Autor Subiect: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 10 - 18 septembrie 2024  (Citit de 894 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Islanda. In cautarea aurorei boreale. 10 - 18 septembrie 2024
« : Miercuri, 05 Aprilie 2023, 08:32 »
Tarif: 2480 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 60 euro

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/islanda-aurora-boreala-2024

Perioada de desfasurare: 10/09/2024 - 18/09/2024

Cazari:

10/11 septembrie    201 Hotel Reykyavik
11/12 septembrie   Uthlid Cottages (fara mic dejun)
12/13 septembrie    Hotel Katla by Keahotels
13/14 septembrie    Árnanes Country Hotel Hofn
14/15 septembrie    Hotel Eskifjörður
15/16 septembrie    North Hotel Akureyri
16/17 septembrie   Hestaland Guesthouse

Mentiune: Pot exista schimbari -  upgrade - ale hotelurilor.

Grup de: 8 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport avion* Bucuresti - Kevlavik toate taxele si bagaj de cala incluse. Cititi va rog cu atentie cerinta NOASTRA referitoare la bagaj
•   cazare x 7
•   mic dejun x 5
•   transport/circuit Islanda, cu microbuz 8+1 persoane, conform programului anuntat
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurarea medicala/STORNO 
x     taxe de oras la hoteluri
x     mese de mic dejun (acolo unde nu este inclus)
x     mese de pranz
x     mese de cina
x     intrari la obiective si excursii optionale
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de calatorie, documente, formulare  necesare intrarii in tarile de destinatie. Islanda

Zboruri Lufthansa/Austrian Airlines :

10 septembrie 16:05 OS 782 Bucuresti OTP - Vienna 16:45
10 septembrie OS327 21:00 Vienna  - Keflavik KEF 23:20


18 septembrie 00:10 OS 328 Keflavik KEF - Vienna VIE 06:15
18 septembrie OS783 09:45 Viena VIE - Bucuresti OTP 13:05


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Florin Ionescu

Ce vedem in aceasta calatorie: in primul rand, speram ca AURORA BOREALA. Apoi frumusetile acestei insule: cascade gigantice, ghetari, vulcani, peisaje incredibile.

Profilul si tipul excursiei: circuit in inel al insulei, explorarea unui taram epic care atrage cei mai buni fotografi din lume si o multime de turisti.

Cui se adreseaza ca profil de participant: iubitori ai naturii extreme si virgine, persoane active care-si doresc compania unui grup, care vor sa descopere locuri deosebite.

 :oops:Echipamentul sport tip drumetie este mai mult decat recomandat: pantofi tip trekking impermeabili si cu talpa care nu aluneca, pantalon lung tip drumetie, tricouri si bluze de diferite grosimi (din material tehnic, nu din bumbac), haina cu gluga pentru sezon primavara timpurie (la noi), haina de ploiae si de vant. Costum de baie pentru hot hub.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: pasaport
•   Documente - solicitate de autoritatatile tarii de destinatie Islanda

Despre bagaje&more
Bagajul:oops: Foarte important!!! trebuie sa fie cat mai economic si judicios ales. In primul rand din considerente a volunului in microbuz. Spatiul de bagaje este foarte limitat si din acest motiv este nevoie sa va incadrati in a avea cu voi un singur troller cu dimensiunile maxime (cu role cu tot) 60x38x27. Altfel riscam sa nu putem incarca toate bagajele. Cei care depasesc aceasta dimensiune isi asuma situatia ce poate decurge din posibilitatea de a nu putea incarca toate bagajele. De asemenea trebuie sa tineti cont de greutate. Sa faceti bagajul astfel incat sa va permita sa-l transportati comod si usor, singuri (acolo nu are cine sa va ajute), pe distante de 100 - 200 metri, posibil sa-l si urcati la etaj, fara lift. In Islanda locatiile sunt construite avand client tinta persoanele active, ori acestea nu au probleme ca nu gasesc un ascensor la hotel, sau ca trebuie sa-si duca bagajul cateva sute de metri. Ganditi-va ca aproape in fiecare din cele 8 zile dati jos din microbuz bagajul si-l duceti in camera... Persoanele foarte organizate, de regula se pot limita chiar si la un bagaj de cabina, NU AU NEVOIE SI DE UNUL DE CALA. De preferat pentru ca elimina orice disconfort ce poate aparea dintr-o eventuala ratacire a bagajelor. risc. Dimensiunile de bagaj de cabina: 55 x 40 x 23. Deci sa ne intelegem, sa nu fie vreo confuzie: puteti veni cu un singur bagaj tip troler (sau de cala sau de cabina) si cu un mic rucsac de zi, in care sa aveti apa, pelerina de ploaie, un sandvici.

Buget personal
Suntem convinsi ca o sa ne intrebati referitor la cheltuielile pe care le mai aveti de facut in plus fata de costul excursiei... Islanda este o destinatie foarte scumpa, tarifele acolo la mancare, la transport, la tot absolut sunt mult mai mari decat in alta tara europeana. Chiar si decat in Norvegia, Suedia, Danemarca sau Elvetia...De aceea va scriem de acum, sa va pregatiti excursia din timp...

Cel mai mare cost in Islanda este cu mancarea.
De aceea va recomand sa procedati la fel ca toate celelalte grupuri pe care le-am avut in Islanda pana acum: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Nu multa, nu exagerati, va spun insa ca magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa inlocuiesti masa la restaurant cu mancare aprovizionata din magazinele lor. Deci trebuie sa veniti cu mancarea in bagaj. Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (o bucata de 200 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (4 bucati)
- branza topita (1 cutie)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (1-2 tiple x 100g)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Daca plecati pregatiti , veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 10 mese. Total estimez la 300 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, o bere, hai sa zicem inca 15 EUR/zi. Deci inca 100 EUR. Total 400 euro.

Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gaseste, iar unde se comercializeaza este foarte scump. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroport, este printre singurele pe care le stiu asezate in acest fel. Poate este cea mai buna solutie, pt a nu cara bautura in bagajul de cala.

Program excursie

Ziua 1 10 septembrie 2024. Zburam spre NORD
Ora de intalnire: 13:15 am. Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare

10 septembrie 16:05 OS 782 Bucuresti OTP - Vienna 16:45
10 septembrie OS327 21:00 Vienna  - Keflavik KEF 23:20


Reintalnirea grupului se face la Keflavik, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti singuri din aeroport, sau la tigara. Urmeaza sa parcurgeti impreuna cu Florin un traseu pietonal (cu bagajele) pt a ajunge in zona de parcare a autocarelor. Acolo ne imbarcam si plecam spre hotel.

Ziua 2 11 septembrie 2024. Falia tectonica intercontinentala din Ţingvellir, si celebrele gheizere: Geysir si Strokkur.

Mic dejun si la 9.00 plecati in vizitarea insulei. Parasiti hotelul, treceti prin Reykjavik dar nu va opriti si destul de repede ajungeti la Þingvellir tjaldsvæði, National Park Information Centre pentru a vedea falia dintre cele doua placi tectonice continentale. O sa aveti un traseu de drumetie, va fi nevoie deci sa fiti incaltati si imbracati corespunzator. Plimbarea aceasta in natura va dura in jur de 2 ore. La 10:30 ajungeti (faceti cam o ora si jumatate pana la Tingvellir), iar la 12:30 plecati.



In timp ce voi continuati cararea care vine de la cascada, Florin o sa se intoarca pentru a lua microbuzul si o sa va astepte in locul in care se fac scufundarile in rift. 

Va  continuati drumul cca 40 minute si urmeaza sa vedeti un vulcan in a carui crater stins s-a format un lac minunat,  Keriđ Crater Lake. Este nevoie sa fiti pregatiti de vant si de o plimbare de cca 45 minute pe buza craterului; La 14:00 plecati.



De la Kerid, pana la urmatoarea oprire faceti cca 40 km cca 50 minute. Luati pranzul si parcati la Restaurant Geysir Glíma. Cca 1 ora pt masa, la 16:00 incepem vizitarea celor doua geisere:  Geysir and Strokkur. Sunt vis a vis de restaurant.



La 17:00 plecam spre cascada Gullfoss (unde posibil sa aveti nevoie de pelerina si cu siguranta de pantofi impermeabili!). Sunt doar 10 km, in cca 15 minute, ajungem, la parcare: Gullfoss Waterfall lookout. In jur de ora 18:15 plecam, spre locul de cazare.



Pana la Úthlíd Cottages, 801 Blaskogarbyggd, Islanda facem 20 km, nu mai mult de 20 minute. Check in, cei care doresc sa-si achizitioneze mic dejun o pot face la receptie, dar sunt convins ca ceea ce aveti la voi adus din Romania o sa va ajunga cel putin pentru cina si mic dejun.
Timp liber, balaceala si va pregatiti de o noapte, oare cu aurora? In 2023 a fost fascinanta, iar locul perfect pentru a o urmari pe cer. Total zi: 218 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

Ziua 3 12 septembrie 2024. Uthlid Cottages - cascada Seljalandsfoss - cascada Skogafoss - Dyrhólaey Cliff – Vik





Micul dejun si la ora 9.00 plecati spre Keldur, un mic catun, in care se pot admira din apropiere casele de turf. Pana la Keldur faceti in jur de 90 km, cca 1 ora si 15 minute. La 10:15 ajungeti, ramaneti sa vizitati 45 minute, pana la 11:00.

Din Keldur mergeti spre cascada Seljalandsfoss. 37 km cca 30 minute de mers. La 11:30 se ajunge la cascada. Ramaneti acolo cca o ora, la 12:30 se pleaca.

Urmatoarea oprire, dar doar pentru 5 minute. Eyjafjallajökull Info Point, Þjóðvegur, 861. La 12:45 plecati. Acolo a avut loc eruptia vulcanului Eyjafjallajokull, cel care  a aruncat cenusa si a perturbat traficul aerian in 2011.

Pe drum se va mai opri in ordine:

Rútshellir Caves – despre aici: https://www.katlageopark.com/geosites/rutshellir/

Drangurinn í Drangshlíð 2 – sa vedem 2 cave  (casute de turf ce erau folosite pt locuit si magazii).

Mergeti mai departe si opriti la Skógafoss Parking. Aici o sa vedeti una dintre cele mai impresionante cascade din Islanda. O sa serviti masa la restaurantul din parcare, se mananca foarte bine si in general sunt osptari romani. De la Eyjafjallajökull pana la Skógafoss sunt 10 km, doar 10 minute. Stam o ora si jumatate, pana la 14:45.

De la cascada Skógafoss pana la locul de cazare nu mai este mult, dar ziua nu se incheie aici.

Pe drum opriti in ordine:

Dyrhólaey Cliff. Parcam langa Dyrhólaey Lighthouse, de unde aveti un punct de panorama minunat: Dyrhólaey Viewpoint.

Mergeti apoi cu masina foarte putin pana la Dyrhólaey View Parking Lot, pentru o plimbare si a admira Reynisdrangar Cliff.

apoi tot cu masina pana la Reynisfjara Beach Parking pt a poposi o ora  pe plaja neagra Reynisfjara, renumita pentru valurile spectaculoase, pt formatiunile stancoase interesante si pentru scenele filmate aici din “Game of Thrones” sau “Noe”.



Innoptati destul de aproape de Vik i Myrdal. Total zi 190 km cca 3 ore de mers cu masina.

Ziua 4 13 septembrie 2024 Vik - Fjadrargljufur Canyon – Fjallsarlon - Jokulsarlon - Hofn - Skaftafell

Micul dejun si la ora 9.00 se pleaca.

Prima oprire, dupa 70 km, cca 1 ora de mers cu masina - pregatiti pt o plimbare in natura: Parkeerplaats Fjadrargljufur. Fjadrargljufur Canyon este un canion exceptional de frumos, de-a lungul caruia o sa faceti o usoara drumetie. Ajungeti la 10:00, la 11:20 se pleaca.

Se traverseaza Parcul National Skaftafell, cu oprire la Skeiðará Bridge Monument, acolo unde se poate intelege ce inseamna cu adevarat forta naturii. Este o zona de morene si de intensa activitate de eroziune. Se ajunge apoi la Vatnajökull glacier. Pana acolo  sunt 75 km, cca 1 ora. Pauza  10 minute. 12:30 se pleaca.

Dupa doar 6 km, deci 10 minute cu masina, prima intalnire cu un ghetar, de fapt cu unul dintre bratele celui mare ghetar din Islanda. Se parcheaza la Svínafellsjökull Parking si de acolo va asteapta o plimbare pe jos pana la ghetarul Svínafellsjökull. 1 ora 15 minute. La 14:00 se pleaca.

20 km, cca 20 minute si opriti pentru a vedea Hofskirkja, o biericuta foarte pitoreasca. 20 minute. La 14:30 se pleaca.



Urmatoarea oprire va fi la 40 km, cca 40 minute, se ajunge la ora 15:15. Jökulsárlón Main Parking. Este cel mai important moment al zilei si printre cele mai frumoase ale excursiei. Jökulsárlón este un mare lac glaciar aflat la marginea Parcului National Vatnajökull si a ghetarului Breiđamerkurjökull. S-a dezvoltat sub forma unui lac ce se indeparteaza de tarmul Oceanului Atlantic. Lacul a tot crescut de la ultima glaciatiune, aflandu-se acum acum la 1,5 km.  Este considerat, mai recent cel mai adanc lac din Islanda cu peste 248 de metri. Din 1970 a crescut de 4 ori. Este considerat ca fiind una dintre minunile naturale ale Islandei. Pe el plutesc bucati de gheata, care dau impresia unei procesiuni fantomatice de aisberguri albastre luminoase.
Locul este populat de foci, este foarte posibil sa le vedeti inotand sau in lac, sau mai jos la plaja cu diamante.

De regula recomandam celor din grupurile noastre sa-si ia bilete la amfibia care pluteste pe lac printre banchize. Ceea ce am vazut insa in 2023, cu ambele grupuri, nu mai semana deloc cu ceea ce era inainte. Acum este doar o plimbare in graba, pe bani multi, nu se insista pe a vedea focile pe banchize, este ceva asa in fuga. Clar, va spun cat se poate de corect, nu merita. Faceti o plimbare mai lunga pe tarmul lacului, fotografiati, mancati o supa delicioasa de lagustine (la chioscuri e cea mai buna), delectati-va, este minunat acolo.

Un alt loc extraordinar, aflat in imediata vecinatate este Diamond Beach. "Sedinta foto" si plimbare 45 minute. Si pe o parte si pe alta a raului.



La varsarea torentului de ghetar in mare, o sa vedeti unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe Pamant: Diamond Beach.



La 19:00 parasim zona si mergeti la cazare.

O zi cu 245 km, cca 4 ore de mers cu masina.

Ziua 5 14 septembrie 2024. Skálafell - fiordurile estice -  Egilsstadir De la Skálafell mergeti doar pe tarm, pe drumul 1, trecand prin fiordurile estice, niste locuri fantastice, o sa vedeti...O sa opriti la multe panorame, asa ca o sa fiti intr-un "Hop on Hop off" continuu...Apoi se intra spre interiorul insulei si ajungeti in orasul Egilsstadir (lacul cu monstru). Un video viral pe internet, care indica vietatea necunoscuta din lac:



Aici o sa si innoptati.

O zi cu 290 km, cca 4 ore de mers cu masina.

Ziua 6 15 septembrie 2024  Egilsstadir - Námaskarđ -  lacului Myvatn -  cascada Gođafoss - Siglo Hotel by Keahotels

Se parcurg cca 160 km, cca 2 ore de mers cu masina si la 11:00 se ajunge la: Hverir Parking Námaskarđ pt a vedea aria geotermala  Namafjall. Un loc cu mult peste ceea ce va puteti inchipui ca poate sa arate Pamantul. La coborare un lac de un albastru ireal! Blue Lake. Sunt convins ca o sa se faca sute de fotografii acolo...In total veti sta 1 ora si jumatate acolo. La 12:30 plecam.



Se merge pe malul lacului Myvatn si in 15 minute se ajunge in unul dintre cele mai incredibile locuri din lume:- Dimmuborgir (Dark Cities). Parcare: Dimmuborgir Parking. Un loc  cu cele mai spectaculoase formatiuni stancoase pe care le-am vazut undeva. Ajungeti al 12:45 plecam la ora 14:30. Stati si la o ciorba la Kaffi Borgir in parcare. Are program 10:00 - 16:00 in fiecare zi. De regula se plateste o ciorba si se mananca din trei varietati. Plus paine, plus unt la discretie.



Continuati tot pe malul lacului Myvatn si dupa 50 km, adica cca 45 minute si se ajungem la o alta cascada fabuloasa. Parcati aici: Goðafoss public parking. 15:15 – 16:00.



Prin Akureyri (capitala nordului) doar treceti, se viziteaza din masina.



Continuamti virand inspre nord, se trece printr-o zona foarte frumoasa, apoi printr-un sir de tunele pana ajungem pe malul unui fiord (Siglufjörður), pana aproape in nordul extrem al insulei, cu un scop foarte clar: sa vedem aurora boreala. Este unul dintre cele mai bune locuri de unde se poate urmari spectacolul luminilor pe cer. Acolo veti innopta.

Total zi 327 km, cca 5 ore de mers cu masina.

Ziua 7 16 septembrie 2024 Siglufjörður - Reykholt
Parasim  Siglufjörður  si ne indreptam spre Reykholt. Un drum cu peisaje superbe. O sa facem o oprire la Grabrok, acolo unde se pot vedea cratere de vulcani



si spre final de calatorie - la Deildartunguhver, pentru a vizita cel mai puternic izvor termal din Europa



si la seria de cascade Hraunfossar Waterfalls.



Veti ajunge si intr-o localitate mica dar foarte cunoscuta, la Reykholt.

O zi cu vreo 360 km, cca 4 ore si jumatate de mers.

Ziua 8 17 septembrie 2024 Reykholt - Reykjavik La 09:30 cu check out facut, ne imbarcam in microbuz si ne indreptam spre capitala Islandei Reykjavik. In jur de 11:30 o sa ajungem.

Prima oprire va fi pe faleza, la Sun Voyager, o sculptura futurista, care simbolizeaza o barcă de vis sau o odă către Soare. Artistul și-a propus să transmită promisiunea unui teritoriu nedescoperit, un vis de speranță, progres și libertate. Florin o sa va lase in dreptul sculpturii, urmand sa va ia la capatul falezei, acolo unde, inainte de a ajunge la Harpan Harpa, o sală de concerte și un centru de conferințe din Reykjavík, Islanda. Concertul de deschidere a avut loc pe 4 mai 2011. Clădirea are o fațadă distinctă din sticlă colorată, inspirată de peisajul de bazalt al Islandei.

Reimbarcare si mergeti impreuna cu microbuzul pana in port, este acolo o zona mare de parcare gratuita. Hlésgata, 101 Reykjavík, Islanda. De acolo se poate ajunge foarte usor pentru a explora centrul orasului. Parlamentul, Catedrala, Primaria, lacul Tjornin, casutele colarate din zona. Traversam apoi strada Lækjargata, va plimbati de-a lungul ei pana ajungeti la cradirea guvernamentala, Prime Minister’s Office. O casa de dimensiuni medii, cu doua statui in fata. Nu te-ai gandi ca acolo poate sa fie prim ministrul. Aceasta este adresa: Lækjargata, 101 Reykjavík, Islanda. Urcati apoi pana la Rainbow Street Art, o strada care are curcubeul pictat pe ea. In capat se zareste uriasa Hallgrímskirkja, o biserică parohială luterană nou construita si care are o înălțime de 74,5 metri. Este cea mai mare biserică din Islanda și printre cele mai înalte structuri din țară.

De acolo free time pentru plimbare si ceva timp de shopping, dupa care Florin o sa va propuna un obiectiv interesant: Perlan museum. Este un dom urias, sub cupola caruia se afla o pestera de gheata, unde se proiecteaza 7D aurora boreala filmata deasupra orasului, imagini fantastice luate cu drona in timpul eruptiei vulcanice din 2021 si alte multe lucruri interesante. Intrarea era in 2023 35 de euro, pare mult dar merita pe deplin. Toata lumea a fost incantata foarte mult de ceea ce a vazut.

Masina va ramane in zona portului, este o parcare mare langa chioscurile de unde pleaca ambarcatiunile usoare. De acolo se pleaca pentru a vedea balenele, dar la fel cum v-am sfatuit si la Jokulsarion, va spun ca nici aici nu mai merita dati banii. Am asteptat ultimul grup sa vina din excursie si am numarat: 4 ambarcatiuni mari (de 60 - 100 persoane) si inca vreo 10 mici (de 20 - 30 persoane). Toate gonind dupa balene, doar-doar apare vreuna. Va inchipuiti ca in iuresul acela, sansele de a le vedea sunt minime. Acum cativa ani, la o ora - doua pleca un zodiac (barca gonflabila) si care in liniste se apropia de grupurile de balene. Se puteau vedea 5-10, poate chiar si mai multe. In 2023, cu chiu cu vai, cu intoarcere, s-a putut vedea - si asta de la mare departare, cocoasa unei balene. In rest 2-3 delfini. Deci nici aici nu mai merita...nu recomand.

Cu banii aceia pe care ii dadeati pe cele doua excursii - amfibia si la balene (in total vreo 160 euro), mai bine mergeti la Perlan si va luati cateva amintiri.

Din Reykyavik pana la aeroportul din Keflavik faceti cam o ora, deci pentru a fi cu ce putin 3 ore inainte (Florin trebuie sa predea microbuzul) trebuie sa plecati cel tarziu la ora 20:00.



Ziua 9. 18 septembrie 2024 Spre casa

Zboruri: 18 septembrie 00:10 OS 328 Keflavik KEF - Vienna VIE 06:15
18 septembrie OS783 09:45 Viena VIE - Bucuresti OTP 13:05


Programul excursiei poate sa sufere anumite modificari determinate de situatii speciale, de vreme, circulatie.

In excursia in jurul Islandei o sa vedeti o multime de minunatii:







Istoricul excursiilor in Islanda

Este a 10-a oara cand organizam o excursie in Islanda! . Cu CLICK pe an, puteti vedea poze si cateva impresii din acea excursie:

2017 vara

2017 toamna, pentru aurora boreala

2018

In 2019 am vazut din nou aurora boreala!

De asemenea in 2021:



iar in 2022[/b] de 2 ori!!!



Tot de 2 ori am vazut si in 2023!

Trebuie sa incep in a va spune ca perioada aleasa este unica din timpul anului in care ca forecast meteorologic se poate vizita in confort, fara a tremura, si de asemenea exista sanse destul de bune de a vedea aurora boreala. Din capul locului trebuie precizat ca nu are intensitatea celei de iarna, dar trebuie considerat ca acel sezon face imposibila vizitarea multora dintre obiective. La fel NU VREAU SA LUATI CA PROMISIUNE CA O SA VEDEM AURORA BOREALA. NIMENI IN LUMEA ASTA NU POATE GARANTA. Totul depinde de activitate, de nori, de pozitia geografica. Am ales locatii foarte bine amplasate pentru a vedea spectacolul de pe cer, in plus am tinut cont sa fie mai izolate, pt ca ofera opacitate, absolut necesara vizionarii

Toamna este un sezon exceptional ca pastel, o sa vedeti moo de nuante revarsate peste tot, mult mai spectaculos decat vara. Am ales anul acesta un program cu mai multe nopti de cazare, ceea ce a dat posibilitatea atingerii unor noi puncte de pe insula. De data aceasta urmeaza sa vedem in plus fata de celelalte excursii, pe langa spectaculoasele fiorduri estice si pe cele din nord. Aveti astfel posibilitatea sa vedeti TOT ce este mai interesant si mai important in Islanda, incepand si intorcandu-ne la Reykjavik, intr-un cerc si cateva diagonale,  Am cautat si organizat cele mai bune cazari pentru bugetul pe care l-am propus acestei excursii. Am evitat cazarea in locatii cu bai comune impreuna cu alti turisti, pentru ca trebuie sa mentionez, 90% din locatiile din Islanda ofera acest tip de camere, cu share bathroom. Am rezervat pe cat a fost posibil camere cu 2 paturi pt a va oferi cat se poate de mult confort, dar asa cum am explicat la "cazari" exista posibilitatea ca unele locatii sa nu aiba suficiente twin-uri si sa ne ofere si double. Am impartit traseul astfel incat sa nu facem multi km pe zi si sa ne putem opri si bucura de peisaje. Tot ce este posibil pentru o calatorie in care sa va bucurati de frumusetea de neasemuit a Islandei.

Acum ce asteptam noi, organizatorii si insotitorul de grup de la cei care doresc sa ia parte la aceasta excursie. In primul rand ca trebuie sa inteleaga unde merg, ca Islanda nu este o destinatie de shopping, de plimbare prin parc, de plaja, de vizitare urbana. Ca efortul persoanei care insoteste si are responsabilitatea grupului  este foarte mare. Are nevoie de concentrare, de atentie, nu-si poate permite sa-si iroseasca energia cu lucruri ce nu tin de noi si de serviciile pe care le-am promis grupului. Trebuie inteles de toata lumea ca nu suntem de vina ca nu ati citit si inteles corect toate explicatiile noastre referitoare la excursie. Ca nu o sa aveti echipamentul pe care l-am trecut ca recomandare. Ca oricat ne-am dori ca vremea sa fie buna, putem sa dam de ploaie, de vant. Nu putem sa fim de vina pentru asta, nici pt faptul ca trebuie sa respectam programul orice ar fi...Apoi ca am planuit aceasta excursie ca una cu prieteni cu care poti calatori si te bucura. O  sa fim 9 zile non stop impreuna, o sa mancam, o sa calatorim, o sa drumetim impreuna... Asta impune, pentru ca atmosfera sa fie placuta, armonie si maxim de toleranta, acceptare si intelegere. Trebuie sa intelegeti ca o sa stam si in hoteluri, dar si in pensiuni si in casute, locuri cu grade de confort diferite. Asta ofera in acest moment Islanda, nu peste tot exista resorturi, nu peste tot exista locatii premium cu confort maxim. Toate sunt mentionate, am facut rezervarea cu peste un an inainte!!! da, va rog sa ma credeti ca asa ceva nu mai gasesti disponibil cu doar 3- 4 luni inainte. Va rog sa le studiati feed-back-urile si daca vi se par ok, sa va inscrieti. Acolo nu vrem sa avem discutii referitoare la ceva ce a fost comunicat si s-a putut verifica.

Va prezintam o locatie de tip bungalow, mai neconventionala in care o a stati (celelalte sunt hoteluri ca si oriunde in lume):

Uhtlid Cottages.

O sa stati grupati toti cele 8 persoane (cu exceptia mea) intr-o "Four-Bedroom Cottage with Hot Tub". Este tipica tarilor nordice, in astfel de locatii isi petrec vacanta. Noi o sa stam o singura noapte...

Au 130 m², terasa, vedere spre gradina sau munte, are o sufragerie mare si cel mai intersant un jacuzzi islandez, un hot tub in care incap 5-6 persoane. Apa calda este continua, este din izvor termal. Aveti o bucatarie complet utilata, un living in care sa luati masa, TV iar patio-ul are grill.

Dormitor 1: 2 paturi de o persoană + baie
Dormitor 2: 2 paturi de o persoană + baie
Dormitor 3: 2 paturi de o persoană + baie
Dormitor 4: 2 paturi de o persoană + baie

În bucătărie Frigider Cuptor cu microunde Mașină de cafea Cană fierbător Plită de gătit Ustensile de bucătărie Prăjitor de pâine Maşină de spălat vase Masă Cuptor Produse de curățenie
În baie: Toaletă Cadă sau duş Prosoape Uscător de păr Hârtie igienică
Facilitățile casei: Unitate situată integral la parter Cadă cu hidromasaj Lenjerie de pat Garderobă sau dulap Dezinfectant pentru mâini Aparat pentru prepararea de ceai/cafea Pardoseală de lemn sau parchet Hipoalergică Izolare fonică Intrare privată Încălzire Frigider Cuptor cu microunde Mașină de cafea Cană fierbător Plită de gătit  Ustensile de bucătărie Prăjitor de pâine Maşină de spălat vase Masă Cuptor
Bucătărie Produse de curățenie Chicinetă Canapea Zonă de relaxare Zonă de luat masa TV Radio
Balcon
Terasă
Mobilier de grădină
Zonă de luat masa în aer liber
Patio
Grătar
Priză lângă pat
Suport de haine
Pat pliant
Canapea extensibilă
Acces la Executive Lounge
Politica referitoare la fumat : ​Fumatul nepermis

Eu am sa stau intr-o casuta mica, in apropiere, asa ca o sa va vizitez... :) mai ales ca nu o sa am hot hub.












:oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13273
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 10 - 18 septembrie 2024
« Răspuns #1 : Luni, 16 Octombrie 2023, 15:44 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/islanda-aurora-boreala-2024