Arhiva > Arhiva
Problemele financiare ale unui single
julia:
sa ne intelegem: eu am / n-am treaba, nu gindesc!!
ca daca as gindi, nu as mai avea probleme financiare.
bit:
Ei, nici asa! Oricum nici pe asta n-o cred. Uite, poti spune ceva de genul "dat fiind faptul ca sunt un om inteligent insa din pacate venitul meu e...asa cum e, ma bucur ca-mi pot pune inteligenta si inventivitatea la treaba".
Caroline:
... ca venitul meu sa nu mai fie asa cum." - Tocmai merg la un training si replica mi-a adus aminte de asta.
Trainerul postula ca doar inteligenta + cunostintele + capacitatea de a le aplica = competenta. ;)
Sara:
As spune ca un om inteliigent este un om multumit.
Un om inteligent nu este acel om care DETINE informatii, ci cel care STIE ce sa faca cu informatiile (multe sau putine) pe care le detine.
Deci inteligenta si venitul nu au treaba una cu alta. Insa inteligenta si multumirea merg mana in mana.
Daca un om inteligent si sarac e multumit cu starea lui, ala e un om inteligent si multumit. Minunat!
Daca un om inteligent (detine multe informatii) e sarac si nemultumit, ala e un om inteligent care nu-si foloseste capacitatea la adevaratul ei potential. Ala e un om inteligent, nemultumit, care nu stie ce sa faca cu ce are.
Manfred:
--- Citat din: silviu din Vineri, 13 Ianuarie 2012, 12:34 ---A avut IQ de 300, însă a murit şomer
La 18 luni, citea ziarul New York Times, până la vârsta de opt ani învăţase opt limbi străine, iar la 16 ani a absolvit Harvard-ul. Este vorba despre William James Sidis, considerat drept cel mai inteligent om care a trăit vreodată.
--- Terminare citat ---
Exemplul lui silviu ilustreaza foarte bine faptul ca pentru a face bani nu e suficient sa fii inteligent. Ca poti fi extrem de inteligent (un IQ de 300!) si extrem de sarac (somer).
Dar ne putem uita si in ograda noastra/tara noastra, hai sa ne punem fiecare intrebarea: cunosc eu un om inteligent, cultivat, care a produs ceva valoros si care astfel a facut multi bani in Romania? Mie nu-mi vine nici un nume in cap.
Vad in schimb o multime de indivizi inculti, agramati, incapabili de operatii simple de aritmetica, etc. plini de bani.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă