Autor Subiect: Excursie Delta Dunarii 10 - 14 septembrie 2010  (Citit de 55186 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adria

• Vizitator
Re: Excursie Delta Dunarii 10 - 14 septembrie 2010
« Răspuns #105 : Joi, 16 Septembrie 2010, 20:32 »
bine ati revenit acasa, dragi deltisti
ayouni, pozele sunt foarte frumoase si razbate o liniste aparte din ele
sunt convinsa ca v-ati simtit extraordinar printre cei din delta

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #106 : Joi, 16 Septembrie 2010, 21:35 »
Asteptam cu interes si pozele si povestile...Ayouni, asfintitul ala in Delta e senzational pur si simplu....l-am descarcat si e deja desktop background-ul meu de 2 zile ;)
Scuze ca am facut-o fara sa te intreb si sa-ti platesc drepturile de autor ::)

cu cea mai mare placere, MarieJanne, ma bucur ca ti-a placut! impartim tot ceea ce e frumos sau ni se pare ca ar fi... si eu am facut ceva asemanator si am doua screensavers (unul acasa si unul la munca) fantastice si nu am platit drepturi de autor!  ;)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #107 : Joi, 16 Septembrie 2010, 21:37 »
bine ati revenit acasa, dragi deltisti
ayouni, pozele sunt foarte frumoase si razbate o liniste aparte din ele
sunt convinsa ca v-ati simtit extraordinar printre cei din delta

asa este, am gasit atata frumos in delta, in peisaje si in oameni, incat a fost o "saltea" nemaipomenita pentru ultimile doua zile.  a ajutat foarte mult la incarcarea bateriilor si fosforul din pestele consumat, la discretie! "I am glowing in the dark" de la atata fosfor , adica aprox "lucesc pe intuneric"  :)

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #108 : Joi, 16 Septembrie 2010, 21:49 »
si fiindca veni vorba despre fosforul din peste, hai sa va povestesc ceva.

Intr-una din zile, Marian-conducatorul-de-salupa-ghidul-nostru-in-delta, ne-a aranjat sa luam masa de pranz la un restaurant mai rustic intr-un sat pescaresc, unde sa mancam un bors pescaresc asa cum se face la el acasa.  Borsul de peste, spre deosebire de ciorba, se serveste in felul urmator: pestele care a fiert in zeama se serveste pe o tava si se mananca cu mujdei de ustoroi; abia dupa aceea se serveste borsul propriu zis.

Dupa o  drumetie pe canalele deltei, am ajuns la locul respective.  Am fost intampinati cu cate un paharel de…

In ceaun borsul de peste ne astepta fierbinte:

In vatra, pestele se prajea in tihna:

La un alt foc se pregatea tava pentru saramura, spalata cu apa chiar in dunare (am vazut acest detaliu cand coboram din salupa): se presara cu multa sare grunjoasa:

Si apoi se pune pestele la fript:

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #109 : Joi, 16 Septembrie 2010, 21:54 »
Am intrat in sala de mese unde masa ne astepta gata:

Apoi a venit tava cu pestele din bors:

Si ceaunelul cu zeama din bors:

Dupa aceea a urmat pestele prajit, caras tras prin malai, auriu si crocant... pacat ca nu am avut si mamaliguta!

e de prisos sa spun ca toata lumea a ramas incantata, sau aproape... am mancat ca niste episcopi!  :)

adria

• Vizitator
« Răspuns #110 : Vineri, 17 Septembrie 2010, 20:49 »
ayouni, pozele sunt.... n-am cuvinte
ma intreb de ce nu posteaza si ceilalti ceva?

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #111 : Sâmbătă, 18 Septembrie 2010, 15:32 »
ayouni, pozele sunt.... n-am cuvinte
ma intreb de ce nu posteaza si ceilalti ceva?
Adria, ai dreptate, pozele sunt desavarsite! Si eu m-am intrebat, de ce anume, ceilalti membri ai comunitatii SC, nu posteaza cateva poze din excursie? Ar fi fost un gest frumos si laudabil.

Offline Felicia

• Full Member
  • Mesaje postate: 142
« Răspuns #112 : Duminică, 19 Septembrie 2010, 17:30 »
Superbe poze. Ma bucur ca ati avut un concediu placut. Si bine ati revenit acasa

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #113 : Luni, 20 Septembrie 2010, 01:55 »
Dragilor, cu intirziere si cu mea culpa de rigoare, iaca va blagoslovesc si eu cu niscaiva poze saturniene facute prin Delta paminteana  :) A fost o aventura nemaipomenita si sunt sigur ca n-ati uitat momentele de suspans cind salupa ramasese impotmolita si ne si vedeam naufragiati pe unul din canalele Dunarii.

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #114 : Luni, 20 Septembrie 2010, 08:54 »
wow saturnis, mersi pentru fotografii, sunt asa de frumoase si de expresive, ceva absolut extraordinar.  daca ma concentrez un pic parca aud pelicanii vorbind intre ei... iar caprioara inspira atata tandrete... ai reusit sa faci poza printr-un ochi al plasei de sarma, nu-i asa? felicitari maestre!  :)

ziua buna tuturor!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #115 : Luni, 20 Septembrie 2010, 13:59 »
Incantatoare poze, multumesc Saturnis, multumesc Ayouni!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #116 : Luni, 20 Septembrie 2010, 17:00 »
Ayonicuţico.......
am văzut pozele tale cu tot peştele....... când sunt la birou şi am o foameee.......
nici dacă-ţi eram duşman nu mă pedepseai aşa! :-*
nihil sine deo

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #117 : Luni, 20 Septembrie 2010, 23:07 »
Dragilor, cu intirziere si cu mea culpa de rigoare, iaca va blagoslovesc si eu cu niscaiva poze saturniene facute prin Delta paminteana  :) A fost o aventura nemaipomenita si sunt sigur ca n-ati uitat momentele de suspans cind salupa ramasese impotmolita si ne si vedeam naufragiati pe unul din canalele Dunarii.

nu am uitat momentele acelea, intr-adevar, au fost cateva pline de emotie: elicea motorului se incurcase probabil in vegetatia foarte deasa ce acoperea suprafata apei (e o poza mai sus) si saluparul nostru marian tot incerca sa o descurce, ba accelerand ba mergand un pic inapoi... noi ne uitam unul la altul cu ochii mari, gandindu-ne la adancimea apei si nu numai.

dian

• Vizitator
« Răspuns #118 : Luni, 20 Septembrie 2010, 23:24 »
Sunt inca sub impresia peisajelor minunate din Delta si sper ca toata lumea s-a simtit la fel de bine ca si mine.
Am fost cazati la un hotel prietenos, cu o piscina frumoasa unde stateam la taclale pana dupa miezul noptii,cu spatii largi pentru sport si relaxare,cu biliard si tenis de masa si mai ales cu o priveliste superba de pe balcon. Am avut si o vreme precum sufletele noastre si un cer albastru care concura cu ochii unor doamne din grupul nostru (veti vedea in fotografii).Unele imagini se mai repeta ,dar peisajele erau atat de impresionante,incat insistam pe cadre.Plimbarea pe canale a fost deosebita, am avut si un ghid care ni se asorta,prima zi ne-a plimbat agale cu salupa, a doua zi zburand pana la Mila 23 si Maliuc unde ne astepta un imbietor pranz pescaresc ,stropit de fiecare dupa preferinte ,pentru amplificarea bunei dispozitii.
   Dupa intoarcerea la hotel, a acostat la debarcaderul nostru un vas de croaziera strain privat, care dupa o ora, lunecand, ne-a parasit,lasand in urma salupele si barcutele noastre.
   Cu mici exceptii s-a mancat numai peste toata perioada, iar la cina festiva am avut onoarea sa consumam pestele pescuit de maestrii nostri pescari, care a fost foarte gustos.La intoarcere , in Tulcea, am vizitat Muzeul Deltei si Acvariul de unde veti vedea imagini. Sper ca v-ati plimbat si voi putin cu noi citind aceste randuri.
Pozele le gasiti la adresa http://s905.photobucket.com/albums/ac256/elenalungu/Delta%20sept%202010/.

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #119 : Luni, 20 Septembrie 2010, 23:35 »
multumim pentru poze, draga dian, sunt asa de frumoase, ce culori, ce contraste! cu aceasta ocazie m-am mai plimbat cu ochii mintii inca o data prin delta si am simtit mirosul acela specific, de apa, mare, delta, peste, salcii, vant, briza!
vorba celor de la voltaj: mi-e dor de...