Arhiva > Arhiva

Ego

<< < (6/8) > >>

micaela:
iaca o varianta corecta.

Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti... Iarta-i, oricum.
Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse... Fii bun, oricum.
Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati... Cauta succesul, oricum.
Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela... Fii cinstit si sincer, oricum.
Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi... Fii fericit, oricum.
Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine... Fa bine, oricum.
Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata deajuns... Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum.
La urma urmei este intre tine si Dumnezeu...
N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum.

almi_gabi:
ideea nu este sa fim perfecti ci sa progresam
Maica Tereza a fost o persoana buna si s-a preocupat de soarta celor nevoiasi

micaela:
da, perfectiunea este pentru sfinti, dar aspiratia spre bine, frumos, iubire este sensul existentei.

si ideea e ca gresit ne raportam la cei si cele din jur, in fapt niste ipostaze conjuncturale, vremelnice. singurul referential corect, moral etc...este constanta divina, nu doar din exterior ci chiar din noi. sensul nostru este acela de a ne raporta la Binele din noi, la a-l scoate mereu la lumina (caci el e Lumina), la a-l apara de tentatiile maiputinbinelui, atat cat reusim. ce fac ceilalti, cum reactioneaza ceilalti...e treaba lor, cu Dumnezeul lor...

julia:

Si eu cred ca evaluarea trebuie sa fie personala numai si numai in raport cu propriile dorinte si asteptari. Comparatia cu ceilalti e sursa celor mai multe dezamagiri si frustrari. De ce trebuie sa avem toti acelasi finish daca nu am avut acelasi start si nici nu am parcurs acelasi traseu?!? Drumul meu nu se compara cu al altora, viata mea, experientele prin care am trecut, momentele mele, destinul, totul, nu sunt identice cu ale altuia, si atunci cum sa tragem acelasi tipar pentru fiecare? Daca eu nu am acum aceleasi impliniri si realizari cu ale altcuiva, asta inseamna ca sunt mai prejos sau neimplinita? Ia-te la intrecere cu tine insuti si asa iesi sigur in cistig.

marcutza:

--- Citat din: julia din Miercuri, 13 Iulie 2011, 20:53 ---Comparatia cu ceilalti e sursa celor mai multe dezamagiri si frustrari.

--- Terminare citat ---

si atunci de o facem ? unii chiar au un tel din asta.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă