Autor Subiect: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024  (Citit de 1498 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Tarif: 1090 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 50 euro

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/circuit-belgia-2024

Perioada de desfasurare: 26/05/2024 - 31/05/2024

Cazari:
26/28 mai - Bruxelles - Holiday Inn Express Brussels-Grand-Place 3* (ultracentral)
28/31 mai - Brugge - Grand Hotel Casselbergh Brugge 4* (ultracentral)

Grup de: 15 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors, taxe de aeroport, bagaj de cala si de cabina incluse
•   cazare 5 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 5
•   ghid local Bruges
•   ghid local Gent
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup)
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel
x     trenuri sau transferuri intra-localitati (Bruxelles - Bruges, Bruges - Gent si Bruges -
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc)
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

Zboruri

26 mai RO373 17:05 Bucuresti OTP 17:05 - 02h50m - Bruxelles (BRU) 18:55

31 mai RO374  19:55 Bruxelles(BRU) - Bucuresti OTP 23:35
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  tel 0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Cele mai frumoase trei orase belgiene, adevarate perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges, Gent, Oostende - Marea Nordului.

Profilul si tipul excursiei: calatorie de grup, cu vizitare, socializare si un pic de distractie.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane dornice de calatorie, carora le place sa socializeze in grup, care vor sa cunoasca si sa inteleaga lucruri despre locurile in care calatoresc

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente - solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie: Belgia https://www.mae.ro/travel-conditions/3673

Despre bagaje: un troler, de preferat peridoc (cu 4 role), cat mai usor ca greutate si cat mai simplu de deplasat. Retineti ca veti calatori si cu trenul, va fi nevoie sa va duceti singuri bagajele si sa le depozitati in mijloacele de transport. Este o perioada calda, excursia este cu mult mers pe jos, deci tinute usoare, sport, incaltaminte cat mai confortabila.

Programul excursiei

Ziua 1. Duminica 26 mai 2024 Plecam spre Belgia. Bun venit la Bruxelles! Ora de intalnire: 14:10 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare. Zbor: 26 mai RO373 17:05 Bucuresti OTP 17:05 - 02h50m - Bruxelles (BRU) 18:55. Transfer la hotel si iesim un pic la plimbare in oras. Sa cunoastem orasul in care vom poposi prima data:

Bruxelles



Când vorbesti despre Belgia, te gandesti inevitabil la Uniunea Europeana, ciocolata, bere, dantela, cartofi prajiti, diamante si o arhitectura flamanda impresionanta. Sunt cateva elemente care definesc si orasul belgian Bruxelles.
În centrul vechi, străduţe pietruite şi înguste se deschid în Grand-Place. Imensa piaţă medievală, inclusa in lista Patrimoiniului Mondial UNESCO, cu clădiri bogat decorate şi o atmosferă plină de viaţă, este una dintre cele mai frumoase din Europa. Piaţa este dominată de clădirea Primăriei şi de Muzeul Oraşului Bruxelles (Casa Regelui).

Muzeul Oraşului Bruxelles
Maison du Roi - la inceputul secolului al XVI-lea, proprietarul locului era Carol al V-lea, regele Spaniei, pe fatada si in interiorul cladirii, exista multe referiri la acesta.
Cladirea neogotica ce dateaza din ultimul sfert al secolului al XIX-lea, gazduieste un muzeu cu peste 7000 de piese, inclusiv statuia originala a lui Manneken-Pis (se afla la ultimul etaj): picturi, tapiserii, machete, sculpturi, planuri si harti care aduc in atentia publicului istoria tumultoasa si fascinanta a orasului.

Manneken Pis
Aşa cum Turnul Eiffel este emblema Parisului sau Statuia Libertăţii a New York-ului, Manneken Pis este simbolul oraşului Bruxelles. Multe legende sunt tesute in jurul acestei aceastei statui ce-l infatiseaza pe acest baietel simpatic. Sa fi salvat orasul dintr-un incendiu?! Sa fi purtat noroc trupelor in timpul unei batalii!? Sa se fi razbunat pe vrajitoare ?! Oricare ar fi raspunsul, interesant este faptul ca aceasta statuie a avut o viata tare zbuciumata: a supravietuit bombardamentelor, furturilor repetate, a fost sparta in bucati, apoi reasamblata.
In partea veche a orasului, langa Grand-Place, incă din secolul al XV-lea exista o statuie similară, din piatră, care a fost furată de mai multe ori. Manneken Pis are o garderobă impresionantă de peste 750 de costume care sunt păstrate în Casa Regelui din Piaţa Mare vizavi de Primărie.

Atomium
Alături de Manneken Pis, Atomium este cel mai cunoscut obiectiv turistic al Capitalei Belgiei. Conceput de către arhitectul André Waterkeyn pentru Expoziţia Internaţională din Bruxelles, aceasta structura din otel şi aluminiu reprezintă o molecula de fier, mărită la o scară de 165 milioane ori.
Pe lângă acestea, capitala Belgiei mai oferă numeroase alte atracţii turistice şi locuri de distracţie, Palatul Regal (Palais Royal), Sediul NATO, Parlamentul European, Galeriile Saint Hubert (primele galerii comerciale din lume), Les Marolles (Cartierul tradiţional al oraşului, dominat de Palatul Justiţiei, cu numeroase restaurante, baruri şi magazine de antichităţi), Mont des Arts,  cartierul Sablon şi multe altele.
Ne vom delecta, desigur, si cu bomboanele de ciocolată (ciocolateriile sunt la tot pasul în centrul oraşului), berea belgiană (în general foarte tare şi aromată) şi waffle (prăjituri tradiţionale cu diverse toppinguri, ciocolată, miere, cremă de fructe).

O experienta cu atât mai plăcută alături de prieteni mai noi sau vechi din comunitatea Singles Camp.

Ziua 2. Luni 27 mai 2024 La pas prin Bruxelles: Atomium, Mini Europa și Cartierul European



Astazi va propunem sa vizitam cele mai importante atractii din Bruxelles, adevarate simboluri ale capitalei Belgiei.

Pe lânga dimensiunile si forma impresionante, Atomium ofera si o panoramă spectaculoasa asupra orașului Bruxelles. În zilele senine, din acest punct se poate vedea inclusiv orașul Antwerp. Ne vom deplasa cu metroul, cel mai rapid si comod mijloc de transport.
Biletul la Atomium costa aproximativ 16 euro insa exista si un bilet combinat care permite si vizitarea parcului Mini Europa, unde se gasesc reproduceri ale celor mai interesante si atractive monumente din Uniunea Europeana, adevarate simboluri ale continentului. Printre exponatele de aici se numara Zidul Berlinului sau celebrul Montmartre din Paris, dar si Acropolele din Atena sau Muntele Vezuviu din Italia. România este si ea reprezentata in parcul Mini Europa din Bruxelles de Palatul Mogoșoaia, ctitoria domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Singura diferenta dintre versiunile obiectivelor de aici si cele adevarate este ca miniaturile au o marime de 25 de ori mai mica decat originalele.



https://atomium.be/tickets

De la Atomium luam metroul spre cartierul European, care își datorează numele sediilor celor mai importante organisme ale Uniunii Europene și care, prin clădirile sale de oțel și sticlă, se diferențiază de celelalte cartiere bruxelleze.

Vizita exterioara a Parlamentului si apoi facem o plimbare prin Parcul Jubileului / Parc du Cinquantenaire aflat in apropiere, probabil cel mai frumos parc din Bruxelles, cu fantani si alei linistite, locuri pentru odihna si joaca, picnic sau jogging si care se intinde pe treizeci de hectare.
Parcul a fost amenajat în stilul parcurilor franceze, cu prilejul celei de-a cincizecea aniversări a independenţei Belgiei, obţinute în 1830.
Cele trei muzee: Muzeul Regal al Armatei și al Istoriei Militare, Muzeul Aviației și  Muzeul Automobilului împreuna cu cele 13 statui transformă acest parc într-un important centru cultural și istoric.

Parc du Cinquanteanire:



Ziua 3. Marti 28 mai 2024 Plecăm spre Bruges
Micul dejun, timp liber pentru ultimele vizite, cumparaturi apoi check out si in jurul pranzului plecam spre Bruges.
In principiu vom merge cu trenul insa, in cazul in care obtinem un tarif convenabil pentru un transfer privat cu microbuzul, desigur ca vom alege aceasta varianta (trenul costa in jur de 26 euro la care se adauga taxiul de la hotel la gara centrala din Bruxelles si apoi de la gara din Bruges la hotel).
Până la Bruges sunt circa 100 km care se parcurg in aproximativ o ora jumatate.

Ne cazam daca sunt gata camerele si dupa-masa iesim la o plimbare impreuna cu un ghid local, pentru a descoperi principalele atractii din frumosul orășel.

Bruges, orașul de poveste al Belgiei



Numit si Veneția Nordului, datorită labirintului romantic de canale care strabat pitorescul orasel, în Bruges timpul parcă s-a oprit în loc. Împânzit de clădiri vechi, Bruges pare să fie adus la viață doar de miile de turiști ce pășesc pe caldarâmul  neschimbat, nici el, de secole.

Piata Centrala, sau Grote Markt, este inima orasului cu case in stil flamand. In centru sunt statuile lui Coninck si Breydel, eroi ai revolutiei din 1302.
Primaria din Bruges, ridicata in 1376 in stil gotic flamboyant este cea mai veche din Belgia. Cea mai frumoasa camera este Salonul Gotic, construit intre 1376-1420.

Turnul Belfort, construit in secolul al XIII-lea. Aceasta atractie turistica din Bruges are nu mai putin de 88 de metri inaltime si gazduieste comoara de altadata a Bruges-ului. Daca va hotarati sa urcati cele 366 de trepte, veti putea admira impresionantul mecanism al ceasului care are 47 de clopote, fiecare cu sunete si functii diferite, iar punctul culminant este privelistea panoramica a orasului din varful turnului. Turnul Belfort face ca piata centrala din Bruges sa fie cu adevarat deosebita.
 
Tribunalul provincial cu arhitectura sa minunata, constructie medievala inceputa in 1887, cu o fatada impresionanta din piatra asimetrica. Turnuletele de diferite marimi , fac aceasta cladire unica si speciala, ca si piateta din fata ei.

Catedrala Sf Salvator din Bruges, principala biserica a orasului, trecuta prin multe incendii, stil gotic, construita pe locul unei mici biserici a Sf Donatian, distrusa de ocupantii francezi. Adaposteste opere de arta in original, iar orga este impresionanta.

Turnul bisericii Sf Fecioara - emblema fundamentala a orasului, constructia a inceput in 1220. Interiorul este stil gotic cu inflorituri baroce si un amvon foarte opulent. Aici putem admira “Fecioara cu pruncul” (1504-1505) a lui Michelangelo.

Bazilica Sfântului Sânge a lui Isus, construita la inceputul secolului al XII- lea, este o capela restaurata in stil neogotic. Muzeul sau contine o relicva importanta, o fiola de sange despre care se spune ca ar fi a lui Hristos.

Casele beguinelor, cartierul vaduvelor si femeilor singure, infiintat in 1245 de Margareta de Constantinopol, contesa de Flandra si Hainaut, unul dintre cele mai mari adaposturi de beguine de acest fel, din Belgia.

Piata Burg de un pitoresc aparte ce imbina armonios arhitectura istorica, sculptura si decoratiunile de aur. Era inima vechiului Bruges.
Muzeul Janhospitaal, unul dintre cele mai vechi spitale din lume (acum muzeu) dateaza de acum 8 secole. Aici sunt 6 picturi ale lui Memling, cunoscut pentru felul cum creiona figurile religioase.

Palatul Libertatii, construit in 1525, a fost folosit ca resedinta regala. În prezent aici sunt arhivele nationale. Una dintre cele mai frumoase inacaperi este Sala Renascentista, datand din secolul al XVI-lea, proiectata de L.Blondeel in onoarea imparatului Carol Quintul.

Lacul iubirii sau Minnewater, unde vom vedea o colonie mare de lebede, simbolul orasului.

Intr-o zi putem face o plimbare cu vaporasul pe canalele pitoresti, prilej sa admiram podurile bijuterie...
Dureaza 30 de minute si costa 12 eur

Beraria Halve Mann - Brewery De Halve Maan. Unul dintre simbolurile orasului Bruges este berea. Halve Mann este singura familie care inca mai detine o berarie in centrul orasului, fiind foarte vizitata de turisti. Pune la dispozitia turistilor, prin tururi ghidate, metoda de realizare a berii.  Beraria include si un restaurant unde se pot comanda feluri de mancare traditionala. Tariful este de 16 EUR pentru vizita ghidata care include degustarea unui sortiment de bere.

Ziua 4. Miercuri 29 mai 2024 Gent, bijuteria ascunsă a Flandrei

Gent:



Dupa micul dejun ne indreptam spre gara de unde vom lua trenul spre Gent, unul dintre cele mai frumoase orase ale Belgiei. 
Călătoria dureaza circa o jumatate de ora si un bilet costa aproximativ 10 euro.

Gent este un oraș vibrant, tânăr, un important centru universitar iar arhitectura sa, canalele și străduțele înguste il transformă într-o destinație fermecătoare. Centrul orasului este prietenos cu pietonii si biciclistii, in centrul istoric circula doar mijoace de transport in comun si taxiuri, viteza maxima de deplasare este 20 km/h.
La gara St. Pieters vom lua  tramvaiul, statia din centru e la câțiva metri de Biserica Sf. Nicolae, Turnul cu Ceas (Belfort sau Belfry) și impunătoarea Catedrală Sf. Bavo, în interiorul căreia se află Adorația mielului mistic – capodopera lui Jan van Eyck.

Impreuna cu un ghid local, vom descoperi principalele obiective din centrul istoric si apoi, daca vremea este buna, facem o plimbare cu barca pe canalele pitoresti – dureaza o ora si costa in jur de 15 euro/persoana calculat la un grup de 15 persoane, in regim privat.

In continuare timp liber pentru masa, cumparaturi.

La Bruges revenim seara, tot cu trenul, nu suntem presati de timp, trenurile circula des.

Ziua 5. Joi 30 mai 2024 Excursie de o zi la Marea Nordului: Oostende, Atlantikwall și De Haan
Astazi va propunem sa descoperim impreuna zona de litoral a Belgiei, renumita statiune Oostende si mai putin cunoscuta De Haan, ambele cu plaje late, cu nisip fin, strabatute de cea mai lunga linie de tramvai din lume.
Micul dejun si ne indreptam spre gara de unde vom lua trenul spre Oostende, oraș-port la Marea Nordului.
Sunt mai multe trenuri pe ora, călătoria durează în jur de 15 minute si biletul costa circa 9 euro.

Oostende



Pe bulevardul din fața gării vom vedea vasul Mercator, o nava din al Doilea Război Mondial, restaurată și transformată în muzeu (biletul costa ~ 7 euro).  Mergem apoi în zona centrală, pietonală.

Vizitam Biserica Sfântul Petru si Paul, o clădire impunatoare  construită în anul 1907, în stil neo-gotic cu vitralii frumoase la interior. Catedrala este vizibilă de departe, turnurile sale având o înălțime de 72 m.

O mare atracție o reprezintă digul și plajele foarte curate, cu nisip fin. La reflux, în timpul zilei când apa se retrage destul de mult, plaja are o lățime apreciabilă – 200 m, în unele locuri poate și mai mult. Albert I-promenade (faleza orașului) este, de asemenea, foarte lată. Plimbările pe aici sunt la mare căutare, pentru bicicliști, localnici și turiști. Desigur, nu lipsesc cafenelele și terasele, restaurantele pescaresti.

Ne vom trage si noi sufletul la unul dintre localuri si, in continuare, timp liber.

Cei care doresc relaxare rămân in Oostende, pe malul marii iar impreuna cu cei care doresc sa mai vada ceva in zona, vom vizita Atlantikwall, un muzeu în aer liber unde au fost conservate buncăre, tunuri, baterii antiaeriene, parte din sistemul de apărare a coastei, construit de germani în timpul celui de-al doilea război mondial – sunt circa 7 km din Oostende pe care ii vom parcurge cu tramvaiul de coasta.

Sistemul avea drept scop oprirea, chiar de pe plajă, a unei posibile invazii anglo-americane venite de pe mare. Încă se mai văd digurile folosite în cel de-al Doilea Război Mondial.

Biletul de acces costă 10 euro iar o vizită durează in jur de 2 ore, ultima intrare este la 15:00.

Se recomanda incaltaminte trekking, sport.

Dupa-masa ne regrupăm la Oostende si continuam plimbarea cu tramvaiul de data aceasta spre cochetul orasel De Haan. Tramvaiul străbate coasta Belgiei cale de 67 km, în mare parte pe malul mării.  Acest traseu are un capăt la granița cu Franța (De Panne) și celălalt capăt la granița cu Olanda (Knokke-Heist), in total 68 de stații, fiind cea mai lungă linie de tramvai din lume.

De Haan 



De Haan este una din stațiunile de pe litoral foarte căutate de belgieni (și nu numai)  în special în zilele de vară când se poate face baie în Marea Nordului.

În De Haan, plaja cu nisip fin este foarte lată – 150 de metri în timpul zilei/refluxului.

Pe faleză sunt băncuțe unde te poți odihni, iar seara totul este luminat prin intermediul felinarelor model retro.

Zona mai veche este și partea cea mai vizitată – vom admira si noi frumoasele vile de pe alei – sunt multe clădiri în stil Belle Epoque, unele fiind hoteluri, altele case de locuit.

La parterul unor asemenea clădiri există restaurante unde se pot comanda specialitati locale, scoici preparate în diverse feluri.

Cel mai faimos rezident al oraselului De Haan a fost Albert Einstein, care a locuit în vila Savoyarde timp de şase luni în 1933, statuia sa fiind amplasata in apropierea acesteia.

De la De Haan revenim la Oostende cu tramvaiul si luam trenul spre Bruges.

Ziua 6. Vineri 31 mai 2024 Relaxare, cumparaturi, iar seara plecam spre casa
Timp liber pentru vizite, cumparaturi pe cont propriu. Check out ora 11:00, bagajele vor fi lasate la receptie pana la regrupare si plecare spre aeroport.

Zbor 31 mai RO374  19:55 Bruxelles(BRU) - Bucuresti OTP 23:35

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #1 : Luni, 17 Iulie 2023, 18:43 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/circuit-belgia-2024

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1517
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #2 : Luni, 24 Iulie 2023, 17:53 »
Salutări tuturor,
Mă bucură interesul vostru pentru Belgia și faptul că ați început deja sa va inscrieti in excursie  *|*

Pentru că am fost intrebata daca exista posibilitatea sa zburati din alta localitati, am rugamintea ca in aceste cazuri sa va adresati agentiei prin email.

Aveti insa in vedere faptul ca la Bruxelles exista 2 aeroporturi: aeroportul principal Bruxelles situat in localitatea Zaventem si Charleroi, acesta din urma fiind alocat companiilor low cost.
Distante: Bruxelles - Zaventem /  BRU ~ 12 km
                               Charleroi  /  CRL  ~  70 km

             Bruges - Zaventem ~ 113 km conexiune directa cu trenul
                           Charleroi  ~ 150 km la Charleroi se poate ajunge din Bruges direct doar cu autobuzul, curse operate de Flibco

Noi vom sosi si pleca de pe aeroportul Bruxelles / Zaventem.

Mai jos, cateva informatii interesante despre Belgia:



 Daca mai aveti alte curiozitati, scrieti aici, pot fi de interes si pentru ceilalti.

Cine vine cu noi?  *|*

Offline simonatrifan84@gmail.com

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #3 : Miercuri, 11 Octombrie 2023, 08:28 »
Buna ziua, am trimis un email agentiei pentru posibilitatea zborului din alta localitate insa nu am primit raspuns. Adresa de email a agentiei este aceasta:
office@bonvoyagesibiu.ro  ?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #4 : Miercuri, 11 Octombrie 2023, 08:53 »
Raspund eu: la aceasta excursie deja s-au achizitionat si achitat bilete de grup, pentru toate cele 16 locuri de excursie. Daca se doreste plecare din alt oras, e nevoie sa mai existe inca o persoana cu cerere similara (ceea ce in acest moment nu exista) si sa mai extindem grupul prin rezervari suplimentare la hoteluri. Daca nu exista inca o persoana, rezervarea trebuie sa fie facuta in regim single, asta inseamna total alt tarif de excursie. Deci daca stiti inca o persoana doritoare CERT, atunci putem face extinderea.


Offline simonatrifan84@gmail.com

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #5 : Miercuri, 11 Octombrie 2023, 09:33 »
Imi puteti spune va rog si pretul in regim single? Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #6 : Miercuri, 11 Octombrie 2023, 09:48 »
Taxa de single este in jur de 370 - 400 de euro. Asta prin estimare din experienta rezervarilor pe acest tip de cazare. Ar trebui sa fac cerere ferma de cazare la hoteluri pentru a primi tariful si a oferi deci un raspuns exact. Dar ca principiu, itaxa de single este in intervalul pe care vi l-am dat.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1517
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #7 : Miercuri, 07 Februarie 2024, 14:03 »
Ca titlu informativ, am luat legatura zilele trecute cu o firma de transport si un transfer privat de la Bruxelles la Bruges costa in jur de 35 euro/persoana calculat la un grup de 15 persoane, un tarif similar cu transportul cu trenul avand in vedere ca am avea nevoie si de taxi de la hotelul din Bruxelles la gara si apoi de la gara din Bruges la hotel.

Pe mine Bruges m-a cucerit din prima clipa. Este o adevarata placere sa te plimbi prin acest pitoresc orasel medieval cu stradute pietruite si un labirint de canale, fiind supranumit si Veneția Nordului. Peste 2 milioane de vizitatori ajung pe an in Bruges, cei mai multi fiind turisti de o zi, veniti cu vase de croaziera sau din Bruxelles. Noi vom petrece 3 nopti in Bruges, sa ne putem bucura de oras pe deplin, in special seara, dupa ce majoritatea turistilor pleaca din Bruges.

 In prezentarea excursiei gasiti obiectivele care nu trebuie ratate in Bruges, nu am sa le mai reiau, am sa va reamintesc doar ca centrul istoric din Bruges face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind un adevarat muzeu in aer liber. Sunt o multime de lucruri interesante de vazut, inclusiv celebra sculptura Fecioara si copilul, adapostita de Biserica Fecioarei. Realizata de Michelangelo in anul 1504, este singura lucrare a artistului care a parasit Italia in timp ce Michelangelo traia. 

In Bruges exista si teatru, opera, eu am vazut baletul Lacul Lebedelor iar vara au loc numeroase festivaluri. Am aflat ca va fi un festival si in perioada in care vom merge noi, programul se va afisa in luna aprilie.

 Vara podurile peste canale sunt impodobite cu flori, totul este foarte cochet si ingrijit si, nu in ultimul rand, miroase divin a gofre si ciocolata. Musai sa mergem la House of Wafles, aici au o multime de specialitati si atmosfera este foarte placuta. O alta specialitate pe care o vom intalni la tot pasul in Bruges si in Belgia este cartoful, pregatit in diverse moduri dar cartofii prajiti sunt cei mai populari, in special cei serviti cu scoici (moules frites), exista chiar si un muzeu dedicat acestora, Frietmuseum..

Vedeti aici alte specialitati din Belgia:



 Si, nu in ultimul rand, in Bruges vom sta la un hotel superb ultra central, astfel incat ne vom putea plimba până seara târziu.
Cine mai vine cu noi?  *|*



Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1517
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #8 : Duminică, 03 Martie 2024, 14:19 »
Ghent a fost, pentru mine, unul dintre locurile cele mai frumoase pe care le-am vizitat in Belgia. De fapt, o adevarata surpriza! La recomandarea ghidului local, intr-o dupa-masa mohorâtă am dat o fuga până în Ghent, pentru a lua pulsul adevaratei atmosfere belgiene. Aveam sa descopar ca timpul a fost insuficient, motiv pentru care noi vom petrece o zi intreaga in Ghent.

Am fost uimita încă de când am coborât in gara, văzând in fața gării o parcare uriasă plină ochi cu biciclete.
Sunt mulți navetiști în Ghent, acestia preferând sa isi lase bicicleta la gara si sa mearga cu trenul până la Bruxelles. Si, când nu sunt presați de timp, se deplaseaza tot cu bicicleta in imprejurimi. Eu am mers pe jos de la gară pâna in centru, voiam sa vad si zona mai puțin turistica. Foarte curat, ingrijit, mi-a plăcut atât de mult incat si la intoarcere am venit tot pe jos. Trebuie avuta insa mare grija la pistele de biciclisti, in special cand traversezi strada.

Ghent este un oras tânar si un important centru universitar, un sfert din populatie fiind format din studenti. Ghent este, totodata, cel mai bine păstrat oraș medival din Europa și multă vreme a fost un puternic centru economic și comercial.

Cetatea medievală Gravensteen nu a fost cucerită niciodată (e înconjurată de apă), cu excepția unui episod în care un grup de 160 de studenți, furioși că se scumpise berea prea mult în Ghent, s-a baricadat înăuntru și a aruncat cu fructe stricate în poliție, cerând să se ieftinească berea. Au fost scoși de-acolo cu pompierii, iar acum anual se sărbătorește acest episod cu dans pe zidurile cetății.

Ghent se lauda cu peste 250 de feluri de bere și peste 600 de restaurante și bistro-uri. Se vorbește neerlandeză (flamandă), dar și franceză și engleză. Sunt multe magazine la tot pasul, cafenele unele lângă altele, miroase peste tot a gaufre, sunt tonete mici cu jeleuri cu fructe în formă de nas - cuberdons, se merge mult cu bicicleta, sunt multe piețe pietonale – Ghent are cel mai mare procent de suprafața exclusiv pietonală din Europa.

Alte specialitati pe care le puteti savura in Ghent: waterzooi-supa cu pui sau peste, legume, smantana si rosii ce era mancarea favorite a regelui Charles al V-lea; waffles, roomer- o bautura cu o tarie de 15% intr-o sticla eleganta in care se scalda petale de flori; gruut – o bere specifica zonei ce contine un amestec de mirodenii.
Si, bineinteles, berea locala pentru ca in Belgia berea e mai mult decat o bautura cu spuma. E o cultura.

In Ghent am simtit ca Belgia inseamna mai mult decât ce citesti in ghiduri sau vezi in poze. Si, chiar daca lumea moderna si civilizatia sunt prezente la fiecare pas, cea mai mare parte a orasului pastreaza inca farmecul de pe vremea cavalerilor, vikingilor sau domnitelor medievale, iar bisericile, obiectivele turistice, majoritatea cladirilor sau strazilor, catedralele sau puburile spun fiecare in parte povestile nescrise ale orasului.








Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1517
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024
« Răspuns #9 : Marți, 02 Aprilie 2024, 17:58 »
Am citit zilele trecute un articol despre cele mai aglomerate destinatii  turistice din Europa. Am avut surpriza sa descopar ca, de curand, in acest clasament a intrat si pitorescul orasel Bruges, pe primele locuri situându-se Dubrovnik si Veneția. Orașul belgian, cu atmosfera sa medievală, are cifre similare cu Rodos în ceea ce privește raportul între populație și numărul de turiști, e drept că în timpul sezonului de vară.

Deși majoritatea turistilor care vin la Bruges dedică doar câteva ore orașului, adevărata față a centrului istoric inclus și pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO poate fi descoperită numai dacă rămâi aici cel puțin o noapte. Spuneam ca acesta este motivul pentru care am ales sa petrecem cateva nopti la Bruges, sa nu fim presati de timp, sa avem timp sa ne plimbam in tihna pe străzile înguste vechi de sute de ani, sa admiram lebedele blânde care plutesc pe canale, sa degustam berea artizanală și ciocolata.

 A mai ramas puțin, stiu ca si voi asteptati cu nerabdare acest city break linistit de primavara. Sa mergem la Bruges cât timp ne mai putem bucura de aceasta atmosfera de basm...