Autor Subiect: Ciucas, Muntele Rosu, Bunloc. Drumetii, socializare, petreceri. 6 - 8 septembrie  (Citit de 2178 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Tarif: 590 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/ciucas-muntele-rosu-septembrie-2024

Perioada de desfasurare: 06/09/2024 - 08/09/2024

Cazare: Pensiunea Zenit - Brădet, Săcele, DN1 A, judetul Brasov

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     mese de mic dejun, pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Masivul Ciucas, Muntele Rosu, Masivul Piatra Mare, Bunloc

Profilul si tipul excursiei: excursie activa, cu drumetii montane, cu cine preparate impreuna, cu socializare si distractie de seara

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active cu pregatire fizica buna, iubitoare de munte si miscare in aer liber, obisnuite cu potecile montane. Deschise, sociabile, fara egoisme, cu intelgere.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

:oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Programul excursiei

Ziua 1. Vineri 6 septembrie 2024 Ne intalnim, ne cunoastem, o plimbare in natura, un grill de ...socializare, ne distram
Orele 14:30 – 15:00  intalnirea la pensiune

Ne cazăm, luam o mica gustare si iesim la o plimbare in apropierea pensiunii
La intoarcere ne apucăm de grill
Atmosfera de lângă foc este grozavă … Ne bucurăm să repetăm această experiență de câte ori este posibil. Am avut, de fiecare dată, ajutoare de nădăjde și idei noi de preparate la grătar...

Însoțitorul de grup va aduce cele necesare pentru micul dejun, gratar, cina de sâmbătă si gustarea de vineri, in afara de bauturi pe care si le va aduce fiecare.
Magazine sunt doar la Săcele, cel mai bine sa vă aduceti ce stiti ca mai aveti nevoie.
Cheltuielile cu masa urmeaza să fie împărțite în mod egal. Fiecare trebuie sa ajute la pregătirea meselor, la debarasare samd.

Avem rugămintea să anuntati din timp pe forum dacă aveti restrictii alimentare sau dacă nu consumati carne.

După cină, petrecem.

Ziua 2. Sambata 7 septembrie 2024 Drumetie de o zi in Masivul Ciucas

Traseu drumeție: Cabana Muntele Rosu (1280m) - Vârful Muntele Rosu (1765m) - Șaua La Răscruce (1805m) - Șaua Gropșoarele (1663m) - Cabana Ciucaș (1595m) - Fântâna N. Ioan (Izvoarele Teleajenului)
Durata: 5 - 6 ore

Grad de dificultate: mediu
Echipamentul montan de drumetie este absolut obligatoriu!

Este ziua dedicata in intregime Muntilor Ciucas.

Micul dejun devreme si la ora  08:30, echipati de drumetie, plecam in grupaj auto spre Cabana Muntele Rosu (1260m), sunt circa 30 km,  aproximativ 45 de minute cu masina.
De aici vom parcurge un circuit in care vom surprinde toate minunatiile Ciucasului: paduri de fag si brad, pajiști pitorești, stanci cu forme bizare sculptate in conglomerate (Turnul Caprioarei, Babele la Sfat, Tigaile Mari).
La Cabana Ciucas vom face un popas mai lung pentru masa de pranz si hidratare. Cabana este functionala si dispune de un restaurant. Daca vremea este frumoasa si sunt doritori, putem urca pe vârful Tigaile Mari sau Ciucas. Cine nu doreste sa mearga, poate astepta la cabana sau pe pajistea in care se afla situata aceasta. Dupa regrupare coboram spre Cabana Muntele Rosu pe la Izvoarele Teleajenului .

Revenim la pensiune, pregatim cina si apoi muzica si distractie.

Ziua 3. Duminica 8 septembrie 2024 Muntele Bunloc

Micul dejun, eliberam camerele, dar, inainte sa plecam spre casa, mai facem un popas pe Muntele Bunloc. Urcam cu telescaunul si coborâm pe jos.

In jurul pranzului ne luam ramas bun, cu speranta ca ati ramas cu amintiri frumoase din aceasta  iesire pe munte impreuna cu prietenii SinglesCamp&Travel

Muntele Bunloc (altitudine maximă de 1185m) este locul preferat de promenadă al săcelenilor şi o destinaţie facilă pentru amatorii de drumeţii uşoare.  Aici a fost construită în anul 1933 prima trambulină de sărituri cu schiurile din România, pe o structură de lemn iar un an mai târziu avea loc și primul concurs. Până prin anul 1989 a funcţionat şi o pârtie de schi...

Bunloc este în prezent unul din cele mai tari locuri de lansare pentru paraglading (zbor cu parapanta) din România! Şi asta poate şi pentru că aici este în funcţiune (încă) un vechi telescaun (lungime traseu 1662m, altitudine plecare 660m, altitudine sosire 1170m) cu ajutorul căruia pasionaţii îşi pot urca echipamentul de zbor până în vârf si cei mai putin activi se pot bucura de panorama exceptionala de sus.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Sacele

Municipiul Sacele este situat în partea de sud-est a judeţului Braşov, în imediata vecinătate a municipiului Braşov (la 15 km faţă de centrul municipiului Braşov), fiind străbătut de DN 1 A (Braşov – Cheia - Vălenii de Munte) şi de DN 1.
Cu o vechime de secole, atestat documentar pentru prima dată la 1366, Săcele reunește astăzi cele patru vechi sate săcelene Baciu, Turcheș, Cernatu și Satulung și este al treilea oraș ca suprafață în România, în arealul său aflându-se munții Piatra Mare si o parte din munții Ciucaș, Grohotișului și Neamțului.
La Bradet - Săcele se gaseste barajul de pe Tărlung, creat in anul 1975, in prezent principala sursa de apa potabila a municipiului Brasov si cel mai mare lac de acumulare împrejmuit din ţară, cu o suprafață de 145 ha.

Pensiunea Zenit Sacele
O amplasare mirifica, departe de zgomotul cotidian, in zona Bradet -Sacele, jud Brasov, la poalele munitilor Ciucas cu acces spre renumita Vale a Doftanei.
Are un lounge comun, grădină, o bucătărie comună, facilități de grătar si terasa. Accesul la WiFi este gratuit si disponibil în întreaga proprietate.
Camerele pensiunii au balcon cu vedere la grădină. Toate camerele de la Pensiunea Zenit au dulap, TV cu ecran plat și baie privată.
Pensiunea se afla la 23 km de Brașov și la 34 km de Poiana Brașov.

:oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Ciucas, Muntele Rosu, Bunloc. Drumetii, socializare, petreceri. 6 - 8 septembrie
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 30 Martie 2024, 17:56 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/ciucas-muntele-rosu-septembrie-2024

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Buna! Sunt Cornelia si m-am inscris la aceasta excursie-drumetie in Ciucas. Imi place foarte mult sa merg in calatorii si in drumetii prin tara noastra.
Am nevoie de ajutor pt tranport! Nu sunt sofer.
Cum se procedeaza? Eu nu pot pleca din Bucuresti mai devreme de ora 12.00.
Exista grup de whatsapp pentru fiecare excursie?
Va multumesc. Ma bucur sa fiu in acest grup frumos de oameni dornici sa exploreze locuri noi.
Toate cele bune tuturor!  *|*

Offline krondia

• Hero Member
Bine ai venit, Cornelia!

La aceasta excursie este bine sa veniti impreuna daca sunteti din aceleasi zone.
Scrieti aici daca aveti nevoie de transport sau daca mai puteti lua pe cineva de pe traseu.

Forumul este principalul mijloc de comunicare pentru excursiile noastre.
Am sa fac un grup Wapp cu o zi inainte de excursie insa va fi nevoie sa imi trimiteti mesaj ca doriti sa faceti parte din acest grup, in caz ca nu ati mai fost cu mine recent.

Pâna atunci, scrieti, va rog,  pe forum.

Mai jos, cateva imagini de zilele acestea cu zona in care se gaseste pensiunea. Tocmai am petrecut aici un weekend foarte fain cu  grupul cu care am urcat in Piatra Mare.

Fotografii si impresii din drumetia in Ciucas de anul trecut gasiti aici:

https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3835.0.html

Cine mai vine cu noi?

Offline Cornelia Bataus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Bun gasit!
Da, eu doresc sa fiu pe grupul de whatsapp. 0769276125
Nu cunosc ce persoane din Bucuresti participa la aceasta drumetie, va rog daca puteti sa ma ajutati pentru a ne grupa cu transportul.
Eu am alergie la lactate, insa mananc carne. Doresc cinele. Le platesc la agentie impreuna cu ultima suma?
Va multumesc.
O saptamana minunata! De abia astept drumetia!
Cornelia

Offline krondia

• Hero Member
Vedem mai aproape cu transportul, inca este devreme.
Solutii se gasesc cu siguranta.

De aprovizionarea pentru mese am sa ma ocup eu si imi veti plati la fața locului, urmand sa ne gospodarim singuri.
Bucataria este complet utilata, exista masina de spalat vase, asa ca ne-am ocupat strict de pregatirea meselor.

Ca idee, in iulie suma totala pentru micul dejun si cine a fost de 90 lei/persoana si 80 pentru cei care nu au optat pentru carne.

Urmariti in continuare forumul.

Offline krondia

• Hero Member
Salutari din Ciucaș!  *|*

Eu nu am mai avut rabdare si am dat azi o fuga in Ciucaș.
Traseul de drumetie este cel prezentat, eu am facut 8 ore cu tot cu pauze si urcusul pe varf. Fara varf, circa 5 ore. Pentru vârf aveti nevoie de o conditie fizica buna, este un urcus sustinut timp de o ora si jumatate, in mare parte traseu accidentat.
Echipamentul de drumetie recomandat este obligatoriu in ambele cazuri.
Va recomand sa vi-l procurati din timp si, nu in ultimul rand, sa va mișcati cât de mult puteți.
Cine mai vine cu noi?

Offline Michi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Bună,
Din păcate nu mai pot participa la frumoasa excursie în Ciucas,dacă dorește cineva sa meargă în locul meu,sa ma contacteze.Voi anunta și agentia.
Mihaela
Tel.0721239791

Offline cioara_vopsita

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Salutare,

Nu mai pot ajunge, asa ca las un loc liber la barbati.
Daca doriti sa mergeti in locul meu, va rog sa ma contactati.

0760290297

Offline krondia

• Hero Member
Referitor la transport, din Bucuresti vine un domn care are locuri disponibile sau se poate grupa cu altcineva care mai are locuri.
Cel mai bine scrieti aici daca sunteti interesati sau lasati-mi un mesaj in caz ca nu aveti contul activat.

In alta ordine de idei, am rugamintea sa imi transmiteti pana miercuri seara daca mai sunt persoane cu restrictii alimentare.

Pregatiti-va echipamentul montan recomandat, in special bocancii. Prind bine si betele de trekking - 2 bucati.
Daca mai aveti intrebari, scrieti cel mai bine aici.

Voi crea grupul de Wapp cu o zi inainte daca voi primi mai multe mesaje in acest sens- ma refer la cei noi/care nu au mai fost cu mine recent.

Offline Cornelia Bataus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Ciucas, Muntele Rosu, Bunloc. Drumetii, socializare, petreceri. 6 - 8 septembrie
« Răspuns #10 : Marți, 03 Septembrie 2024, 17:06 »
Bun gasit!

Am nevoie de inlocuitor, va rog mult pt excursia din acest weekend la Ciucas. Nu pot ajunge.

Va sunt recunoscatoare pentru ajutor!

O excursie minunata!

Cornelia Bataus

Offline Bon Voyage

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 622
« Răspuns #11 : Miercuri, 04 Septembrie 2024, 15:30 »
A aparut 1 loc liber intr-o camera dbl la FEMEI
Se poate face inscriere pe site.

Offline krondia

• Hero Member
Programul este cel anuntat, nu sunt modificari.

Intalnirea va fi maine la pensiune, vineri 6 septembrie,  intre orele 14:00 - 15:00
Pensiunea Zenit Bradet - Sacele, judetul Brasov

Eu am sa ajung in jurul orelor 13:00.
Vom lua o gustare si la 15:00 iesim la o plimbare in apropierea pensiunii, urmand ca la 17:00 sa ne apucam de gratar.
Cina va fi in jur de 19:00.

In caz ca va cunoasteti, lasati-mi un mesaj cu cine vreti sa stati in camera.
Daca ajungeti dupa orele 15:00, gasiti lista cu repartitia pe camere la pensiune.

Drumurile sunt foarte aglomerate, in special DN1.
O varianta mai buna ar fi pe Cheia pentru cei care veniti din Bucuresti.

Referitor la transport din Bucuresti, pe cei care mi-au solicitat, i-am pus in legatura. Daca mai este cineva care are nevoie de transport/doreste grupaj, ma puteti contacta.

Vremea

Vremea se anunta frumoasa, racoroasa in Ciucas, in jur de 15 grade.

Echipament

Echipamentul de drumetie montana este absolut obligatoriu - neaparat bocanci care acopera glezna, talpa care nu aluneca, pantalon elastic lung de drumetie, tricou tehnic, jacheta softshell, geaca ploaie, pelerina, rucsac de drumetie dar si protectie solara, sapca/bandana, ochelari de soare.
Betele de trekking sunt recomandate, preiau din greutatea si presiunea asupra articulatiilor, genunchilor, atât la urcare cât si la coborâre.

Sa aveti si o haina mai groasa, seara se face racoare.

Mese si bani

Eu am sa aduc cele necesare pentru gustarea de maine la pranz, gratarul de maine seara, cele 2 micuri dejun si cina de sambata, urmand sa impartim costurile si sa ne gospodarim singuri.
2 persoane m-au anuntat ca doresc meniu vegetarian.
Bauturile si le aduce fiecare. Pensiunea nu are bar, este intr-o zona izolata,, magazine sunt in Sacele, la circa 10 km, deci sa va aduceti ce stiti ca mai aveti nevoie.

La Cabana Ciucas se poate manca dar sa aveti la voi si ceva dulce, apa.
Va puteti face si sandviciuri la pensiune.

Imi doresc sa fim un grup unit, vesel, sa ne bucuram de atmosfera faina, de munte.*|*

Grija la drum, ne vedem maine!  *|*

Offline cornelina

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 95
Sa raportam zic.

Sa ridice mana cui nu i-a placut iesirea?! 🫣
Vreme faina.
Oameni faini.
Prieteni vechi.
Potentiali prieteni noi.
Muzica, table, biliard, gratar.
Febra musculara.
Dar si zambete.
Si dansuri si melodii noi de pus in playlist. Sau nu. 😆😄😵‍💫
Si placere de calatorie si socializare.

Multumesc pentru imbratisari.🤗🤗🤗🤗
Mi-au incarcat bateriile pentru cateva zile.

Diana ca de obicei a incercat sa impace pe toata lumea. 🤗

La buna vedere.

Cornelia

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #14 : Marți, 10 Septembrie 2024, 14:06 »
A fost, intr-adevar, o ieșire faina, un grup vesel si unit, ceea ce ma bucura cel mai mult.

Temperatura a fost optima, numai bine de drumetit. M-am bucurat ca ati fost mai multi care ati repetat traseul, chiar daca nu toti v-ati mai incumetat sa ajungeti pe varf. Da, stiu, urcarea spre varful Ciucas nu e tocmai simpla, dar, cu ceva vointa si ambitie se poate, dovada Alexandra, la a doua tura de munte mai serioasa dupa Piatra Craiului. Un mare bravo !

Multe multumiri si fetelor pentru ajutorul pretios in bucatarie, chiar a contat - laudele primite au fost pe masura efortului.

A fost frumos in Ciucaș, la fel ca si in celelalte ture. Sper sa reusim sa mai facem impreuna o iesire pe munte pâna la sfarsitul anului, intre timp continuati sa va miscati, natura iti da forte nebanuite  *|*