Autor Subiect: Finlanda, "Tara celor 1.000 de lacuri" iulie 2024 16 - 24 iulie 2024  (Citit de 1134 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13272
Asa cum am cunoscut Islanda, Norvegia, Faroe, Azore, Sicilia, Sardinia si multe alte zone, asa o sa facem si cu Finlanda, impreuna cu 8 calatori din Singles Camp. Am sa conduc cei 1300 de km, o sa va fiu insotitor de grup si prieten in aceasta calatorie, pentru care am pregatit, dupa discutiile pe care le-am avut cu autoritatile de turism finlandeze, tot ceea ce am crezut si inteles de la ei ca ar fi mai interesant. Cu accent deosebit pe zona de lacuri, care este absolut fabuloasa.
Excursia are loc in varful sezonului, nu doar datorita temperaturilor placute, dar si pentru ca in luna iulie la Sanvolinna in cetate are loc Festivalul de Opera. In seara in care ajungem noi, va avea loc Lohengrin. Biletele trebuie cumparate evident din timp, recomandat imediat dupa ce ati facut rezervarea excursiei. Biletele se cumpara de aici: https://operafestival.fi/en/ohjelmisto/lohengrin/



Tarif: 2.250 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: La aceasta excursie nu exista discount de GOLD Member.

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/finlanda-in-circuit-vara-2024

 :oops: Conditie de inscriere: la aceasta excursie pot participa DOAR persoane care au fost cu noi cel putin intr-o vacanta externa)

Perioada de desfasurare: 16/07/2024 - 24/07/2024

Cazari:
•   16/17 iulie Helsinki - Hotel Mestari 4*
•   17/18 iulie Lappenrata - Hotelli Lähde 3*
•   18/19 iulie Sanvolinna -   Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna 4*
•   19/20 iulie Joenssu - Scandic Joensuu 4*
•   20/21 iulie Jyvaskyla - Finlandia Hotel Alba Jyväskylä 3*
•   21/22 iulie Tampere - Scandic Tampere Hämeenpuisto 4*   
•   22/23 iulie Turku - Park Hotel Turku 4*
•   23/24 iulie Helsinki - Hotel Mestari 4*

Grup de: 8 persoane (conditie de inscriere: care au fost cu noi cel putin intr-o excursie externa)

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors, taxe de aeroport, bagaj de cala si de cabina incluse
•   transport cu microbuz 9 locuri pe toata perioada excursiei
•   transfer de la aeroport - hotel si de la hotel - aeroport
•   cazare 8 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 8
•   insotitor de grup si sofer, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurare storno de calatorie -recomandata
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup)
x     taxe de drum, traversari, parcari, tot ceea ce tine de microbuz, extra rent-a-car si combustibil; costurile se vor imparti in mod egal intre cei 8 participanti
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari - efectuari - costuri teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tara de destinatie Finlanda: https://www.mae.ro/travel-conditions/3697

Zboruri

16JUL LH  1423 06:15 BUCHAREST OTP   -  FRANKFURT FRA   07:50                                         
16JUL  LH  848 09:15 FRANKFURT FRA - HELSINKI HEL 12:40


24IUL LH 2461 12:45 HELSINKI HEL - MUNICH MUC 14:20
24JUL LH 1652 15:35 MUNICH MUC  - BUCHAREST OTP 18:35

 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea

Ce vedem in aceasta calatorie: Tot ce are mai frumos de aratat Finlanda, vara. Incursiuni in zona lacurilor, a populatiei saimaa, a celei kareliene, Festivalul de Opera de la  Savollina si multe altele

Profilul si tipul excursiei: Un circuit cu microbuz de 9 locuri, o vacanta friendly, intr-un grup mic. O sa va fiu insotitor, sofer si prieten de calatorie.

Cui se adreseaza ca profil de participant: asa cum am precizat, pot participa DOAR persoane care au mai fost cu noi in excursii externe; ne dorim un grup ultrafiltrat, persoane agreabile, cu care iti este mai mare dragul sa calatoresti, sa vizitezi si sa te distrezi.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie

Despre bagaje: Este foarte important sa respectati cerinta de DIMENSIUNE A BAGAJULUI DE CALA. Datorita locului mic de depozitare a bagajului in microbuz, aceasta limitare este OBLIGATORIE, altfel nu avem solutii de transport al bagajelor. Deci puteti veni maxim cu un bagaj de cala trip troller cu dimensiunile maxime: 60x38x30. Suplimentar, un rucsac de dimensiuni mici, de zi, in care sa aveti pregatita o pelerina, ceva de soare, apa, un sadvici. Nu bagaje de mana gen genti, sau rucsacuri cu dimensiuni mai mari de 20 litri.

Recomandari imbracaminte/incaltaminte: Incaltaminte gen trekking, in care sa nu va intre apa, comoda la mers si pe drum. Este suficient daca aveti 2 astfel de perechi la voi, pentru toata excursia. Una in picioare si una in bagaj. Luati cu voi tricouri tip sport, de preferinta si foarte indicat sa fie din materiale termice, in care sa nu transpirati. Apoi cateva bluze de diferite grosimi pentru peste tricou. Pelerina neaparat si ceva de protectie de soare (sapca, bandana, palarie). Luati si un costum de baie la voi si un mic prosop, cu siguranta o sa oprim la un lac. Sunt exceptional de limpezi si bune de scaldat pe timpul verii, au 24 - 25 de grade.

Programul excursiei

Ziua 1. 16 iulie 2024 Destinatia: Helsinki Ora de intalnire: 03:15 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare

Zboruri:

16JUL LH  1423 06:15 BUCHAREST OTP   -  FRANKFURT FRA   07:50                                         
16JUL  LH  848 09:15 FRANKFURT FRA - HELSINKI HEL 12:40


Preiau microbuzul din aeroport, incarcam bagajele si mergem spre hotel. Unul central pentru a putea descoperi la pas, acest oras.



Helsinki este o combinație cu totul unică de urbanitate excentrică și natură, ceva care oferă liniște și spațiu. Este nucleul celei mai mari zone urbane din Finlanda, cunoscută în limba finlandeză sub numele de "zona capitalei" (pääkaupunkiseutu). Zona Capitalei are o populație de aproximativ 1,2 milioane de locuitori, dintre care 650.000 trăiesc în Helsinki propriu-zis. In afara, suburbiile fac rapid loc orașelor mici, fermelor și pădurilor, mai ales Parcului Național Nuuksio.

Centrul orașului Helsinki se află pe peninsula sudică, la capătul principalei artere de circulație a orașului, Mannerheimintie (sau doar Mansku). Gara centrală și principalul terminal de autobuze se află în centrul orașului. Străzile comerciale Aleksanterinkatu (sau pe scurt Aleksi) și Esplanadi (sau Espa) fac legătura cu Piața Senatului (Senaatintori), centrul istoric al orașului.

Finlanda este renumită pentru designul său aerodinamic, funcțional și elegant. În secolul al XX-lea, pionieri precum Alvar și Aino Aalto i-au consolidat reputația, iar capitala rămâne centrul creativ al țării. Scena de design din Helsinki este in prezent  una dintre cele mai electrizante din lume. Buticuri, ateliere și galerii pline de sticlărie, corpuri de iluminat, textile și articole inovatoare pentru casă proliferează în districtul de design de la sud de centru, în Punavuori, care găzduiește superbul Muzeu de Design din Helsinki.

În Helsinki, arhitectura este în plină dezvoltare, luându-și exemplul de pe scena de design. Printre atracțiile contemporane se numără Muzeul de artă contemporană Kiasma (1998) și sala de concerte Musiikkitalo (2011). Modernismul este exemplificat de Akateeminen Kirjakauppa (1969) și sala de concerte Finlandia Talo (1971) ale lui Alvar Aalto, precum și de uimitoarea biserică sculptată în stâncă Temppeliaukio (1969) a lui Timo și Tuomo Suomalainen. Mișcarea art-nouveau din Finlanda, romantismul național, a lăsat o moștenire glorioasă de clădiri din acea perioadă, cum ar fi frumoasa gară din Helsinki (1919). Funcționalismul, arhitectura din lemn (inclusiv clasicismul anilor 1920 și capela Kamppi din 2012) și stilurile bizantin-rus, neorenascentist și neoclasic sunt toate țesute în țesătura orașului.

Ingredientele de proveniență locală, de sezon, cultivate sau recoltate  sunt acum in mare voga in lume, dar în Finlanda acestea sunt de mult timp un mod de viață. Animale sălbatice precum renul, elanul, ursul și cocoșul de zăpadă, alături de bancuri de pește precum somonul și carasul arctic de apă dulce, își găsesc locul în farfurii aici, alături de ciuperci de pădure, fructe de pădure (in special afine),  ierburi și alte specialitati. Aromele finlandeze pot fi găsite peste tot în Helsinki, de la o piață istorică kauppahalli (piață acoperită) la restaurante venerabile, bistrouri creative și laboratoare gastronomice cu stele Michelin.

Helsinki încântă călătorii cu peisajul său cu vedere la mare, arhitectura diversă, designul de renume mondial și bucătăria nordică. Capitala Finlandei este suficient de compactă pentru a fi explorată pe jos, iar multe hoteluri de renume se află în centrul acțiunii. Printre numeroasele sale obiective turistice se numără biserici unice, o fortăreață inclusă pe lista UNESCO și piețe tradiționale care datează din secolul al XIX-lea.

Scena vieții de noapte din Helsinki atrage fanii muzicii alternative, numeroasele săli de concerte și baruri live găzduind concerte de heavy metal aproape în fiecare seară. În fiecare an, orașul găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, cu trupe de metal renumite din întreaga lume. Profitați la maximum de vacanța dumneavoastră, consultând ghidul nostru cu lucruri de făcut în Helsinki.

Ziua 2. 17 iulie 2024 2.   Helsinki – Lappenrata, centrul populatiei saimaa.

Total zi: 250 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

La ora 09:00 incarcam bagajele in microbuz si pornim. Pe drum pana la Lappenranta o sa avem 2 opriri:

Porvoo, un mic orasel pitoresc. cu o istorie interesanta.

Majoritatea locurilor au propriile povești de spus despre istoria diferitelor perioade, de la epoca glaciară până la începutul industriei moderne de prelucrare a lemnului.

Kotka, acolo unde o sa luam pranzul.



Dupa amiaza o sa ajungem la Lappenranta, acolo unde o sa si innoptam. Dupa amiaza ne-o petrecem plimbandu-ne in zona lacului, intr-un program liber.



Lacul Saimaa este o destinație minunată din Finlanda. Regiunea Lappeenranta și Imatra este situată la câteva ore de capitala finlandeză Helsinki. în regiunea lacului Saimaa și Lappeenranta - Imatra, se pot descoperi cele mai uimitoare peisaje din inima zonei lacului Saimaa. Vara se poate inota in lac, iar in jur se afla multe locuri,  piețe și restaurantele gastronomice, in care se pot gusta specialitățile locale. Majoritatea locurilor au propriile povești de spus despre istoria diferitelor perioade, de la epoca glaciară până la începutul industriei moderne de prelucrare a lemnului.

Sunt mai multe centre spa sunt aici deschise pe tot parcursul anului.

Ziua 3. 18 iulie 2024 Lappenrata - Savonllina - Festivalul de Opera

Traseu: 250 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

La ora 09:00 bagajele in microbuz si plecam spre Savonllina. In drum avem opriri:

Puumala - un pod traverseaza apa, unind mai multe insulite si merge mai departe.



Punkaharju Valtionhotelli, Harjutie 596, 58450 Punkaharju - https://hotellipunkaharju.fi/ - trebuie anuntat din timp, pentru a avea un pranz acolo.



Este situat pe creasta Punkaharju si reprezintă cea mai veche cladire in arhitectură tipica zonei. Clădirea principală din lemn a hotelului se află la înălțime pe vârful crestei. Intendentul E.B. Lohrmann a proiectat clădirea ca locuință pentru silvicultori și cazare pentru călători. Valtionhotelli a fost deschis în 1845.
Vila separată a țarinei a fost finalizată în 1898. Valtionhotelli include, de asemenea, o clădire separată din 1896 cu locuințe și depozite și o pivniță de vinuri, o saună din bușteni pe malul lacului, precum și un pavilion pe dig.
Clădirea principală a fost construită în patru părți diferite care unesc verandele și balcoanele de diferite forme. Ramele decorative ale ferestrelor, consolele și jgheaburile sparg scândurile orizontale.
Acum este proprietatea unui cunoscut model finlandez, care dupa ce a prezentat pe multe catwalk-uri internationale, acum se ocupa cu administrarea acestui loc si cu...culegerea de ciuperci de padure, fiind o foarte buna cunoscatoare a acestora. Un pranz aici este un adevarat deliciu.

O puteti vedea aici, explicand si aratand ceva din cunostintele sale:



Savollina:



Arhipelagul milenar și orașul castel, Savonlinna, cu satele din jur, oferă atât de multe de văzut și experimentat! Există acolo adunate cultură, experiențe și atracții! Un paradis al iubitorilor de natură. Aflată în apropiere de parcurile naționale Kolovesi și Linnansaari, fiind casa focilor protejate Saimaa, a ciocănitoarei cu spatele alb și a ciocârliei de pădure, în centrul celui mai mare sistem lacustru din Finlanda, Savonlinna este una dintre cele mai fascinante destinații pentru cei care iubesc natura în aer liber. Și, ca loc de desfășurare a unuia dintre cele mai renumite festivaluri de operă din lume, organizat anual în decorul incredibil al unui castel medieval, atrage iubitori de muzică din întreaga lume de aproape 100 de an

Festivalul de opera din Savonllina:

.

In seara in care ajungem noi, la castel va avea loc Lohengrinn, in interpretarea Karitei Mattila. Spectacolul incepe la ora 18:00, am sa fac tot posibilul pentru a ajunge la timp, pentru cazare, refresh si mers la castel. Aici sunt informatii si se pot cumpara bilete.  https://operafestival.fi/en/ohjelmisto/lohengrin/ Va sfatuiesc ca imediat dupa ce faceti rezervarea excursiei, sa faceti si cea a biletului de intrare la castel.

Ziua 4. 19 iulie 2024 Savollina - Joenssu - centrul populatiei karelia

Traseu (nu mergem pe soseaua principala ci pe una secundara pentru a vedea mai bine natura si micile asezari): 170 km cca 3 ore de mers cu masina

Savonllina - Herrtuala - Kerimäki - de aici deviem si parcurgem un drum peste insulite - Niemelä - Mustalahti - ne intoarcem apoi pe acelasi drum si din Kerimaki continuam o parte de drum pe 74, apoi pe unul mai ingust 474, pana la - Reijuslahti - Vihtari - Liperi - Joensuu.

Plecare cu bagajele incarcate in microbuz la ora 09:00. Opriri o sa facem in zone de natura, pe care le descoperim pe drum si care sunt interesante. Am ales si o deviere, pentru a intra si mai adanc in universul minunat al lacurilor finlandeze.

Dupa amiaza ajungem la Joensuu. Este capitala plină de viață a regiunii Karelia de Nord din Lakelandul finlandez. Înființată de țarul Nikolai I al Rusiei în 1848, Joensuu se află aproape de granița cu Rusia, la aproximativ 400 de kilometri de capitala Finlandei, Helsinki.Joensuu este un centru de comerț, cultură, educație și tehnologie. Trei instituții de învățământ superior isi au sediul aici - Universitatea de Științe Aplicate din Karelia de Nord, Universitatea din estul Finlandei și Universitatea de Științe Aplicate HUMAK - au ca sediu Joensuu.
Joensuu este o parte proeminentă a scenei culturale finlandeze, deoarece a dat naștere mai multor artiști renumiți și a inspirat zeci de companii de producție de film să filmeze în zonă.
Festivalul Ilosaarirock, la care participă artiști de renume internațional, este sold out în fiecare an cu luni de zile înainte.
Orchestra, teatrul și muzeul de artă se numără printre instituțiile locale care se adresează vizitatorilor în căutare de experiențe culturale.
Zonele sălbatice din apropiere oferă cadrul perfect pentru pasionații de natură. Traseele de jogging și o mare varietate de facilități fac deliciul sportivilor deopotrivă.
Locuitorii din Karelia de Nord sunt cunoscuți pentru faptul că sunt foarte vorbăreți, iar interacțiunile vii cu Karelia Rusă fac parte din viața de zi cu zi. Orașul are căi navigabile excelente care se întind până la Sankt Petersburg.



La o ora de mers cu masina de Joensuu se afla, la granița cu Rusia, Ilomantsi cunoscut ca fiind cel mai estic municipiu din Finlanda și din partea continentală a UE. Este cunoscut pentru cultura kareliană, pentru natura și natura sălbatică, pentru animalele sălbatice și pentru istoria războiului. Are in jur de 5.000 de locuitori.



Doar daca vom avea timp suficient o sa mergem pana acolo. O excursie dus si intors ia mai bine de 3 ore.

Ziua 5. 20 iulie 2024 Joenssu - Jyvaskyla

Traseu: 250 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

Plecare ora 09:00.

Regiunea Jyväskylä

Orașul Jyväskylä se află în inima Finlandei și este cunoscut de finlandezi ca Orașul Luminii, datorită celor aproape 100 de locuri iluminate, inclusiv impresionantul pod Kuokkala și încântătorul Rantaraitti - o pistă pietonală și de ciclism bine luminată care înconjoară lacul Jyväsjärvi. Orașul în sine este situat pe malul lacului Päijänne, cel mai lung și mai adânc lac din Finlanda, iar regiunea înconjurătoare este recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase zone din țară. Jyväskylä este bine cunoscut ca un oraș plin de viață, de sport și educație și ca loc foarte popular pentru evenimente precum celebrul Neste Rally Finland. În regiune există două situri din patrimoniul mondial UNESCO, aproape 30 de clădiri proiectate de legendarul arhitect Alvar Aalto (inclusiv Primăria Säynätsalo, considerată una dintre cele mai importante lucrări ale sale), iar vizitatorii ar trebui să își facă timp să viziteze unele dintre cele mai faimoase repere ale orașului, cum ar fi creasta Harju și turnul de apă Vesilinna.

Unul dintre cei mai faimoși fii ai orașului Jyväskylä este Alvar Aalto, iar în regiunea Jyväskylä există aproape 30 de clădiri proiectate de marele arhitect. Ne putem bucura de creatiile lui Alvar Aalto din apropierea centrului orașului în cadrul unui simplu tur pe jos. Cu numeroase si frumoase porturi, orașul este un centru urban înfloritor, cu un patrimoniu cultural bogat în muzee, galerii, evenimente, concerte și teatru.

Obiective turistice Jyväsjärvi
Comori locale care au dobândit recunoaștere internațională: Biserica Veche Petäjävesi, care datează din 1765, și Turnul de triangulație Oravivuori sunt situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, acesta din urmă jucând un rol important în secolul al XIX-lea în stabilirea formei pământului! O vizită la Jyväskylä ar trebui să includă întotdeauna o excursie pentru a vedea biserica gotică Hankasalmi, una dintre cele mai mari biserici de lemn din Finlanda.

Cu un teren atât de variat, Jyväskylä este un paradis pentru turiștii care se bucură de activități în aer liber, vara fiind perfectă pentru explorarea numeroaselor trasee, pescuitul în apele repezi, canotaj și caiac-canoe, sau pentru a juca golf pe unele dintre cele mai bune terenuri din Finlanda.



Ziua 6. 21 iulie 2024 Jyvaskyla - Tempere

Total traseu: 170 km, cca 2 ore si jumatate de condus.

Plecarea este la ora 09:00. Traseul nu este cel scurt pe E63, ci pentru a vedea mai multe si a intra mai adanc in intimitatea micilor localitati si a naturii vom urma ruta pe drumurile: 18 - 23 - 58, adica:  Tampere - Petajavesi - Kaleton - Kaltila - Orivesi - Tampere.

Tampere este cea mai nordică localitate cu peste 200.000 locuitori din lume, exceptând câteva orașe din Rusia. Este capitala mondială a saunelor, dar nu este doar atât. Situată în regiunea Lakeland, se află într-un loc pitoresc, pe un istm îngust între două mari lacuri. Raurile repezi care curg prin centrul orașului sunt înconjurate de clădiri vechi, industriale din cărămidă roșie, care în prezent servesc drept restaurante, cafenele, muzee și magazine. Centrul compact face ca Tampere să fie excelent pentru mersul pe jos și îi conferă locului un aer prietenos, de oraș mic. În afara centrului vechi al orașului, există multe cartiere frumoase cu priveliști pitorești asupra lacurilor din jur.
Obiectivele culturale fascinante ale orașului, atmosfera relaxată și multiplele atracții pentru copii, plus peisajele din jur, fac din Tampere destinația de călătorie numărul unu pentru finlandezi în țara lor de origine...
Tampere Market Hall - cea mai mare hală de piață din țările nordice
Pe strada principală a orașului Tampere, Hämeenkatu, se ascunde inima orașului - Tampere Market Hall. Situată într-o superbă clădire art nouveau, Market Hall are de toate, de la delicatese locale și produse de patiserie până la brânzeturi, pește proaspăt, legume și produse naturale. Luați loc și savurați o chiflă delicioasă într-una dintre cafenelele drăguțe.

Sunt multe de văzut și de făcut, dar acestea sunt cele mai bune locuri pentru cultură, pentru a mânca și lucruri de făcut cu copiii.



Ziua 7. 22 iulie 2024 Tampere - Turku, croaziera pe "Marea de Insulite"

Traseu total: 165 km, cca 2 ore si jumatate.

Plecare ora 09:00. Nu o sa avem decat o oprire, maxim doua pe traseu, doar pentru panorama, ne grabim sa ajungem la portul spre cel mai mare labirint de insulite din lume. As vrea sa ajungem si pe o ambarcatiune care sa ne poarte un pic prin "marea de insulite". Am facut-o cu ani in urma pornind din Stockholm si pot spune ca mi-a ramas in suflet. Cel mai bun ghid pentru această regiune este Explore Archipelago https://explorearchipelago.com/en/finnish-archipelago, un nou serviciu digital creat de orașul Turku în parteneriat cu Fundația Arhipelagul Stockholm. Cuprinde inclusiv informatiile care ne ajuta sa rezervam ceva potrivit noua ca timp. Din ceea ce am vazut prezentat, aleg ca cea mai potrivita noua: https://rudolfina.fi/risteilyt/#risteilyt|1

De la taxiuri de lemn și autobuze pe apă la vapoare și feriboturi de pasageri, există un număr foarte mare de moduri în care putem naviga prin arhipelag. O sa ne orientam inainte de plecare sa facem rezervari, pentru a fi siguri de calatoria pe apa.

Turku este cel mai vechi oraș din Finlanda. Se crede că a fost fondat la începutul secolului al XIII-lea, este leagănul culturii finlandeze moderne și a influențat în mare măsură istoria Finlandei. Scena culinară fantastică a orașului Turku i-a adus porecla de "Parisul Finlandei", iar orașul a fost numit "poarta Finlandei către Vest".

Bifurcând centrul orașului Turku, râul Aura este inima și sufletul orașului: aici s-a născut Turku, iar o mare parte din viața orașului - muzee, obiective turistice, restaurante și cafenele - este încă concentrată pe malul râului. Malurile râului formează un parc urban național care permite o plimbare plăcută de la Catedrala Turku până la Castelul Turku. Aproape de gura de vărsare a râului se află insula Ruissalo, cu păduri de stejar și vile din secolul al XIX-lea. Turku se află în cea mai bună formă pe timpul verii, când găzduiește numeroase festivaluri, inclusiv festivaluri rock, festivaluri de muzică de cameră și un târg medieval. Dar nu uitați de atmosfera de iarnă, dacă sunteți norocos puteți face o plimbare palpitantă pe stratul de gheață al râului Aura.

Pe lângă atracțiile culturale și muzeele, acest oraș de 195.000 de locuitori  atrage vizitatori și datorită Mării Arhipelagului, care se întinde de la Turku la Åland și până la Stockholm, formând cel mai mare arhipelag din lume după numărul de insule și insulițe.



Ziua 8. 23 iulie2024 Turku - Helsinki

Dimineata o sa plecam mai tarziu decat de obicei, la ora 10:00. Nu este mult pana la Helsinki, cca 170 km, deci in 2 ore si jumatate vom ajunge de unde a plecat calatotia noastra. Ajunsi in capitala o sa fie free time individual pentru plimbare, shopping, relaxare, SPA, sauna. Fiecare ce doreste si alege sa faca.

Ziua 9. 24 iulie 2024 La revedere Finlanda!
Mic dejun si relax.
Check out si la 09:00 plecam spre aeroport (e cam repede, dar trebuie sa am timp sa predau microbuzul):

Zboruri: 24IUL LH 2461 12:45 HELSINKI HEL - MUNICH MUC 14:20
24JUL LH 1652 15:35 MUNICH MUC  - BUCHAREST OTP 18:35


Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a excursiei si destinatiei:

Traseul excursiei noastre:



 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13272
Re: Finlanda, "Tara celor 1.000 de lacuri" iulie 2024 16 - 24 iulie 2024
« Răspuns #1 : Miercuri, 30 August 2023, 10:39 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se pot face aici: https://singlescamp.ro/trip/finlanda-in-circuit-vara-2024

Offline cornelina

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
Re: Finlanda, "Tara celor 1.000 de lacuri" iulie 2024 16 - 24 iulie 2024
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024, 16:00 »
Salut grup,

V-ati achizitionat bilete pentru spectacolul de opera din data de 18 iulie?!

Vad ceva optiuni de grup.
Si ma intrebam daca poate achizitionam ca grup.
Sa avem tarif mai bun. 😇 si locuri apropiate.

PS cine mai vine in acest grup exlusivist?!

Cornelia
Cornelia