Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Piatra Craiului – Drumetii de iarna si voie buna. 28 februarie - 2 martie 2025

<< < (3/3)

Bon Voyage:
Nu mai sunt locuri disponibile.

krondia:
Localitatile din care veniti: Iasi 3, Buzau 2, Dolj 2, București - Ilfov 8, Bacau, Brasov, Mures, Arges, Salaj, Timișoara.

In caz ca doriți sa va grupati cu transportul, spuneti-mi si va pun in legatura.

krondia:
Reiau programul excursiei:

Vineri 28 februarie
14:00 - 15:00 intalnirea la pensiune si repartitia camerelor
Pensiunea Panorama Pietrei Craiului, Plaiul Foii - circa 12 km din  Zarnesti, judetul Brasov
GPS-ul va duce bine, drumul este asfaltat până la pensiune.
Este foarte posibil sa fie trafic in zona, este ultimul weekend din vacanta elevilor din judetul Brasov.

Pensiunea este plina, camerele nu pot fi preluate inaintea orelor 14:00.
Trimiteti-mi un mesaj daca stiti cu cine stati in camera.
In cazul in care ajungeti mai tarziu, gasiti lista cu repartitia pe camere la receptie.

15:00 iesim la o plimbare de incalzire in apropierea pensiunii, drum forestier, echipament de drumetie

19:00 cina
Dupa cina: ciubar, muzica si distractie   :thumbup:*|* :dance:

Nu uitați echipamentul pentru ciubăr: costum de baie, prosop, șlapi!

Sâmbătă programul este cel anuntat, nu sunt modificari.

Eu nu am mai avut rabdare până in week-end si am dat azi o fuga la Măgura. A fost o zi frumoasă, cu soare, poate chiar prea mult soare pentru că zapada s-a topit pe drumurile din sat. Totuși, vom mai avea parte de zapada pe poteca care urcă in sat, un traseu frumos, pitoresc.

Eu am parcurs circuitul in aproximativ 4 ore, cu o pauza foarte scurta la o ciorba, noi vom face ceva mai mult. Deci, drumetia de sambata va fi pe poteca de munte si drumuri de pamant, un traseu usor pentru o persoana cu o minima conditie fizica.
Masa de pranz o vom lua intr-un loc foarte frumos, cu o priveliste minunata si mancare delicioasa. Ciorba de vacuta de azi a fost grozava!

Va fi nevoie sa transmit inainte optiunile noastre pentru pranz, cu mentiunea ca nu putem comanda a la carte.
Vineri seara imi spuneti ce doriti din preparatele de mai jos iar plata se va face direct la restaurant - se poate achita si cu cardul dar e bine sa aveti si bani marunti la voi:

Prânz sambata la Măgura:
Ciorba de vacuta / legume cu paine – 20 lei /18 lei
Bulz traditional cu branza de burduf, smantana si ou prajit – 50 lei
Carne la garnița cu mamaliga si muraturi 50 lei
Papanasi cu dulceata de afine 28 lei
Mai puteti comanda bauturi, ceai, cafea.

Izvor este doar la inceputul traseului, foarte buna apa de la Fântâna lui Botorog.

Duminica vom face o drumetie pe Valea Sipoaia, drum forestier si poteca de munte, vedem cât putem inainta in functie de zapada.

Excursia se incheie in jurul pranzului.

Mese – avem inclus micul dejun si cina, meniu de grup
2 persoane au solicitat meniu de post vineri si 1 persoana meniu fara pește sambata.

Pensiunea nu poate oferi masa de pranz vineri.
In cazul in care ajungeti mai devreme, puteti manca la Cabana Plaiul Foii, situata foarte aproape de pensiune, insa e posibil sa fie aglomerat.

Pensiunea nu comercializeaza bauturi, putem sa ne aducem noi.
Magazine si bancomate gasiti doar in Zarnesti.
Avem la dispozitie si o bucatarie, va puteti aduce ceai pentru drumetie de sambata.

Vremea si echipament

Vremea se anunta in incalzire, temperaturi in jur de 4 grade la pranz si ceva precipitatii mixte.
Sper sa avem noroc, sa ne strecuram, dar e bine sa avem ce ne trebuie la noi in caz de ploaie/ninsoare.

Echipamentul montan de drumetie recomandat (de iarna): bocanci de munte impermeabili cu talpa care nu aluneca, pantaloni  de drumetie, bluza tehnica cu maneca lunga, polar/windstopper, geaca impermeabila ca ultim strat, pelerina, manusi, caciula, buffer/bandana, rucsac de tura de o zi.
Foarte important sa va imbracati in straturi, nu va infofoliti pentru ca veti transpira si se creeaza senzatia de frig, in special la urcare.
Optional: bluza si sosete de schimb, puse in pungi de plastic impermeabile.
Bete de trekking – 2 bucati, recomandate pentru portiunile cu zapada.

Spor la pregatiri!

In cazul in care mai aveti intrebari/nelamuriri, cel mai bine scrieti aici, pot sa fie de interes si pentru ceilalti.

krondia:
Și imaginile de azi din Măgura  :love:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă