ani de la infiintare...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă