Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Thailanda: Bangkok si Phuket, vizita, relaxare. 22 ianuarie - 3 februarie 2024

<< < (2/4) > >>

admin:
Eu personal nu am auzit si nu am vazut pana acum sa se verifice la intrarea in Thailanda carnetul de vaccinuri. Si am intrat de... cateva zeci de ori. Dar asta poate pentru ca nu era nimeni in situatia in care sa fi fost recent in Africa sau America de Sud. M-am uitat in fuga pe site-urile lor medicale, dar in afara de preventii nu scrie nimic de obligativitate.

Ma gandesc ca daca ai fost in Kenya, ai facut vaccin cel putin pentru dengue pentru ca aceasta febra apare cu o anumita frecventa in acea zona. Deci ai carnetul galben de vaccinuri. Sfatul meu este sa-l iei cu tine, just in case.

admin:
Doar ce m-am intors din Brazilia + Caraibe, cu un link la evenimentul de la Balea Cascada si peste doar cateva zile plec din nou din tara. Ma intorc doar in 8 ianuarie.

Astazi am transmis un Email ce contine urmatorul mesaj:

Grupul este format, tot ceea ce a mai ramas este sa fac comanda pentru excursiile optionale si transferuri. Sunt intre doua plecari, am foarte putine zile la dispozitie, astfel incat am marea rugaminte ca in situatia in care doriti sa participati la excursii si transferuri sa-mi raspundeti daca se poate pe loc. In 26 decembrie parasesc din nou tara si doresc ca pana atunci sa comunic agentiei partenere numarul de participanti pe fiecare excursie.

Am, de la agentia partenera din Phuket, confirmarea rezervarii excursiilor optionale si a transferurilor, la tarifele pe care vi le comunicasem pe forum si site, chiar de la lansare. Cu siguranta ca inscriindu-va ati parcurs programul si implicit descrierea si tarifele excursiilor optionale.

Ce trebuie inteles este ca tariful este functie de numarul de participanti, la fel cum am explicat si la lansarea excursiei pe site si forum. Asta pentru a va asigura intimitate de grup, sa fiti singuri in ambarcatiuni, adica in tururi PRIVATE. Toate sunt in grup inchis, deci vom fi doar noi, pe ambarcatiuni, in tur, la transferuri.

Am considerat in calcule un numar de participanti de 20 pe fiecare excursie. Ma gandesc ca toata lumea doreste sa mearga in toate excursiile optionale, pentru ca nu de doua ori se ajunge la Phuket, in plus toate, absolut toate sunt must see. Am ales doar ce era mai bun si mai bun, din toate experientele avute in vacantele de pe insula. Am luat insa in calculatie un numar de 20 persoane. In cazul in care sunt mai multi inscrisi sau mai putini, se va corecta.

Plata se va face acolo, in prima zi de excursie, am sa adun banii pentru fiecare participant in parte.
Mai jos sunt excursiile si transferurile, prezentate doar ca lista. Descrieri si fotografii gasiti si aici pe forum si pe site la zilele respective. Pentru confirmare, scrieti DA, intelegand prin aceasta ca doriti sa participati. Daca totusi exista ceva la care nu doriti sa mergeti, scrieti in dreptul excursiei sau serviciului NU (intelegand prin asta ca nu doriti sa participati).

26 ianuarie 2024: Transfer aeroport – Hotel Nipa Resort, Patong Beach (cca 1 ora de mers cu masina) - 200 euro/grup20 - 10 euro/pers

28 ianuarie 2024 Coral Island Cataraman – PRIVAT TOUR - 700 euro/grup20 - 35 euro/pers

29 ianuarie 2024 Phi Phi Island, Bamboo, Maya Beach PRIVAT TOUR - 1850 euro/grup 20 = 92.50 euro

30 ianuarie 2024: Turul insulei - pt 20 persoane tariful va fi 21.5 euro/persoana

31 ianuarie 2024:  James Bond, Khai, Paniye, Panak PRIVAT TOUR - 1600 euro/grup 20 - 80 euro/persoana

1 februarie 2024. Simon Cabaret 850 BHT 27 euro/persoana
2 februarie 2024: Transfer hotel - aeroport.  200 euro/grup 20 - 10 euro/persoana

Deci pentru a va face o imagine completa, daca participati la toate excursiile optionale, doriti transferurile la hotel si aeroport si vor fi in total 20 participanti/la fiecare actiune, atunci totalul este 276 euro. Atat au platit si cei din grupul din decembrie 2023.

Repet rugamintea, sa-mi transmiteti, daca este posibil astazi raspunsul (22.12.2023) Mai am de stat doar 3 zile in tara in care trebuie sa ma incadrez cu preluarea raspunsurilor voastre, centralizarea lor si transmiterea comenzii in Thailanda. Toate excursiile acestea erau trecute pe site si forum inca de la lansare, cu siguranta le-ati parcurs, deci nu este ceva nou.

La raspunsurile voastre am sa dau un REPLY cu ceea ce trebuie sa pregatiti pentru plecare.

Monica N.:
Buna ziua, tuturor participantilor la aceasta minunata excursie. Am vazut ca avem o zi complet libera si anume in 27 ianuarie si as dori ca in acea dimineata sa vizitez un sanctuar de elefanti - m-am tot uitat pe internet si vad ca sunt chiar cateva in Phuket, unul fiind destul de aproape de hotelul nostru, cam la 30 de minute de mers cu masina. Mai este cineva care ar vrea sa vada elefantii? La adresa de mai jos se pot face programari si tot pe acelasi website gasiti mai multe detalii.

https://www.phuketelephantsanctuary.org/en/booking/

Zi frumoasa va doresc tuturor.

admin:
A raspuns aproape toata lumea. Mai astept un singur raspuns

De la  Anca S. Toti ceilalti au raspuns, cu DA, la toate excursiile.

@Monica, sunt doua tipuri de activitati cu elefantii: una este de trekking, adica 30 - 45 minute esti plimbat de unul dintre elefantii pe care ii au centrele astea de animale iar alta este legata de intretinerea unui elefant, o activitate ce ia o jumatate de zi (5-6 ore).

Prima am facut-o de mai multe ori cu cei din grupurile cu care am fost, dar cinstit sa fiu, desi este inedit si interesant, nu-mi place pentru ca sunt un iubitor de animale. Desi stiu ca existenta acelor elefanti depinde 100% de vizitatori (daca n-ar fi vizitatori nu stiu efectiv ce s-ar intampla cu ei, dar cu siguranta n-ar avea cu ce sa fie hraniti si ingrijiti), desi stiu ca orice activitate pentru elefant constituie ceva care-i foloseste creierul si-l scoate din monotonie (si asta este foarte important la animalele din captivitate), totusi nu ma incanta deloc idea asta de a cara toata ziua in spate, in sus si in jos turisti. Asa ca am renuntat sa o mai propun.

A doua este o asa numita activitate de intretinere a elefantilor. Exista mai multe locuri in jurul Phuket-ului unde se poate face o astfel de activitate. Unele sunt bine puse la punct, altele sunt mai mult fake-uri, doar denumirea apare asa ca sa atraga turisti. Am vazut mai multe centre, cred ca si pe cel care l-ai propus. Dar nu am participat efectiv, pentru ca nu am avut timp - programul meu chiar si in zilele libere trebuie sa fie nu departe de grup, in caz ca se intampla ceva, sau este o nevoie urgenta, sa fiu foarte usor de gasit si in timp scurt. Ceea ce am vazut este interesant pentru cineva care nu a mai fost in preajma animalelor, dar din punctul meu de vedere departe de ceea ce ar trebui sa fie o astfel de zi de ingrijire.

Ceea ce trebuie deci inteles este ca nu este o simpla vizita, ci o activitate. Te ia in jur de 08:00 - 08:30 cu masina de la hotel si te intorci in jur de 14:00. Interesant pentru cei care iubesc animalele, merita incercat, dar trebuie sa va asteptati si la ceva efort si disconfort. In zonele in care sunt elefanti sunt automat si multe insecte, de la muste obraznice pana la tantari. Dar daca sunteti bine echipati, protejati cu spray, atunci poate fi o zi frumoasa.

In Phuket ceea ce-mi repugna maxim, este asa numitele Tiger Sanctuary. Un loc in care te poti apropia si fotografia cu un tigru. Cred ca orice om cu scaun la cap si care are cunostiinte minime despre comportamentul marilor carnivore intelege si stie ca nu te poti apropia de un astfel de animal decat daca este sedat. Animalele acelea sunt intr-o stare de letargie, data probabil de anumite substante. I-am vazut si eu, sunt blegi si fara vlaga. Doar asa se poate intra in cusca si face o poza cu acel animal. Urasc astfel de lucruri asa cum urasc vanatoarea.

admin:
Astazi am transmis tuturor participantilor un mesaj Email:

"In attach acestui mesaj aveti 2 documente: biletul de avion si voucher-ul de cazare. Ambele trebuie sa le aveti listate pe hartie, pentru prezentarea la biroul de vize de pe aeroportul din Bangkok.

Repet inca o data ce v-am transmis acum o luna pe Email:

Pentru intrarea in Thailanda, aveti nevoie de pasaport si viza. Viza o s-o obtineti pe aeroportul din Bangkok, la coborarea din avion, la Biroul "Immigration". Exista semne care va conduc spre acel loc. Viza la frontiera, se prescurteaza VOA, cand vedeti aceasta denumire sa stiti la ce se refera. Oricum o sa fiti impreuna cu mine, deci nu aveti griji de orietntare. O sa mergem impreuna si o sa raman pana cand ma asigur ca toti au trecut de politia de frontiera.

Cetățenii români care doresc să solicite o viză de intrare tip VOA trebuie să prezinte următoarele documente:

•   Pașaportul a cărui valabilitatea depășește cu cel puţin 1 lună data valabilității vizei de intrare în Regatul Thailandei și să aibă cel puțin o pagină disponibilă pentru ștampila de viză; sa nu fie deteriorat sau să conține vreo anomalie.
•   Biletul de avion retur/continuarea călătoriei către alt stat; Va fi nevoie sa-l listati.
•   Două fotografii tip pașaport de dimensiune 4x6 cm pentru fiecare solicitant
•   Dovada deținerii sumei de 10.000 THB/persoană (aprox. 300 USD) sau 20.000 THB/familie (aprox. 600 USD) în orice monedă;
•   Taxa pentru cererea de viză în valoare de 2.000 THB/persoană (aprox. 60 USD). Inainte de a intra la viza, o sa ne oprim la un schimb valutar pentru a avea pregatiti bhati, pentru ca doar cu moneda locala se poata face plata.

Formalitatile de obtinere a vizei dureaza functie de numarul de persoane pe care le vom avea in fata. Eu am stat minim 20 de minute din momentul in care am ajuns pe aeroport si maxim 45 minute.
- pasaportul
- formularul (sa aveti pregatit un pix) - il completam acolo. https://image.mfa.go.th/mfa/0/xzossgF56p/Visa_Application_form_OK.pdf
- poza (trebuie lipita pe document sau prinsa cu capsa) - de regula este cineva care va ajuta cu aceasta operatiune
- biletul de zbor (in care este inclus si cel de intoarcere) - foarte important

Pe forumular, daca-l deschideti o sa vedeti ca sunt mai multe rubrici, printre care si locurile in care o stati in Thailanda (Purposed address in Thailand):

Nouvo City Hotel 4* Bangkok
Nipa Resort, Patong Beach  4* 

Intalnirea pe aeroport o vom avea:  luni 22 ianuarie ora 13:50, Plecari Internationale, zona din dreapta in sensul de intrare, in fata cafenelei Lavazza. Este cu 3 ore inainte de zbor, asa ca stiu, ca intotdeauna o sa fiu intrebat de cineva. de ce atat de repede. Va raspund: pentru ca acest interval include o marja de timp pentru situatii neprevazute. Asa se procedeaza in situatia unui grup, deci aceasta este recomandarea mea. Evident insa ca fiecare face cum doreste, cu ora de sosire pe aeroport, doar ca trebuie sa-si asume ca nu o sa mai fie nimeni nici la locul de intalnire, nici la check in desk, care sa indrume. Va fi nevoie sa parcurga singur(a) pasii necesari pana la poarta de imbarcare.

Recomandarea mea este sa aveti un bagaj de cala si unul de cabina, in care sa aveti lucruri minim pentru o zi. In ultima vreme au fost multe intarzieri de bagaje si de aceea luati in calcul un astfel de ghinion, asigurandu-va ca aveti cu ce va imbraca si incalta macar doua zile. Nu infundati bagajul de cala cu de toate, cititi recomandarile mele. Lasati-va loc de cumparaturi.

Referitor la check in online zboruri. Intotdeauna recomand sa faceti (daca este tehnic posibil) check in online. Precizez ca aceasta este o actiune personala, a pasagerilor, nu are legatura nici cu agentia turistica nici cu insotitorul de grup. Fiecare trebuie sa-si faca singur daca stie sau are pe cineva sa-l ajute. Daca nu reusiti, evident ca puteti face check in front desk la aeroport, atunci cand predati bagajele. Check in-ul pentru aceste zboruri se deschide cu 48 ore inainte de plecare, deci in 20 ianuarie ora 16:50 si se face aici:  https://cki.qatarairways.com/cki/dashboard. Pentru check in folositi E-ticket-ul, care este de forma: QR 157-3412093571-72. Se folosesc doar cifrele, fara liniuta si trebuie incercata terminatia (posibil sa se inchida cu 71 in cazul de fata)."

Daca nu ati primit Email-ul meu scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si cu reply mai transmit odata. Este foarte important acest Email pentru ca ambele documente trebuie prezentate la viza.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă