Autor Subiect: Toleranta  (Citit de 76964 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
Răspuns: Toleranta
« Răspuns #195 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 23:15 »
nu sunt de acord cu multe din zicerile lui osho...nu stiu, probabil el a gandit bine ce a gandit, dar cred ca sunt multe chestii care se bat cap in cap...cred ca cei care i-au transcris discursurile, pt ca se stie ca el a fost doar orator, nu au facut-o chiar atat de fidel... cred ca a fost un fel de telefonul fara fir...la un capat zici un cuvant si la celalalt ajunge altul :)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #196 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 23:19 »
e posibil...m-am gandit si eu ...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #197 : Marți, 07 Iunie 2011, 11:23 »
fiecare avem o scala a tolerantei, a acceptarii celorlati - si aceasta scala difera de la unul la celalat functie de personalitatea fiecaruia ... sau functie de ce avem de castigat?
toleram mai mult unor persoane din viata noastra - colegi, vecini, cunoscuti - daca consideram ca ei se incadreaza in scala noastra de toleranta?

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #198 : Marți, 07 Iunie 2011, 11:54 »
fiecare avem o scala a tolerantei, a acceptarii celorlati - si aceasta scala difera de la unul la celalat functie de personalitatea fiecaruia ... sau functie de ce avem de castigat?

cred ca ne incadram in ambele variante.

toleram mai mult unor persoane din viata noastra - colegi, vecini, cunoscuti - daca consideram ca ei se incadreaza in scala noastra de toleranta?

da.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #199 : Marți, 07 Iunie 2011, 17:53 »
Citat
in ceea ce ma priveste eu sunt mai toleranta decat imi permite scala doar cu doua categorii de oameni : copiii si persoanele pe care iubesc .

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #200 : Miercuri, 08 Iunie 2011, 09:59 »
in ceea ce ma priveste eu sunt mai toleranta decat imi permite scala doar cu doua categorii de oameni : copiii si persoanele pe care iubesc .

pai asta e mai usor - ideea e cum sa faci sa "cresti" scala catre ceilalti

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #201 : Miercuri, 08 Iunie 2011, 10:12 »
de ce ar trebui sa crestem scala catre toti ? :-\

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #202 : Vineri, 10 Iunie 2011, 01:42 »
de ce ar trebui sa crestem scala catre toti ? :-\
pentru ca dincolo de orice suntem oameni ... :o

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #203 : Vineri, 10 Iunie 2011, 09:02 »
cand eram mai tanara eram mai toleranta dar mai vehementa imi a sustine principiile si ideile despre viata...acum ma tem si sa stiti ca nu-mi convine, ca am devenit mai putin toleranta si mult mai putin vehementa...adica pur si simplu daca nu imi convine ceva ..renunt pur si simplu...plec...din locul respectiv...din momentul respectiv...de langa persoana respectiva...nu mai am puterea de a fi toleranta...sau nu mai am rabdare...sau am obosit...dezamagirile au fost atat de multe (probabil pe masura pretentiilor mele)...incat si toleranta e direct sau invers proportionala cu ele...aproape ca imi vine sa traiesc singura ca sa nu fiu nevoita sa tolerez...nu stiu daca pot transmite exact ce simt...uneori cuvintele exprima altceva sau simtirile noastre sunt denaturate de ele ( de cuvinte)
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #204 : Vineri, 10 Iunie 2011, 09:09 »
incearca sa fii zen ... ::)

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #205 : Vineri, 10 Iunie 2011, 09:14 »
optimus ...mie nu-mi este inca clar cum e cu ...zen
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #206 : Vineri, 10 Iunie 2011, 09:15 »
cand eram mai tanara eram mai toleranta dar mai vehementa imi a sustine principiile si ideile despre viata...acum ma tem si sa stiti ca nu-mi convine, ca am devenit mai putin toleranta si mult mai putin vehementa...adica pur si simplu daca nu imi convine ceva ..renunt pur si simplu...plec...din locul respectiv...din momentul respectiv...de langa persoana respectiva...nu mai am puterea de a fi toleranta...sau nu mai am rabdare...sau am obosit...dezamagirile au fost atat de multe (probabil pe masura pretentiilor mele)...incat si toleranta e direct sau invers proportionala cu ele...aproape ca imi vine sa traiesc singura ca sa nu fiu nevoita sa tolerez...nu stiu daca pot transmite exact ce simt...uneori cuvintele exprima altceva sau simtirile noastre sunt denaturate de ele ( de cuvinte)

inteleg foarte bine. am simtit si eu asta, uneori.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #207 : Vineri, 10 Iunie 2011, 09:29 »
optimus ...mie nu-mi este inca clar cum e cu ...zen
zen spune ca sa elimini din minte orice intrebare , orice sentiment care te perturba si sa iti linistesti freamatul interior cautand sa devii una cu universul care te inconjoara . sa lasi sa treaca prin tine fara sa te opui tot suvoiul de griji , necazuri, bucurii, sau dorul si sa traiesti pur si simplu fara ele.
 uite de exemplu un copac ...nu-i pasa ca langa el se agita si freamata atatea evenimente, nu-i pasa ca vrabiile ce poposesc pe crengile lui fac o larma de nedescris...el isi trage seva din pamant , isi dezvolta coroana , evolueza si face ce are de facut indeplinind un singur rol pe care dumnezeu sau universul i l-a acordat ...sa existe...
cand ti-e foame , mananca , cand ti-e somn , dormi ...

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #208 : Vineri, 10 Iunie 2011, 09:59 »
ok...atunci trebuie sa-mi sterg tot ce am pe creier si ca evolutie si ca cunoastere si atunci o sa fiu zen ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #209 : Vineri, 10 Iunie 2011, 10:05 »
nu asta a vrut sa spuna....e greu de explicat....
intoarcerea in sine...revenirea la "a fi" si atat...golirea mintii de ganduri (destul de greu, ca sunt multe si galagioase).....
a fi, aici si acum, desprins de cunoasteri, concepte, judecati etc... e o stare la care se ajunge destul e greu...se invata....si foloseste.
nu stiu sa-ti explic bine....trebuie citit si gandit foarte mult in sensul asta ca sa poti intelege.
meditatia...golirea mintii este o cale foarte buna de linistire, de regasire a echilibrului interior