Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Vacanta in uimitoarea si fascinanta Thailanda. 20 noiembrie - 1 Decembrie 2025
admin:
Am primit oferta, este foarte buna in conditiile in care din primavara tarifele la excursiile care includ ambarcatiuni au crescut mult. Colaboratoarea noastra a facut in asa fel incat cresterea este nesemnificativa (cca 2%).
Mai jos sunt tarifele aferente fiecarui servici sau excursie optionala:
T1. 24th November. Transfer Phuket Airport - Hotel R-Mar Resort and Spa - SHA Plus 4* Patong. Tarif: 4500 THB/grup
CAT. 26th November - Cataraman - Coral Island - PRIVATE BOAT. Tarif: 35.000 THB/grup
PHI. 27th November - Phi-Phi and Bamboo PRIVATE BOAT. Tarif: 70.000 THB/grup
TOUR 28th November - Island Tour by buses - PRIVATE TOUR. Tarif: 15.000 THB/grup
JAM 29th November - James Bond, Khai, Panyi, Panak - PRIVATE BOAT Tarif: 65.000 THB/grup
SIMCAB 30st November - Simon Cabaret - VIP seats - 19:30 SHOW. Tarif 950 THB/pers
T2. 1st December Hotel R-Mar Resort and Spa - SHA Plus 4* Patong - airport Phuket. Tarif: 4500 THB/grup
Aditional, cina de la panorama Baiyonke Sky. Tariful este de 45 USD/persoana, pret in care este inclus transferul dus si intors, cina si accesul la platforma de panorama. Gasiti la ziua respectiva toate detaliile referitoare la aceasta optionala.
Banii o sa fie stransi de Lidia in prima zi de excursie pentru cina la Bayonke Tower si in prima zi de sejur la Phuket pentru optionalele de acolo.
Maine dimineata (03.10) am sa va transmit un Email, la care am rugamintea sa raspundeti in termen de 3 zile, pentru a putea la randul meu sa centralizez si apoi sa transmit colaboratorilor situatia cu inscrierile la optionale. Dupa ce primim raspunsurile de la toata lumea o sa putem calcula cu exactitate tariful/persoana pentru fiecare optionala.
admin:
Am primit raspunsurile de la toata lumea, acum va pot comunica tarifele/persoana:
T1. 24th November. Transfer Phuket Airport - Hotel R-Mar Resort and Spa - SHA Plus 4* Patong. Tarif: 4500 THB/grup. 22 participanti. Tarif/persoana = 4500/22 = 205 THB
CAT. 26th November - Cataraman - Coral Island - PRIVATE BOAT. Tarif: 35.000 THB/grup. 20 participanti. Tarif: 35.000/20 = 1.750 THB
PHI. 27th November - Phi-Phi and Bamboo PRIVATE BOAT. Tarif: 70.000 THB/grup. 22 participanti. Tarif: 70.000/22 = 3182 THB
TOUR 28th November - Island Tour by buses - PRIVATE TOUR. Tarif: 15.000 THB/grup. 20 participanti. Tarif: 15.000/20 = 750 THB
JAM 29th November - James Bond, Khai, Panyi, Panak - PRIVATE BOAT Tarif: 65.000 THB/grup. 21 participanti. Tarif: 65.000/21 = 3095 THB
SIMCAB 30st November - Simon Cabaret - VIP seats - 19:30 SHOW. Tarif 950 THB/pers. 21 participanti
T2. 1st December Hotel R-Mar Resort and Spa - SHA Plus 4* Patong - airport Phuket. Tarif: 4500 THB/grup 22 participanti. Tarif/persoana = 4500/22 = 205 THB
Cina de la panorama Baiyonke Sky: 22 persoana (inclusiv Lidia, insotitorul de grup) Tarif: 45 USD/persoana
Marea majoritate ati optat pentru toate optionalele. Suma totala de achitat pentru cei care au bifat toate optionalele este: 10137 THB + 45 USD.
La cursul actual, 10.137 THB = 270 euro. Deci ambele transferuri + turul de insula + 3 excursii pe apa + seara de la Simon Cabaret + cina si panorama din turnul Baiyonke Sky: 270 euro + 45 USD.
Am transformat in euro pentru a avea imaginea exacta a cat trebuie sa aveti pregatit pentru optionale si transferuri. Dar asa cum am explicat, lui Lidia trebuie sa-i achitati in THB, pe care o sa-i puteti schimba in Patong, sunt pe langa hotel mai multe exchange office-uri.
Cei 45 USD pt cina la Baiyonke se achita tot Lidiei, in USD - nu in THB, nu in euro.
Pregatesc un Email cu recomandari si detalii, in care o sa va explic si ce bancnote de USD sunt admise si care nu.
admin:
Mai jos este materialul pe care o sa-l transmis si pe Email. Contine sfaturi, recomandari si precizari. Am vazut ca sunt persoane care nu citesc acest gen de comunicari, iar in excursii se intalnesc cu situatii neplacute. Asa ca sfatul meu este sa-l parcurgeti, de aceea am facut efortul de a-l redacta si aminti tot ceea ce am crezut ca va poate ajuta si indruma.
Detalii si recomandari excursie Thailanda
Documente necesare:
Începând cu 15 iulie 2024, cetățenii români, deținători de pașapoarte simple sau temporare, pot călători în Regatul Thailandei în scop turistic sau de afaceri, fără a fi necesară obținerea unei vize de intrare pentru o perioadă de până la 60 de zile.
Pașaportul electronic sau temporar trebuie să aibă o valabilitate de cel puțin 6 luni de la data intrării pe teritoriul Regatului Thailandei.
Important: Începând cu 1 mai 2025, cetățenii străini (inclusiv turiști, persoane aflate în călătorii de afaceri și rezidenți pe termen lung) care intră în Thailanda pe cale aeriană, terestră sau maritimă trebuie să completeze Cardul Digital de Intrare în Thailanda (TDAC) online, înainte de sosire.
Formularul poate fi completat cu până la 3 zile înainte de sosire.
TDAC Portal – Completare formular: https://tdac.immigration.go.th
Ghid complet: https://www.immigration.go.th/?p=33899
Cu cca 10 zile inainte de plecare o sa primiti:
- biletul de zbor international
- biletul de avion Bangkok - Phuket
- voucherul de cazare
Bagaje
Un bagaj de cala. Chiar daca pe zborul international aveti admisa o greutate a bagajului de cala mai mare, aceasta este limitata la imbarcarea pe zborul Bangkok – Phuket la 20 kg. Deci atentie cand va pregatiti bagajele sa tineti cont de acest aspect.
Un bagaj de cabina maxim 8KG - in dimensiunile maxim admise 23x40x55 cm. Atentie la dimeniuni, pentru ca am vazut pe multe aeroporturi ca mai nou se verifica la calibru, daca bagajul se incadreaza. Recomandarea mea, la fel ca intotdeauna este ca bagajul de mana sa fie UN RUCSAC de 20 – 30 l in care la dus sa aveti schimb de haine pentru 2 zile. Asta ca masura de precautie pentru situatia in care bagajele nu ajung odata cu grupul, la Bangkok. Anul acesta am avut personala 4 astfel de situatii, va spun deci din experienta.
Check in online sau front - desk. Operatiunea de check in este una INDIVIDUALA, este nevoie sa o faceti singuri, asa este legal. Pe parcursul aplicarii va fi nevoie sa bifati de luare la cunostinta a unor restrictii, ori faptul ca il completati singuri inseamna ca ati fost informati despre acestea. La front desk (pe aeroport), persoana care va face boarding pass-ul si va ia bagajul la fel va va intreba daca aveti in bagaje lucruri restrictionate.
Online check in si alegerea preferentiala a unui loc sunt ambele operatiuni individuale, in care nici agentia turistica, nici cea de ticketing, nici clubul organizatori, nici insotitorul de grup nu intervin, este nevoie sa le faceti singuri.
Intalnirea pe aeroport. Datorita lucrarilor care se efectueaza in zona de plecari internationale, insotitorul de grup va putea – functie de evolutia santierului de acolo – sa stabileasca locul de intalnire cu doar cateva zile inainte de decolare. Ora de intalnire este intotdeauna cu 3 ore inainte de plecare si chiar daca pare mult, sunt mai multe considerente pentru care de 16 ani fixam in acest fel totul. Unul dintre motive este briefing-ul pe care il face insotitorul de grup, comunicari, precizari, in special pentru cei care veniti prima oara cu noi. Daca intarziati, va asumati tot ceea ce decurge din asta, inclusiv parcurgerea singur(a) a traseului pana la imbacare. Insotitorul de grup se deplaseaza odata cu cei veniti la timp, iar la locul de intalnire nu mai ramane nimeni.
Conexiune. Foarte important este sa tineti cont de eventuale diferente de fus orar, sa nu ajungeti in situatia in care sa pierdeti conexiunea datorita acestui lucru. Trebuie sa stiti ca insotitorul de grup nu are nici o responsabilitate la conexiune, nu are cum sa numere si deci sa stie daca cineva nu a urcat in avion. Este de recomandat sa mergeti in grup, ghidati pe aeroport de insotitor.
La Bangkok. Dupa ce luati bagajele, RAMANETI PE LOC PENTRU REGRUPARE. Nu iesiti singuri, pentru fumat sau altceva, pentru ca riscati sa va rupeti de grup, si nu este sarcina insotitorului de grup sa va recupereze si nici sa va caute, mai ales in conditiile in care autocarul nu va putea stationa mai multe de 10 minute pe peron. Daca va pierdeti de grup, luati un taxi spre hotel. Costa in jur de 600 bht. Dar nu e de dorit asa ceva, de aceea va recomand sa stati cu insotitorul de grup si ceilalti.
Vremea
În Bangkok, luna decembrie este una dintre cele mai plăcute perioade ale anului din punct de vedere climatic.
Temperaturile medii: între 22°C și 32°C.
Vreme: uscată, cu cer senin sau parțial noros; umiditatea este mult mai scăzută decât în restul anului.
Precipitații: foarte puține (decembrie marchează sezonul uscat, după muson).
Vânt: ușor, adesea aducând aer mai proaspăt dimineața și seara.
Ore de soare/zi: 8–9 ore.
În general, decembrie – februarie este considerată cea mai bună perioadă pentru a vizita Bangkok: nu este sufocant de cald, iar riscul de ploaie este minim.
In Phuket temperaturile aerului variaza între 24°C și 32°C, deci cald, dar nu sufocant.
Sezon: uscat (high season) — decembrie marchează începutul perioadei ideale de vizitat (noiembrie–aprilie).
Ploaie: foarte puține zile ploioase (aprox. 4–6 pe lună), iar ploile sunt scurte, de obicei după-amiaza.
Umiditate: moderată (mai scăzută decât în timpul musonului).
Soare: 8–9 ore/zi, ideal pentru plajă și excursii.
Temperatura apei mării: 28°C – 29°C — perfectă pentru înot, snorkeling și scufundări.
Apa e limpede, calmă și caldă, iar vizibilitatea subacvatică este excelentă în această perioadă (până la 20–30 metri în unele locuri)
Imbracaminte – incaltaminte
Nu inghesuiti in bagaje intreg dulapul de acasa, fiti selectivi si adaptati-va ca alegere la temperaturile de acolo.
Este o vacanta de vizitare si de plaja. Pt asta sa aveti pregatit ceva sport, lejer si IMPORTANT, PENTRU VIZITARE IN BANGKOK LA TEMPLE SI PALATUL REGAL - PANTALON LUNG SI UMERII ACOPERITI in rest haine de plaja si de sezon la mare.
Incaltaminte - cel putin o pereche de adidasi, comozi, purtati, in rest ceva de plaja.
Sapca, palarie, si protectie - gasiti acolo o multime de tipuri de creme solare, nu are sens sa le luati de aici.
In excursiile pe plaje, pe insule, in picioare sa aveti NEAPARAT-NEAPARAT papuci contra aricilor de mare. Nu ati vrea sa traiti o experienta atat de traumatizanta asa cum este calcatul cu piciorul deprotejat, pe un arici de mare.
Daca aveti masca de snorkeling, bagati-o in bagaje. Sau puteti achitiona una, in conditiile in care nu aveti experienta, una care sa acopere toata fata.
Pentru excursiile pe mare, este foarte indicat sa aveti un rucasc impermeabil, se gasesc acolo la toate chioscurile sunt destul de ieftine. Puneti toate lucrurile in el si nu mai aveti teama ca se pot uda. Tot de la chiosc cumparati neaparat si un badge de pus la gat, impermeabil pt telefon si bani.
Ganditi-va de asemenea ca oricand poate sa apara ploaia, deci PELERINA. Sa nu va lipseasca zilnic din bagaje.
Medicamente. O sa gasiti farmacii peste tot si sa stiti ca sunt bine aprovizionate, iar multe din medicamente adaptate la mediul de acolo, fiind astfel mult mai eficiente in cazuri de viroze, de exemplu. Luati insa la voi o trusa de medicamente in care sa aveti ceea ce luati in mod obisnuit si prescris, iar daca stiti ca aveti rau de mare, sa aveti in aceasta trusa si ceva profilactic pentru asta. Cand stiti ca este excursie pe mare, luati o astfel de pastila pentru a evita starile neplacute.
Bani: dolari, euro, totul este bun acolo. O sa schimbati sunt exchange office-uri sau la hotel. E bine sa cumparati in moneda lor, THB. Cardurile unor banci nu functioneaza bine la retragere, uneori chiar si la plata in magazine, de accea va recomand sa aveti mai mult cash la voi. Cat? Depinde ce doriti sa luati.
La USD atentie sa fie de tipul nou (din 2013 incoace), sa nu rupti catusi de putin, sa nu fie marcati, scrisi, etc. Foarte multe case de schimb nu o sa va primeasca bancnotele vechi sau cele cu defecte.
Ganditi-va ca o masa costa cca 20 de euro, dar mai platiti scaunul solar, umbrela, vreti suc, bere, poate sa cumparati niste amintiri.
La fabrica de perle, la care o sa ajungeti in turul de insula, puteti plati cu cardul, in 15 ani de cand merg acolo nu am auzit pe nimeni sa se planga ca nu i-a mers cardul. Lidia stie sa va orienteze in magazinul fabricii, va spun si eu de acum, ca perlele de apa sarata sunt mult mai scumpe decat cele de apa dulce, pentru ca procesul de dezvoltare a „margaritarului” este mai lent. In ultima sala, dupa ce treceti de zona in care sunt expuse coronitele participantelor la Miss Univers, apoi de cea in care in vitrine sunt lucrari mai deosebite, veti gasi lucruri destul de ieftine: coliere, bratari, cercei, decoratiuni etc.
Cumparaturi. Bangkok-ul are o multime de mall-uri, chiar veti sta in zona in care sunt cele mai mari. Dar nu va asteptati la preturi mici. Totul este destul de scump, dar daca doriti ceva deosebit, acolo aveti ocazia sa gasiti, sunt multe case de moda care nu expun in mall-urile europene, dar acolo sunt prezenti.
Ce cumpara lumea de obicei din Thailanda? Majoritatea se orienteaza doar spre souvenir-uri artizanale si cosmetice. Exista o gama mare de creme de cocos de buna calitate, plasturi de durere, o sa vedeti ca aveti ce cumpara. Am mai vazut ca lumea isi cumpara fructe confiate si mirodenii.
Socializare. Scriu asta in special pentru cei care vin prima oara cu noi. Dupa cate stiti Singles Camp este un club de socializare, iar actiunile noastre sunt gandite sa poata oferi interactiune. Daca tot ati ajuns aici la noi, daca tot v-ati decis sa participati la o actiune a clubului, este pacat sa nu profitati de oportunitatea de cunoaste oameni noi, de a socializa, de a va face prieteni, dar in special de a va petrece o vacanta in grup. Va recomand, noi/vechi, sa petreceti serile impreuna, sa luati masa in grup, sa va distrati in cluburi, sa stati grupat pe plaja, sa mergeti la masaj (sa nu ratati rasfatul acesta, pentru ca Thailanda este tara cea mai potrivita pentru asta). Profitati de oportunitatea asta, e pacat sa mergeti intr-o astfel de vacanta si sa stati deoparte, sa fiti solitari, sau sa va desprindeti cate 2-3 de ceilalti. In fiecare grup exista cate o gascuta mai vesela, care genereaza stare buna, in care se rade, iar atmosfera este una foarte faina. Tineti-va de ei, de insotitorul, pentru ca in felul acesta o sa fiti cu grupul, in felul acesta o sa fiti luati „in gasca”. Daca lumea va vede ca stati deoparte, daca va rupeti de grup, va fi foarte greu sa fiti perceputi de ceilalti ca oameni faini, de care ar vrea sa se apropie intr-un fel. In sutele mele de grupuri, am vazut de atatea ori fenomenul asta si nu am putut gandi decat ca imi pare rau pentru oamenii care stau deoparte, care nu socializeaza, care in final pleaca fara sa se imbratiseze cu cei cu care si-au petrecut o vacanta. Si imi pun firesc intrebarea: oare de ce au venit cu noi?
Intalniri, program. O sa o aveti insotitor de grup din partea clubului pe Lidia, o persoana cu multa experienta, care cunoaste foarte bine profilul celor din Singles Camp, este aproape de la inceput cu noi. A mai fost in Thailanda de cateva ori, stie sa va indrume, stie ce sa va recomande. In acelasi timp stie unde poate sa relaxeze programul si unde este foarte strict. In Patong stie cluburile, restaurantele, mergeti cu incredere impreuna cu ea.
Am sa revin cu biletele de avion si voucher-ul de cazare. Atunci o sa va urez "calatorie placuta!".
Bon Voyage:
A aparut un loc disponibil intr-o camera dbl la FEMEI ,dintr-o renuntare.
Alincristian:
Salutare! Cei care mergem în Thailanda, nu facem un grup pe whatsapp să ne cunoaștem și să facem anumite “planuri” de vacanță?😂
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă