Autor Subiect: Incursiune in Indonezia, smaraldul Ecuatorului si sejur in Bali. Vacanta 5*  (Citit de 2984 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13828
Am primit biletele de avion, am formulat si voucher-ul, vi le-am transmis pe amandoua pe Email, impreuna cu textul postat in mesajul anterior.

Daca cineva nu a primit biletul si voucher-ul trimiteti-mi un Email pe office@singlescamp.ro si il retransmit.

Nu lasati viza pe mai incolo, pregati-va din vreme toate documentele.

Offline AtenaM

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Neata,

Am si eu 2 intrebari/clarificari:

1. La plata taxei pentru Bali eu am pus la arrival date data de 16.06.2025. Nu cred ca e vreo problema, nu? De platit am platit.  :)
2. Biletul de avion Bandung - Denpasar, urmeaza sa-l primim sau il ai tu Lidia si pentru noi?

(Viza a venit  online in cateva minute, servicii super  ;))
Multumesc frumos.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13828
1. Orice data anterioara e ok.

2. Lidia o sa aiba biletele de zbor domestic, dar vor fi trimise si pe Email, fiecarui participant.

Offline rd_corina10

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Buna ziua,

Pe viza mea e trecuta localitatea de nastere cu litere mici, in ciuda faptului ca am completat datele cu majuscule. Oare sa fie acest amanunt o problema la intrarea in Indonezia?

La completarea formularului vamal, la rubrica “Number of Baggage Arriving with You”, se trece doar bagajul de cala?

Offline oli

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 260
Re: Incursiune in Indonezia, smaraldul Ecuatorului si sejur in Bali. Vacanta 5*
« Răspuns #19 : Miercuri, 16 Iulie 2025, 22:50 »
Excursia in Indonezia a fost pt mine o experienta plina de bucurie si de desoperiri. Fiind distanta atat de mare de tara noatra, si chipurile locuitorilor pareau exotice pt noi, dar si noi pt ei. Asa ca si ei doreau sa isi faca poze cu noi.
Am poposit in Indonezia mai intai in insula Java , unde este si capitala, metropola cu 80milioane de locuitori, milioane de masini si de 3ori mai multe motociclete, care se descurca toate intr-un trafic nebun, cu reguli bune ca sa fie incalcate si sa functioneze mica intelegere. Desi sunt f multi locuitori saraci, aproape nu am vazut cersetori( doar la templu cativa). Restul fiecare incearca sa castige o paine, fie vanzand mancare la tonete pe strada, fie recicland, fie dirijand ad hoc traficul.
Indonezia este o tara f bogata si dezvoltata cu multe resurse minerale si petrolifere. Au zgarie nori, autostrazi, pasarele, tren de mare viteza pe piloni prin mijlocul junglei. Desi in Java sunt intr-o continua viteza si agitatie ca castige un ban, sunt zambitori si curiosi. Elevii de liceu isi doresc sa comunice cu noi, sa isi faca cate o paza cu noi. Am avut parte de un spectacol minunat la un teatru local in natura, cu muzica si dans in care s-au utilizat instrumente traditioanle din bambus. Atmosfera a fost mununata. Am trecut si pe la teatrul de papusi traditionale-patrimoniu Unesco, unde nu ne-am putut abtine sa nu ne cumparam cate un suvenir.
Religia este majoritar musulmana si vezi frecvent femei cu hijab, si vezi motocicliste cu hijab sub casca.
Ne-am racorit si linistit putin la Bandund , mai la inaltime si mai linistit, rezedinta de vacanta a celor din Jakarta, cu arbori seculari, atmosfera mai tihnita, moluri cu haine ieftine si dragute. Am vazut vulcanul Tangkuban Perahu si am facut o minunata calatorie prin padurea tropicala in cautarea izvoarelor calde sufurice.
Am mancat fructe care mai de care; merita cumparat si gustat din toate felurile-mangustine, soursop(graviola) , mango mai mic si mai mare, fruct cu coaja piele de sarpe, ananas( a! si era sa uit! Durian! Nici acum nu l-am putut manca). Mancarea , asemanatoare cu cea din alte tari asiatice este proaspata si gustoasa, pe baza de orez , fructe, mancaruri din pui , peste condimentate picant , dar si cu lemon gras. Deserturile nu sunt f grele, sunt multe vegane, indulcite cu zahar din flori de palmier (cu induce glicemic de 2 ori mai mic decat zaharul). Cafeaua este f fina, mai putin prajita ca la noi. La fel de fina este si cea obtinuta din excrementele animalultului ( civeta de palmier)care a mancat boabele de cafea.

Offline oli

• Sr. Member
« Răspuns #20 : Miercuri, 16 Iulie 2025, 23:12 »

Offline oli

• Sr. Member
« Răspuns #21 : Miercuri, 16 Iulie 2025, 23:15 »
Desi am avut diverse mijloace de transport, totul a fost f bine organizat, astfel nu am simtit oboseala. Si am tot fost indopati si pe avion si pe tren, am avut cu ce ne ocupa timpul.
Ghizii f bine pregatiti si simpatici . De la Suleyman serios si musulman, ne intalnim cu Sweedja imbracat in fusta, parul lung si o decoratiune pe cap. Ai fi zis ca fumeaza iarba non stop. De fapt este f serios, se imbraca in portul traditional, pe langa faptul ca este agricultor si cultiva cafea, part time e ghid turistic si se pregateste sa devina preot hindus. Nu mai zic ca e si bunic.
Bali ne intampina inca din aeroport cu aranjamebte florale, primim ghirlande de flori de frangipani la gat, vedem luminata o statuie uriasa de zei pe insula.
In Bali, inca de cand intri e altfel decat in alta parte, sunt temple peste tot , unul la 2 case, aproape, pt ca fiecare familie are templul ei, nu gasesti zgarie nori , si nici casa mai inalta decat inaltinea unui cocotier ; e totul verde ca intr-o gradina, un muzeu in aer liber. Pe marginea drumului intalnesti frecvent magazine si artizani de statui in piatra sau in lemn, vezi culturi de flori pt templu. Religia joaca un mare rol in viata cotidiana. Oamenii aprind betisoare parfumate, aduc jertfe flori si fructe in mici cosulete fin frunze de bambus dimineata in fata magazinului, pe nisipul de pe plaja, peste tot in semn de multumire si pt a se ruga pt prosperitate.
Hotelul la malul oceanului indian e plin de arbusti cu flori de frangipan pe care le gasesti mereu pe covorul de iarba, le iei le pui in par si mirosi parfumul exceptional. Valurile oceanului permit activitati acvatice precum snorkeling si surf, iar si lectiile sunt ieftine. La plaja sau la hotel ti se ofera sedinte de masaj pe care nu le poti refuza.  Pe langa hotel, unde preturile sunt mai mari, ti se ofera masaj sau activitati acvatice la preturi mult mai mici de catre localnici si este legal sa convietuiasca si ei.
La hotel sunt si activitati cum sunt yoga dimineata pe malul oceanului sau aqua gym in piscina.
Excursia de familiarizare cu Bali e f interesanta , intram si simtim ca facem si noi parte din cultura insulei in templele lor, vedem oameni purifucandu-se in izvoarele din templu, intram la templu neaparat imbracati cu fusta traditionala ( sarong pe care o primim acolo), mancam la un restaurant superb cu o panorama suberba asupra de vulcanului si lacul lui numit Batur, trecem prin nemunarate sate frumoase cu temple vechi, am vazut ateliere de argint si lemn. De mare efect a fost plimbarea printr-un lan de orez in terase , unde ne-am facut poze in leagane, am mers cu covorul lui Aladin sau cu tiroliana.
Inotul cu delfinii a fost f emotionant pt toata lumea. Am fost atat de aproape de aceste fiinte inteligente si vesele!
Cine nu s-a putut desprinde de cultura locala, si lasa prada oceanului si plajei, au continuat cu o a doua excursie la templele Marele templu pur , vechea curte de justitie, in orasul pictorilor Ubud, unde am putut admira picturi in tehnica traditionala f minutioase cu personaje la cuĺturi agricole sau la serbari la temple, dar si tablouri moderne inspirate de cultura locala.
Turisele, si ghida noastra, am fost toate numai fete vesele si mandre. Sa vezi ce frumos ne statea toate imbrobodite si cu picioarele goale la moscheia din Jakarta dar si cu saronguri la temple.
Ne-m incarcat din Bali de o energie f pozitiva, de natura, de o bucurie sincera de intalnire cu o societate tanara in plina dezvoltare si optimista.
Mi sa parut o tara curata, primitoare si sigura pt turism.

Offline oli

• Sr. Member
« Răspuns #22 : Miercuri, 16 Iulie 2025, 23:25 »

Offline oli

• Sr. Member
« Răspuns #23 : Miercuri, 16 Iulie 2025, 23:53 »