Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Praga - Karlovy Vary. Culorile toamnei in Boemia. 29 sept - 4 oct 2023
krondia:
Reiau povestea despre Karlovy Vary, un loc care m-a impresionat mai mult decât mă așteptam. Mi-a placut foarte mult atmosfera boemă, pitorescul zonei, stilul arhitectural și, nu in ultimul rând, aerul tare, de munte, care imi amintea de Brasov, statiunea fiind situata la poalele Muntilor Metaliferi.
Am avut norocul sa ninga chiar când am ajuns astfel ca in urmatoarea dimineata, la prima ora, am facut o plimbare prin padure (spa forests cum sunt numite in brosurile turistice) si zapada proaspata. Erau doar urme de vulpi si o liniste deplina, aleile, desi acoperite de zapada, ingrijite. Am ajuns până la turnul de observatie Diana, care ofera o priveliste grozava spre statiune si imprejurimi. Se poate urca si cu funicularul pentru ca turnul se gaseste la o altitudine de circa 550m.
Sunt insa si alte puncte de belvedere, statiunea fiind construita stil amfiteatru. Este o placere sa te plimbi pe aleile de-a lungul râului Tepla, sa admiri cladirile somptuoase din statiune. Desigur ca se pot degusta si apele termale, gratuit, dar gustul nu e prea placut, cam cum e apa de la Tusnad, doar ca aceasta este fierbinte... Se pot cumpara cănițe din portelan, care de care mai frumoase, pe care le puteti pastra apoi ca suvenir.
Am ajuns si la atelierul de sticla Moser, impresionante obiectele realizate de mesterii artizani. Preturile sunt, desigur, pe masura..
Musai sa cumparam si napolitanele care pot fi gasite doar aici (spa wafers), ma refer la cele originale, de calitate, pentru ca sunt multe imitatii care nu au acelasi gust bun.
Sunt convinsa ca o sa va placa la Karlovy Vary, este o destinatie care nu trebuie ratata daca esti la Praga.
Mai multe detalii despre aceasta excursie optionala am sa va transmit cel tarziu cu o luna inainte de plecare.
Este o destinatie cautata si detaliile organizatorice trebuie stabilite din timp.
Si acum, fotografiile:
krondia:
Am regăsit Praga la fel de frumoasa, intamplarea face ca ultima oara am fost la Praga tot iarna, de Crăciun. Mi-a rămas de atunci in minte un crâmpei din opera celebrului compozitor ceh Smetana, "Moldau", o alta denumire pentru Vltava, cel mai lung râu care traverseaza Cehia si Praga - Dunărea nu trece prin Praga.
Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am rezervat biletul de avion a fost sa vad daca nu cumva are loc un concert din care sa faca parte si aceasta arie. Nu mica mi-a fost bucuria cand am vazut ca erau doua concerte, unul in vestita sala de concerte Smetana, unde fusesem si eu - acustica este grozava si un altul la Klementinum , o biserica din secolul XVI, in apropierea podului Carol. Am ales acest concert si nu mi-a parut rau desi sonorizarea nu a fost prea buna. Recomand Smetana Hall pentru concerte si, desigur, Rudolfinum, dar aici biletele sunt mult mai scumpe.
Praga nu doarme nici iarna. In fiecare zi au fost si acum spectacole, concerte. In alta seara am fost la Oneghin, un spectacol de balet minunat la Teatrul National care are o terasa superba spre Vltava. Ca o paranteza, cehii sunt foarte pedanti. La teatru, opera, se recomanda o tinuta mai eleganta, chiar daca vin foarte multi turisti.
La Praga nu ai cum sa te plictisesti. Sunt atatea locuri frumoase, evenimente, puburi cu zeci de sortimente de bere si nu numai... nu degeaba se spune ca aici berea este mai ieftina ca apa...
Eu am facut intre 35.000 - 37.000 pasi zilnic, pentru a vedea cât mai mult, am mers cu tramvaiul doar o singura dara, la castel, pentru a economisi timp si energie, castelul se afla pe un deal - de aici am mers pe jos la turnul Petrin + urcusul in turn (liftul este disponibil doar pentru persoanele cu dizabilitati).
Noi nu vom merge chiar asa de mult pe jos, hotelul este bine situat, se poate ajunge usor pe jos la majoritatea obiectivelor dar aveti in vedere ca strazile/trotuarele sunt pavate cu piatra cubica, sunt strazi in panta. Totusi, pentru a ne bucura pe deplin de farmecul orasului, e bine sa fiti disponibili la puțin efort.
Nu am sa va descriu acum toate locurile pe unde am umblat, pentru a lasa loc si surprizelor de la fața locului. Va spun doar ca am inclus in program cele mai frumoase si interesante locuri din Praga. Totusi, cel mai mult mi-a placut o plaja mica pe care am gasit-o pe malul raului Vltava, unde lebede si rătuste si chiar nutrii inotau linistite. Cea mai frumoasa priveliste se vede din turnul Petrini, urcusul merita toata osteneala, mai ales dupa o prajitura delicioasa la cofetaria din apropiere. Ar mai fi schimbarea garzii cu muzica la palat, privelistea de la Casa Dansatoare, stradutele intortocheate din Orasul Vechi si Cartierul Evreiesc.
Nu in ultimul rând, nu trebuie uitata istoria sumbra a Cehoslovaciei, faptele de eroism ale eroilor cehi care au facut parte din rezistenta antinazista, revolutia de catifea si alte evenimente de trista amintire.
Acesta ar fi motivul pentru care cehii, la prima vedere, par reci, nu foarte prietenosi dar lucrurile se schimba total daca ajungi sa ii cunosti mai de aproape.
Adaug si cateva fotografii, eu m-am simtit foarte bine la Praga si astept cu nerabdare sa ma intorc impreuna cu voi. Voi mai reveni mai aproape cu detalii organizatorice.
Bon Voyage:
A aparut 1 loc disponibil intr-o camera dbl la femei .
AltaLigia:
Pe ce adresa de e-mail sa trimit cartea de identitate pentru inscriere? Poate am noroc si mai prind ultimul loc :)
admin:
Inscrierea se face pe site: https://singlescamp.ro/trip/praga-karlovy-vary-2023
iar copia CI se transmite pe adresa office@bonvoyagesibiu.ro
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă