Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Piatra Craiului – Drumetii de iarna si voie buna. 24 - 26 februarie 2023
Mareea:
Buna !
As avea nevoie de grupaj auto pentru a ajunge la destinatie.
Sunt din Bucuresti si, daca nu exista disponibilitate de aici, pot veni cu trenul oriunde pe ruta Bucuresti - Brasov.
Va multumesc anticipat si astept propunerile voastre la telefonul 0741.257.005.
Mirela Pana:
Buna dimineata,
M-as bucura mult sa gasesc un loc disponibil pentru grupaj auto din Bucuresti Altfel, bucuroasa de companioni si la tren😊 0721279125
Multumesc mult si sa ne vedem voiosi!
Mirela
Rodica_I:
Ce liniste! ::)
o lista de preferinte ...ceva??? :giggle:
Diana, daca o tura cu catelul pe plaja se poate numi cardio ... sa sti ca asta fac.. :) in rest nimic....decat :dance:
krondia:
Localitatile din care veniti
Bucuresti 10, Ialomita (2), Iasi, Vaslui, Constanta, Buzau, Sibiu, Arges, Fagaras, Brasov.
O parte din grupaje s-au facut.
In caz ca vreti sa va mai grupati cu transportul / nu aveti cu ce ajunge, lasati-mi un mesaj.
Mesele
Avem inclus micul dejun si cinele.
O singura persoana stiu ca doreste meniu vegetarian/de post.
In cazul in care mai sunt si alte persoane cu restrictii alimentare, am rugamintea sa ma anunte până cel târziu miercuri dimineața la ora 08:00, sa pot anunta la pensiune.
Pensiunea se gaseste intr-o zona izolata, este nevoie sa se aprovizioneze din timp.
Magazine sunt doar la Zarnesti.
Ceva bauturi se pot cumpara si de la pensiune.
Va puteti aduce un termos mic si ceai, pensiunea ne pune la dispozitie o bucatarie.
Pensiunea nu ne poate asigura masa de pranz. In cazul in care ajungeti vineri mai devreme, puteti merge pentru masa de pranz la Cabana Plaiul Foii, aflata foarte aproape de pensiune.
Masa de prânz o vom lua sâmbătă la Cabana Curmătura - este necesar sa aveti cash. Ca idee, o ciorba simpla costa 20 lei, o placinta 7 lei, cafeaua 5 lei.
Pentru drumetie sa aveti la voi ceva dulce: ciocolatele, fructe uscate, biscuiti, ceva care sa va dea energie, apa.
Ora si locul de intalnire: 14:00-15:00 la pensiune
Panorama Pietrei Craiului, zona Plaiul Foii, circa 12 km din Zarnesti.
GPS-ul va duce bine, drumul este asfaltat până la pensiune.
Aveti in vedere ca este inca vacanta scolara, astazi, de exemplu, desi este luni, traficul era paralizat pe Valea Prahovei.
Zapada si statiunile montane sunt la mare cautare zilele astea.
Vremea si echipament
Am dat ieri o fuga la cabana, in Piatra Craiului a venit primavara...
Zapada a inceput sa se topeasca, mai ales in zonele joase si portiunile expuse la soare.
Nu este un lucru bun pentru ca a fost mai obositor sa mergem pe zapada moale si riscul de a aluneca este mai mare.
Fără crampoane speciale pentru gheață / talpa Vibram foarte buna, nu se poate parcurge traseul din padure, in special daca nu sunteti obisnuiti cu drumetiile pe zapada.
Cele mai bune crampoane sunt cele semi-profesionale, cu colți, care se ataseaza pe bocanc. Exista si crampoane care se aseamănă mai mult cu tintele, sunt mai ieftine dar nu ofera acelasi grad de aderenta si siguranta.
Crampoanele se gasesc la magazinele de articole sportive.
Betele de trekking sunt foarte recomandate, 2 bucati.
Vremea se anunta in continuare in incalzire insa la munte vremea se schimba foarte usor. Echipamentul montan de drumetie recomandat este absolut obligatoriu: bocanci de munte impermeabili (exclus ghete de oras sau alt tip de incaltaminte), cu talpa care nu aluneca, pantaloni elastici de drumetie impermeabili (exclus blugi sau pantaloni din bumbac), bluza cu maneca lunga tehnica (exclus bumbac), polar/windstopper, geaca impermeabila ca ultim strat, pelerina, manusi, caciula, buffer/bandana.
Foarte important sa va imbracati in straturi, nu va inofofoliti pentru ca veti transpira si se creeaza senzatia de frig, mai ales la dus cand suntem pe urcare tot traseul.
Bluza si sosete de schimb, puse in pungi de plastic impermeabile.
O parte din voi cunoasteti traseul, l-am mai parcurs impreuna si, de asemenea, reveniti pentru a doua oara la pensiunea Panorama Pietrei Craiului.
Am vazut tot mai multe fotografii cu pensiunea si la alti membri ai clubului, semn ca tot mai multi ati aflat cât de fain este aici *|*
Rodi, și tu știi traseul, doar cu mine ai fost de 2 ori :) Orice efort fizic este bun, desi o plimbare pe malul mării nu se poate compara nici măcar cu traseul din Cheile Zărneștilor, in primul rând pentru că altitudinea este mai mare dar și pentru că deși ușor. tot se urcă puțin. De urcușul prin pădure nici nu mai spun. Dar este foarte important sa va miscati inainte, sa nu veniti pe traseu direct de la birou.
Va reamintesc si regulile de drumetie din cadrul actiunilor noastre. Suntem un grup, vom parcurge traseul impreuna, incercam sa pastram un ritm constant chiar daca aveti conditie fizica diferita. Nu o luati inaintea mea si, incercati, pe cat posibil, sa nu rămâneti in urma. Vor fi si pauze pentru fotografii, hidratare.
Foarte important sa participati si la plimbarea de incalzire de vineri dupa-masa.
Imi doresc sa fim un grup unit, vesel, sa ne bucuram cu totii de atmosfera faina, de munte pe care am avut-o in toate drumetiile din ultimul timp.
Doar de noi depinde sa ne simtim bine, sa ramanem cu amintiri frumoase.
Spor la pregatiri, mare atentie la echipamentul de drumetie recomandat.
In cazul in care mai aveti intrebari/nelamuriri, cel mai bine scrieti aici, este posibil sa fie de interes si pentru ceilalti.
Bocanci de munte...
krondia:
PS:
Nu uitați echipamentul pentru ciubăr: costum de baie, prosop, șlapi! *|*
Ședinta de vineri este inclusă in costul excursiei.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă