Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Excursie Delta Dunarii 10 - 14 septembrie 2010
adria:
bine ati revenit acasa, dragi deltisti
ayouni, pozele sunt foarte frumoase si razbate o liniste aparte din ele
sunt convinsa ca v-ati simtit extraordinar printre cei din delta
Ayouni:
--- Citat din: MarieJanne din Joi, 16 Septembrie 2010, 02:42 ---Asteptam cu interes si pozele si povestile...Ayouni, asfintitul ala in Delta e senzational pur si simplu....l-am descarcat si e deja desktop background-ul meu de 2 zile ;)
Scuze ca am facut-o fara sa te intreb si sa-ti platesc drepturile de autor ::)
--- Terminare citat ---
cu cea mai mare placere, MarieJanne, ma bucur ca ti-a placut! impartim tot ceea ce e frumos sau ni se pare ca ar fi... si eu am facut ceva asemanator si am doua screensavers (unul acasa si unul la munca) fantastice si nu am platit drepturi de autor! ;)
Ayouni:
--- Citat din: adria din Joi, 16 Septembrie 2010, 20:32 ---bine ati revenit acasa, dragi deltisti
ayouni, pozele sunt foarte frumoase si razbate o liniste aparte din ele
sunt convinsa ca v-ati simtit extraordinar printre cei din delta
--- Terminare citat ---
asa este, am gasit atata frumos in delta, in peisaje si in oameni, incat a fost o "saltea" nemaipomenita pentru ultimile doua zile. a ajutat foarte mult la incarcarea bateriilor si fosforul din pestele consumat, la discretie! "I am glowing in the dark" de la atata fosfor , adica aprox "lucesc pe intuneric" :)
Ayouni:
si fiindca veni vorba despre fosforul din peste, hai sa va povestesc ceva.
Intr-una din zile, Marian-conducatorul-de-salupa-ghidul-nostru-in-delta, ne-a aranjat sa luam masa de pranz la un restaurant mai rustic intr-un sat pescaresc, unde sa mancam un bors pescaresc asa cum se face la el acasa. Borsul de peste, spre deosebire de ciorba, se serveste in felul urmator: pestele care a fiert in zeama se serveste pe o tava si se mananca cu mujdei de ustoroi; abia dupa aceea se serveste borsul propriu zis.
Dupa o drumetie pe canalele deltei, am ajuns la locul respective. Am fost intampinati cu cate un paharel de…
In ceaun borsul de peste ne astepta fierbinte:
In vatra, pestele se prajea in tihna:
La un alt foc se pregatea tava pentru saramura, spalata cu apa chiar in dunare (am vazut acest detaliu cand coboram din salupa): se presara cu multa sare grunjoasa:
Si apoi se pune pestele la fript:
Ayouni:
Am intrat in sala de mese unde masa ne astepta gata:
Apoi a venit tava cu pestele din bors:
Si ceaunelul cu zeama din bors:
Dupa aceea a urmat pestele prajit, caras tras prin malai, auriu si crocant... pacat ca nu am avut si mamaliguta!
e de prisos sa spun ca toata lumea a ramas incantata, sau aproape... am mancat ca niste episcopi! :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă