Autor Subiect: Georgia, de la Caucaz pana la mare. 4 - 13 iulie 2024  (Citit de 874 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Georgia, de la Caucaz pana la mare. 4 - 13 iulie 2024
« : Vineri, 25 August 2023, 08:53 »
Tarif: 1340 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 50 euro

1 loc disponibil intr-o camera dbl FEMEI si unul intr-o camera dbl BARBATI.

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/circuit-georgia-2024

Perioada de desfasurare: 04/07/2024 - 12/07/2024

Cazari:
4/6 iulie  Hotel Old Kopala, Tbilisi
6/7 iulie Hotel Solomon, Kutaisi
7/9 iulie Mestia
9/11 iulie Hotel Gologre, Batumi
11/12 iulie HotelOld Kopala, Tbilisi

Grup de: 16 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors, taxe de aeroport, bagaj de cala si de cabina incluse
•   transport cu autocar/microbuz din x pana la destinatie
•   transport zonal si transferuri cf programului, cu autocar de 30 de locuri
•   cazare 8 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 8
•   cina x 2 (in Mestia)
•   bilete de intrare la obiectivele din program
•   degustare de vinuri la cramele Kahareba
•   o sticla de apa pe zi
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local cu prezentare in limba engleza

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup)
x     mese de pranz si cina
x     tips-uri pentru soferi si ghizi
x     intrari la alte obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie: Georgia. https://www.mae.ro/travel-conditions/3699

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

Zboruri

04JUL 09:35 TK1044 OTP - IST 11.00
04JUL 13:20 TK 382  IST - TBS 16.40


12JUL 10:45 TK 379 TBS - IST 12.15
12JUL 13:45 TK1039 IST-OTP 15.00

 
*ORARUL DE ZBOR POATE SUFERI MODIFICARI,DEACEEA ESTE BINE SA CONSULTATI FORUMUL CONSTANT PE TOPICUL EXCURSIEI LA CARE V-ATI INSCRIS.
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Tbilisi – Gremi – Kvareli – Sighnaghi – Bodbe – - Prometheus Cave – Oktase Canyon  – Kutaisi – Martvili Canyon – Mestia – Ushguli - Batumi – Gonio – Keda – Makhuntseti

Profilul si tipul excursiei: circuit

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, dornice sa calatoreasca in natura, in profilul de particippant solicitat de Singles Camp.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: pasaport

Mergem in cea mai buna  perioada de calatorie in aceasta tara!

Programul excursiei

Ziua 1. Joi 4 iulie 2024 Desoperiti Tbilisi Ora de intalnire: x Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare
Zboruri 04JUL 09:35 TK1044 OTP - IST 11.00
04JUL 13:20 TK 382  IST - TBS 16.40

Sosire la Tbilisi. Transfer la hotel. Check-in.

Întâlnire cu ghidul pentru a începe un tur de vizitare a obiectivelor turistice din Tbilisi. Începeți la catedrala Sfânta Treime, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume. Continuați cu biserica Metekhi și la monumentul lui Vakhtang Gorgasali, legendarul fondator al orașului Tbilisi. Luați telecabina până la Fortăreața Narikala pentru a vă bucura de o superba panoramă a orașului. Coborâți pietonal până la cartierul caselor cu băi de sulf, trecând pe lângă singura moschee din Tbilisi. Plimbați-vă prin zona Sharden, plină de străduțe înguste cu cafenele confortabile, baruri de degustare a vinului, magazine de suveniruri și respirați trecutul viu. Vizitați Catedrala Sioni, Bazilica Anchiskhati și turnul cu ceas al faimosului teatru Rezo Gabriadze. Traversați Podul Păcii spre Parcul Rike și mergeți la Muzeul de Etnografie în aer liber, un model în miniatură al Georgiei.



Seara o activitate opțională:  La ora 19:30, vizitați un restaurant local cu spectacol folcloric pentru a gusta preparate din bucătăria tradițională georgiană. Se rezervă în avans. Preț 35 EURO de persoană.

Cazare: Tbilisi.

Ziua 2. Vineri 5 iulie 2024 Tbilisi – Gremi – Kvareli – Sighnaghi – Bodbe – Tbilisi
După micul dejun, plecăm spre regiunea Kakheti din Georgia, leagănul vinului georgian. Minunatul drum se întinde prin pasul Gombori. Se merge spre complexul arhitectural Gremi, reședință regală din secolul al XVI-lea și capitala regatului Kakheti. Întunecat și monumental, castelul Gremi este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Georgia.



Următoarea oprire va fi la crama unică "Khareba", situată în tunelul săpat în stâncă. Construit inițial în scopuri militare, tunelul este folosit astăzi pentru a depozita cele mai bune vinuri de la Khareba. Tur și degustare de vinuri.



Continuare spre Sighnaghi, orașul iubirii și Orașul Regal, unul dintre punctele de intersecție ale Marelui Drum al Mătăsii, înconjurat de ziduri de apărare cu 23 de turnuri. Plecare spre Tbilisi, făcând o oprire pe traseu la mănăstirea Bodbe, care, potrivit legendei, este locul de înmormântare al Sfântului Nino, care a convertit Georgia la creștinism în secolul al IV-lea. Conform decretului țarului Alexader al III-lea al Rusiei, din 1889, complexul Bodbe funcționează ca mănăstire de călugărițe.



Continuați drumul spre Tbilisi.

Cazare: Tbilisi

Ziua 3. Sambata 6 iulie 2024 Tbilisi - Prometheus Cave – Oktase Canyon  – Kutaisi
După micul dejun pe care il luati la hotel, plecați din Tbilisi cu directia Kutaisi, orașul central al Georgiei de Vest, numit cândva "Aia".



Drumul spre Kutaisi vă va duce peste pasul Rikoti și prin cel mai lung tunel din Georgia (1.722 m). Tunelul este de asemenea considerat ca fiind o graniță între părțile de vest și de est ale Georgiei.  Vizitați peștera Prometheus, unde veți merge într-un tunel lung de 1,5 km și vă veți bucura de priveliști spectaculoase cu stalactite, stalagmite, cascade pietrificate, râuri și lacuri subterane de-a lungul peșterii. Sistemul de iluminat subteran este plin de lumini LED de toate culorile curcubeului, evidențiind în mod minunat frumusețea naturală a peșterii Prometheus.



Continuați spre Canionul Okatse, monument al naturii din Georgia, cu priveliști pitorești.



Sosire în Kutaisi, cazare la hotel.

Ziua 4. Duminica 7 iulie 2024 Kutaisi – Martvili Canyon – Mestia
Dimineața, o sa mergeti spre Canionul Martvili. Pe drumul spre Martvili, veți trece prin satele locale, cu curți fermecătoare și atrăgătoare, tipice doar pentru această zonă. Faceți o mică excursie cu barca în interiorul canionului și vedeți una dintre cele mai minunate creații ale naturii - o cascadă.



După aceea, intrați pe cealaltă parte a defileului și plimbați-vă pe apele canionului urmărind cum își schimbă culorile la fiecare cotitură și piatră. Cel mai bun loc pentru selfie-uri. Continuați spre misterioasa regiune Svaneti prin Defileul Inguri.



Această regiune este locul de naștere al unui grup etnic special de oameni - eroicii și curajoșii Svans - care se disting prin cultura, tradițiile și obiceiurile lor de restul Georgiei.



Svanetia este, de asemenea, renumită pentru arhitectura sa originală și este numită "Țara celor o mie de turnuri", care au avut atât funcții economice, cât și defensive. Mestia are încă zeci de astfel de case medievale din piatră cu turnuri de pază și turnuri locuite, care au fost folosite pentru a proteja văile și bisericile din secolele 10-14. Vizitați casa originală Svan "machubi" și turnul "koshki".



Cină și cazare la hotel in Mestia.

Ziua 5. Luni 8 iulie 2024 Mestia – Ushguli – Mestia
După micul dejun la hotel, veti fi condusi cu o mașină de tip 4x4 spre satul Ushguli, cea mai înaltă așezare din Europa (2200 m). Petreceți timp în Ushguli plimbându-vă pe străzile vechi și înguste. Vizitați complexul Bisericii Lamaria, cu fresce murale impresionante (secolul al XII-lea). Localnicii cred că regina Tamara a fost îngropată chiar sub această biserică. Continuati apoi drumul spre Muntele Shkhara pentru a vă bucura de priveliștea sa pitorească. Faceți o scurtă drumeție și va intoarceti la Mestia.



Cină și cazare la hotel in Mestia.

Ziua 6. Marti 9 iulie 2024 Mestia – Botanical Garden - Batumi
Dimineața, vizitați Muzeul Etnografic Mestia. Muzeul a fost înființat în 1936 și deține una dintre cele mai bogate colecții de artefacte din regiune. Apoi plecați spre Batumi (150 km). Pe drum, vă opriti să vizitați Grădina Botanică din Batumi, situată pe Capul Verde, cu vedere uimitoare la Marea Neagră. Înființată în 1880, este cea mai mare și cea mai veche grădină botanică din Caucazul de Sud, care găzduiește o colecție incredibilă de peste două mii de specii de arbori.



Sosire în Batumi. Înregistrare la hotel. Înnoptare în Batumi.

În drum spre Batumi, vă oferim o vizită opțională:
Un prânz la etno-satul "Sisatura", în apropiere de Zugdidi*, în satul Chkhoria. Aici veți vedea vechea casă megreliană "Oda" cu relicve fascinante (ustensile vechi, ziare din secolul trecut și haine megreliene autentice care au fost păstrate de la strămoși). Întregul loc este dedicat etnografiei și este, în esență, un muzeu viu. A lua prânzul aici este o experiență unică, permițându-vă să vă bucurați de mese tradiționale megreliene, cum ar fi Gebzhalia (brânză în sos de mentă), Ghomi (un terci fierbinte făcut din făină de porumb) și Sulguni (tip de brânză) într-un loc megrelian autentic. Se rezervă în avans. Preț 25 EURO de persoană.

Ziua 7. Miercuri 10 iulie 2024 Batumi – Gonio – Keda – Makhuntseti – Batumi
Natura a creat un relief geografic foarte interesant în această parte a Caucazului. Călătoria noastră de astăzi combină intr-o armonie incredibila peisaje pitorești de mare și de munte. La începutul turului de astăzi vom merge la Cetatea Gonio - fortăreața Apsoros, situată la 15 kilometri sud de Batumi, în apropiere de granița cu Turcia. Fortăreața a fost un avanpost al Imperiului Roman, a protejat intrările în defileurile râurilor Chorokhi și Ajaristskali, care dădeau acces la Marea Neagră. Pe teritoriul cetății se desfășoară săpături arheologice. Printre descoperiri, un loc aparte îl ocupă înmormântările care datează din secolul al V-lea d. Hr. e., precum și tezaurul din secolele II-III. în n. red.



Conitnuați călătoria mai la est de regiune, în susul munților Adjari și vizitați regiunea Keda. Obiective turistice de pe traseu: Văile râurilor Chorokhi și Adjaristskali; Podul cu arcade de pe vremea reginei Tamar (sec. XII); Cascada din Makhuntseti.



Întoarcere cu mașina la Batumi.



Cazare Batumi.

Ziua 8. Joi 11 iulie 2024 Batumi –Tbilisi
Check-out de la hotel până la prânz. Întoarcere cu mașina la Tbilisi. Pe drum, oprire pentru a vizita Parcul dendrologic Shekvetili*, un parc rar, cu o colecție unică de plante din întreaga lume care servesc drept habitat pentru stoluri de păsări pe cale de dispariție (peste 200 de arbori giganți și 58 de specii de păsări). Sosire în Tbilisi.



Înnoptare la hotel.
*Parcul este închis în zilele de luni și joi, poate insa in anul 2024 se vor schimba un pic lucrurile...

Ziua 9. Vineri 12 iulie 2024 La revedere Georgia
Micul dejun, check out si transfer la aeroport pentru zborurile spre casa:
12JUL 10:45 TK 379 TBS - IST 12.15
12JUL 13:45 TK1039 IST-OTP 15.00


Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a destinatiei:
Georgia este o țară în Europa Orientală, delimitată la vest de Marea Neagră, la nord de Rusia, la sud de Turcia și Armenia, și la est de Azerbaidjan. Georgia ocupa un teritoriu de 69,700 km pătrați, iar populația sa este de 4.3 milioane de locuitori. În antichitate, Georgia purta numele de Colchis – în vest și Iberia- în est, fiind printre primele din lume unde creștinismul a fost îmbrățișat de populație.

Conform legendei din mitologia greaca, se spune ca argonauții au pornit in cautarea Lanii de Aur in regiunea Colchida. Aici pretendentul la tronul Greciei, Iason impreuna cu cei mai vestiti eroi ai vremurilor de demult, printre care semizeul Hercule si gemenii Castor si Polux participa la expeditie. Ajuns in Colchida, Iason isi foloseste farmecul pentru a o seduce pe vrajitoarea Medeea, fiica lui Aetes, regele Colchidei, si a o convinge sa-l ajute. Vrajile Medeei izbutesc sa-l adoarma pe monstrul-paznic al comorii si Iason poate astfel sa fure Lana de Aur, cu ajutorul careia, la intoarcerea acasa, revendica tronul tarii sale.     

Toate scrierile grecesti descriu Colchida ca un stat puternic, condus de-a lungul timpurilor de conducatori renumiti: Kartli, Laz, Abhazia, Tao-Klarjeti, Kakheti și Hereti.

Deoarece creștinismul s-a răspândit în ținuturile caucaziene încă din secolul al IV-lea, patrimoniul cultural al Georgiei însumează unele din cele mai vechi monumente ale arhitecturii creștine. Și mai târziu, între secolele XI și XIII, au fost ridicate lăcașe de cult remarcabile atât prin arhitectură cât și prin ansamblurile de picturi murale pe care le adăpostesc.

Cele mai multe obiective turistice din Georgia sunt biserici fortificate, chiar și steagul Georgiei fiind reprezentat de cruci. Cu adevărat impresionant este însă că, deși sunt un popor foarte credincios, georgienii au o deschidere surprinzătoare când vine vorba de alte religii, precum evrei sau musulmani. La granița cu Rusia, se află lanțul muntos Caucaz. Are vârfuri impresionante, de peste 5.000 de metri altitudine, cel mai înalt fiind Shkhara, din regiunea Svaneti, cu 5201 metri, urmat de vârful Janga 5059 de metri, tot din Svaneti si  Kazbegi, cu 5.047 de metri.

Georgia are probabil cea mai veche cultură viticolă a lumii. Parțial mai sunt folosite procedee de vinificare străvechi, de fermentare a mustului în ulcioare de lut -kvevri. Pentru export se produc cu mijloace moderne vinuri de amestec precum Mukuzani sau Tsinandali. Georgienii înșiși preferă însă vinurile obținute prin metode tradiționale.

Limba georgiană este una dintre cele 14 limbi unice din lume și are propriul alfabet. Una dintre cele mai interesante curiozități despre Georgia este că această țară are și cele mai sus amplasate așezări umane. Satele Bochorna și Ushguli sunt cele mai sus așezate din Europa – la 2,345 și 2,100 metri. Tbilisi vine de la cuvântul din georgiană – „cald”, denumirea fiind legată de apele termale descoperite în secolul 5. „Tbili” înseamnă „cald”, iar „Tbilisi” înseamnă „locație caldă”

Biserica Georgiei este una din cele mai vechi Biserici creștine, principala religie a Georgiei fiind creștinismul ortodox. Creștinismul a devenit religia de stat a Kartli (Iberia) în anul 326, sub conducerea regele Mirian al III-lea.  În ciuda venerării creștinismului, Georgia este foarte tolerantă cu reprezentanții altor religii.

Religia în Georgia: crestini Ortodoxi 83.9%, musulmani 9,9%, armeni-gregoriani 3,9%, catolici 0,8%, altele 1,5 %.

Clima Georgiei. De la clima subtropicală, la cea glacială, datorita marelui lanț montan Caucaz și a Mării Negre, Georgia se bucură de un climat variat.

În timp ce altitudinile ridicate ale vârfurilor din partea de nord sunt aproape în permanență acoperite de zăpadă, zona de coastă, de lângă Marea Neagra, din vest, oferă o vreme mai blândă, pe toată durata anului, cu un climat ce se apropie de cel sub-tropical umed. Verile fierbinți și iernile blânde sunt caracteristice regiunilor din sud-vest.

Relieful Georgiei. Teritoriul Georgiei variaza de la terenul plat: soluri fertile pe vaile râurilor, câmpii și colinele din Kolkhida pana la vestitii munti ai Caucazului. Există atât coaste de litoral nisipos cât și zone montane înalte. Cel mai înalt punct de pe harta Georgiei este varful Shkhara (5067,8 m) de pe muntele Kazbeh, situat în munții Gama Mare a Caucazului.

Moneda din Georgia. Moneda oficiala este Lari Georgian. Exista numeroase birouri de schimb valutar in toate statiunile/ orasele.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Re: Georgia, de la Caucaz pana la mare. 4 - 13 iulie 2024
« Răspuns #1 : Vineri, 01 Septembrie 2023, 16:14 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/circuit-georgia-2024

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 554
Re: Georgia, de la Caucaz pana la mare. 4 - 13 iulie 2024
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024, 14:10 »
A aparut 1 loc disponibil intr-o camera dbl la FEMEI si unul intr-o camera dbl la BARBATI.