Autor Subiect: Frumusetea exotica a Vietnamului. Paradis Island 28 nov - 11 dec 2024  (Citit de 5722 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Frumusetea exotica a Vietnamului. Paradis Island 28 nov - 11 dec 2024
« Răspuns #15 : Miercuri, 25 Septembrie 2024, 09:28 »
Am retransmis un REMINDER celor care nu mi-au confirmat primirea mesajului referitor la VIZA VIETNAM, BILETE ZBOR INTERN, RECOMANDARI.

Ana Maria M

Astazi sunt pe picior de plecare din tara, mi-as fi dorit sa plec linistit ca toata lumea a inteles ce trebuie facut cu viza si ca a primit toate informatiile mele. Imi repet rugamintea: confirmati primirea mesajului.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #16 : Marți, 01 Octombrie 2024, 11:42 »
Mi-a scris acum Catalin, a fost sa ia viza de la ambasada si spunea ca e recomandabil sa aveti 3 fotografii, nu doua. Cei care imi transmiteti actele pt viza, sa imi trimiteti deci 3 fotografii.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #17 : Marți, 05 Noiembrie 2024, 17:20 »
La momentul la care am fost eu la ambasada (acum vreo 10 zile) mai erau doua persoane care imi spuneau cei de acolo ca nu au trecut sa-si ia viza. Sper ca pana la plecare o sa aiba toata lumea.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #18 : Duminică, 17 Noiembrie 2024, 13:36 »
M-am intors si din ultima calatorie, cea din Tenerife, asa ca sunt la fel ca voi, in linie dreapta. Urmatoarea mea plecare va fi impreuna cu acest grup, in Vietnam.

Vad ca nimeni nu a mai avut intrebari, nu a fost nevoie de alte clarificari.

Singurul lucru care a ramas de facut este sa va transmit biletele de avion. Zilele urmatoare le vom primi din agentia de ticketing si o sa vi le trimitem Email. Nu sunt convins ca se poate face check in, poate doar seat change. Anul acesta pentru zborurile lungi cu conexiune, la Turkish nu a functionat check in online.

Celor carora le-au ramas pasapoartele la mine, am sa le aduc documentele pe aeroport. Nu va faceti griji.  :)

La pregatirile de bagaje tineti cont de recomandarile mele. As mai adauga la ce trebuie sa puneti in troler si papuci contra aricilor de mare.

Ca temperaturi:

- acum la Saigon sunt maxim 35 de grade, minim 24 grade. Deci foarte cald

- la Phu Quoc soarele este un pic mai bland: maxim 31 de grade, minim 22 grade.

- la Hanoi este perfect pentru vizita: maxim 26 de grade, minim 19 grade.

- la Halong maxim 23 de grade, minim 20 de grade.

Am vazut si stropi in prognoze, asa ca nu uitati de pelerina. Pentru soare cu siguranta ca stiti ce sa aveti cu voi, incepand de la creme pana la protectia capului (palarie, sapca etc)

Temperatura apei marii la Phu Quoc este in jur de 30 de grade, iar prognoza este de a ramane in jurul acestei valori. Excelent pentru baie.

La Phu Quoc o sa va propun ca pe langa relaxare sa avem si o scurta excursie pe insula. Eventual si cu telecabina pe Pineapple island. Pentru a va deplasa de la resortul in care stam pana in centrul orasului (poate vreti sa faceti shopping sau sa va plimbati) este nevoie sa chemati taxi cu ajutorul receptiei, doar ca inapoi este nevoie sa va descurcati singuri. Sau cu taxi, sau cu Grab (in zona aceea de Asia nu exista Uber). Preventiv descarcati aplicatia GRAB, sa o aveti pregatita just in case.

Bani o sa schimbam pe aeroport sau puteti retrage cu cardul, solicitand ca moneda dong. Cand o sa mai avem nevoie o sa mai schimbam. Se poate achita si cu cardul, dar magazinele, restaurantele mici, comertul stradal nu are POS pt card, asa ca trebuie sa platiti cu cardul.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #19 : Joi, 21 Noiembrie 2024, 13:04 »
Am primit biletele de avion si le-am trasmis acum, 21.11.2025 ora 13:00. Daca nu ati primit mesajul meu scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si il retransmit.

Offline gabimo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #20 : Marți, 26 Noiembrie 2024, 15:57 »
Stiu ca mai este putin timp pana la plecare si nu vreau sa par paranoica, dar am o intrebare. M-am uitat pe programul excursiei si am vazut ca pe data de 8 decembrie vom fi la Hanoi, unde este sectie de votare la ambasada. Oare am putea introduce in program si o oprire pe acolo? Nu mi-as dori deloc sa ajungem sa avem optiuni de excursii viitoare doar Moscova, Petrograd etc. Asta ca sa inchei intr-o nota de-a rasu-plansu.

Offline Monlyan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #21 : Marți, 26 Noiembrie 2024, 16:25 »
Sustin propunerea! Sper sa fie realizabila!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #22 : Marți, 26 Noiembrie 2024, 16:48 »
Nimeni nu poate fi acuzat de paranoia in momentele astea in care toata lumea responsabila ar trebui sa mearga la vot, pentru a evita orice risc de a ne intoarce de unde am plecat acum 35 de ani.

Deja de ieri m-am interesat unde este sectia de votare si am vazut ca e la ambasada. Stiu unde este, am fost acolo de cateva ori, e pe langa mausoleul lui Ho Chi Minh, nu departe de hotelul in care vom sta. O sa ne oprim acolo si fiecare o sa aiba posibilitatea sa-si exercite dreptul la vot.

Adresa ambasadei este: Str. Le Hong Phong, nr. 5, district Ba Dinh, Hanoi, iar programul sectiei de votare duminica 8 decembrie este  07:00 - 21:00.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #23 : Miercuri, 27 Noiembrie 2024, 22:28 »
Sa nu va impacientati in legatura cu online check in. Nu functioneaza datorita unei modificari de nava si program la primul zbor, Bucuresti - Istanbul. Acum plecarea va fi la 22:00, in loc de 21:50. Sunt niste lucruri tehnice, nu are sens sa le explic. Este posibil insa sa se poata dimineata, atunci cand zborul al doilea va intra in timpul de check in (24 ore).
Daca nici dimineata ramane doar la front desk. Nu e nici o problema.
Deci nu incercati sa introduceti toata lista, nu functioneaza in nici un fel. Nici pe aplicatie.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #24 : Joi, 28 Noiembrie 2024, 07:16 »
Am discutat acum cu ghidul local din Saigon. Daca totul se desfasoara conform programului de zbor, vom ajunge acolo maine la 16:30. Cu ridicarea bagajelor, vetificarea vizelor, imbarcarea in autocar vom pierde cel putin o ora, deci 17:30 -18:00 vom pleca spre hotel Eden acolo unde suntem cazati. De la aeroport pana la hotel sunt minim 45 min, depinde de trafic, Saigonul este un oras supra-aglomerat. Deci probabil va fi 19:00 cand intram in camere.
Facem check in-ul, avem apoi timp de un foarte scurt refresh (45 min) si mergem cu autocarul la restaurantul in care avem cina. Este unul traditional, se numeste Viet Village. Vom avea set menu.

O sa va spun pe aeroport cu ce o sa fim serviti, am primit si meniul.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #25 : Joi, 28 Noiembrie 2024, 12:52 »
Il postez si aici. Asa cum explicam este set menu, o obisnuinta in servirea mesei in Vietnam. Pt a intelege corect: este o servire tip platou la masa, preparatele sunt aduse pe rand si fiecare isi pune in farfurie.

1. Xà Lách Cải Mầm Bò Nướng
Salată cu carne de vită la grătar și germeni
2. Bánh mỳ đặc ruột và bơ.
Pâine și unt.
3. Canh Khoai Tây Nấu Sườn
Supă de cartofi cu coaste mici
4. Heo Cuộn Nấm Nướng Xốt Ngũ Vị
Carne de porc rulată cu ciuperci și prăjită cu sos de cinci mirodenii
5. Gà Om Nấm Hương
Pui înăbușit cu ciuperci shiitake
6. Cải bắp xào
Varză prăjită
7. Miến Xào Tôm
Vermicelli fierți cu creveți
8. Bánh Chuối Nướng
Prăjitură cu banane coaptă

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #26 : Sâmbătă, 14 Decembrie 2024, 07:43 »
M-am intors de 2 zile si parca inca plutesc pe Halong Bay, inca ma bucur de serile petrecute acolo impreuna cu niste oameni tare-tare faini. De departe unul dintre cele mai placute grupuri cu care am calatorit vreodata. M-am simtit si eu si Samiza, ca intr-o vacanta cu prietenii. Fara nici cea mai mica exagerare.

Vietnamul este o tara superba, doar ca trebuie s-o intelegi. Si sa alegi doar ceea ce este frumos si interesant din ceea ce vezi. Tara Dragonului Albastru iti creaza un amalgam de emotii, de toate felurile. Unele pot sa bucure, altele sa creeze disconfort, altele entuziasm, altele sa te duca pe culmile ineditului. Ceea ce am incercat eu cu programul pe care l-am facut in aceasta excursie a fost sa va conduc prin toate registrele, astfel incat sa traiti o experienta cu adevarat vietnameza, dar in confort si siguranta.

Incepand din Saigon si continuand cu experienta Mekong-ului, apoi cu partea de sejur intr-un loc superb asezat intre jungla si mare, continuand cu Halong si in final cu Hanoi.

A fost si pentru mine pentru prima oara cand ajung la Phu Quoc si am inteles pe deplin de ce se numeste Insula Paradisului si este considerata una dintre cele mai frumoase din lume. Este un adevarat colt de paradis, iar locatia in care am stat acolo a fost un soi de hidden gem, o perla ascunsa. Am fost atat de incantati si eu si Samiza, incat am decis sa repetam experienta, asa ca pregatim pentru ianuarie 2026 o vacanta care sa includa Phu Quoc, impreuna cu unii din cei de aici.

Am facut peste 2000 de poze si peste 150 de filmulete, atat de incantat am fost. Acum am inceput sa le descarc, dar din pacate nu o sa am ragazul sa postez si aici. A, facut-o pe contul meu de facebook Gigi Cindea, pe paginile de FB a clubului Singlescamp Romania si pe Singles Travel.