Autor Subiect: Nostalgie  (Citit de 64898 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Nostalgie
« Răspuns #120 : Joi, 01 Septembrie 2011, 14:58 »
Superbă poezie!

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #121 : Miercuri, 07 Septembrie 2011, 01:16 »
Nostalgie de unu și un sfert noaptea:

Afară plouă ca și toamna și-i urât,
Mă uit pe geam ca după tine, și atât.
În mine toate amintirile te-așteaptă
De-aceea mi-i privirea stranie și dreaptă.
Ca-ntr-un copil ce-a adormit plângând
În mine nu mai este nici un gând.
Vreau să citesc și-mi cad din mână cărțile;
Mă împresoară chipul tău din toate părțile.
Mâna ce mi-a-mprăștiat părul și gândurile
Îmi amestecă pe carte toate rândurile.
Rămân uitându-mă pe geam ca după tine
Și tot aștept pe cineva ce nu mai vine.
(Singurătate, din volumul “Cuvinte de dincolo”, 1934, al lui Demostene Botez. O poezie îndelung cântată în anii '80, dar atunci nu acordam atâta atenție versurilor de acest gen)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #122 : Marți, 13 Septembrie 2011, 09:10 »
am citit despre cum ati petrecut in Delta si mi-am adus aminte cat de fain a fost anul trecut cand am facut si noi aceasta tabara cu SC (doar locatia era alta) - se pare ca anumite locuri prin care mergem ne trezesc nostalgia atunci cand ne amintim de ele, de cei care ne-au insotit si iti doresti sa retraiesti acele momente :)

julia

• Vizitator
« Răspuns #123 : Joi, 15 Septembrie 2011, 15:28 »
in toate excursiile asta a fost cel mai neplacut moment: plecarea

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #124 : Duminică, 25 Septembrie 2011, 00:59 »
Printre multă maculatură, asta am primit azi de pe un forum juridic pe care am cont. Uite că juriștii e și ei oameni.
O poezie a chilianului Pablo Neruda. Cred că mai am și acum prin pod o carte galbenă a lui, pe care scria mare Strugurii și vântul...

Cine moare?

Moare câte puțin cine se transformă în sclavul obișnuinței,
urmând în fiecare zi aceleași traiectorii;
cine nu-și schimbă existența;
cine nu riscă să construiască ceva nou;
cine nu vorbește cu oamenii pe care nu-i cunoaște.

Moare câte puțin cine-și face din televiziune un guru.

Moare câte puțin cine evită pasiunea,
cine preferă negrul pe alb și punctele pe "i" în locul unui vârtej de emoții,
acele emoții care învață ochii să strălucească,
oftatul să surâdă și care eliberează sentimentele inimii.

Moare cîte puțin cine nu pleacă atunci când este nefericit în lucrul său;
cine nu riscă certul pentru incert pentru a-și îndeplini un vis;
cine nu-și permite măcar o dată în viață să nu asculte sfaturile "responsabile".

Moare câte puțin cine nu călătorește;
cine nu citește;
cine nu ascultă muzică;
cine nu caută harul din el însuși.

Moare câte puțin cine-și distruge dragostea; cine nu se lasă ajutat.

Moare câte puțin cine-și petrece zilele plângându-și de milă și detestând ploaia care nu mai încetează.

Moare câte puțin cine abandonează un proiect înainte de a-l fi început;
cine nu întreabă de frică să nu se facă de râs
și cine nu răspunde chiar dacă cunoaște întrebarea.

Evităm moartea câte puțin, amintindu-ne întotdeauna că "a fi viu" cere un efort mult mai mare decât simplul fapt de a respira.

Doar răbdarea cuminte ne va face să cucerim o fericire splendidă.

Totul depinde de cum o trăim...

Dacă va fi să te înfierbânți, înfierbânta-te la soare.
Dacă va fi să înșeli, înșeală-ți stomacul.
Dacă va fi să plângi, plânge de bucurie.
Dacă va fi să minți, minte în privința vârstei tale.
Dacă va fi să furi, fură o sărutare.
Dacă va fi să pierzi, pierde-ți frica.
Dacă va fi să simți foame, simte foame de iubire.
Dacă va fi să dorești să fii fericit, dorește-ți în fiecare zi.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #125 : Duminică, 25 Septembrie 2011, 07:45 »
  :) Magnific Mari_a! Stim atat de multe lucruri utile si frumoase, ne documentam pe zi ce trece, aflam cum sa ne cunoastem pe noi insine in raport cu ceilalti si cum sa trăim zi de zi... Aflăm cum stau lucrurile cu noi...  Nuanţate si profunde versuri... Si totusi gandul mă duce la atâţia oameni pentru care viaţa s-a transformat într-un ocean de suferinţă. Mai ştiu ei să trăiască? Nu ştiu de ce, dar ori de câte ori văd oameni sufeinzi în jurul meu mă racordez la versurile iubitului nostru poet Mihai Eminescu: "Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată".

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #126 : Luni, 26 Septembrie 2011, 10:15 »
Lucia, nu te cunosc decât din scrierile de pe forum, însă te rog să mă crezi că la tine m-am gândit când am copiat-o aici. Fiică-mea era lângă mine şi zicea că n-are nimeni timp să citească un metru de text. I-am spus că tu sigur o să-l citeşti pe tot şi o să şi răspunzi   :)
Am observat că ai postat şi tu ceva de pe acelaşi forum…
Îţi urez călătorii plăcute, atât cu serviciul, cât şi cu SC   :)

julia

• Vizitator
« Răspuns #127 : Joi, 29 Septembrie 2011, 16:54 »
am momente cind fapte si intimplari de azi, de acum, imi evoca ceva similar din trecut. curata nostalgie...
-cind vad copii cu buchete de flori ducindu-se in prima zi de scaoala
-cind mi-e dor de zumzetul clasei de copilandri in pauze
-cind simt mirosul piini de casa sau de aluat
-cind ma uda ploaia
-cind vad indragostiti tinindu-se de mina
-cind calc pe frunzele uscate
.......

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #128 : Luni, 17 Octombrie 2011, 12:09 »
poate exista nostalgie dupa un anotimp?  ???
in  fiecare toamna ma gandesc cu dor la vara care a trecut - la soare, canicula,  "miros de alge", concediu, cer de vara, zile senine - vara asta a fost chiar una reusita si parca nostalgia e mai intensa

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #129 : Luni, 17 Octombrie 2011, 12:17 »
   Gabi, sigur că există si acest gen de nostalgie. Să te gândeşti la clipe unice de vacanţă, la soare si drumetii prin verdele naturii, prin locuri obisnuite ori neobisnuite, alaturi de oameni frumosi. Ce plăcută aducere-aminte!

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #130 : Luni, 17 Octombrie 2011, 15:43 »
Nu am nostalgii. Probabil sufar de anostalgita  ;D
Momentele frumoase din trecut incerc sa le recreez sau sa le retraiesc dar nu in imaginatie, ci de-adevaratelea. Iar daca nu pot, ma gindesc la ele insa fara tristete. Nu m-as putea bucura de momente frumoase care au trecut daca m-as gindi la ele cu tristete sau regret.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #131 : Luni, 17 Octombrie 2011, 17:39 »
eu iubesc nostalgia... ea ma face sa retraiesc momente semnificative din viata mea si-l impiedica pe neamtul ala care ne tot ascunde lucrurile ( alzheimer il cheama ) sa-si intre pe deplin in drepturi .  ???

iubesc nostalgia pentru ca-mi pastreaza in minte oameni , intamplari care si-au pus amprenta asupra existentei mele si care mi-au imbogatit cu cate ceva sufletul .

da , mi-e draga nostalgia pentru ca , din cad in cand , ma face sa-mi astern gandurile si pentru ca ceea ce a pastrat ea place ( cateodata ) si altora facandu-ma tare mandra .

dar , stiti ceva ? stiu eu pe cineva care poate ar descrie mai bine decat mine nostalgia :

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/uemgMa5wFzE?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #132 : Luni, 17 Octombrie 2011, 18:57 »
jani m-ai dat gata
nu am crezut ca o sa-mi transmita vreodata muzica atat de clar sentimente asa cum a fost in seara in care am fost la concertul lui din Bucuresti - efectiv mi se perinda si acum prin fata ochilor acele momente - suna intrun "mare fel" acele acorduri - stie sa descrie de la furie, victorie pana la bucurie si iubire - si asta e unul din momentele din viata mea de care imi aduc aminte cu nostalgie - atunci nu as fi vrut sa se termine niciodata
(si cand te gandesti ca am fost ca magarul - m-au tras de urechi ca sa merg  ::) )

cred ca astea sunt de fapt clipele dupa care suntem cel mai adesea nostalgici - cele care  am vrea sa tina o eternitate

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #133 : Luni, 17 Octombrie 2011, 19:08 »
Citat
cred ca astea sunt de fapt clipele dupa care suntem cel mai adesea nostalgici - cele care  am vrea sa tina o eternitate

taman asa , gabitz , taman asa...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #134 : Marți, 18 Octombrie 2011, 09:37 »
Nostalgie de sfarsit de toamna... Psalmi arghezieni:

Te drămuiesc în zgomot şi-n tăcere
Şi te pândesc în timp, ca pe vânat,
Să văd: eşti şoimul meu cel căutat?
Să te ucid? Sau să-ngenunchi a cere.

Pentru credinţă sau pentru tagadă,
Te caut dârz şi fără de folos.
Eşti visul meu, din toate, cel frumos
Şi nu-ndrăznesc să te dobor din cer grămadă.

Ca-n oglindirea unui drum de apă,
Pari când a fi, pari când că nu mai eşti;
Te-ntrezării în stele, printre peşti,
Ca taurul sălbatec când se adapă.

Singuri, acum în marea ta poveste,
Rămân cu tine să mă mai măsor,
Fără să vreau să ies biruitor.
Vreau să te pipăi şi să urlu: "Este!"

De-abia plecaseşi. Te-am rugat să pleci.
                                                                           Te urmăream de-a lungul molatecii poteci,
                                                                           Pân-ai pierit, la capăt, prin trifoi.
                                                                           Nu te-ai uitat o dată înapoi!
                                                                           Ţi-aş fi făcut un semn, după plecare,
                                                                           Dar ce-i un semn din umbră-n depărtare?
                                                                           Voiam să pleci, voiam şi să rămâi.
                                                                           Ai ascultat de gândul ce-l dintâi.
                                                                           Nu te oprise gândul fără glas.
                                                                           De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi rămas?