Autor Subiect: Toleranta  (Citit de 76892 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Răspuns: Toleranta
« Răspuns #210 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:10 »
micaela, am inteles...am vrut sa il necajesc putin ca sa il provoc sa vorbeasca (scrie) mai departe...da, stiu ce spui dar mi se pare destul de greu...asta cu golirea mintii de ganduri tare as vrea sa o reusesc ca si la mine "tipa" intr-una...si din trecut si din prezent si din viitor...ce as putea citi din ce stiti voi?
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #211 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:17 »
golirea mintii se poate face simplu si gandind numai asupra unui singur subiect , care sa elimine din minte toate celelalte ganduri... apoi scazi importanta acelui gand "ucigas" de ganduri , pana il elimini si pe el ... uite , de exemplu cand simti ca esti ca o oala minune , sub presiune maxima, gandeste asupra a ceva important si nu prea si concentreaza-te pe el .

silviu

• Vizitator
« Răspuns #212 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:19 »
Citat din: optimus sum
cand ti-e foame , mananca , cand ti-e somn , dormi ...
e clar! sunt zen!

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #213 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:20 »
te poti concentra pe propria respiratie. urmareste cum intra si iese aerul...
sigur ca nu-i usor. mintea e obisnuita sa preia fraiele si sa vocifereze. dar cu exercitiu reusesti...reintoarcerea la tine si universul (in) care esti e extrem de linistitoare
propun sa punem in topicul "Zen" carti si siteuri care ne pot ajuta. o voi face si eu, dar nu chiar acum, imediat.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #214 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:22 »
Citat din: optimus sum
cand ti-e foame , mananca , cand ti-e somn , dormi ...
e clar! sunt zen!
Esti practicant Silviu...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #215 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:23 »
si io nici nu stiam :-\

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #216 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:23 »
propun sa punem in topicul "Zen" carti si siteuri care ne pot ajuta. o voi face si eu, dar nu chiar acum, imediat.
Lăudabilă iniţiativa ta, Mica

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #217 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:24 »
si io nici nu stiam :-\
Silviu, cele mai minunate lucruri ţi se întămplă când nici nu ştii...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #218 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:27 »
golirea mintii se poate face simplu si gandind numai asupra unui singur subiect , care sa elimine din minte toate celelalte ganduri... apoi scazi importanta acelui gand "ucigas" de ganduri , pana il elimini si pe el ... uite , de exemplu cand simti ca esti ca o oala minune , sub presiune maxima, gandeste asupra a ceva important si nu prea si concentreaza-te pe el .
Negândindu-mă decât la faptul fabulos că nu mă gândesc la nimic, scriu de zor la calculator...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #219 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:29 »
dar si cele mai najpa :(

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #220 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:51 »
dar si cele mai najpa :(
Lasă, Silviu, dacă ti se întâmplă ceva najpa, contează pe mine, te voi ajuta eu într-un fel.. fii sigur...

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #221 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:51 »
te poti concentra pe propria respiratie. urmareste cum intra si iese aerul...
sigur ca nu-i usor. mintea e obisnuita sa preia fraiele si sa vocifereze. dar cu exercitiu reusesti...reintoarcerea la tine si universul (in) care esti e extrem de linistitoare
micaela , cartile nu te invata mare lucru...sunt ermetice , pline de date si de nume si de multe ori traduse aiurea... am tot citit din ele si e greu sa gasesti calea zen printre atatea informatii fara valoare ...cred ca discutand ne gasim calea cu mai mare usurinta si folos. :)
dar e bine sa completam o bibliografie acolo...

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #222 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:58 »
"bibliografie"

e bine ? :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #223 : Vineri, 10 Iunie 2011, 11:03 »
optimus, nu sunt de acord cu tine... inveti multe din carti si, cu timpul, ideile se aseaza intr-un tot din ce in ce mai coerent....se "maturizeaza" in interiorul tau si incepi sa intelegi, sa vezi ceea  ce nu vedeai inainte...
sigur, am si stat mult de vorba cu cel care m-a impuns spre zona asta si care era mult mai avansat...ajuta si asta. dar si cartile, cu siguranta. nam fost de acord cu tot ce scrie acolo insa cu unele lucruri am rezonat surprinzator...le-am "recunoscut"... erau fi concluzii la care ajunsesem singura, fie "adevaruri" interioare de care nu eram constienta si pe care textele acelea le-au facut audibile, asa cum fac cutiile de rezonanta (vasele de ceramica asezate sub gradenele teatrelor antice grecesti  :D)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #224 : Vineri, 10 Iunie 2011, 11:03 »
"impins" (dar da, ne-am si impuns, ca ma enerva cateodat'  :D)