Arhiva > Arhiva
Impozit pe vise
julia:
Macar la vise sa n-avem limita…
“Viaţa nu e întotdeauna fără cusur, dar e plină de vise. "My Dream" este un spectacol despre puterea de a visa şi de a transforma visele în realitate. Toţi cei 50 de artişti au câte o poveste foarte specială, care ilustrează această idee. Pentru fiecare, faptul că joacă în acest spectacol înseamnă un vis împlinit. Forţa şi energia pe care le emană sunt incredibile. Nu sunt oameni obişnuiţi, sunt oameni cu dizabilităţi fizice, mai curajoşi şi mai optimişti decât mulţi dintre noi. Munca lor a fost întreită, iar visul e de trei ori mai preţuit.”
http://www.romanialibera.ro/multimedia-video/china-disabled-peoples-performing-art-troupe-226917.html
janeta:
fiecare dintre noi purtam in suflet cate un vis... visul acesta este in marea majoritate a cazurilor un vis de natura materiala . vrem o casa , sau una mai frumoasa , o masina ori una mai performanta , o excursie atractiva si la cati mai multi kilometrii distanta , scoli cat mai cu staif pentru copiii nostri si job-uri cat mai bine platite pentru noi . visuri de oameni normali , decisi sa urce cat mai sus pe scara sociala si sa ramana acolo cat mai mult timp . de multe ori desi punem in slujba realizarii lui toate mijloacele de care dispunem , pe care le putem procura ori care ni se ofera, nu intotdeauna reusim sa ne vedem visul implinit . dezamagirea neamplinirii ne duce pe unii dintre noi pe culmile disperarii , sau a blazarii si renuntarii , traind cu gustul amar al infrangerii , considerand ca viata nu mai are mare sens din moment ce nu am reusit sa ne implinim unul macar dintre aceste visuri .
din pacate , uitam ca exista semeni de-ai nostri pentru care visul vietii il reprezinta putinta de a zari macar o geana de lumina , posibilitatea de a face cativa pasi , darul de a asculta macar o data sunetul unei viori ori chiar reusita de a duce singur lingura la gura .
si acesti oameni pun in slujba acestui vis tot ceea ce le este in putinta , se zbat pana la epuizare pentru a realiza ceva ce noua , marea majoritate ni se pare banal si culmea este ca ei , napastuitii de soarta , reusesc sa-si implineasca visul de mult mai multe ori decat reusim noi sa o facem , desi lupta dusa de ei in a-si vedea visul realizat reprezinta lupta cu ei insisi , cea mai crunta dar si cea mai plina de satisfactii lupta . lupta la care noi , norocosii intregi si sanatosi , am renuntat de prea mult timp absorbiti fiind de o casa , o masina , un job , ce nu ne vor da niciodata implinirea pe care semenii nostri mai putin favorizati de soarta ( oare ? ) o vor cunoaste .
cam asta am simtit cand am vazut filmuletul postat de tine , jul . plus un imens respect ...
steliana:
AZI, pot face un prim pas catre materializarea visului de noapte ... 8)
julia:
asa e jeanette...
imi amintesc ca am cunoscut cindva o fetita, de fapt avea 20 si ceva de ani, dar arata ca o fetita, era din copilarie in scaun cu rotile din cauza unei boli degenerative, si imi spunea ca nimic nu va opri din visul ei de a face facultatea dorita si de a profesa. am intrebat-o daca nu-i e greu si mi-a raspuns ca boala i-a invins doar trupul, nu mintea si nici sufletul.
de mult am invatat de la oamenii pe care ii vad suferinzi sa pun pret pe fiecare clipa, pe tot ce am si tot ce pot sa fac, pentru ca in final doar astea conteaza
almi_gabi:
Am gasit cateva randuri despre vis care mi-au placut mult prin ideea pe care o lanseaza si anume - Care este visul?
"Intro noapte, eu, 'Ciuang Tzeu, am visat ca eram un fluture ce zbura plin de gratie, de colo pana colo. In acest vis nu urmam decat fantezia mea de fluture si eram inconstient de individualitatea mea umana. Deodata m-am desteptat si m-am trezit culcat pe spate, in patul meu. Ma intreb acum daca sunt un om care viseaza ca este fluture, sau sunt un fluture care viseaza ca este om?"
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă