Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Un taram nordic fascinant: Insulele Faroe 5 - 13 iulie 2025
admin:
Am verificat zborurile, le-am corectat, o sa ajungem in Faroe mai repede ceea ce este excelent si de asemenea acasa. La programul actual, dar care se poate schimba. Tariful (inca) se inadreaza in cei 700 de euro bugetati, asa ca ne grabim sa luam biletele. Va transmit acum un Email fiecarui inscris si pana in 18 septembrie asa dori sa finalizam cu rezervarea propriu zisa si plata avansului. Doresc ca pana cand plec in vacanta mea personala, sa cumpar biletele, pana nu se scumpesc si pana le gasesc pe acest orar.
admin:
Am pana acum 4 confirmari de la prezervarile anterioare. Maine este termenul limita pentru raspunsul definitiv, tot atunci urmand sa inchid (daca primesc de la toata lumea) sau sa deschid disponibilitatea pentru urmatorii pe lista de pre-rezervare.
admin:
S-au schimbat cateva segmente de zbor, dar nu este ceva semnificativ. Am facut modificarile si pe site si pe forum, pentru a nu exista nici o confuzie. Mai jos este programul nou:
05JUL KL 1372 07:00 BUCHAREST OTP - AMSTERDAM AMS 08:50
05JUL KL 2854 10:25 AMSTERDAM AMS - COPENHAGEN CPH 11:45 ( OPERATED BY SK 0552 SCANDINAVIAN AIRLines )
05JUL KL 8636 16:25 COPENHAGEN CPH - FAROE ISLANDS 17:40
12JUL RC 450 08:20 FAROE ISLANDS FAE - COPENHAGEN CPH 11:25
12JUL KL 1274 16:30 COPENHAGEN CPH - AMSTERDAM AMS 17:55
12JUL KL 1377 21:15 AMSTERDAM AMS - BUCHAREST OTP 00:55 (13 iulie)
V-am transmis pe Email noile bilete de avion.
admin:
Echipa este completa, asa ca singurul lucru pe care il asteptam este acum plecarea. Pentru aceasta postez aici si am sa va transmit si pe Email, cateva informatii si recomandari.
Ca si documente este nevoie sa aveti la prezentarea pentru formalitatile de check in aeroport: paşaportul . Pentru insulele Faroe si Groenlanda trebuie să se prezinte exclusiv paşaportul românesc valabil (intrarea nu se permite pe baza cărţii de identitate româneşti). Cu copy/paste de pe pagina MAE destinata calatoriilor in insulele Faroe: Cetăţenii români care doresc să călătorească în Groenlanda sau în Insulele Feroe în scop turistic, pentru o perioadă maximă de 90 de zile în decurs de 6 luni, trebuie să prezinte exclusiv paşaportul românesc valabil (intrarea nu se permite pe baza cărţii de identitate româneşti).
Biletul de avion l-am transmis deja, imediat dupa achizitia acestuia. Salvati-l pentru a-l avea la voi.
Pentru zborurile de plecare este indicat sa faceti check in online. Check in-ul este o actiune INDIVIDUALA si PERSONALA - nu are legatura cu agentia turistica sau de ticketing, cu insotitorul de grup sau cu oricine altcineva. Daca nu stiti sa faceti aceasta operatiune, rugati o persoana apropiata care a mai facut. Procesul este foarte simplu, trebuie doar un pic de atentie. Daca nu veti putea face check in online - nu este nici o problema - il puteti face pe aeroport, odata cu predarea bagajelor.
Bani. Socotiti ca o cina este cca 35 euro, un pranz cam tot pe acolo, mai puneti excursia cu barca (cca 50 de euro), costurile de tuneluri, taxe de drum si ferry (cca 35 euro) si o sa ajungeti la cca 650 de euro. Mai puneti si ceva pt impuls, amintiri etc. Cardul este esential si recomandat acolo, sunt destul de putine locuri in care se poate cumpara cu cash. Banii pt taxe o sa ii achitati in euro.
Bagaj. Pentru ca transportul de la aeroportul din Vagar pana la locatie si retur se va face cu un microbuz 8+1, iar acest tip de mijloc de transport nu are spatiu mare de bagaje, impunem o limita a dimensiunilor bagajului, astfel incat sa ne asiguram ca putem transporta toate trolerele. Dimeniuni maxime: 60 x 40 x 30 cm. In conditiile in care nu ne incap bagajele, cei care au depasit dimensiunea impusa, vor fi nevoiti sa-si asigure si achite singuri transferul la locatie, dus si intors. Nu ne dorim astfel de situatii sensibile si neplacute, tocmai din acest motiv specificam si comunicam din timp aceasta conditie de dimensiune.
Eu am facut de mai multe ori destinatia aceasta si in dimensiunea comunicata, va asigur ca incape tot echipamentul necesar. Va spun ce iau eu cu mine:
- 2 perechi de trekeri, din care una deja in picioare, pe drum.
- 1 pereche de adidasi usori, cu care sa pot umbla prin casa si sa merg seara la cina la Rose, in vecini
- 2 perechi de pantalon de drumetie de primavara, din care una pe mine, pe drum
- 1 pereche de pantalon de trening, pt casa si cina
- pelerina lunga, pelerina scurta (de ploaie si vant)
- lampa frontala
- haina termica cu gluga, de primavara
- haina termica cu gluga, mai subtire
- palarie de soare dar este bine sa aveti in caz de vant si o caciulita
- lenjerie intima
- 10 perechi de ciorapi, din care 7 sa fie mai grosi, pt trekeri
- ceva in care sa dorm
- 12 tricouri termice (care ocupa foarte putin spatiu, pt ca materialul tehnic este foarte usor)
- prosop baie, mediu ca dimensiune
- trusa necessaire
- dusch gel mic (nu avem asa ceva la locatie ci doar sapun)
- mancare: anii trecuti recomandam cumpararea catorva alimente din tara, dar acum preturile de acolo nu mai par asa de speriat. O sa opriti pe drumul spre casa in care veti sta si va puteti aproviziona in grup (recomandat) pentru micul dejun. Poate de acasa sa aduceti niste cafea si ceai.
Luati cu voi un triplu stecher, sa puteti incarca 2 device-uri. Prizele sunt europene, cu doi pini, tip F, deci nu aveti nevoie de adaptor.
Pe verificate, toate astea incap fara probleme in ceea ce am comunicat in mesajul principal. Daca insa se iau inutilitati (blugi, nu stiu ce bluze altele decat cele de tip termic, pantofi sau ghete de oras etc) doar ca sa fie acolo ca poate trebuie, atunci evident ca bagajul se mareste si ajungeti la over-size.
Pe langa bagajul de cala sa aveti si un rucsac de 15 - 20 litri. La dus puneti in ele un schimb, pentru ca am avut intr-un an o situatie de bagaj neajuns la destinatie. A venit dupa o zi, dar problema este ca 24 de ore nu o sa aveti cu ce va imbraca. Pe verificate, toate astea incap fara probleme in ceea ce am comunicat in mesajul principal. Daca insa se iau inutilitati (blugi, nu stiu ce bluze altele decat cele de tip termic, pantofi sau ghete de oras etc) doar ca sa fie acolo ca poate trebuie, atunci evident ca bagajul se mareste si ajungeti la over-size.
Locatie. Va reamintesc ca NU o sa stam nici la hotel, nici la pensiune, nici la vila, ci intr-o casa turistica. Am descris-o pe site si forum, v-ati putut informa pe internet din timp despre ea. Am stat acolo in 2019, 2021, 2022 si 2023 si ne-am simtit grozav, de aceea am si insistat sa o avem din nou. Ce trebuie inteles este ca noi trebuie sa ne gospodarim cu toate acolo, incepand de la prepararea mic dejunului pana la curatenie si dus gunoiul. Este o actiune care se adreseaza celor care iubesc natura asa ca stiu ce inseamna a sta in locuri mai izolate, cunosc si se pricep la autogospodarie, deci nu ar fi nevoie de atatea explicatii. Dar "just in case", am tinut sa reamintesc si sa punctez ceea ce tine de acel loc in care vom sta 7 nopti.
Sunt in total 6 camere si 3 grupuri sanitare, aceasta inseamna ca o sa beneficiati in regim share de aceasta facilitate. Evident ca nu exista... lift:) Are o panorama exceptionala: la nord se poate vedea apusul in ocean, iar aproape se vad cei mai inalti munti de pe insule: “Slættaratindi"
Ce ofera locatia: TV, Cablu TV, uscator de par, prosoape (dar e bine sa mai aveti unul in bagaj), lenjerie de pat, sapun, hartie de toaleta. Nu exista sampon, deci trebuie sa aduceti de acasa.
Incalzire centrala, apa calda, fier de calcat, parcare gratuita, salon de servire a mesei (la fiecare etaj cate unul), bucatarie (la fiecare etaj cate una), spatiu in care ne putem pregati mancarea (la fiecare etaj).
Nu are aer conditionat, dar nu cred ca e nevoie de asa ceva acolo...
Regulile casei: No smoking/ Check-in is anytime after 4PM/ Check out by 11AM/ Self check-in with lockbox
Repartizarea pe camere se va face de insotitorul de grup si de...ruleta. Incepem cu cei care o sa stea cate doi in camera, apoi cu cei care au single. Facem bilete de tragem la sorti.
Micul dejun nu este inclus in tariful de excursie si trebuie sa-l pregatiti, in fiecare dimineata. Recomandarea este sa veniti pregatiti cu cafea, ceai, salam de Sibiu, pateuri, branza topita, cascaval, pentru cele 7 mic dejunuri. In apropiere, la 8 km exista 2 food-market-uri de unde puteti completa cu paine, oua, legume, fructe.
Cinele o sa le luati de preferat la Rose Cafe, un noroc fantastic ca exista acel mic restaurant langa locatia in care stati. Se gateste excelent acolo, Florin se va consulta cu Rose pentru urmatoarea zi si va comunica ceea ce s-a ales (somon, pestele zilei, miel, paste, salata cu somon fume etc).
Doua pranzuri le veti la un restaurant unde se poate servi o supa foarte buna de somon cu crab sau creveti, salate si un fel de baza la alegere. Mai serviti pranzuri usoare si pe la restaurantele de benzinarii, iar intr-una dintre zile o sa pregatiti de acasa un picnic pt ca pe acea insula nu exista nici un magazin, nici un restaurant.
Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gasesc bauturi alcoolice, iar unde se comercializeaza, sunt foarte scumpe. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroportul din Vagar, este asezat "strategic".
Puneti-va in bagajul de mana (in cel de cala nu e voie) baterii suplimentare, sa nu ramaneti fara curent la telefon si sa nu mai puteti face fotografii.
Reguli de calatorie in microbuz. Subliniez inca o data, desi sunt convins ca toata lumea stie cu cine merge: este vorba de UN CLUB DE SOCIALIZARE, nu de o agentie de turism. Fac subinierea aceasta pentru ca am mai intalnit persoane care s-au facut ca nu inteleg unde s-au inscris. Club de socializare inseamna un grup de prieteni sau viitori prieteni, un loc in care nu trebuie sa existe competitie, egoisme, manifestari de superioritate etc. Nu conteaza cine sau de unde esti, intr-un grup SC toata lumea este tratata pe acelasi nivel. Locul in microbuz nu este batut in cuie, ocuparea se va face in ordine, prin rotatie.
Nu este o excursie de shopping si nici una de relaxare. Zilnic, in masura in care vremea este buna iesim sa vedem cate o zona. Informativ eu am postat un program, dar foarte posibil ca acolo sa-l mai schimb, in functie de forecast. Daca vad ca maine este bine pe 2 insule, acolo mergem, ar fi aiurea sa ma tin de program, in conditiile in care acolo unde ar fi trebuit sa mergem, ploua. Vremea este schimbatoare, dar cu un pic de noroc o putem „dribla”. Oricum la sfarsit de excursie o sa vedeti tot ceea ce este scris in program, totul este gandit lejer si cu marja de timp. Deci chiar daca din cauza vremii nu facem ceva intr-o zi, cu siguranta ca o sa facem in alta.
Faroe este pentru noi cel putin in top 10 in lume. Sper din toata inima sa va placa cel putin de mult cat iubim noi locul acela.
Este cea mai buna luna de calatorie in Faroe, dar niciodata nu se stie, cum va fi cu ploaia. Pt a evita pe cat posibil stropii, dimineata ma voi orienta pe ce insule ploua si pe care nu si voi face programul astfel incat sa evite pe cat posibil ploaia.
Locul de intalnire este specificat pe forum si site, la fel si ora.
Pe mine daca nu m-ati intalnit niciodata ma vedeti aici: https://singlescamp.ro/page/gigi-cindea
Daca aveti intrebati puneti-le pe forum, aici urmaresc ceea ce se scrie si intreaba. Promit sa fiu cat se poate de promt.
Spor la bagaje, ganduri frumoase pana atunci!
admin:
Pentru ca o sa ajungem pe insula Kalsoy (biletele de ferry sunt deja cumparate) poate e de interes sa aflati despre o poveste foarte cunoscuta in Faroe, cea a "Femeii-foca".
Cu ani in urma imi amintesc cum la intoarcerea din Mikladalur, satul in care se afla monumentul Kópakonan, am luat-o pe un drum lateral si am oprit pe malul oceanului. Vazusem de departe pe cineva in valuri, si eram tare curios cine si de ce se balaceste in apa care nu avea mai mult de 10 grade. Cand am ajuns din apa iesea un soi de Kópakonan, o femeie extrem de atletica si puternica. Avea un cos mare in mana, in care culesese alge, un fel de "salata" ce se afla des pe mesele localnicilor. Atat de frapanta a fost asemanarea incat imaginea femeii iesite din ocean mi s-a fixat in minte pentru toata viata...
Daca doriti sa cititi povestea Kópakonan ("Femeia - foca") dati CLICK aici: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,4217.0.html
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă