Arhiva > Arhiva
Nostalgie
julia:
--- Citat din: optimus sum din Luni, 27 Iunie 2011, 10:26 ---transforma dorul in nostalgie ...si nu mai doare...
--- Terminare citat ---
cred ca asta vine cu timpul ca altfel eu nu vad cum
invata-ma tu cum se face ca pe mine nu ma duce capul
ex: ti-a plecat iubirea vietii tale si nu mai poti s-o vezi, ai pierdut pe cineva si-l vrei inapoi, esti coplesit de o situatie pe care tu ai creat-o dar nu ai prevazut consecintele, etc etc etc
Ayouni:
--- Citat din: julia din Luni, 27 Iunie 2011, 22:38 ---cred ca asta vine cu timpul ca altfel eu nu vad cum
invata-ma tu cum se face ca pe mine nu ma duce capul
ex: ti-a plecat iubirea vietii tale si nu mai poti s-o vezi, ai pierdut pe cineva si-l vrei inapoi, esti coplesit de o situatie pe care tu ai creat-o dar nu ai prevazut consecintele, etc etc etc
--- Terminare citat ---
timpul este cel mai mare vindecator, fata-draga-nu-fi-nostalgica!
tot ce descrii mai sus, nu sunt decat niste etape, etapele transformarii, schimbarii in urma unei anumite intamplari. pentru ca de curand am avut de pregatit o prezentare despre "change management", am vorbit si de schimbare la modul general, in urma unei pierderi de ex. este o sintagma care se aplica in astfel de cazuri, de fapt exista mai multe, cea mai simpla ar fi urmatoarea, pe numele ei mic SARAH:
S - shock (soc)
A - anger (furie)
R - rejection (respingere, negare)
A - acceptance (acceptare)
H - healing (vindecare)
atasez si o schema un pic mai detaliata, dar este cam acelasi lucru.
in afara de asta, vorbesc si din experienta proprie, am trecut de cateva ori prin ea si tot nu m-am invatat minte! poate ca suna rece ce spun, dar este o aparenta, sub toti acesti pasi exista multa suferinta dar, inevitabil, trece si ea. ca sa faca loc altor suferinte sau altor bucurii. noi alegem... uneori.
julia:
stiu
de aia m-am mirat crezind ca altii sunt mult mai evoluati si au invatat sa treaca direct la stadiul 5.
Ayouni:
--- Citat din: julia din Luni, 27 Iunie 2011, 23:00 ---stiu
de aia m-am mirat crezind ca altii sunt mult mai evoluati si au invatat sa treaca direct la stadiul 5.
--- Terminare citat ---
eu astept de 4 ani si jumatate sa ajung la stadiul 5 si inca nu. dar sunt pe drumul cel bun. :)
micaela:
cred ca intelegand mecanismul procesului poti trece mai repede peste etapa 2 si 3 (adica sa le parcurgi, da' cu pasul uriasului, nu al piticului - v-amintiti de jocul acela? :D) si sa te instalezi in etapa 4, printr-un efort al ratiunii. trecerea la etapa 5...aceea a acceptarii si "impacarii" cu sine si cu situatia, cred ca se intampla in pasul sarpelui :D, adica prin tararea pe/la pamant... :D, caci ai impresia imposibilitatii regasirii pozitiei bipede, ce sa mai vorbim de aripi si zbor....
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă