Arhiva > Arhiva

Ego

(1/8) > >>

admin:

In fiecare zi mai descopar ceva in mine. Ceva de care nu eram constient sau nu remarcam. Acel ceva initia, germina, determina, genera, lucra, doar ca nu stiam de existenta lui. Doar cand efectul este evident realizez ca nu-i cunosc cauza. Si atunci incerc sa devin introspect cu mine insumi. Este extrordinar cate lucruri necunoscute ascundem. Si este minunat si fascinant sa le gasesti, sa le intelegi, sa intuiesti de unde vin.
Incercam sa-i exploram pe altii, sa-i analizam, sa-i intelegem si uitam de acest imens univers pe care-l avem si purtam permanent: NOI.
    Poate daca oamenii s-ar cunoaste mai bine pe ei, ar fi capabili sa-i inteleaga si sa-i defineasca mai usor pe cei din jur. Si ar fi mai toleranti. Cred ca aici sta secretul armoniei societatii, in intelegerea ego-ului. Aici cred ca se gaseste si explicatia pe care o caut de mult: sa inteleg ce determina cu adevarat interactiunea perfecta intre indivizi. Am putut analiza dinauntru si dinafara o multitudine de grupuri. Inexplicabil cat de bine se reactioneaza in interiorul unora si cat de tensionata este situatia, chiar de la inceput, in altele! In conditiile in care indivizii au tipologie apropiata. Ce determina armonia? Ce declick se produce in noi sa placem sau sa respingem? Energii, instincte, pareri preconcepute? Nu stiu.
    Continiu sa incerc sa ma cunosc si sa ma descopar pe mine. Poate ca aici voi gasi si raspunsul pe care-l caut.

marcutza:
"a inteleg ce determina cu adevarat interactiunea perfecta "

niciodata n-am cautat perfectiunea si sa pretind celor din jurul meu asa ceva. perfectiunea, daca exista, este doar un timp determinat al cerintelor si ambitiilor si telurilor noastre.
se spune ca balanta are cele 2 talere NU pt a le tine in echilibru ci pt a determina un taler sa tinda catre celalalt care se afla sus sau jos.
determinarea si nu perfectiunea poate numi acel NOI implicit grupul, individul, indivizii.

gabrel:
Totalitatea credintelor noastre alcatuiesc "ego", care ne impiedica sa fim noi insine. Un om cu un ego foarte puternic va avea dificultati in relatiile cu ceilalti, deoarece ii va contrazice mereu si li se va opune, crezand ca stie tot si are dreptate, fiind inchis in fata sfaturilor celorlalti si noului.

E important pentru noi sa devenim constienti de credintele noastre si sa nu le mai alimentam, observand fricile pe care le avem (poate noua celor de aici ne este frica de singuratate), credintele fiind mereu legate de aceste frici. Putem sa ne observam obiceiurile cotidiene, dictate de credintele noastre si sa ne intrebam, pentru fiecare lucru pe care il facem zilnic, daca noi am ales acest obicei sau are la baza una din temerile noastre.

pe_jumate:
bravo, draga admin, pentru topicul acesta!  :-*

pe_jumate:

--- Citat din: admin din Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 08:15 ---
Poate daca oamenii s-ar cunoaste mai bine pe ei, ar fi capabili sa-i inteleaga si sa-i defineasca mai usor pe cei din jur. Si ar fi mai toleranti.

--- Terminare citat ---

ma gandesc la mine si la cat de feroce de egoista am ajuns sa fiu uneori.. ai dreptate, @admin, intoleranta e strans legata de egoism, de orbirea aceea de moment, care face sa nu existe nimic altceva decat nevoile mele, dreptatea mea, drepturile mele.. si in momentele acelea de .. nebunie temporara, pentru ca seamana mult cu irationalul tipul de judecati in care prevalenta sunt intotdeauna eu si doar eu.. nu mai am "mijloace" sa observ ca si altcineva langa mine sufera sau nu are sau nu are cum altfel sau.. sau..

e adevarat, sunt batrana acum si trecuta printr-o sumedenie de situatii, din care am iesit cu .. coada cu ceva mai putine pene, cateva caldari de scepticism si in general cu convingerea ca daca EU nu imi apar interesul, saracia si neamurile (indeobste copilul, evident - quasi-parafraza dupa scrisoarea a III-a!) nimeni altcineva nu va avea vremea sau interesul sa o faca in locul meu.. si, ca o fiara, musc cu ochii inchisi, ce naiba sa fac?! sa-mi pierd si ultimele doua pene din coada pledand pentru calm si blandete in lumea noastra de deruta aproape generalizata a valorilor ??!!

cred ca manifestarea asta distructiva a eu-lui tine mult si de climatul general in care fiara de mine ma gasesc...probabil nu as musca niciodata pe nimeni si as fi simpatica si vesela tot timpul daca as sta pe un "covor moale" si, ca si cainele lui pavlov, as primi automat, la sunet de clopotel, caviar si creveti la gratar la fiecare miorlait duios..  :-*

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă