Autor Subiect: Regulament membru Singles Camp, participare la forum si la actiuni  (Citit de 37108 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 12240
Reguli pentru membri Singles Camp

Ca orice „casa primitoare”, grupul nostru are o usa larg deschisa, dar cerem „oaspetilor” sa respecte regulile noastre.

Ce trebuie inteles este ca aceste reguli sunt nu pentru a ne proteja pe noi organizatorii, nu pentru ca suntem foarte selectivi sau blocati in rigiditati si limite exagerate, ci PENTRU VOI, pentru a fi siguri ca gasiti aici o atmosfera placuta. Ca nu dati de persoane la care lipseste bunul simt, care sunt stridente, care supara cu comentariile lor, cu comportamentul lor si care prin profilul lor pot afecta ambianta.

Ne-ar fi fost foarte usor sa nu introducem filtre, sa lasam totul sa curga fara sa intervenim cu nimic, sa acceptam pe fiecare indiferent de profil. Asa nu am mai fi pierdut timpul cu conversatii, cu analize de profil, nu ne-am mai fi facut „dusmani”, asa puteam sa avem un numar cel putin triplu de participanti. Am preferat insa sa ne asumam supararile celor eliminati din grup, sa folosim din rezerva noastra de timp, sa ne rezumam la un numar mult mai mic de participanti activi, pentru a fi siguri ca pastram aici un mediu placut, armonios si de bun simt.

La intrarea in Singles Camp ati fost informati de faptul ca suntem o comunitate (auto)filtrata. Sa explic mai intai ce inseamna autofitrat.

Daca se doreste obtinerea unei compatibilitati in interiorul unei comunitati, fie ca este un mic cerc de prieteni sau un grup mai mare, este nevoie ca oamenii care o alcatuiesc sa fie asemanatori ca profil socio-educational, dar si comportamental. Diferenta de profile, de asteptari, de preocupari, genereaza nevoi diferite. Si in aceasta ultima situatie nu se pot gandi actiuni comune, confortabile si potrivite pentru toata lumea. Asa ca explicam din start oamenilor (asta cu conditia sa se informeze corect de pe site) ca Singles Camp este un grup de oameni, stransi in jurul unui concept de socializare si care au ca profil:  persoana single, comunicativa, sociabila, toleranta, cu o pregatire intelectuala peste medie. Mai cerem celor care vin cu noi sa evite incercarile de a-si demonstra superioritatea fata de ceilalti, sa fie cat de putin egoisti posibil, sa nu incerce sa impuna aici reguli personale sau altele decat cele stabilite de noi, sa ceara alte limite decat cele comunicate. Nu permitem in clubul nostru persoane care au mereu ceva de comentat, de demonstrat, critice, conflictuale, cu tendinte de a forma proprii grupulete in interior.  La prima manifestare evidenta de neconcordonanta de profil, de manifestare de lipsa de respect fata de organizatori, insotitori de grup, ceilalti participanti, ne luam ramas bun de la persoana respectiva, comunicandu-i ca nu mai poate face parte din grupul nostru.

Singles Camp nu este nici ONG, nici o asociatie, ci are forma de organizare a unei comunitati online, cu intalniri offline. Si aici completez cu o explicatie referitoare la cum se desfasoara procesul de inscriere – rezervare. Odata obtinuta calitatea de membru Singles Camp, se pot transmite inscrieri la vacantele noastre. Inscrierile se fac pe site-ul Singles Camp, nu pe cel al agentiei Bon Voyage, deci sunt excursiile noastre, nu ale agentiei. Aici se formeaza grupurile, aici se filtreaza participantii, verificandu-se daca (mai) au calitatea de membru Singles Camp. Agentia Bon Voyage nu face altceva decat asigura cadrul legal, profesionist pt iesirile noastre, rezerva hoteluri, ghizi, transport. Nu are nici o calitate si responsabilitate in ceea ce priveste inscrierea respectiv acceptul pt cineva de a participa la o vacanta. Noi verificam inscrierile la vacante si daca se constata, chiar dupa efectuarea platii, ca persoana respectiva nu are calitatea de membru SC, se anunta agentia, aceasta fiind obligata la anuntarea turistului in ceea ce priveste anularea rezervarii si inapoierea avansului. Agentia Bon Voyage lucreaza pt un grup si trebuie sa respecte conditiile puse de organizatorii acestuia, una dintre acestea fiind aceea ca plecam in excursii EXCLUSIV, fara exceptie, fara derogare, cu persoane membri Singles Camp.

Si revenim la subiect. Cei interesati de participarea la excursiile noastre intra pe site, citesc, evalueaza daca grupul le este compatibil, daca ceea ce am indicat noi ca profil mediu este asemanator lor. Oricine stie si se poate evalua daca se incadreaza in acest tipar sau nu. Si alege daca sa faca parte sau nu din acest grup. In acest fel functioneaza partea de autofitrare.

Filtrarea este un proces sensibil si neplacut pentru orice organizator. Dar pentru ca dorim sa pastram atmosfera placuta si toleranta cu care sunt obisnuiti cei ce participa de mai mult timp la excursiile si evenimentele noastre, este nevoie din pacate si de acest lucru.

Trebuie inteles ca nu admitem manifestarile de superioritate, de impunere, de egoism excesiv, barfele , rautatile. Nu se poate obtine confort langa persoane care nu se pot abtine de la a comenta mereu, de a reprosa, care au grija mai mult de ce fac altii decat de ei, care promoveaza subiecte neplacute de discutie in interiorul grupului, care creeaza tensiuni, care dupa o excursie in loc sa-si puna ordine in amintiri iau la tocat pe ceilalti sau organizatorii.

Necazul este ca multi oameni (ma refer acum in general, nu in special la Singles Camp) nu-si recunosc aceste defecte, nu sunt constienti de ele si nici nu ai cum sa-i convingi ca le au. Si impun sa fie acceptati asa cum sunt, considerand ca prin modul lor de a fi si a se comporta nu deranjeaza pe nimeni. Invoca de asemenea faptul ca ei platesc excursia, deci pot face cam ce vor pe banii lor.

Doar ca aici nu e asa. Asa cum explicam nu suntem o organizatie statutara, nici o asociatie, nici ONG, ci un cerc larg de persoane stransi in jurul unei idei, unui concept de socializare. Pe scurt si mai clar, UN GRUP PRIVAT. Deci nu trebuie sa acceptam, nu suntem obligati de nimeni si de nimic sa primim si sa avem in mijlocul nostru persoane care nu ni se potrivesc noua. La fel ca in orice grup de prieteni, putem merge impreuna la petreceri sau vacante, dar tot asa de bine putem refuza si evita compania celor care ne-au deranjat.

Trebuie de la inceput sa se inteleaga ca in excursiile noastre nu este suficient sa platesti pt a putea participa ci este nevoie de un comportament de bun simt, de toleranta. Mai trebuie sa se inteleaga ca motivatia platii unor servicii nu acopera egoisme, comportamente mai putin civilizate, incalcari ale regulilor de bun simt. Nimeni nu este obligat, nici participantii, nici organizatorii, nici insotitorii, sa suporte lucruri ce nu au nimic in comun cu actul turistic si cu socializarea.

Pt ca suntem doar un grup de prieteni, pt ca nu suntem o organizatie sau asociatie cu statut, pt ca nu exista calitatea de membru contribuabil (inscrierea in SC nu a presupus vreun cost sau taxa), pt ca la inscriere s-au stiut toate regulile noastre, ne rezervam dreptul, in calitate de organizatori sa filtram, sa nu-i mai luam cu noi in excursii pe cei care nu au un comportament adecvat unei astfel de comunitati si cei care au un profil incompatibil cu cel general din Singles Camp.

Eliminarea din grup inseamna automat si imposibilitatea de a mai participa la actiunile noastre. Chiar si in situatia in care s-a rezervat ceva, accesul la evenimentele si vacantele organizate de noi nu mai este posibil. In situatii de genul acesta Singles Camp avertizeaza agentia si aceasta, prin contractul pe care-l are cu grupul nostru, anuleaza inscrierea si restituie banii celui rezervat. Am dori sa se inteleaga corect, este lucrul pe care ni-l dorim cel mai putin, este lucrul cel mai putin placut, dar pt ca suntem selectivi in ceea ce priveste atmosfera din grup, trebuie sa folosim filtrarea.

In situatia eliminarilor din grup, anuntam din start, nu suntem obligati nici la explicatii, nici la revizuiri. Ne ocupam de lucrurile serioase, de organizarea si lansarea de actiuni, de insotirea grupurilor, de a ne asigura ca lumea va avea in excursii confortul optim. Si asta ia mult timp si energie. Nu ne permitem sa ne irosim timpul in corespondente, cu raspunsuri, aducand argumente sau motivatii – cu cei pe care am decis sa nu ne mai insoteasca in excursii.

Orice persoana care se inscrie sau este deja membru a grupului trebuie sa accepte si sa intelega acest lucru, ca filtrarea – eliminarea nu trebuie explicata, argumentata sau motivata in vreun fel. Cine nu este de acord cu acest punct, il considera discretionar sau unilateral, are posibilitatea de a se sterge din baza de date, la primul newsletter primit, printr-un simplu click: „unsubscribe”. Prin ramanerea in comunitate, inseamna ca accepta acest regulament, inclusiv posibilitatea filtrarii unilaterale, fara explicatii.

Dorim sa explicam ceva destul de sensibil, dar si de important pentru viitorul Singles Camp, de care am dori sa tineti cont. Tot acest proiect s-a cladit prin efortul voluntar al unei echipe, iar continuarea lui depinde in mare masura de unitatea, intimitatea si fidelitatea celor din grupul format aici. Sansa ca acest proiect sa mearga mai departe tine de o anumita loialitate fata de Singles Camp&Travel si o sa precizam la ce se refera aceasta.

Dorim sa nu se inteleaga gresit, sa nu se interpreteze, sa nu se dea nuante, ci ceea ce va comunicam sa fie luat ca atare. Ar fi absurd sa se pretinda o fidelitate impusa, de forma: “daca esti in club, mergi numai cu SC&Travel”. Fiecare om este liber sa calatoreasca, sa se distreze, sa se intalneasca unde si cu cine doreste.

Suntem insa in dezacord clar fata de situatia de folosire a contactelor obtinute sau colectate in excursii, cu scopul de a organiza evenimente sau iesiri cu acelasi specific cu cele din Singles Camp. Atat in interiorul comunitatii, cu argumentul “facem o gasca si mergem in vacanta” sau in afara, “haideti ca va duc eu undeva fain, cu un organizator pe care-l cunosc”. Tot efortul nostru de creare a unei comunitati in care sa se pastreze atmosfera faina de grup, poate fi anulat de astfel de actiuni constiente sau inconstiente, care duce la fragmentarea comunitatii si care poate afecta major proiectul acesta.

Asa ca daca doriti sa mergeti cu noi, va solicitam si aceasta fidelitate, loialitate, de a nu intreprinde nimic care sa afecteze unitatea grupului. Daca aveti in minte anumite iesiri pe care le doriti efectuate si care nu sunt in calendarul nostru, scrieti-ne si impreuna cu colaboratorii vom incerca sa largim numarul de actiuni cu cele pe care le cereti.

Trebuie sa stiti ca orice actiune a unui membru care afecteaza unitatea grupului si viitorul proiectului va fi sanctionata prin excludere.

Reguli de folosire a forumului

A. Reguli generale

1. Un membru al comunitatii/forumului poate avea un singur utilizator/cont. Daca nu se respecta acest lucru i se vor sterge toate conturile.
2. La inscriere trebuie sa aveti o adresa de e-mail valida.
3. ID-urile deja alese nu se mai pot schimba.
4. Subiectele noi, pot fi deschise doar de moderatori sau admini. Daca aveti o propunere transmiteti-o pentru promovare acestora
5. Va rugam sa respectati structura forumului. Mesajele scrise pe forum trebuie sa fie on-topic (adica la subiect). Nu se accepta la un subiect mesaje care prin continutul lor apartin altui subiect existent deja sau nu pe forum. Mesajele de acest gen vor fi sterse/editate sau mutate de catre moderatori.
6. Administratorii/moderatorii pot decide stergerea/editarea mesajelor, precum si “blocarea” userilor care nu respecta regulile acestui forum. Deciziile acestora nu pot fi influentate de membrii forumului.
7. Moderatorii vor sterge, muta sau modifica orice subiect sau reclama care nu contin informatii referitoare la subiectul discutat fara alte explicatii.
8. Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu sunt de interes in cadrul subiectului (off topic) sau care creeaza tensiune si dezacord in forme violente. Nu sunt acceptate vendetele personale si atacul la persoana la adresa altor utilizatori ai forumului.
9. Moderatorii sint numiti pentru pasiunea sau cunostintele pe care le au in domeniul pe care il supravegheaza. Administratorii nu sint vinatorii de greseli si nici dusmanii dumneavoastra personali.
10.Administratorul unui forum este persoana care asigura bunul mers al discutiilor, intervenind doar in cazuri speciale (incalcarea regulamentului).
Adminul nu are obligatia sa dea detalii asupra actiunilor sale (cu atit mai mult cu cit scopul acestora este mai mult decit clar).
Daca considerati ca ati fost penalizat pe nedrept de un admin, va invitam sa ne contactati Email.
11. Comentariile si raspunsurile impertinente adresate administratorilor sau moderatorilor in urma mesajelor de atentionare si avertizare, duc la banare.
12. Mesajele care se refera la dating si propuneri de intalniri matrimoniale vor fi sterse. Daca se repeta userul va fi banat.
13. Discutiile in contradictoriu fara rost sau subiectele care nu prezinta un interes general in forum vor fi sterse.
14. Este strict interzisa furnizarea de date de indentificare a unui utilizator in viata reala, de catre un alt user.
15. Sint interzise injuriile, afirmatiile vulgare, tendentioase, rasiste, antisemite sau xenofobe, ironiile, calomnia si rautatile gratuite. Folosirea de cuvinte si expresii obscene sau sugerarea lor prin atitudine si exprimare sunt de asemenea interzise. Incalcarea acestui punct din regulament aduce dupa sine ban temporar (30 de zile) sau chiar permanent
16. Mesajele scrise pe site si pozele incarcate devin proprietatea forumului.
17. In cazul in care publicati un articol sau poze este necesar sa specificati si sursa. Este interzisa preluarea partiala sau integrala de pe alte forumuri a unor mesaje care nu va apartin fara sa specificati sursa.
18. Singles Camp nu raspunde pentru sfaturile pe care si le dau utilizatorii forumului intre ei, indiferent de natura acestora.
19. Utilizatorii forumului sint singurii raspunzatori pentru afirmatiile facute, administratorii Singles Camp neputind fi trasi la raspundere pentru parerile personale ale utilizatorilor. Intreaga raspundere asupra afirmatiilor facute ii apartine persoanei care face public mesajul.
20. Daca va simiti lezat de mesajele unui anumit utilizator al forumului, va rugam folositi optiunea "Raportati unui moderator". In nici un caz nu faceti din acest fapt un topic gen "uite, ce mi-a facut X".  Incalcarea acestui punct din regulament, in functie de gravitatea si vulgaritatea mesajului, duce la sanctiune: de la interzicerea trimiterii de mesaje pe forum timp de 3 zile, pana la banarea utilizatorului care a incalcat regulamentul.
21. Pentru orice nelamuriri, probleme sau reclamatii la adresa forumului va rugam sa ne contactati la office@singlescamp.ro si nu postand aceste probleme pe forum. In caz contrar aceste mesaje vor fi sterse.
22. Forumul Singlescamp este un forum privat. Ne rezervam dreptul de a selecta membrii .
23. In momentul inregistrarii se considera ca ati citit regulamentul si ca sunteti de acord cu el. Regulamentul poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile o impun. E bine sa verificati aceasta pagina din cand in cand.
24. Inregistrarea in cadrul acestui forum este benevola; nu aveti obligatia de a participa la discutii. Userul poate sa-si stearga oricand contul creat. Nu se poate cere si pretinde insa si stergerea mesajelor postate. Odata aparute pe forum, devin proprietatea acestuia.
25. La inregistrarea in forumul Singles Camp  sunteti inscrisi automat in newsletterele siteului www.singlescamp.ro. Cererile de unsubscribe duc la stergerea contului pe forum.
26. Daca dintr-un motiv sau altul nu ne mai apreciati compania, sau ati format un cuplu, sau simtiti ca nu va puteti integra in grup, nu postati mesaje de adio, dezamagiri etc. Aveti optiunea de transmite adminului un Email pe office@singlescamp.ro cu optiunea de a fi dezabonat de la newsletter si sa va anulati contul de user.
27. Radierea din baza de date duce automat si la cea de cont user de pe forum.


B. Reguli de conduita

1. Limba folosita pe acest forum este limba romana.
2. Nu faceti abuz de scrierea cu majuscule, nu folositi limbajul tip “chat” (scrierea cu sh, tz, k sau alte prescurtari neuzuale/incorecte).
3. Nu faceti abuz de marimea fonturilor si de culorile folosite.
4. Nu se admite folosirea de catre membri a unui limbaj vulgar, obscen sau discriminator in ceea ce priveste religia, sexul, nationalitatea, rasa etc. Nu se accepta sa fie jigniti sau atacati membrii forumului doar pentru ca nu impartasesc aceeasi parere. Daca un utilizator incalca aceste reguli ii va fi restrictionat accesul pe forum.
5. Este interzisa editarea unui mesaj daca pentru acesta s-a primit deja avertizare/ban de la un moderator.
6. Fiecare membru al forumului este responsabil de continutul mesajelor sale. In acest sens, nu ne asumam raspunderea privind opiniile dumneavoastra si nici nu raspundem de reclama negativa/pozitiva pe care o puteti face unei firme.
7. Nu publicati numere de telefon, adrese de mail sau ID-uri de messenger in mesaje, ele vor fi sterse automat.
8. Nu postati acelasi mesaj de mai multe ori in topicuri diferite. Va fi lasat doar un singur mesaj, restul vor fi eliminate.

C. Reclama pe forum

1. Nu se admit in forum reclamele la propriile afaceri (site-uri, forumuri sau firme) si nici nu se admite folosirea mesajelor private pentru a trimite spam. Site-urile si blogurile personale sunt acceptate, atata timp cat nu reprezinta o afacere.
2. Nu se permite folosirea avatarurilor care indica reclama la un anumit produs sau serviciu fara o aprobare prealabila.
3. Nu se accepta publicarea de imagini care au marcate datele de contact (nume, adrese etc) ale furnizorilor fara o aprobarea prealabila.
4. Nu publicati link-uri catre site-uri care defaimeaza activitatea forumului, ele vor fi automat sterse (inclusiv in Mesaje Personale).
5. Daca moderatorii si administratorii considera ca anumite mesaje contin reclama, pot posta un mesaj de atentionare sau pot sterge respectivul mesaj.
6. Ne rezervam dreptul de a indentifica si publica datele persoanelor care folosesc cu rea-intentie serviciile siteuilui si forumului singlescamp.ro, a persoanelor care intentioneaza sa prelicteze comunitatea SC in orice mod, indiferent care ar fi acesta, inclusiv publicarea datelor celor care intentioneaza sa isi promoveze produsele/serviciile/siteurile/blogurile
In aceasta categorie intra si conturile create pentru promovarea de produse/servicii/siteuri si bloguri proprii precum si orice cont creat cu scopul de a se utiliza siteul/forumul in interesul personal, oricare ar fi acesta (reciclare vizitatori, PR, racolare clienti) al persoanei posesoare a contului.
7. Promovarea (publicitatea) unor produse sau servicii, prin texte, imagini sau link-uri duce de la suspendarea contului pe o perioada determinata (30 de zile), la ban definitiv. De asemeni este strict interzisa folosirea facilitatilor forumului pentru a promova ale comunitati online, indiferent care ar fi aceste facilitati (mess, trimitere de emailuri altor useri, etc).
8. Este strict interzisa creerea de useri pentru "reciclarea" vizitatorilor. Incalcarea acestui punct din regulament duce de la suspendarea contului pe o perioada determinata (30 de zile), la ban definitiv.
Pentru promovare de produse sau servicii va invitam sa ne scrieti un mesaj la:
9. Nici un fel de reclama nu este permisa in forum - nici macar reclamele ascunse.
a. Mesajele care contin reclame vor fi editate. Functie de gravitate, cei care posteaza vor primi atentionari sau suspendari, de la citeva zile pina la perioade nelimitate.
Conturile care se creeaza doar pentru postarea unui mesaj publicitar ori pentru lobby vor fi banate pentru 30 de zile sau suspendate definitiv.
b. Conturile create pentru postare de linkuri in semnatura, in special semnaturi catre siteuri cu acelasi target de piata vor fi banate - concurenta neloiala.
c.Conturile create numai pentru postarea de anunturi, indiferent de ce natura este continutul acestora, vor fi banate.
10. Postarea de semnaturi care impiedica citirea usoara a postarilor (semnaturi mari, flash, glitter images, elemente grafice, etc) este strict interzisa.
11. Conturile create pentru obtinere de foloase personale de catre utilizatori (anunturi "umanitare" fara sustinere reala, alias cersetorie si inselaciune pe web si tentative de folosire a membrelor forumului pentru obtinere de bani sau alte bunuri materiale) sint banate.
In mod deosebit, incercarea de VINZARE DE MEDICAMENTE SAU SUBSTANTE CU REGIM SPECIAL duce la banarea contului si la sesizarea institutiilor abilitate sa ia masuri.
12. Este strict interzisa creerea de useri pentru "reciclarea" vizitatorilor. Incalcarea acestui punct din regulament duce de la suspendarea contului pe o perioada determinata (30 de zile), la ban definitiv.
Pentru promovare de produse sau servicii va invitam sa ne scrieti un mesaj la:
13. Postarea de semnaturi care impiedica citirea usoara a postarilor (semnaturi mari, flash, glitter images, elemente grafice, etc) este strict interzisa.
14. Conturile create pentru obtinere de foloase personale de catre utilizatori (anunturi "umanitare" fara sustinere reala, alias cersetorie si inselaciune pe web si tentative de folosire a membrelor forumului pentru obtinere de bani sau alte bunuri materiale) sint banate.

Radierea din baza de date a comunitatii a unui membru Singles Camp, se face de catre admin in urmatoarele conditii:
1. Contul a fost sters de pe forum
2. S-a primit o solicitare in acest sens
3. Nu este in nici un fel activ, nici pe forum, nici la actiunile organizate
4. In cazul inscrierii la o actiune, nu raspunde in nici un fel, la 3 Email-uri din partea agentiei.
5. Creaza grupuri, asociatii, comunitati, forumuri care se adreseaza tot persoanelor singure.


• Moderatorii au doua functii: cea activa si cea pasiva. Functia activa presupune ca moderatorul sa creeze subiecte de discutie, sa comenteze parerile celorlalti, cu alte cuvinte sa aduca ceva nou in sectiunea pe care o are in subordine. Cea de-a doua functie este legata de actiuni intreprinse pentru desfasurarea discutiilor in bune conditii. Moderatorii vor modifica sau sterge topicuri/posturi, vor avertiza si sanctiona membrii care “calca stramb” (adica folosesc un limbaj inadecvat, injurii sau atac la persoana) si chiar le vor interzice accesul pe forum (banare cont). Moderatorii au in sarcina una sau mai multe categorii ale forumului.
• Moderatorii globali au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de intregul forum. Ei indeplinesc in primul rand functia pasiva.
• Administratorii sunt persoane cu puteri depline privind administrarea forumului. Activitatea lor nu o implica neaparat pe cea a moderatorilor.
• Membru Senior este acel membru a carui activitate pe forum sau in legatura cu acesta este foarte apreciata, este autorul prezentarii unor articole importante pentru aceasta comunitate si care are competente/experienta intr-unul sau mai multe domenii ale acestui forum.
Toate ariile forumului se supun acestui regulament, pentru unele din ele existand si alte reguli dedicate, care vor fi enuntate mai jos.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 12240
Răspuns: Regulament forum
« Răspuns #1 : Miercuri, 14 Aprilie 2010, 14:17 »
In ceea ce priveste regulamentul vreau sa fac cateva precizari:
1. Singles Camp nu este un forum comercial, aceasta se poate vedea usor prin lipsa reclamelor. Motivatia este ca proiectul SC este mult mai important decat un simplu forum de socializare, preferand si refuzand un venit, tocmai pentru a demonstra buna intentie si a ne delimita de cei care fac din socializare un business.
2. Sustinerea forumului ca hosting, moderatie etc, se face voluntar, neexistand asa cum am explicat mai sus surse de venit din publicitate. Deci toti admin, remy, manfred si catalina_m facem acest lucru voluntar.
3. Ca sa poti sustine o activitate prin voluntariat trebuie sa ai si resursele financiare independente. Fiecare dintre cei patru au job-ul sau business-ul lui, neavand fizic posibilitatea de a urmari online ce se intampla pe forum, deci neputand interveni ad hoc in orice moment.
4. Orice forum serios (nu chat - pentru ca este o mare deosebire intre cele doua) este caracterizat printr-o conduita si un respect atat intre membrii, cat si fata de tematica acestuia.
5. Tematica acestui forum este legata de tot ceea ce inseamna omul singur, doar strict aceasta. Cei care intra pe forum trebuie sa gaseasca aici cadrul potrivit, adica topicuri care sa suscite interesul si dialogul. De aceea este nevoie de filtrarea acestora, lucru care o sa se intample in urmatoarele zile. Nu mai pot fi promovate topicuri fara sa treaca printr-o sita, iar din cele vechi o parte au sa se lipeasca, altele vor fi blocate o vreme. Si sa raspund aici celor care au intrebat de ce am inchis topicul cu Eminescu: a fost un subiect care a pornit foarte bine, avea dezbatere, dar din pacate s-a ajuns in situatia unor trivialitati care nu au ce cauta intr-un spatiu public. Pentru a nu se continua in aceiasi maniera, dupa ce in prealabil am avertizat si cenzurat, am inchis topicul.
6. Edit da posibilitatea la stergea unor raspunsuri personale, ceea ce duce la o fragmentare a topicului. Consideram ca din moment ce o persoana si-a manifestat intentia de dialog si participa la o dezbatere, nu poate sa stearga ceva doar pentru ca dupa un timp nu i-a placut ce a scris. Ce ar mai intelege cei care intra si vor sa citeasca cursiv un topic?
7. Referitor la off topic-uri. Cred ca este o forma de respect fata de cel care lanseaza un subiect sa-l dezbati. Daca dupa doar 3 dialoguri apare "ce faci?" sau "unde mergi?" topicul isi pierde continuitatea si esueaza in discutii fara consistenta. Intentia noastra este ca aici sa fie dezbatute lucrurile care afecteaza sau pot ajuta un om singur.
8. Cenzura este foarte importanta. Oglinda acestui proiect este forumul, deci tin foarte mult ca acest cadru sa fie unul civilizat, ordonat si interactiv, in care fiecare poate sa-si sutina parerea fara teama unor atacuri sau jigniri din partea altora. Poate sunt persoane conflictuale carora nu le place normalitatea si echilibrul, si prefera sa vada altceva pe forum. Nu este locul potrivit pentru asa ceva, proiectul Singles Camp se adreseaza unui potential de un milion de oameni care se estimeaza a fi singuri in Romania. Toti acestia trebuie sa gaseasca in noi un cadru potrivit lor, unde sa poata conversa placut si sa obtina un prim contact virtual care sa-l pregateasca pe cel in spatiu real.
10. Au disparut de pe forum persoane care mi-au reprosat lipsa de interventie, faptul ca am permis sa fie jignite fara sa intervin. Am fost tolerant, poate excesiv de tolerant uneori, dar asta doar din dorinta de a nu fi catalogat ca omul cu creion rosu. Se pare insa ca alegerea mea de a fi mai tolerant nu a fost cea mai fericita si nici apreciata de cei mai multi. Asa ca preferat sa fiu de acum, cel rau cu creionul rosu si sa supar 4-5 persoane, decat sa fiu acela tolerant care las sa fie suparate 1000 de persoane.