Autor Subiect: Ciucas, Muntele Rosu, Bunloc. Drumetii, socializare, petreceri. 6 - 8 septembrie  (Citit de 228 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Tarif: 590 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/ciucas-muntele-rosu-septembrie-2024

Perioada de desfasurare: 06/09/2024 - 08/09/2024

Cazare: Pensiunea Zenit - Brădet, Săcele, DN1 A, judetul Brasov

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     mese de mic dejun, pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Masivul Ciucas, Muntele Rosu, Masivul Piatra Mare, Bunloc

Profilul si tipul excursiei: excursie activa, cu drumetii montane, cu cine preparate impreuna, cu socializare si distractie de seara

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active cu pregatire fizica buna, iubitoare de munte si miscare in aer liber, obisnuite cu potecile montane. Deschise, sociabile, fara egoisme, cu intelgere.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Programul excursiei

Ziua 1. Vineri 6 septembrie 2024 Ne intalnim, ne cunoastem, o plimbare in natura, un grill de ...socializare, ne distram
Orele 14:30 – 15:00  intalnirea la pensiune

Ne cazăm, luam o mica gustare si iesim la o plimbare in apropierea pensiunii
La intoarcere ne apucăm de grill
Atmosfera de lângă foc este grozavă … Ne bucurăm să repetăm această experiență de câte ori este posibil. Am avut, de fiecare dată, ajutoare de nădăjde și idei noi de preparate la grătar...

 Însoțitorul de grup va aduce cele necesare pentru micul dejun, gratar, cina de sâmbătă si gustarea de vineri, in afara de bauturi pe care si le va aduce fiecare.
Magazine sunt doar la Săcele, cel mai bine sa vă aduceti ce stiti ca mai aveti nevoie.
Cheltuielile cu masa urmeaza să fie împărțite în mod egal. Fiecare trebuie sa ajute la pregătirea meselor, la debarasare samd.

Avem rugămintea să anuntati din timp pe forum dacă aveti restrictii alimentare sau dacă nu consumati carne.

După cină, petrecem.

Ziua 2. Sambata 7 septembrie 2024 Drumetie de o zi in Masivul Ciucas



Traseu drumeție: Cabana Muntele Rosu (1280m) - Vârful Muntele Rosu (1765m) - Șaua La Răscruce (1805m) - Șaua Gropșoarele (1663m) - Cabana Ciucaș (1595m) - Fântâna N. Ioan (Izvoarele Teleajenului)
Durata: 5 - 6 ore

Grad de dificultate: mediu
Echipamentul montan de drumetie este absolut obligatoriu!

Este ziua dedicata in intregime Muntilor Ciucas.

Micul dejun devreme si la ora  08:30, echipati de drumetie, plecam in grupaj auto spre Cabana Muntele Rosu (1260m), sunt circa 30 km,  aproximativ 45 de minute cu masina.
De aici vom parcurge un circuit in care vom surprinde toate minunatiile Ciucasului: paduri de fag si brad, pajiști pitorești, stanci cu forme bizare sculptate in conglomerate (Turnul Caprioarei, Babele la Sfat, Tigaile Mari).
La Cabana Ciucas vom face un popas mai lung pentru masa de pranz si hidratare. Cabana este functionala si dispune de un restaurant. Daca vremea este frumoasa si sunt doritori, putem urca pe vârful Tigaile Mari sau Ciucas. Cine nu doreste sa mearga, poate astepta la cabana sau pe pajistea in care se afla situata aceasta. Dupa regrupare coboram spre Cabana Muntele Rosu pe la Izvoarele Teleajenului .

Revenim la pensiune, pregatim cina si apoi muzica si distractie.

Ziua 3. Duminica 8 septembrie 2024 Muntele Bunloc



Micul dejun, eliberam camerele, dar, inainte sa plecam spre casa, mai facem un popas pe Muntele Bunloc. Urcam cu telescaunul si coborâm pe jos.

In jurul pranzului ne luam ramas bun, cu speranta ca ati ramas cu amintiri frumoase din aceasta  iesire pe munte impreuna cu prietenii SinglesCamp&Travel

Muntele Bunloc (altitudine maximă de 1185m) este locul preferat de promenadă al săcelenilor şi o destinaţie facilă pentru amatorii de drumeţii uşoare.  Aici a fost construită în anul 1933 prima trambulină de sărituri cu schiurile din România, pe o structură de lemn iar un an mai târziu avea loc și primul concurs. Până prin anul 1989 a funcţionat şi o pârtie de schi...

Bunloc este în prezent unul din cele mai tari locuri de lansare pentru paraglading (zbor cu parapanta) din România! Şi asta poate şi pentru că aici este în funcţiune (încă) un vechi telescaun (lungime traseu 1662m, altitudine plecare 660m, altitudine sosire 1170m) cu ajutorul căruia pasionaţii îşi pot urca echipamentul de zbor până în vârf si cei mai putin activi se pot bucura de panorama exceptionala de sus.

 Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Sacele



Municipiul Sacele este situat în partea de sud-est a judeţului Braşov, în imediata vecinătate a municipiului Braşov (la 15 km faţă de centrul municipiului Braşov), fiind străbătut de DN 1 A (Braşov – Cheia - Vălenii de Munte) şi de DN 1.
Cu o vechime de secole, atestat documentar pentru prima dată la 1366, Săcele reunește astăzi cele patru vechi sate săcelene Baciu, Turcheș, Cernatu și Satulung și este al treilea oraș ca suprafață în România, în arealul său aflându-se munții Piatra Mare si o parte din munții Ciucaș, Grohotișului și Neamțului.
La Bradet - Săcele se gaseste barajul de pe Tărlung, creat in anul 1975, in prezent principala sursa de apa potabila a municipiului Brasov si cel mai mare lac de acumulare împrejmuit din ţară, cu o suprafață de 145 ha.

Pensiunea Zenit Sacele
O amplasare mirifica, departe de zgomotul cotidian, in zona Bradet -Sacele, jud Brasov, la poalele munitilor Ciucas cu acces spre renumita Vale a Doftanei.
Are un lounge comun, grădină, o bucătărie comună, facilități de grătar si terasa. Accesul la WiFi este gratuit si disponibil în întreaga proprietate.
Camerele pensiunii au balcon cu vedere la grădină. Toate camerele de la Pensiunea Zenit au dulap, TV cu ecran plat și baie privată.
Pensiunea se afla la 23 km de Brașov și la 34 km de Poiana Brașov.













 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Re: Ciucas, Muntele Rosu, Bunloc. Drumetii, socializare, petreceri. 6 - 8 septembrie
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 30 Martie 2024, 17:56 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/ciucas-muntele-rosu-septembrie-2024