Autor Subiect: Toleranta  (Citit de 76890 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Răspuns: Toleranta
« Răspuns #165 : Luni, 23 Mai 2011, 21:05 »
Citat
cand intre parteneri nu mai exista iubire, exista foarte multa toleranta: unul se va duce mereu la pescuit, celalalt, la munte, la mare ori unde-o vrea el.
ca pescar cu ceva vechime, va pot spune ca ma prind imediat daca un coleg de pescuit e alaturi de sotie (pe care n-o mai iubeste) sau de amanta Grin
cand e cu nefasta, shade pe scaunel, langa scule, iar ea sta la ceva distanta de sculele lui (sa nu-i incurce firele) si se bronzeaza.
situatia se schimba total cand e alaturi de iubita.

foarte de acord cu silviu .

cred ca intre doi parteneri toleranta apare in momentul in care iubirea se transforma  in obligatia de a fi inca impreuna si incepi sa faci concesii . incepi sa vezi defecte nestiute pana atunci , incepi sa simti nevoia de "spatiu personal " de unde pana atunci nu-ti doreai decat sa fi strans lipit de fiinta iubita  , vrei sa iesi la o cafea cu fetele ori la pescuit cu silviu ( :P ) si uite asa te trezesti ca ai nevoie de  doamna toleranta ori tu , ori celalalt . depinde care va fi primul ceva avea nevoie sa "respire" .   asta in cazul cuplurilor.

in cazul relatiei interumane , altele decat cele de cuplu e alta poveste .

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #166 : Luni, 23 Mai 2011, 21:09 »
era opinia mea neraportata la opinia ta. dar daca opinam asemenea, nu pot decat sa ma bucur.  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #167 : Luni, 23 Mai 2011, 21:10 »
era raspuns la postarea lui optimus. (ca uite-asa nu se mai intelege nimic daca nu citam, Jul  :P)

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #168 : Luni, 23 Mai 2011, 21:13 »
foarte de acord cu silviu .

cred ca intre doi parteneri toleranta apare in momentul in care iubirea se transforma  in obligatia de a fi inca impreuna si incepi sa faci concesii . incepi sa vezi defecte nestiute pana atunci , incepi sa simti nevoia de "spatiu personal " de unde pana atunci nu-ti doreai decat sa fi strans lipit de fiinta iubita  , vrei sa iesi la o cafea cu fetele ori la pescuit cu silviu ( :P ) si uite asa te trezesti ca ai nevoie de  doamna toleranta ori tu , ori celalalt . depinde care va fi primul ceva avea nevoie sa "respire" .   asta in cazul cuplurilor.

in cazul relatiei interumane , altele decat cele de cuplu e alta poveste .

[/quote]

nu,... aia se numeste indiferenta. :)..toleranta nu apare decat la oamenii care se iubesc :).. .de fapt a fi tolerant inseamna a fi concesiv...nu poti fi concesiv cu un om de care nu-ti mai pasa...ala iti e doar indiferent, nimic mai mult :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #169 : Luni, 23 Mai 2011, 21:15 »
sunt de acord...toleranta vine din iubire, din afectiune...cand nu mai iubesti...e detasate, indiferenta...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #170 : Luni, 23 Mai 2011, 21:21 »
multumesc miha, ma bucur ca ai aceeasi parere cu mine ;)nu stiu ce are opti ca s-a pus cu artileria grea pe mine :(

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #171 : Luni, 23 Mai 2011, 21:55 »
dragele mele , eu nu gandesc la fel cu voi ( miha , fortuna ) in ceea ce priveste izvorul tolerantei .

la mine toleranta si iubirea pentru omul de alaturi nu se imbuca deloc . de ce ? pentru ca atunci cand iubesc nu am ce sa tolerez pentru ca eu il iubesc pe omul ala cu totul : si cu bune si cu rele ( pe care , oricum , nu le vad pentru ca iubirea e oarba , nu ?)

. in momentul in care trebuie sa suport ceva atunci inseamna ca miopia mea in ceea ce-l priveste s-a cam limpezit si a cam disipat iubirea . intervine mila sau obisnuinta sau...mai bine unul intro parte si celalalt in alta . a sta alaturi de cineva pe care nu-l iubesc implica prea multa toleranta si nu-i vad rostul de fel .

silviu

• Vizitator
« Răspuns #172 : Luni, 23 Mai 2011, 22:26 »
Citat din: fortuna777
Acum explica-mi tu de ce simulati voi adoratia constanta...?
optimus a vorbit/scris in numele lui. eu nu sunt capabil sa simulez adoratia fata de cineva...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #173 : Luni, 23 Mai 2011, 22:34 »
dragele mele , eu nu gandesc la fel cu voi ( miha , fortuna ) in ceea ce priveste izvorul tolerantei .

la mine toleranta si iubirea pentru omul de alaturi nu se imbuca deloc . de ce ? pentru ca atunci cand iubesc nu am ce sa tolerez pentru ca eu il iubesc pe omul ala cu totul : si cu bune si cu rele ( pe care , oricum , nu le vad pentru ca iubirea e oarba , nu ?)

. in momentul in care trebuie sa suport ceva atunci inseamna ca miopia mea in ceea ce-l priveste s-a cam limpezit si a cam disipat iubirea . intervine mila sau obisnuinta sau...mai bine unul intro parte si celalalt in alta . a sta alaturi de cineva pe care nu-l iubesc implica prea multa toleranta si nu-i vad rostul de fel .

nu sunt de acord cu tine, janeta :)...iubirea este oarba doar la inceput in faza de indragosteala :)....atunci il investesti pe iubitul tau cu toate calitatile pe care ai vrea tu sa le aiba...el devine de fapt proiectia idealului tau de barbat... atunci nici macar nu-i vezi defectele :D...Ok, dar asta nu dureaza foarte mult timp...putin cate putin, incepi sa-i vezi defectele >:( ...incepe sa te enerveze ca isi lasa hainele aruncate pe jos, ca lasa capacul ridicat la toaleta, ca stropeste pe jos in baie cand face dus si nu sterge in urma lui si o gramada de alte chestii care nu iti plac, dar pe care le tolerezi...De ce? ;) ...pentru ca il iubesti, pentru ca in compensatie iti ofera altceva...Ei, si atunci incepi sa pui in balanta calitatile si defectele lui si sa te intrebi il iubesc sau nu?...si daca raspunsul este ca il iubesti atunci lasi de la tine, ii accepti minusurile :)....Si daca privesti mai mult in tine iti dai seama ca si tu la randul tau poate ai chestii care il deranjeaza si pe care el la randul lui ti le accepta ;)..Deci, apare toleranta din partea amandurora, care, daca nu v-ati iubi, nu ar exista...Probabil la cea mai mica neintelegere dintre voi, fiecare si-ar face bagajul si ar pleca la mama >:( >:(. Nu suporti hachitele si ifosele cuiva decat daca ti-e drag de el. Toleranta apare odata cu dragostea, indiferenta este dincolo de ura cand dragostea a apus deja de mult... :)

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #174 : Luni, 23 Mai 2011, 22:38 »
Acum explica-mi tu de ce simulati voi adoratia constanta...?
optimus a vorbit/scris in numele lui. eu nu sunt capabil sa simulez adoratia fata de cineva...

da, pana la urma depinde cat de cinstit esti cu tine insuti :)...nici eu nu inteleg de ce unii nu pot face ceea ce simt si nu pot spune ceea ce gandesc ???

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #175 : Luni, 23 Mai 2011, 22:47 »
iar suntem de acord, fortuna...tolerezi lucruri care nu-ti plac pentru ca tii la omul acela. ca iubire nu inseamna starea oarba de indragostire, ci starea "lucida" de afectiune profunda (care vine in timp, chiar dupa ce sentimentul nu mai e patimas). Cand nu mai iubesti pe cineva, defectele aceluia iti devin insuportabile si fie nu mai tolerezi nimic si pleci, fie te detasezi cu totul...nu-l mai vezi, nu-l mai auzi (cultivi un soi de autism, adica  ;D) ca sa nu-ti vina sa-i faci nush' ce, cu diverse instrumente,..de la cratita la pliciul de muste  :D :D :D)...

si nici eu nu pricep cum pot fi unii defazati in binoamele: simtire-atitudine, gandire-rostire.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #176 : Luni, 23 Mai 2011, 22:54 »
iubirea este oarba doar la inceput in faza de indragosteala
atunci este si cea mai frumoasa si ar fi bine ca perioada asta sa dureze cat mai mult.
Deci, apare toleranta din partea amandurora, care, daca nu v-ati iubi, nu ar exista.
ei bine, mie nu mi-ar placea sa-i spun iubitei: te iubesc, draga mea! iar ea sa-mi raspunda: eu te tolerez, dragul meu.

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #177 : Luni, 23 Mai 2011, 22:55 »

nu stiu miha...probabil din dorinta de a nu supara pe nimeni, de a fi acceptati de cei din  jur si de a avea cat mai multi prieteni :)...partea proasta este ca nu isi dau seama ca asta e echivalent cu ipocrizia :(

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #178 : Luni, 23 Mai 2011, 22:59 »
nici nu trebuie sa spui asta, silviu :)...sunt chestii care se simt ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #179 : Luni, 23 Mai 2011, 22:59 »

nu stiu miha...probabil din dorinta de a nu supara pe nimeni, de a fi acceptati de cei din  jur si de a avea cat mai multi prieteni :)...partea proasta este ca nu isi dau seama ca asta e echivalent cu ipocrizia :(

rau e ca nu-si dau seama ce scindare, ce "necentrare" produc in fiinta lor. minciuna (de la mica ipocrizie la marea inselaciune) este un "virus" teribil al sinelui.